Kako se kalio Ognjen Blagojevic
Moderator: anex
-
Nancy Drew
-
prleitihi
pećanin je pravnik koji pokušava biti novinar!Nancy Drew wrote:Samo mala napomena pošto, vidim, svi porede Pećanina i Ogija.
Pećanin je novinar,
Ogi je prezenter (iliti čitač vijesti)......... ništa manje ali i ništa više od toga.
Stoga ne mogu ni u istu rečenicu, kamoli dalje.........imati u vidu, molim.
(Koliko god Ogi bio 'drag' a Pećanin 'nedrag' i sl.)
Novinar se može 'izbrusiti' ali kod čitača vijesti 'brusiti' nemaš šta.
Mislim......
Nažalost.........
-
penzioner
Iskreno, meni Ognjen nije simpa. Što je simpa? Nit smrdi nit miriše. Bezze lik. Da ga kamera hoće ko što neće, viđali bi ga češće pred ekranima. Da je dobar voditelj ko što nije, nakon toliko godina rada na televiziji znao bi voditi ovu smjehuriju od emisije u kojoj jedva rečenicu da može sklopiti od onih silnih zamuckivanja, zbunjenosti i tišine kad ne zna šta više reći. Ima Ognjen svoj domet i to je - čitanje vijesti.
Mislim da je malo bezveze kad neko kaže dobro se snalazio u Dnevniku. Šta se tu ima snalaziti, čitaš s idiota i to je to. Najbolji primjer je ona Hayatova Mirela Franković i ona još jedna slična njoj, prije su vodile zabavne emisije i bile su dosadne i loše. Sad čitaju vijesti i mogu vam reći, a i sami ćete priznati, ne smetaju nam više toliko. Čak se usuđujem reći da su skroz ok dok čitaju Dnevnike na Hayatu. Zaključak: voditelj tj čitatelj vijesti i pravi voditelj emisija su dva različita pojma.
Evo Ognjena sad konačno u emisiji gdje treba da dokaže kakav je zapravo kao pravi voditelj, i možeš da vidiš koliko je čovjek zapravo loš kao voditelj kad ne zna rečenice sam od sebe sklopiti, niti zna upravljati gostima i emisijom. Usudim se reći čak i smotan. Zalutao. Emisija i gosti vode njega a ne on nju/njih. Ne možemo njega opravdavati zato što je dobro ČITAO vijesti, a sada je jednako loš i buba gluposti kao obični POČETNIK. Ne zna, nije dobar, i zdravo.
Tek sad možemo da vidimo koliko je Ognjen loš jer je konačno počeo da radi teži posao voditelja, a ne "čitatelja" vijesti.
Zanimaju me odgovori ljudi poput koji se ne svađaju već intelektualno razmjenjuju misli.
Mislim da je malo bezveze kad neko kaže dobro se snalazio u Dnevniku. Šta se tu ima snalaziti, čitaš s idiota i to je to. Najbolji primjer je ona Hayatova Mirela Franković i ona još jedna slična njoj, prije su vodile zabavne emisije i bile su dosadne i loše. Sad čitaju vijesti i mogu vam reći, a i sami ćete priznati, ne smetaju nam više toliko. Čak se usuđujem reći da su skroz ok dok čitaju Dnevnike na Hayatu. Zaključak: voditelj tj čitatelj vijesti i pravi voditelj emisija su dva različita pojma.
Evo Ognjena sad konačno u emisiji gdje treba da dokaže kakav je zapravo kao pravi voditelj, i možeš da vidiš koliko je čovjek zapravo loš kao voditelj kad ne zna rečenice sam od sebe sklopiti, niti zna upravljati gostima i emisijom. Usudim se reći čak i smotan. Zalutao. Emisija i gosti vode njega a ne on nju/njih. Ne možemo njega opravdavati zato što je dobro ČITAO vijesti, a sada je jednako loš i buba gluposti kao obični POČETNIK. Ne zna, nije dobar, i zdravo.
Tek sad možemo da vidimo koliko je Ognjen loš jer je konačno počeo da radi teži posao voditelja, a ne "čitatelja" vijesti.
