Europska Unija: Zabrana pušenja i na otvorenome

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Pa bas zato sto sam svjestan sta i kako se dogadja, pogotovo u nasoj drzavi, kada je ekologija u pitanju, i kazem kako je ovo pravo minoran i mizeran problem. Pogotovo sto takav jedan zakon nikada nece piti vode ovdje bas zbog mentaliteta koji je Kolumbo naveo, a s druge strane necemo u EU jos praaaaaaaavo dugo uci.

Medjutim, jos niko nije dobio po dzepu zbog bilo kakvog zagadjivanja... Prominvest bez dozvole vec deset godina vadi kamen u Divi grabovici i niko nista. I da ne navodim primjere, pun ih je podforum...
i ko ne bi od muke ...zapalio? :x :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

valterbranisarajevo wrote:Ono jest da se ovaj zakon odnosi na EU, ali s obzirom da cemo mi u narednom periodu vjerovatno morati uskladiti svoje zakonodavstvo sa onim u EU, mislim da ce i kod nas veoma brzo ovo biti na snazi (naravno ako nas od toga ne spase francuski pusaci iz caffe Alo Alo koji se vjerovatno nece predati bez otpora, pa cak i po cijenu da napuste EU zbog cigara :-)

ma dobro sad :)
kod nas se zakoni usvajaju :) da bi imali broj kojim mozemo mahati ... a iskreno puno je lakse dogovoriti za oko pusenja ..nego za zastavu...ili himnu ... nasi poslanici ionako kontaju "ma haj ionako nista o toga" ...ili ne kontaju nikako :)
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ma i kad nebi pusio , pusio bi kad vidim kolike plate daje ona FDS svojim radnicima...ma ne da bi pusio , otrovao bi se...makar njihova djeca nisu GLADNA i ZEDNA!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Pa bas zato sto sam svjestan sta i kako se dogadja, pogotovo u nasoj drzavi, kada je ekologija u pitanju, i kazem kako je ovo pravo minoran i mizeran problem. Pogotovo sto takav jedan zakon nikada nece piti vode ovdje bas zbog mentaliteta koji je Kolumbo naveo, a s druge strane necemo u EU jos praaaaaaaavo dugo uci.

Medjutim, jos niko nije dobio po dzepu zbog bilo kakvog zagadjivanja... Prominvest bez dozvole vec deset godina vadi kamen u Divi grabovici i niko nista. I da ne navodim primjere, pun ih je podforum...
i ko ne bi od muke ...zapalio? :x :D
Ma vidis bona da te ignorisem :D
debela

Post by debela »

ama joj :roll: nedavno smo na ovu temu i vidim ponovo ista ekipa. ja vala vise ne mogu, nemam nista novo reci, a vidim ni vi. samo naprdjujete bezze :D
pekarce

Post by pekarce »

DobroJutroKolumbo wrote:
_BosanaC wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:A jebo sam im na Termama sve na kamaru , sprckali nas 100 pusaca iza onog stakla , a vamo dvoje sjedi u restoranu koji je Btw 5 puta veci od onog prkna za pusace...U onolikom prostoru on je trebao dio za pusace , ispod one onolike ogromne kupole...Ko da ce dim stajati na tom jednom jebenom mjestu i cekati nekog nepusaca da ga "ugrize"!!! Onda sam gledao ljude koji imaju djecu a puse , moraju povest sa sobom u to prkno od dimionice jer naravno nemogu djecu ostaviti samu, zar to nije gore!!! Nemoj sad neko da mi kaze nek ne truju djecu nek prestanu pusiti...DEMAGOGIJA NEPUSACKA!!! I ti sto ne pusis trujes moju planetu Zemlju svojim starim autom pa cemo svi zbog toga umrijeti!? STa cemo sad??STO MI BOLAN/BONA TRUJES PLANETU ZEMLJU SVOJIM POKVARENIM AUTOM ???? STO ME BOLAN/BONA TRUJES MASNOCAMA U FAST FOOD-u , STO MI BOLAN BACI OSIROMASENI URAN NA BOSNU KAD SI NAS OSLOBADJAO??? STO MI BOLAN/BONA NE UKINU TU CIGARU U RATU KAD SE ZA NJU KUPOVALO DA SE JEDE , SLUZILA KAO PLATEZNO SREDSTVO , JEDINI SMIRAJ I UTJEHU VOJNIKU NA LINIJI, STO JE TAD NE UKINU!!??? NABIJEM EVROPSKU UNIJU I AMERIKU I IRAN I IRAK NA KURAC A I KOSOVO A I SLOVENIJU KAD MI NAPRAVI BAZEN U MOM GRADU!!!!

