SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
buzzer

Post by buzzer »

tempora wrote:Mene brinu ovakve pojave, isto onoliko koliko me brine i kriminal! Jer apsolutno poznajem ljudsko djelovanje ponukano frustracijom ili osjecajem nadmoci. Ta silina se nikada, niti u jednom trenutku ne smije zanemariti!!!!
A sa istim sam se susrela veoma cesto, da bih mogla biti ravnodusna ili pozitivna na ovaj specifican slucaj.
Apsolutno se slazem, da nepostojanje drzavnog aparata jos vise podrazuje ovakve pojave. Ali molim vas, koja je to policija u svijetu dobro placena i ima ovakve "ovlasti"?
I opravdavati sve ovo situacijama nemogucnosti suzbijanja "visokog kriminala" ili oduzimanjem ovlasti ili zato sto je rijec o kriminalcu-nistici, za mene je cisti apsurd i dokaz strahote u kojoj zivimo.

Udario ga nogom, pa jos jednom nogom, pa jos jednom, pa jos jednom, pa jos jednom. U svrhu cega, molit cu lijepo? Da ga prestrasi ili da mu pokaze sta ga to ceka, jer je ucinio prestup?
Sta ja imam od toga sto je policajac pretukao ovo dijete?
Hocu li mirno spavati? Dabome da necu. Hoce li ovo smanjiti postotak kriminala? Smijesno pitanje.
Hoce li se ovo dijete opametiti i prestati se drogirati?
Molim vas, logicno, dajte mi svrhu?
I ko mi ne garantuje, da mozda neki drugi policajac sutra, nece pribjeci nekim drugim metodama, ako ovo opravdamo? Hocemo li pravdati i one koji posegnu za pistoljem jer nisu mogli suspregnuti svoju frustraciju?

Ja se plasim, da ovo nema nikakve veze sa bezbjednoscu, niti pokusajem da se ukloni jedan kriminalac sa ulice. Ovo ima veze sa cistom momentalnom frustracijom -a ona kao takva ne smije biti zakonik u kojem cemo mi bezbjednije zivjeti!!!!

Mozda ja ovdje nista ne razumijem, ali sam ovaj cin, u meni ubija ljudsko dostojanstvo ( bez obzira sto je neko skrenuo sa "pravog" puta) i pokazuje mi koliko smo skloni potrazivanju nadmoci.
On je trebao da se privede, eventualno zatvori ako je zakon rijesen po tom pitanju. A posto nije, e onda gospodo, valjda nam zivjeti u bezvlascu i miriti se sa drzavnim aparatom ovakvim kakav jeste.
Jer sutra mozete i vi biti zrtva nasilja od strane policije, koja je bas u tom momentu lose rucala, imala svadju sa zenom ili je nanervirao sef. A vi napravili prestup, rekli pogresnu rijec, odbili suradnju :oops:

Istina je, postoji Bog, pa batina, pa onda mi jadnici. :(
Odlican post, hvala.
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

buzzer wrote: Mislim bas je fino da ti nemas problema sa murijom, al' mozes li zamisliti sljedeci scenario:

"Kriminalac koji je proteklih dana napravio niz krivicnih djela veoma ti je fizicki slican. Tri hrabra drota trazeci ga nadju tebe i na tebi primjene svoje metode isljedjivanja osumnjicenog" Bil' to bilo OK?
A zamisli tek ovo ... ja ti setam carsijom, kad odjednom tup, pade mi leteci tanjir na glavu. Murija pritrca pa poce vanzemaljce ganjat niz Ferhadiju - halo? Mi pricamo o kriminalu kojim se svaki dan susrecemo, a ne o nekim pricama iz oblasti sta bi bilo, kad bi se desilo.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

freak_with_a_laptop wrote:
buzzer wrote: Mislim bas je fino da ti nemas problema sa murijom, al' mozes li zamisliti sljedeci scenario:

"Kriminalac koji je proteklih dana napravio niz krivicnih djela veoma ti je fizicki slican. Tri hrabra drota trazeci ga nadju tebe i na tebi primjene svoje metode isljedjivanja osumnjicenog" Bil' to bilo OK?
A zamisli tek ovo ... ja ti setam carsijom, kad odjednom tup, pade mi leteci tanjir na glavu. Murija pritrca pa poce vanzemaljce ganjat niz Ferhadiju - halo? Mi pricamo o kriminalu kojim se svaki dan susrecemo, a ne o nekim pricama iz oblasti sta bi bilo, kad bi se desilo.
ne mogu da vjerujem da imas tako veliku glavu....
shuriken

Post by shuriken »

Sreca da Milorad Dodik ne dade da se policija ujedini.