Zanimaju me odgovori ljudi poput koji se ne svađaju već intelektualno razmjenjuju misli.
-
Mocart kuglica
Slazem se Penzioner da treba da "intelektualno razmjenjujemo misli", odnosno ja bih rekla, da argumentujemo stavove, ali u konkretnom slucaju nije u pitanju "neshvaceni" voditelj nego "neshvaćeni" koncept emisije. Neko je vec ranije primjetio da emisija podsjeca na onu U sridu Nove Tv. E pa u tome jeste fol. Ljudi na nasim prostorima su navikli na jedan te isti koncept emisije u kojem voditelj ispituje,a gost odgovara. Ako kao laik mogu da primjetim, voditelj je ovdje figura koja je prezenter tema gostima, a oni su u interakciji jedni sa drugima.A tako je upravo i bilo u predmetnoj emisiji.
Mislim da treba vremena da ljudi shvate ovakav "talk show" koncept, a o kvalitetu emisije i izvedbi voditelja ne moze se suditi nakon prve.
I zaista ne vidim po čemu je voditelj bio lošiji od ostalih voditelja emisija ovakvog tipa. Jedina primjedba koju imam je izgled studija, koji je prevelik i pretaman. Također mislim da ni izbor gostiju (koji je btw kod ovakvog tipa emisije vrlo vazan) nije bio baš najsretniji. Ja bih voljela lično vidjeti britke i kontroverzne ljude, a ne "diplomate" - to je dosadno.
Konkretno, voditelj je najmanji problem kad je emisija sadrzinski dobro osmišljena. Anyway, veceras je druga, pa cemo vidjeti jesu li sve ove forumske primjedbe urodile plodom...
Mislim da treba vremena da ljudi shvate ovakav "talk show" koncept, a o kvalitetu emisije i izvedbi voditelja ne moze se suditi nakon prve.
I zaista ne vidim po čemu je voditelj bio lošiji od ostalih voditelja emisija ovakvog tipa. Jedina primjedba koju imam je izgled studija, koji je prevelik i pretaman. Također mislim da ni izbor gostiju (koji je btw kod ovakvog tipa emisije vrlo vazan) nije bio baš najsretniji. Ja bih voljela lično vidjeti britke i kontroverzne ljude, a ne "diplomate" - to je dosadno.
Konkretno, voditelj je najmanji problem kad je emisija sadrzinski dobro osmišljena. Anyway, veceras je druga, pa cemo vidjeti jesu li sve ove forumske primjedbe urodile plodom...
- ja_sarajevo
Je li neko gledao emisiju veceras ?
-
mawerick
si. u svakom slucaju puno bolja od prve. naravno, uvijek moze bolje. ocito mu treba malo vremena da izade iz dnevnickog filma i garda/stava. moje misljenje, bez namjere da velicam ili pljujem. teme - tuzba, vehabije, nasilje u porodici... gosti bili onaj cetnik ognjen tadic, dzemaludin latic i ante colak.ja_sarajevo wrote:Je li neko gledao emisiju veceras ?
-
penzioner
Jedva čekam komentare od Vingo, i sličnih ljudi koji nemaju duple standarde. Kad neko ne valja, ne valja brate! Ogi ne zna raditi. Ne valja. Nervira me kako pored dobrih voditelja poput Duške, Ljiljane, M.Marića, Bakira, itd, koji poput mitraljeza rešetaju sve teme i goste, može iko ovom Ognjenu da daje priliku da se ovoliko provaljuje.
Prestao sam brojati nakon Ognjenovih 50 (!) izbrojanih puta zamuckivanja i korištenja poštapalice "uuuh". Ovo su činjenice.
-Sve živo čita s papira.
-Rečenice ne zna sklopiti a da ne počne zamuckivati.
-Emisija vodi njega, a ne on nju.
-Njega praktično ko da i nema, gosti i režija vode emisiju.
-Ne zna se postaviti i nametnuti kao voditelj.
-Gosti ga pojedoše.
-Izgubljen je, zbunjen.
