Radiju 202 kazna 10.000 KM

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
rashomon

Post by rashomon »

Misliš na tisuće Jonx, ne na obične desetice!
prleitihi

Post by prleitihi »

kad se samo sjetim emisije u kojoj je baftić (dok nije otkrio ljubav prema piramidama) kao testirao puls raka-a..čocjek bio uvjeren da g u 5 ujutro niko ne sluša..pa su se redale izjave: "pedi ešdaun peder", "najebem se ja svim strancima majke" "ovi iz ohr-a pederi, žegaju se u bulju", "nabijem ih na kuarc sve"..itd..neće kod privatnika to uraditi..kao što kod privatnika nikad ne bi otišao po svijetu ganjati piramide sa semom.. :-) :D ..ili kad kaletović ode u španiju..pa nadje konobara koji je 7 dana prije služio gotovinu..i uradi s njim ekskluzivni intervju.. :? :zzzz: :? :zzzz: :oops: :D :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Ma da nema Lagumdžije sve bi to bilo drugačije :oops: :D :D
branimir_s

Post by branimir_s »

Pustite se te bezobrastine. Cuj LET3. Dajte nam Alme Cardzic. I lijepa i pametna i glavata, a jos i politicarka... Dajte nam sevdaha, dajte nam umjesto LET 3 - 3 Hafiza, dajte nam limene muzike, dajte nam ... Zivjela Regulatorna Agencija. Zivjela Europa.
Image
Jonx

Post by Jonx »

InfraRedRidinghood wrote:
Jonx wrote:
InfraRedRidinghood wrote: Sad je babama zapelo za tih 10 hiljada, a milione koji idu u privatne džepove ko ebe, važno je da nas niko ne udara k****m u čelo putem radio talasa, dok nas uživo udaraju - NEMA FRKE :shock: :shock: :shock: :shock:
Ti ko djete!

Ja i ti pricamo o dvije razlicite stvari. Nisam ja papak sto je pao s grane.... Znam ja to sve i bez tebe.
Cini mi se da ti imas problem sa shvatanjem cijele TEME.

Kao sto serem po ovim sto nam otimaju milione, tako serem i po ovim sto nam izbijaju i cenere iz ruku radi svoje "mladalacke samovolje" i macho stava "boli me ***ac"...

Ako kazes "boli me ***ac", ne mozes istim udarat u celo! Ne, ne.....
Nemam ja problem sa shvatanjem teme, nego ti imaš problem s mojom poentom. Ja samo pokušavam reći da se u ovoj zemlji sistematski uništava sve što nije u službi zaglupljivanja masa i da zakon uvijek postoji, ali je nekom opera, nekom sevdalinka; tako da...
Razumijem ja tebe odlicno... Cak se i slazem...
Ali ne mogu, niti hocu, presutiti glupost pomenutog urednistva...

Sta mislis da RAK udara po platama uposlenih na 202-ci.... Ne bi je ni u svojim halama smjeli pustat i slusat
.
Ovako, urbano opali narod...***cem u cemu!
Vingo

Post by Vingo »

branimir_s wrote:Pustite se te bezobrastine. Cuj LET3. Dajte nam Alme Cardzic. I lijepa i pametna i glavata, a jos i politicarka... Dajte nam sevdaha, dajte nam umjesto LET 3 - 3 Hafiza, dajte nam limene muzike, dajte nam ... Zivjela Regulatorna Agencija. Zivjela Europa.
Image

Brane...nije zar On i ovo zamuljao? 8-)
rashomon

Post by rashomon »

Ja mislim da je način na koji se trenutno uređuje program radija 202 saučešće u uništenju, sistematskom, svih drugačijih formi izražavanja!

Objektivno, ja mislim da oni nisu u stanju na pravi način educirati javnost o postojanju tog "drugačijeg"!

Ovako, kako to oni rade, to može uraditi bilo ko!

I ovo sve definitivno negativno etiketira ljubitelje "drugačijih_od_narodne_muzike" muzičkih sadržaja za širu javnost!

To je problem i zbog toga ih treba kazniti!
prleitihi

Post by prleitihi »

jest babama iz Dana.. :oops: :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ja volim Turbofolk!!!!

(ne zamjerite, malo sam pijeska izbacila, lakse se dise)
rashomon

Post by rashomon »

mIRCerka wrote:Ja volim Turbofolk!!!!

U tom slučaju, tvoje mišljenje je irelevantno, bar na ovoj temi!