Njihova je zeru odvratnija od ove dvije nase, ali obe tri su odvratne.
Mislim da se ujedinjenjem odvratnih policija moze dobiti samo jos odvratnija policija.
Da li ce kod smanjenja osoblja vaziti profesionalni kriteriji ili partijsko jaranski?
Mislim da ce to malo dobre policije ili otjerat ili ce sami uteci iz takve organizacije.
Hvala Milorade!
vektor68

Post by vektor68 »

1."Raduje" me sto je vecina diskutanata stala u zastitu ovog kriminalca.
2.Greska policajaca iz 1.PU je sto su ga odveli na Nahorevo a trebali su ga fino odvesti u stanicu , pitati kako se zove ,kako je proso na parkingu prosle noci , kako ide posao, gdje je bio i pustiti ga uz izvinjenje sto su ga zadrzali u "radno vrijeme" , nakon toga on izadje van gurne ruke u dzepove i skonta da nema cime da se "odvali" - okrene se oko sebe i vidi auta , razbije prvo bocno staklo i odvali CD ili sl. i tusne za 50 KM plafon , ako nema auta na meti je neka slucajna prolaznica ili neki djecacic od 15 - 16 godina te ce mu staviti noz u bubreg ili grlo i oteti mu mob ili lovu.
Inace mali je smece doduse nisu ga trebali skidati u gace al mogo ga je nagaziti malo "puchom". :)
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Milicijoooo!!!!! Postupi po naredjenju!!!! :-) :-) :-) :-)

Policija je mala maca za nekadasnju Miliciju :D :D
Maksim

Post by Maksim »

Tko god je ovaj lik, pak je stravicno gledat ovo. Policajci su za mene uvijek bili najvece smece na svijetu, jer samo najgori supak moze postati policajac. Policajci su zastitnici ratnih profitera, diktatora, korumpiranih predsjednika, nacelnika i ostalih aristokratskih kriminalaca. Umjesto da murija ganja ove glavne kriminalce, oni ganjaju sitnu raju i ako ne udaraju po glavi, onda po djepu. Ovaj lik je mozda kriminalac, ali ne moze biti veci kriminalac od Fahrudina Radoncica, Edhema Bicakcica ili Mije Brajkovica. Ne mogu da shvatim muriju, jer vecina tih policajaca potjece iz prosjecnih porodica i bas oni bi trebali razumjeti sto znaci biti obican covjek a ne baciti se na stranu aristokratije i udarati maltene svoju raju. Svaki lik koji je opljackao banku je moj heroj, jer banke pljackaju sve nas svakodnevno. Ljudi ne postaju kriminalci, zato sto su to u dusi, pogotovo ne danas u BiH. Rat i socijalno nezadovoljstvo proizvode kriminalce, a kriminalci proizvode policajce da ih stite. Mislim specificno na "prirodne" kriminalce.
succa

Post by succa »

Ljudi moji ovo što se vidi na snimku nije nikakav poseban degenek,a to dobro znaju svi koji su prošli kroz ruke Titine milicije,a par ovakvih majmuna,za čija se ljudska prava neki ovdje toliko brinu,je juče u Hrasnom ubio poštenog čovjeka metkom u potiljak,a na njegovom mjestu je mogao biti bilo ko od nas ili naše djece.Kako bi tada razmišljali?
vektor68

Post by vektor68 »

Maksime dobro si se izmako od sa-policije vidim u Becu si . Nego reci ti nama zasto samo navodis Muslimane i Hrvate ???? znaci li to da nema srba krimogenih. Nemoj da si pristrasan nevalja to ;)
buzzer

Post by buzzer »

freak_with_a_laptop wrote:

Izmisljeni scenario se obicno koristi kad se sugovornika pokusava navesti na, gluho bilo, razmisljanje. No tebi na glavu moze prije pasti leteci tanjir nego sto se, ocigledno, mozes sloziti sa mojom tvrdjom da se policijski posao mora obavljati u skladu sa pravilom sluzbe. Dakle, niko ovdje ne brani kriminalce niti podstice kriminal, vec upravo obrnuto, ocekuje se od policije da svoj posao radi profesionalno, da se bavi svim nivoima kriminala, a ne da pendreci i da se izivljava.
zvijerka

Post by zvijerka »

u ovoj drzavi je problem sve, da je normalna drzava, oni bi izgubili posao narkic bi zavrsio u adekvaktnoj instituciji. problem koji se javlja s narkicima i sitnim dilerima kad dodju na sud je da se pozdrave s uposlenicima i vani su prije policajaca koji su ga doveli. zasto? zasto sto su zatvori puni, a adekvatnih institucija za lijecenje ovakvih jednostavno nemamo. kao ni institucija koje bi drzava trebala obezbijedit za one sto obijaju auta bilo da su narkici ili sitni lopovi, policija zna u kom reonu ko radi i sta radi i moze ih naci kad hoce, probelm se javi kad dodju na sud koji ih pusta uglavnom uz neke uvjetne kazne dok jednom ne naprave neko teze krivicno djelo. ovo je problem koji drzava mora rijesit da bi smo smjeli ostavit auto parkirano negdje pored miljacke ali oni imaju pametnija posla a uz njihove aute su cuvari tu tako da to nije problem njima, a takodjer su sigurni da ih niko nece napast na ulici da im mazne mob ili novcanik....

ove slike su me podsjtile na prosli rezim gdje su bubrezi mogli otici samo zato sto se ne svidjas policiji....ovi policajci su obicna govna koja zasutavljaju na ulici jugu ili dvicu ali kad vidi neko bolje auto bjezi od njega ko djavo od krsta, stoka...pa je naso svoje profesionalne i licne komplekse lijecit na nekom jadnom narkicu...nadam se da uskoro ostat bez posla...to im zelim isreno....
Last edited by zvijerka on 03/02/2007 16:45, edited 1 time in total.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Kao sto vec rekoste, svima ovima koji brane "mladica"- dabogda imali posla sa njim i onima slicnim njemu. Djecu i zene bodu nozevima radi jebenih mobitela kako bi mogli dobiti sljedeci fix, i kad o tome citate u crnoj hronici samo preskacete i boli vas qrc dok se vama ne dogodi...a kad izubija policija kriminalca, onda se pozivate na ljudska prava u zemlji u kojoj nema ljudi. Dabogda ovo postala sasvim normalna pojava. A sabur, doci ce i veliki igraci na red.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

buzzer wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Svi vi iz Sarajeva vrlo dobro znate da pola Interventne radi jedan posao u policiji, a drugi za lokalne kriminalce. Rade kao obezbjeđenje Ćeli i ostalima i sređuju im poslove i rekete, a ovamo se izdrkavaju na bijedi u Jugama i Kadetima.
Ja se nadam i ocekujem da ce u dogledno vrijeme nesto da se desi tipa Sablje, i da de se stati u kraj ovome sto se kod nas desava.
Ovo sto mlate ovog 60-to kilasa, ne odobravam, ali i ne osporavam. Ja nemam problema sa policijom zato sto nisam krimogeni tip i ne bavim se tim poslovima, mene nikada nisu lemali niti privodili. A koliko vam je puta doslo da imate utoku i da vi uvedete reda i pobijete govna? Svaki dan smo svjedoci bahatosti, drskosti i ponasanja kriminalaca i njihovih priljepaka, vrzmaju se dileri oko skole, navlace djecu u osnovnoj na drogu, obijaju auta, ubijaju ljude zbog 10 maraka.
I sta, treba ga miluju po kosi i da mu tepaju, a taj isti ce sutra zasresti moje dijete, oteti mu mobitel ili 10 maraka, navuci ga na heroin.
Treba ih lemati sve po glavi, ali treba lemati i velike ribe!
Mislim bas je fino da ti nemas problema sa murijom, al' mozes li zamisliti sljedeci scenario:

De ba, pusti tu pricu...Vecina tih kriminalaca i jesu fizicki slicni meni, posto su glavati ko ja i izgledaju "zajebano" kao i ja, ali ja nemam problema sa policijom. A to ako me zamijene sa nekim, moze se desiti u jednom od 1000 slucajeva i to je to.
Samo pendrekom po bubrezima, pa ce drugi put dva puta razmisliti prije nego opsuje policajcu ili se bude kacio sa njim A ne policajac potegne pendrek i dobije otkaz. Pa, ocito je da se najbolje isplati biti kriminalac, oni su najzasticeniji, svi ih brane, niko im nista ne smije, je li tako?!
saviola

Post by saviola »

Jaguar84 wrote:
Suicidal Siberian wrote:
Jaguar84 wrote:Ma jebo li te zapad :x :x :x :x
Ako ti je jaran prodao bilo sta nekom maloljetniku....zasluzuje da ga isutaju k'o loptu....a sad zasto policija ne napada na velike ribe? zato shto ih cuvaju najvise drzavne institucije (da ne pricam o Princu Bakiru), jer puno znaju sta se desavalo tokom rata i poslije....pa ih niko ne smije dirati, da ne bi sheve propjevale....
Nije mi jaran,ja sam davno zaboravio na njega,ali jbg kad vidis ovo malo se zapitas.nevjerujem da prodaje bilo sta,nije on sposoban za to,obija auta u ulici nikole tesle gdje je i zivio dok ga nisu izbacili roditelji i to je to.Ali ova policija???Misevi,nek maltretiraju Celu1,2,niske,i kojekakve bandite :x

pa zbog tog niske je 19 policajaca popusilo posao. ne boji se policija ni cela ni petog ni desetog, ali se boje za svoj posao, jer ovi imaju lovu da plate karkina,...
krkanko

Post by krkanko »

Problem je samo jedan! Zasto ovako mlate i muce (jer ovo je mucenje) sitne kriminalce, a malo jacima ne smiju nista. Odredjeni sarajevski kriminalci bi ih svu trojicu postrojili i uradili ovo sto oni ovom malom, a da ne smiju pisnuti.
Dakle ako se vec rjesava problem na taj nacin, rjesavajte odozgo sa vrha, a ne sa dna, e to je bit svega.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Chischo wrote:da je bogdo ovako sva nasa policija,
bog te pito sta je ovaj narkoman uradio...
da bogdo ovako neko tebe polomi stoko primitivna...
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Sta je ba Alfons? da vas vidim kako ce kevcat o ljudskim pravima kad vas izbodu za popisanu Nokiu od 250 kermi....nadam se da ce momak nauciti lekciju, i da ce se kaniti sranja....
zvrck

Post by zvrck »

stochar wrote:
policija svoje frustracije liječi na jadnicima
kojim jadnicima? ljudima koji zenama stavljaju noz pod vrat zbog pet maraka i mobitelima? ljudima koji dnevno naprave hiljade maraka stete razbijajuci stakla na autima? daj ba... to da ne smiju pogledati Cele i ostale zvjerke zaista stoji, i to je problem policije ali i svih nas. Cele i ostale ne stiti policija nego ih stiti vlast za koju su radili i to je javna tajna. mi tu vlast ponovo izaberemo na svakim izborima. znam ja nas, jebo ti nas!
A svejedno, nije na policiji da odlucuje ko je kriv i ko nije. Postoji sud i propisana kazna.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Suicidal Siberian wrote:Sta je ba Alfons? da vas vidim kako ce kevcat o ljudskim pravima kad vas izbodu za popisanu Nokiu od 250 kermi....nadam se da ce momak nauciti lekciju, i da ce se kaniti sranja....
ne nosim nokiu - seljacki telefon :D a i krade se :D isto ko i seljacka kola a la golf :D :D