-Opet se nekoliko puta crvenio, čim je morao izgovoriti recenice duže od 6 riječi.
-Svaki put kad je pokušao da povede raspravu, ispao je pravi miš, nije znao kako da se nametne.
-Već 2 emisije, gosti ga ne bendaju ni 2%. Oni svoje, a on šuti i sluša. Ponekad pokuša nešto progovoriti, ali ga veliki mačori pregaze, ne obraćajući pažnju na njega.
-Najbolje se vidi na gostima koliko je slab voditelj, jer ni jedan govornik ne smije biti tako tih i ponašati se ko da ga nema.
-Opet je bilo nekoliko puta previše tišine kada gosti ušutiše, a on nije znao šta da uradi.
-Sva pitanja i najave su mu napisane na papiru s kojeg čita. Ali sve živo je čitao spuštene glave, isto ko da je tek u školi. Ne kapiram.
-Senad Pećanin je Denis Latin za Ognjena.
Ovo je definitivno prevelik zalogaj za Blagojevića. Nema pokrića. Čitanje Dnevnika je jedno, a voditi emisiju nešto sasvim drugo. Najsmješniji ste vi koji isto ovo mislite jer su ovo činjenice, ali ga i dalje branite, šatro popraviće se. Ne znam ni što ga branite kad sve ostalo pljujete a pola tih koje pljujete su 100 puta bolji od Ognjena. Halo ba, čovjek više od deceniju radi na televiziji, i i dalje NE ZNA.
Najiskrenije: Jedino mu je boja glasa dobra. Al za čitanje Dnevnika. I reklama za ženske uloške.
Prestao sam brojati nakon Ognjenovih 50 (!) izbrojanih puta zamuckivanja i korištenja poštapalice "uuuh". Ovo su činjenice.
-Sve živo čita s papira.
-Rečenice ne zna sklopiti a da ne počne zamuckivati.
-Emisija vodi njega, a ne on nju.
-Njega praktično ko da i nema, gosti i režija vode emisiju.
-Ne zna se postaviti i nametnuti kao voditelj.
-Gosti ga pojedoše.
-Izgubljen je, zbunjen.
-Opet se nekoliko puta crvenio, čim je morao izgovoriti recenice duže od 6 riječi.
-Svaki put kad je pokušao da povede raspravu, ispao je pravi miš, nije znao kako da se nametne.
-Već 2 emisije, gosti ga ne bendaju ni 2%. Oni svoje, a on šuti i sluša. Ponekad pokuša nešto progovoriti, ali ga veliki mačori pregaze, ne obraćajući pažnju na njega.
-Najbolje se vidi na gostima koliko je slab voditelj, jer ni jedan govornik ne smije biti tako tih i ponašati se ko da ga nema.
-Opet je bilo nekoliko puta previše tišine kada gosti ušutiše, a on nije znao šta da uradi.
-Sva pitanja i najave su mu napisane na papiru s kojeg čita. Ali sve živo je čitao spuštene glave, isto ko da je tek u školi. Ne kapiram.
-Senad Pećanin je Denis Latin za Ognjena.
Ovo je definitivno prevelik zalogaj za Blagojevića. Nema pokrića. Čitanje Dnevnika je jedno, a voditi emisiju nešto sasvim drugo. Najsmješniji ste vi koji isto ovo mislite jer su ovo činjenice, ali ga i dalje branite, šatro popraviće se. Ne znam ni što ga branite kad sve ostalo pljujete a pola tih koje pljujete su 100 puta bolji od Ognjena. Halo ba, čovjek više od deceniju radi na televiziji, i i dalje NE ZNA.
Najiskrenije: Jedino mu je boja glasa dobra. Al za čitanje Dnevnika. I reklama za ženske uloške.
-
mawerick
a, ti si ko mjerodavan i zaduzen za istinite cinjenice? pa covjece, mene bi bilo stid pljuvat po nekome, u ovom slucaju ognjenu, a gledati emisiju, kad je sve tako crno i "cinjenicno", zasto gledas? danas to barem nije problem. kablovska, satelitska... bezveze se nerviras. da li bas bezveze? u ostalom, ko smo mi da nekome "sudimo"?! jaruga, malo ti je prica ofirna. helem, ti nastavi dezurati, a ja odoh malo prevrtit' kanale. kao sto rekoh, satelitska je cudo... 
