ljudi koje ja poznajem ovdje a poznajem ih jako puno...ne rade dva nego jedan posao, idu na posao u 8 a vracaju se u 5, zaradjuju oko 100k godisnje, imaju 4 ili 5 sedmica odmora godisnje, imaju odlicno penziono osiguranje koje se uvecava ulaganjem, veceraju kuci ili u finim restoranima, putuju jednom ili dva puta godisnje negdje dalje...zzzzz wrote:Svemirski_Jebach wrote:pitaj advokate u njemackoj koliko su sretni i koliko gida godisnje imaju![]()
![]()
amerika nije rad i znoj...postoje i hollywood i frenkie boy![]()
meni je amerika draza mnogo, a za ostalo Spring i Presidente su kazali vec pa da se ne ponavljam![]()
![]()
He, he, koliko smo razliciti, hvala bogu pa nas ima svakakvih
sreca = koliko gida = amercki dreem
Ne vjerujem da jedan Italijan, kojem je cetverosatna kasna vecera sa familijom u nekom od gradskih restorana glavni dogadjaj dana, ima na cemu da zavidi onome iz Cikaga, koji radi cetiri sata kao vatrogasac pa putuje jos dva sata do slijedeceg posla gdje radi kao elektricar slijedeca cetiri sata a onda putuje jos dva sata do kuce. Kao sto rekoh, sreca se ne mjeri kolicinom novca (znam da i ja pojednostavljujem stvari ali u principu postoje sustinske razlike u zivotnom stilu ova dva svijeta i nacinu mjerenja srece)i onda ostalima vatra sto ameri imaju sta hoce i mogu kako hoce
Kad smo evolirali iz covjeka u konzumenta otisli smo u neku stvar...
uglavnom, kao i sve ostalo, i ovo je samo jedna od predrasuda o americi gdje svi rade dva posla i nemaju vremena ni za sta...
mislim nije da nema ni takvih ljudi ali to su uglavnom ljudi koji nemaju obrazovanja ili nisu se dobro snasli...