:D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rashomon wrote:

ako iko zna, ti znas moje muzicke domene.... ali mi je stvarno muka od "urbanosti" i takvih preseravanja pa mora neko braniti i suprotnu stranu....LONG LIVE LEPA BRENA

Hvala Rashomone. :)
Vingo

Post by Vingo »

Odakle sad sevdah i opera u prici?????
prleitihi

Post by prleitihi »

Vingo sluša Halida Bešlića! :oops: :D :D :P
Vingo

Post by Vingo »

Ma ne.....Cekam da se doticni posveti spisateljstvu pa da opauchim po stivu....Halid je uvijek tamo gdje je in.... :D
Vingo

Post by Vingo »

Ovo gore se odnosilo na Lidashaha....a glede Ramba, ako je Oprem dobro zadnji, onda sam cula....
prleitihi

Post by prleitihi »

Ali Zlatko nije in!? :oops: :D

seko..ovo ne rise moze i bez poljubaca.. :D :D
Vingo

Post by Vingo »

seka wrote:
Vingo wrote:Odakle sad sevdah i opera u prici?????
prati i citaj :oops:

@edu - ne rise :kiss: :kiss: :kiss:

:P
E nek si mi odbrusila.... :roll: I dalje ne nalazim pomen opere i sevdaha....nesto malo turbolka i to je sve...
prleitihi

Post by prleitihi »

misliš ne rise juče, danas i sutra?! :oops: :D ..ok..primljeno k znanju.. :-) :D

(nikad nisam volio one smaje sto se cmaču! :x :x )
rashomon

Post by rashomon »

mIRCerka wrote:
rashomon wrote:

ako iko zna, ti znas moje muzicke domene.... ali mi je stvarno muka od "urbanosti" i takvih preseravanja pa mora neko braniti i suprotnu stranu....LONG LIVE LEPA BRENA

Pa i meni je muka

i ovdje kritikujemo "urbanu mladež" koje svojom hiperinteligencijom, overegoizmom i bahatim ponašanjem uništava svoju vlastitu relevantnost u ovom gradu!

Nemoj me pogrešno shvatiti!
Last edited by rashomon on 15/02/2007 15:24, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Aaaa tx.
A tesko li je i Ramba krivo interpretirati.... :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

rashomon wrote:
mIRCerka wrote:
rashomon wrote: U tom slučaju, tvoje mišljenje je irelevantno, bar na ovoj temi!

Pa i meni je muka

i ovdje kritikujemo "urbanu mladež" koje svojom hiperinteligencijom, overegoizmom i bahatim ponašanjem uništava svoju vlastitu relevantnost u ovom gradu!

Nemoj me pogrešno shvatiti!
Ja tebe? :lol: preživjela sam ja i teže stvari hhihihiihihih

nego, da začinim malo belaj...
povodom svega, pa i onog sr*nja u travniku...
LET3
Svi različiti, a svi jednakih guzica i jednakih prava!

Let3 je podržavao bratstvo i jedinstvo u nekadašnjoj Jugoslaviji kao pozitivan aspekt socijalizma koji je bio posebno dobro čuvan u Bosni i Hercegovini.
Danas Let3 podržava bratstvo ljudi po guzici, kurcu i pički, neovisno o naciji, vjeroispovjesti ili rasi i također neovisno o guzici, kurcu ili pički.
Zato Let3 u ime pomirenja nudi da na travničkom koncertu umjesto polnih organa pokaže samo dvije (2) guzice jer je grupa uvjerena da za napredne sile u BiH hrvatska guzica nije ništa slabija od bosanske.
I kao što su u Bosni uvijek znali prepoznati i braniti bratstvo i jedinstvo tako će znati prepoznati i braniti poštenu guzicu neovisno o njenom etničkom i polnom porijeklu.

Za grupu Let3 bratstvo među ljudima je toliko važno da bi pristali čak i na prethodnu inspekciju. Stoga pozivaju predstavnike društveno političke zajednice iz BiH da dođu u Rijeku pregledati guzice da se uvjere kako je s njima sve u redu.

Svi različiti, a svi jednakih guzica i jednakih prava!
:lol:
nokia6170

Post by nokia6170 »

Dobronamjeran savjet ekipi radio 202 u pogledu njihove pravne zastite i ostvarivanja njihovih prava (znaci prava Radia 202 kao pravnog lica) je sljedeci:

1. korak prvi je da nakon urucenja navedene odluke, izjave (Radio 202) u zakonom predvidjenom roku zalbu RAK-u protiv iste.