STO NE KAZETE STOP PRODAJI AMERICKIH I EVROPSKIH ORUZJA I BOMBI??? STO NE KAZETE JEBES NAFTU DAJ NAM SOLARNU ENERGIJU U NASA AUTA I DOMOVE??? NAPUSITE SE!!!
Ma pricaju to mnogi, ali se ne cuje :roll: Od raznih prica o pravima...

A odustao sam od price na ovu temu kad se popeh s jaranom na Vito, sjedoh da odmorim dushu i osjetih dim cigare... Kaze da odmorim pluca :roll:
A i ja sam mogao zaplakati kad me zatvorio u ono prkno na Termama odakle nisam ni vidio bazen , ni dobre trebe, ni nista..."JEBO LI VAS ONAJ SUPAK EMINEM , DA VAS JEBO!" Napravicu ja sebi bazen na vikendici , nabijem ih termalno posred Slovenije!!!
Pa normalno da ce te zatvoriti! Nece ti valjda dati veci prostor da zagadjujes nepusacki narod! Duhanski dim utice na nepusace u jako velikom dijapazonu od nekoliko desetina metara, sto znaci, bilo gdje da popusis, i ja sam ga popusio najvjerovatnije! Nesebicno, nema sta! :D
surajaa

Post by surajaa »

Milicija (citaj:EU) trenira strogocu...la la la...da ne bude sve kako ja hooocu...
Ma da vidim ko ce to meni doci zabraniti da pusim cigaru gdje ja hocu, hajd samo probajte :D :D

mi smo ljepi, mi smo pametni, nama EU ne more nista :lol: :lol:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

pekarce wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
_BosanaC wrote: Ma pricaju to mnogi, ali se ne cuje :roll: Od raznih prica o pravima...

A odustao sam od price na ovu temu kad se popeh s jaranom na Vito, sjedoh da odmorim dushu i osjetih dim cigare... Kaze da odmorim pluca :roll:
A i ja sam mogao zaplakati kad me zatvorio u ono prkno na Termama odakle nisam ni vidio bazen , ni dobre trebe, ni nista..."JEBO LI VAS ONAJ SUPAK EMINEM , DA VAS JEBO!" Napravicu ja sebi bazen na vikendici , nabijem ih termalno posred Slovenije!!!
Pa normalno da ce te zatvoriti! Nece ti valjda dati veci prostor da zagadjujes nepusacki narod! Duhanski dim utice na nepusace u jako velikom dijapazonu od nekoliko desetina metara, sto znaci, bilo gdje da popusis, i ja sam ga popusio najvjerovatnije! Nesebicno, nema sta! :D
Ma moramo opet prekrajati Ustav , svakom nepusacu po kanton od 3 kvadratna km !!!
Last edited by DobroJutroKolumbo on 01/02/2007 14:31, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

A sta je sa dizelom? :shock:
Tesssa

Post by Tesssa »

Nedavno je bila neka emisija na TV-u o pusenju i doveli u goste same nepusace i jednog lika koji pusi.Kad mu je puko film od ovih drugih, covjek im fino rece: "Vi nepusaci isto Jehovini svjedoci!" :D
uozo

Post by uozo »

Interesantno je da naprimjer u Belgiji u jednoj skoli ucenici koji puse moraju da nose ambleme na kojima su crna pluca koja se raspadaju ispod kojih pise "Ovako ce da izgledaju i moja pluca"! :shock:
Koje ludilo!!!
:shock:

Mislim, jos ih pustaju da idu i u skolu! :D :lol: :D
Tesssa

Post by Tesssa »

InfraRedRidinghood wrote:
dinchy84 wrote:Nedavno je bila neka emisija na TV-u o pusenju i doveli u goste same nepusace i jednog lika koji pusi.Kad mu je puko film od ovih drugih, covjek im fino rece: "Vi nepusaci isto Jehovini svjedoci!" :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Istina!!! Jebote, gađali su nas bojnim otrovima, i sad odjednom neko ima obraza pričati o posljedicama pasivnog pušenja :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:-) ma mene nervira licemjerstvo.Mnogi pricaju protiv pusenja, te smeta im dim, te mogu oboliti...i onda sjednu za volan i zagade vazduh u 5 minuta ko sto nijedan pusac ne zagadi tokom citavog zivota.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

InfraRedRidinghood wrote:
dinchy84 wrote:Nedavno je bila neka emisija na TV-u o pusenju i doveli u goste same nepusace i jednog lika koji pusi.Kad mu je puko film od ovih drugih, covjek im fino rece: "Vi nepusaci isto Jehovini svjedoci!" :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Istina!!! Jebote, gađali su nas bojnim otrovima, i sad odjednom neko ima obraza pričati o posljedicama pasivnog pušenja :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Zamisli dokle ide ljudski bezobrazluk :shock: :? :roll:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

B.Medjed wrote:Interesantno je da naprimjer u Belgiji u jednoj skoli ucenici koji puse moraju da nose ambleme na kojima su crna pluca koja se raspadaju ispod kojih pise "Ovako ce da izgledaju i moja pluca"! :shock:
Koje ludilo!!!

bas me zanima koji je to debil smislio :)

koliko se ja razumijem u "modu" i raznorazne nosnje :D
uvijek je bilo bitno ko nosi i kako nosi ... :) ... a sta se nosi ... sto bi reko moj stari :D ... lijepom insanu sve lijepo stoji ;) (nastavak bi bio u obliku sirokog keza...da mi objasni da sam dzaba kupio... :D )...
Neelix

Post by Neelix »

ne kontam koji kurac je pusenje uopste legalno :? sve bi ja to pozatvaro. mrsh od mene :oops: pepeljare jedne smrdljive :oops:

u irskoj po zakonu, kad zoves majstora u kuu (vodoinstalatera, elektricara...) NE SMIJES pushiti 4 sata prije nego on dodje, i moras izraciti kucu ako si pusio ranije...

to ja zovem zakonom :thumbup:

o kakvim ba PRAVIMA pusaca pricate? sta ce vama PRAVA da trujete svijet oko sebe???? :x
uozo

Post by uozo »

Sarafcina wrote:
B.Medjed wrote:Interesantno je da naprimjer u Belgiji u jednoj skoli ucenici koji puse moraju da nose ambleme na kojima su crna pluca koja se raspadaju ispod kojih pise "Ovako ce da izgledaju i moja pluca"! :shock:
Koje ludilo!!!

uvijek je bilo bitno ko nosi i kako nosi ... :) ... a sta se nosi ... sto bi reko moj stari :D ... lijepom insanu sve lijepo stoji ;) (nastavak bi bio u obliku sirokog keza...da mi objasni da sam dzaba kupio... :D )...
Izmislila neka teta, direktorica. I ne treba ti ime nije ionako nikaka! Ne bi biciklo na nju naslonio! :shock: :D
Dobar ti stari. Meni moj uvijek govori kad nesto kupim "Joj dobra ti ta jakna. Dje si kupio? Imal' istih takih samo da su muske da kupim i ja!" :lol:

Nego zipa ove slikeImage :shock: :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

B.Medjed wrote:
Sarafcina wrote:
Koje ludilo!!!