-
Mocart kuglica
Odgledavsi drugu emisiju, opet mislim da voditelj nije ni po cemu losiji od voditelja na drugim televizijama i ovo je više nego objektivan komentar. Priznajem da nisam strucnjak za ove stvari, ali sam gledatelj i sa tog stanovišta, mogu s pravom da kažem da mi nijedan "gaf" koji je penzioner negdje gore izlistao, nije zaparao oci ili usi niti sam na to obracala paznju. Ali ako cemo vec traziti dlaku u jajetu, ni jedan voditelj iz BiH čiju sam ja emisiju gledala, nije savrsen i svi imaju neku ma(ha)nu. Ako su elokventni, ruzno ih je slusati jer imaju ruzan ili piskav glas ili imaju bar neki naglasak što meni bar, jako smeta. Odnosno ruzno ih je gledati jer nisu televizicni. Tada ni sadrzaj emisije ne moze doći do izrazaja.
-
Vingo
Zatvore li mi temu, nekome cu civilizovano i elokventno....
Teme su sinoc bile sjajne, ali izbor gostiju??? Neadekvatno do bola, o kakvoj tu kompetenciji govorimo?(osobito o temi nasilja u porodici....)
Ognjen i dalje ukocen i ljut (??), kao ono, postavi pitanje i ljutito i zabrinuto (Nije svako Duska) gleda gosta - govornika...
Nisam se, nazalost toliko fokusirala na voditelja, koliko na genijalan performans mladjahnog Tadica, najveceg prijatelja vehabija u BIH. Kakav igrac....!!!! I njemu, kao takvom suprotstavit onu dvojicu polumrtvih Latica i Colaka, bio je nevidjen autogol - zavrsna primjedba o TV-u, nakon ankete, bila je mat....Zasto mu nije stavio Mirnesa preko puta???
Sta reci....Svako malo sam se vracala Midheti koja skroz korektno radi svoj posao.
Cuvajte mi Ognjena...
Teme su sinoc bile sjajne, ali izbor gostiju??? Neadekvatno do bola, o kakvoj tu kompetenciji govorimo?(osobito o temi nasilja u porodici....)
Ognjen i dalje ukocen i ljut (??), kao ono, postavi pitanje i ljutito i zabrinuto (Nije svako Duska) gleda gosta - govornika...
Nisam se, nazalost toliko fokusirala na voditelja, koliko na genijalan performans mladjahnog Tadica, najveceg prijatelja vehabija u BIH. Kakav igrac....!!!! I njemu, kao takvom suprotstavit onu dvojicu polumrtvih Latica i Colaka, bio je nevidjen autogol - zavrsna primjedba o TV-u, nakon ankete, bila je mat....Zasto mu nije stavio Mirnesa preko puta???
Sta reci....Svako malo sam se vracala Midheti koja skroz korektno radi svoj posao.
Cuvajte mi Ognjena...
-
radeljas
slazem se da su gosti nekompetnentni i potpuno pogresno izabrani. pa tek druga emisija i tako bezvezni gosti. ne znam po cemu je relevantan pripadnik shesheljeve stranke da upadne u ovu emisiju, pa stvarno?Vingo wrote:Zasto mu nije stavio Mirnesa preko puta???
a mirnes je isto tako kompetentan i relavantan i nacitan u.p.m
u svakom slucaju jako losa i blijeda kopija emisije nove tv "u sridu" . nista cudno kod nas. kad neuspjesni student mashinstva pokusava da bude novinar
-
noviprimitivac
penzioneru dijelim sa tobom moje mišljenje o Blagojeviću i vodjenju emisije 100%penzioner wrote:Pošto pametniji popušta, a to sam ja, prepustiću drugima da daju svoj sud o Blagojeviću, ne bi li se maWerick malo opametio i prestao vrijeđati nas penzionere. Vjerujem da je maWerick fino odgojen, dobar dečko.