2. korak drugi je da nakon sto dobiju drugostepenu odluku RAK-a, ili ukoliko im se ne odgovori u zakonom predvidjenom roku...da odmah podnesu tuzbu Sudu Bosne i Hercegovine (upravnom odjeljenju) pobijajuci istu i trazeci naknadu stete (i nastale i buduce).

3. nakon sto podnesu tuzbu, revnosno pratiti zakonom predvidjene rokove u pogledu za rjesavanje predmeta po tubi. nakon sto Sud Bosne i Hercegovine donese prvostepenu presudu...ukoliko se nije zadovoljno sa njom..treba podnijeti zalbu Apelacionom vijecu Suda Bosne i Hercegovine.

4. ukoliko se ne bude zadovoljno i sa presudom Apelacionog vijeca Suda Bosne i Hercegovine..onda se treba obratiti apelacijom Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, trazeci ponistenje ranijih odluka i zaliti se po Evropskoj konvenciji za zastitu ljudskih prava u pogledu slobode izrazavanja, parva na imovinu i prava na pravicno sudjenje obuhvacenih clanovima 6 i 10. Evropske konvencije za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i clanom 1. Protokola broj 1 uz Evropsku konvenciju za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

5. posljednji korak je obracanje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu sa istim zalbenim navodima sadrzanim kao i u apelaciji podnesenoj Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, u slucaju negativne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Vrlo je bitna stvar da se stvar od pocetka vodi ispred radija kao pravnog lica, a ne fizickih lica koji rade na tom radiju.

Takodje, nekome sve ovo sto sam napisao moze zvucati suludo i dugotrajno, ali vjeruj te mi da ce odluka RAK-a da padne vec na Sudu Bosne i Hercegovine, a definitivno na Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine. O Evropskom sudu za ljudska prava necu trositi puno rijeci, jer su oni principijelno vrlo strogi kada je sloboda medija u pitanju.

Eto, sad umjesto da kukate po fomumima, preko kojih ne mozete da ostvarite ama bas nikakvu zastitu svojih prava...ja vas dobronamjerno upucujem da promptno angazujete pravnu pomoc (advokata ili nekog vaseg uposlenika pravne struke koji moze da zakonski zastupa interese pravnog lica Radia 202).

Pozdrav.

p.s. ovaj put besplatan pravni savjet:)
Last edited by nokia6170 on 15/02/2007 15:34, edited 1 time in total.
radeljas

Post by radeljas »

Vingo wrote:
branimir_s wrote:Pustite se te bezobrastine. Cuj LET3. Dajte nam Alme Cardzic. I lijepa i pametna i glavata, a jos i politicarka... Dajte nam sevdaha, dajte nam umjesto LET 3 - 3 Hafiza, dajte nam limene muzike, dajte nam ...
moze i samir mujagic-sms, moze selma muhedinovic, moze srpski turbo pop folk sa nekakvim marijama serifovic, sa djoganijem i sl. smecem. moze i husejinovic "voditeljica" i zena direktora cra. ..bo ih onaj ko ih izmisli :x . korumpirana banda uhlebljena od strane mafijasha na vlasti. zaranjuju hrt samo za sarajevski kanton. narusavaju prava potrosaca, ljudska i svaka druga prava. ne pije vode ni kad se napredak buni. zasto? zato sto ih je kupio milosevicev covjek iz rsva agencije da bi zaradio vise od sportskih prenosa na ftv i bht1. to sto ni ftv ni bht1 nemaju nikakvog drugog programa osim glupih serija i sto nemaju skolovane sportske novinare to nikom nista. narod, tj. gledaoce niko ne pita nista osim kad moraju pretplatu da plate.
prleitihi

Post by prleitihi »

InfraRedRidinghood wrote:
Vingo wrote:Ovo gore se odnosilo na Lidashaha....a glede Ramba, ako je Oprem dobro zadnji, onda sam cula....
Obrati pažnju na numeru broj 11 - Čokmud

... Nažalost Čokmude, takva je sudbina
Nekom opera, drugom sevdalinka...

Ukazalo se u jednom mom postu nekad na početku, pa se provlači kroz raspravu svo vrijeme.
Je li ovu pjev'o na proslavi DSS Nove godine? :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

seka wrote:
prleitihi wrote:(nikad nisam volio one smaje sto se cmaču! :x :x )
lazes me "u oci" :oops: ljubio si pitt-a :x :D

:kiss: :kiss: :kiss: :P

p.s.
slusas li opere
o mio bambbino caro :oops: :D
pitt mi je obeć'o poslati papire.. :oops: :D ..ti nisi.. :P :D :D

operu jok..samo hanumu (najbolja u interpretaciji seje pitića :oops: )
Post Reply