momak jest vjerovatno zasluzio ono sto je dobio, al mene nervira prica forumasa... eto kao tako se treba s kriminalcima... mali valja speed, valja skunk, klinci bodu ljude... a otkud to ? otkud kila trave 300 maraka ? otkud bobe po 3 marke ? otkud hors za cenera... ko tu ne radi svoj dio posla ?!?! pa jebem mu mater je l' to niko ne konta da tih kriminalaca i gudre i ima upravo zato jer KEROVI i TUZILASTVO ne rade svoj dio posla ? u sta vi vjerujete u picku materinu ?! da ce nesto pomoci sto sasutaju nekog balavca, a gazde mu ne diraju ? zna se ko sta dovlaci i ti ljudi nikad ne padaju, samo padaju ovakvi debili kad se zajebu a nemaju ledja... smijesno, najobicnije pizde, smiju udarati klince i naplacivati mandatne, a vecinu pravih kriminalaca ne smiju ni legitimisat mater im jebem psecu...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Suicidal Siberian wrote:Sta je ba Alfons? da vas vidim kako ce kevcat o ljudskim pravima kad vas izbodu za popisanu Nokiu od 250 kermi....nadam se da ce momak nauciti lekciju, i da ce se kaniti sranja....
Nazalost kako stvari stoje ovaj jad ce imati dokumentovano da nije smeker i jos u prilogu za biografiju da su zbog njega otpustena 3 drota tako da vjerujem da ce mu se podici rejting u odredjenim krugovima .... od ucenja lekcije nema ni govora pogresna institucija za ucenje pameti .... :D

Opet se ukljucih na temu .... vidim svi dobro poznajemo ljudska prava i pravila sluzbe ali niko nece da bude raelan (cast izuzetcima) i da prizna da je ovakav nacin ophodjenja jedina realna solucija pod ovim okolnostima. U sistemu koji kriminalce ne kaznjava jedino batinama se moze poslati jasna poruka da nema zajebancije ni sa murijom ni sa bezbjednosti gradjana pa ma koliko neki osporavali "prekomjernu uporebu sile" (koja se btw desava svuda na svijetu narocito u slucajevima visestrukih "povratnika") ne postoji bolji nacin zastite obicnih gradjana i policijskog dostojanstva.... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:dvije stvari:

1. da bi imao problema sa policijom, trebas biti kriminalac, razbojnik, saner;

2. da bi imao problema sa kriminalcima, razbojnicima i sanerima, dovoljno je da parkiras automobil bilo gdje (mom prijatelju odradili auto na dan vjencanja pred opstinom), proseces u bilo koje doba dana bilo kojim dijelom grada, ukratko, da zivis u ovom gradu.
1. poznajem dosta drotova i dosta "kriminalaca"... vjerov'o il' ne vise sam ja im'o problema s drotovima no gore nabrojani...

2. pa da drotovi rade kako treba ne bi u po bijela dana horsasi i ciganija razbijali stakla u po sarajeva... al' eto, bolje naplatit kaznu, horsasi nemaju para...
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

jedino je tempora postavila pravo pitanje: koja je svrha ovog mucenja??

jel' stvarno mislite da ce se neki sitni kriminalac opametiti nakon degeneka?
jel' misite da sve dok velike ribe slobodno setaju gradom i dok je kriminal postao drustveno prihvatljiva forma biznisa bilo kakva pedagoska akcija tipa "obecaj da neces vise nikada" ima smisla?
jel' ovo vama koji voajerski uzivate gledajuci ovo premlacivanje i "neduznim" policajcima predstavlja satisfakciju?
jel' ova dva mentalno poremecena idiota mlate ovog lika zbog pravosudnog sistema koji ne funkcionise?
jesu li sve snimali da bi se kurcili okolo (sto je vjerovatno razlog zbog kojeg je snimak i prispio na internet)?
jel' i snimanje "pedagoskih" metoda (valjda za edukaciju mladjih neiskusnijih kolega u stanici) odobravate?

jedino sto moze da se desi je da ovaj isti lik sutra kupi utoku i smakne nekog od ovih idiota jer je vrlo vjerovatno da ce upravo zbog rasklimanog pravosudja (zbog kojeg su navodno frustrirani) ovi zavrsiti samo sa sa nekom suspenzijom i odsetati slobodni, a mjesto im je u umobolnici...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Sta god da je uradio postoji sud i prdekana, ali mucenje kakvo god da je ne dolazi u obzir. S ovim je i policija dokazala da je ista kao on, podsjeca me na neke Americke policijske heroje koji jedvo cekaju da se na nekom izivljavaju :roll: :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:dvije stvari:

1. da bi imao problema sa policijom, trebas biti kriminalac, razbojnik, saner;

2. da bi imao problema sa kriminalcima, razbojnicima i sanerima, dovoljno je da parkiras automobil bilo gdje (mom prijatelju odradili auto na dan vjencanja pred opstinom), proseces u bilo koje doba dana bilo kojim dijelom grada, ukratko, da zivis u ovom gradu.
1. poznajem dosta drotova i dosta "kriminalaca"... vjerov'o il' ne vise sam ja im'o problema s drotovima no gore nabrojani...

2. pa da drotovi rade kako treba ne bi u po bijela dana horsasi i ciganija razbijali stakla u po sarajeva... al' eto, bolje naplatit kaznu, horsasi nemaju para...
1. kojih si problema im'o?

2. to da drotovi ne rade kako trena stoji kao sto stoji i fakt da nije u redu ni ovo sto se vidi na snimci, ali, kod nas se zaista najvise postuju ljudska prava uhapsenih kriminalaca dok su sva prava postenog svijeta najugrozenija. BTW, ne rade samo horsasi i 'ciganija' (je l' to ksenofobija OK?), kad bolje pogledas, njih je sad i najmanje.
1. maltretiranje, privodjenje, samaranje, pretresanje... ni kriv ni duzan, znaci nije da sam pravio neko sranje, vec 'nako...

2. jest ksenofobija, kad propadnes u saht koji je marno firaun i prodo na otpad bices i ti ksenofob i sovinista...nema to veze s bojom koze, vec cinjenicom da je taj i taj ukro saht, a taj i taj autoradio, jel cigan, jest. da je crnac reko bi crnac, da je balija, reko bi balija... kriminalci imaju prava kao i ja ti, ne zaboravi prezumpciju nevinosti, a na drotovima je da sprovode sve zakone, pa i te koji im ne odgovaraju, za to su placeni, nasim parama...a ako imaju problem s tim - bujrum, nek' daju otkaz, kriminalista bez posla kol'ko hoces...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

silence_is_sexy wrote:jedino je tempora postavila pravo pitanje: koja je svrha ovog mucenja??

jel' stvarno mislite da ce se neki sitni kriminalac opametiti nakon degeneka?
jel' misite da sve dok velike ribe slobodno setaju gradom i dok je kriminal postao drustveno prihvatljiva forma biznisa bilo kakva pedagoska akcija tipa "obecaj da neces vise nikada" ima smisla?
jel' ovo vama koji voajerski uzivate gledajuci ovo premlacivanje i "neduznim" policajcima predstavlja satisfakciju?
jel' ova dva mentalno poremecena idiota mlate ovog lika zbog pravosudnog sistema koji ne funkcionise?
jesu li sve snimali da bi se kurcili okolo (sto je vjerovatno razlog zbog kojeg je snimak i prispio na internet)?
jel' i snimanje "pedagoskih" metoda (valjda za edukaciju mladjih neiskusnijih kolega u stanici) odobravate?

jedino sto moze da se desi je da ovaj isti lik sutra kupi utoku i smakne nekog od ovih idiota jer je vrlo vjerovatno da ce upravo zbog rasklimanog pravosudja (zbog kojeg su navodno frustrirani) ovi zavrsiti samo sa sa nekom suspenzijom i odsetati slobodni, a mjesto im je u umobolnici...
Na prva dva pitanja odgovor je NE
a na ostala DA

to je ono sto se svi mi pitamo jel treba da nosimo utoke i da sami rjesavamo nepravdu ili da pustimo drotove da rjesavaju problem kako znaju i umiju (u okviru ovlastenja) ili pak da se nadamo da ce doci neko bolje vrijeme i zakonodavstvo u kome ce svaka sljedeca gradjevinska investicija biti zatvor da bi se obezbjedili kapaciteti za ovoliki proj prestupnika .... :D
Post Reply