Izmislila neka teta, direktorica. I ne treba ti ime nije ionako nikaka! Ne bi biciklo na nju naslonio! :shock: :D
Dobar ti stari. Meni moj uvijek govori kad nesto kupim "Joj dobra ti ta jakna. Dje si kupio? Imal' istih takih samo da su muske da kupim i ja!" :lol:

Nego zipa ove slikeImage :shock: :D

ih..imo je stari i jacih komentara :D tipa "da nema budala, kako bi pametan mogao zivjeti.." kad kupim nesto sto mu bas i nije po volji :d

a slika... ma... mrzim ja te "kampanje" i ta uticanja na svijest ... obicna demagogija (s prilicno upitnim podacima).... a koliko se love na to potrosi... haman pa nam je duhan najveci belaj u savremenom drustvu ... obicno licemjerstvo. da se razumijemo, nemam nista protiv kampanja i neka ih... ali mojne da mene (ili nekog drugog, svejedno) neko svrstava u gubave samo zbog cigare.
da nije do nepusackog sadizma, valjda bi se jedan do sada sjetio da se problem "smeta mi dim" moze rijesiti na jos neki nacin, pored zabrane pusenja.... i tako :)
realna do boli

Post by realna do boli »

Tip trci, zivi zdravo...obavezno bjezi od pusaca, zadimljenih prostora...korak po korak..pokoji cucanj..istezanje tetiva o drvo..trenerka..mirise ( nigdje "mirisa" znoja, smrada cigarete)...
KKKKKKK ..pokupi ga pijani vozac..nepusac.. stizu kola hitne pomoci ..istrcavaju jos dva tri nepusaca...pripravnici ..pojma nemaju sta treba da rade ..trpaju ga u hitnu..pale sirenu....stizu u stanicu hitne pomoci..docekuje ih doktor..nepusac..ALIIIIIIII pacijent nepusac umire ..zasto...pa mladi stazista je bio "napusen" (ha..ne cigareta )....
Naravoucenje...ako te ne ubiju pusaci..garant ce te ubiti pijanci ,drogeri ili vjerski fanatici..pa biraj..ili ces ubiti sam sebe ili da te ubiju svi oko tebe..
Zasto hampa samo na pusace , gde je statistika o pijanim vozacima koji su krivi za smrt drugih..zar mislite da je dah jednog pijanca prijatniji od daha pusaca...
ma dajte ljudi......
realna do boli

Post by realna do boli »

To sto vam ne izlazi dim iz usta ne znaci da ste vi dobri i pametni ljudu...mozda bi vama nepusacima trebalo priljepiti etiketu ..pazi ujedam..pazi nisam tolerantan..pazi volim samo sebe..pazi ja mrzim sve one koji nisu kao ja..pazi me se ako mi se ne dopada sta ti radis ja cu zakonom to zabraniti...a da mi podijelimo kontinete na one koji su pusaci i one koji su nepusaci ....sto dalje od nih..mislim nepusaca..
Eto dokle ste me doveli..da se nakon sest mjeseci moran prepucavati po forumu...
Hocu da pusim i bas vas briga za to..ali hocu da pusim u klimatiziranom, cistom prostoru , jer i meni kao pusacu smeta dim i smrad..ali to neznaci da nemogu uzivati u cistom i provjtrenom prostoru...
KRAJJJJ...dobijam inspiracuju a to nevalja...
uozo

Post by uozo »

Sarafcina wrote: ih..imo je stari i jacih komentara :D tipa "da nema budala, kako bi pametan mogao zivjeti.." kad kupim nesto sto mu bas i nije po volji :d

a slika... ma... mrzim ja te "kampanje" i ta uticanja na svijest ... obicna demagogija (s prilicno upitnim podacima).... a koliko se love na to potrosi... haman pa nam je duhan najveci belaj u savremenom drustvu ... obicno licemjerstvo. da se razumijemo, nemam nista protiv kampanja i neka ih... ali mojne da mene (ili nekog drugog, svejedno) neko svrstava u gubave samo zbog cigare.
da nije do nepusackog sadizma, valjda bi se jedan do sada sjetio da se problem "smeta mi dim" moze rijesiti na jos neki nacin, pored zabrane pusenja.... i tako :)
Ma i ja sam u svakom slucaju protiv militantnih zagovornika zdravog nacina zivota pa i nepusaca koji samo sto ne pljunu kad vide nekoga da zapali. :shock: Onako, samo se malo za.ebavam jer je ta kampanja svaki dan sve bizarnija. Ne znam je li ko vidio spotove one britanske ministrice za zdravlje Caroline Flint sa udicom. Odvratno.
http://www.youtube.com/results?search_query=unhooked
Neelix

Post by Neelix »

realna do boli wrote:To sto vam ne izlazi dim iz usta ne znaci da ste vi dobri i pametni ljudu...mozda bi vama nepusacima trebalo priljepiti etiketu ..pazi ujedam..pazi nisam tolerantan..
koji oksimoron...trebam biti TOLERANTAN prema nekome ko me truje :shock:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajd da spustimo loptu malo na zemlju... Da pokusamo skrenuti raspravu, ako se uopste ima oko cega raspravljati, u nekom normalnijem pravcu, jer sam i sam zakuhao pa se povukao :D

Odoste ljudi u krajnost... Cuj nepusac je netolerantan i licemjeran jer ne zeli da ga neko truje mimo njegove volje :?

Shvatam da se pretjeruje, i sa jedne, ali vala i sa druge strane. Uvjek sam bio protiv zabrane alkohola potencirane od onih koji jedino tako mogu prestati biti alkoholicari. Ako ne znas piti - nemoj. S druge strane, u situacijama kada fakat nisam bio dobro (sto je od '93. do dana danasnjeg bilo mozda ukupno dva puta) a osjetljiv sam jedino na mirise (samo u tim situacijama) sam, na pitanje nekoliko prijatelja da li mi smeta da zapale odgovorio da mi smeta (koji su nebrojeno puta pusili i u mojoj kuci, nakon kojih sam prao zavjese, vjetrio stan satima na -20C itd) i koji su to shvatili kao "Mars od mene" :? Cak su mi nakon toga nebrojeno puta to nabili na nos kao moje qrcenje, netoleranciju, licemjerje, nerazumjevanje, itd...

Gospodo pusaci, nije ni vase maslo za Ramazana, iako se ovdje prica okrenula na "netoleranciju" nepusaca. Uostalom, vazda je bilo da je napad najbolja odbrana, a vi se imate od cega braniti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote: Uostalom, vazda je bilo da je napad najbolja odbrana, a vi se imate od cega braniti.
bla bla bla....

Nepusaci su prvi krenuli u napad na pusace u cijelom svijetu, stoga moram reci DA, SLAZEM SE SA TOBOM!!!

:lol:
triton

Post by triton »

evo malo teorije zavjere :D :D :D

Nikotin vs Novi Svjetski Poredak

U ovo doba kada nas intenzivno truju tonama raznoraznih otrovnih i kancerogenih materija, preko vode, zemlje, hrane i vazduha, naše vlade su se naglo i intenzivno zabrinule za zdravlje pušaća, kao i onih koji se nalaze u njihovoj blizini!?!

Izlaganje ljudi cijeloj jednoj paleti elektromagnetnih talasa različitih frekvencija od kojih neke takođe mogu da budu izuzetno štetne po zdravlje čovjeka, nećemo ovaj put pominjati, jer to ne spada u zagađivanje prirodne okoline.

Svi znamo da pušenje može da bude štetno po ljudsko zdravlje, međutim, onima koji prate trenutna zbivanja otvorenih očiju, sve više se čini da i ovdje nešto žestoko smrdi. Šta god da je pozadina ove akcije na svjetskom nivou, teško da se radi o nečijem pokušaju da poboljša zdravlje ljudi. U ovoj “zoni sumraka” svemu se daje suprotno značenje. Na osnovu svega što smo vidjeli i imamo priliku vidjeti, ljudsko zdravlje je posljednje što je na pameti manipulatorima realnosti u kojoj živimo.

Vlade većine zemalja u svijetu nedavno su dobili naredbu ‘odozgo’ da počnu sa zabranjivanjem pušenja na javnim mjestima a definicija ‘javnih mjesta’ postaje iz dana u dan sve šira. Istovremeno, proizvodnja i distribucija heroina iz Avganistana ponovo doživljava svoj vrhunac, otkako je ta država potpala pod američku kontrolu!? Tako se trenutno u svijetu jedna mnogo žešća kampanja vodi protiv pušaća, nego protiv droge, čija potrošnja nimalo ne opada, nego je čak i u porastu. (nestašna CIA)

Mnogi još uvijek ne znaju ni kako da izađu na kraj sa posljedicama uvođenja demokratije uz pomoć osiromašenog uranijuma, jer kako se čini, u njegovim blagodetima (rak, deformacije kod novorođenčadi…itd.) moraćemo uživati idućih nekoliko desetina godina (tj. ko preživi). Za sada se taj problem rješava tako što se novinarima ne dozvoljava da ga pominju u javnim glasilima (da se narod ne bi uznemirio). Kako već znamo, većina ljudi misli da ukoliko nešto nije bilo na radiju, u novinama ili na televiziji, onda se nije ni dogodilo, niti postoji.

Oružja za masovnu destrukciju se proizvode sve više i više, i upotrebljavaju sve češće i češće, našu planetu smo doveli na rub ekološkog kolapsa, a ono gdje mi treba da obratimo našu pažnju i čemu treba odlučno da se suprostavimo, to je – pušenje!?!

Živimo u vrijeme kada ljudska hipokrizija doživljava svoj vrhunac.
Jedan od primjera je, recimo, ova vijest:

Twelve countries seek exemption to ozone-depleting chemical ban
MONTREAL (AFP) Mar 24, 2004
The United States, Japan, Canada, France and eight other rich countries asked a UN environmental body Tuesday for permission to extend use of a toxic pesticide that damages Earth's ozone layer.
Methyl bromide is highly toxic to humans and damages the ozone layer, a stratospheric shield against the sun's ultra-violet rays, which cause skin cancer and cataracts.
It is used to fumigate high-value crops, for pest control and in quarantine treatment of agricultural exports.

Drugim riječima, dvanaest najbogatijih država odbija da smanji korištenje veoma toksičnog metil-bromida. Istovremeno su to i države koje su pokrenule najžešću kampanju protiv pušaća, iz razloga smanjenja zagađivanja prirodne okoline!? Blago nama!

Šta to ima u duvanu što smeta onima “gore”? Za sada postoje tri potencijalna odgovora na to pitanje.

Prva Teorija: Novi Svjetski Poredak podrazumjeva zombificiranu i mikročipovanu populaciju. Pojam – “zombificiran” – podrazumjeva čovjeka koji radi ono što mu se kaže da treba da radi, ponaša se onako kako mu se kaže da treba da se ponaša, a u širem smislu – misli ono što mu se kaže da treba da misli; i vjeruje u ono što mu se kaže da treba da vjeruje.

Znači, neko kritičko razmišljanje ni u kom slučaju nije dobrodošlo. Bez obzira na to to što su religija, medija, obrazovni sistem i hemijske supstance kao npr. fluor u vodi, zubnim pastama i zraku, već odradile prilično dobar posao u tom pravcu, smatra se da to još uvijek nije dovoljno, čak ako se uzmu u obzir i efekti subliminalnih audio-vizuelnih poruka koje se propagiraju preko sredstava javnog informisanja i tornjeva za mobilnu telefoniju, tj. elektromagnetnih talasa ekstremno niskih frekvencija (ELF).

Kakva to svojstva ima nikotin, da se on toliko zamjerio tvorcima Novog Svetskog poretka?

Nalazi naučnih eksperimenata izvedenih od strane Laboratorije za Biomagnetna Istraživanja u Seattle-u, USA, u kojima su izlagali pacove djelovanju elektromagnetnih radiofrekvencija (ERF), kako bi se proučilo djelovanje tornjeva za mobilnu telefoniju, mobilnih telefona i pejđera na acetilholin, najvažniju hemijsku supstancu odgovornu za prenos nervnih impulsa (neurotransmiter). Rezulati su pokazali su da je izlaganje pacova ERF u toku od 20 - 45 minuta izaziva poremećaje u vezi aktivnosti acetilholina.
Acetilholin igra veoma važnu ulogu u mozgu, pogotovo njegovim dijelovima kao što su prednji dio moždane kore i hippocampus, te ima uticaja kako na čovjekovu memoriju i sposobnost kognicije, tako i na njegovo ponašanje.

Od svih supstanci koje se nalaze u dimu cigare, nikotin je jedina supstanca koja nije kancerogene prirode. On ima tu osobinu da oponaša dejstvo acetilholina koji omogućava prenos informacija između nervnih ćelija međusobno ili sa nervnih na mišićne ćelije. (Dokazano je da pomaže kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.)
Acetil-holin je jedna od glavni hemikalija koje su čovjeku potrebne za kritičko razmišljanje. U našem tijelu postoje dvije vrste acetilholinskih receptora – nikotinski i muskarinski. Muskarinski acetilholinski receptori mogu da vežu za sebe muskarin i acetilholin, i ove supstance imaju sposobnost da mijenjaju, odnosno, kontrolišu metabolizam. Acetilholin djeluje tako što vezanjem za acetilholinske receptore otvara kanale u ćelijskoj memebrani za prolaz određenih jona (atoma sa električnim nabojem) što dalje uzrokuje stvaranje jedne elektične struje koja opet omogućava odigravanje nekih drugih fizioloških procesa u ćelijama i prenos informacija sa jedne ćelije na drugu. Nikotinski acetilholinski receptori se mogu naći u cijelom tijelu čovjeka ali su najviše zastupljeni u centralnom nervnom sistemu (mozak, kičmena moždina i ostale nerve ćelije u tijelu). Tako nikotin, slično kao acetilholin, aktivira ćelijske receptore kada se veže za njih. S obzirom na ta svoja svojstva, ove dvije supstance se nazivaju agonistima, za razliku od onih supstanci koje sprečavaju aktiviranje ćelije nakon što se vežu za njene receptore (tzv. antagonisti). Npr. ukoliko se neka takva supstanca veže za nikotinske acetilholinske receptore na mišićima, ona može da pruzrokuje paralizu mišića pa tako i smrt, kao što je to slučaj sa nekim zmijskim otrovima.

Stoga, acetilholin je veoma bitna supstanca kada se o pravilnom radu tjelesnih ćelija radi. Koncentracija acetilholina u pojedinim dijelovima mozga kao što su prednji dio moždane kore, veoma je bitna kod učenja, odnosno, pamćenja i razmišljanja.
Sada samo treba zamisliti šta se dešava ukoliko nivo acetilholina kao i njegova pravilna ‘raspodjela’ u našem CNSu može da se naruši ili manipuliše elektromagnetnim talasima određenih frekvencija!?! Oni imaju sposobnost da mijenjaju našu sposobnost pamćenja, raspoloženje, osjećanja, pa tako i način našeg razmišljanja.

Druga teorija ima dosta veze sa prvom, jer Novi Svjetski Poredak takođe podrazumjeva i drastičnu redukciju populacije ove planete. Da bi se to efikasno obavilo, čini se da ratovi planirani pod plaštom ‘bitke protiv terorizma’ neće biti dovoljni, te se podrazumjeva da će se eliminacija suvišnog stanovništva većim dijelom obaviti uz pomoć nekog genetički modifikovanog “turbo-virusa”, tipa onog koji je još davno (“pobjegao” iz jedne američke laboratorije, i tako) prouzrokovao epidemiju tzv. “španske groznice”. Nedavna generalna proba uz pomoć SARS-a neprijatno je iznenadila njegove tvorce jer je primjećeno da pušaći nisu bili skloni ovom oboljenju. Nikotin, navodno, ima još jednu nezvanično priznatu osobinu a to je da pojačava imuni sistem organizma. To onda dovodi u pitanje i efikasnost kemtrejlsa koje neki smatraju za glavni metod buduće disperzije patogenih mikroorganizama.
Stalna testiranja imunološkog statusa stanovništva uz pomoć raspršivanja bioloških i drugih patoloških supstanci iz vazduha uz pomoć kemtrejlsa pokazala su da pušaći nisu toliko skloni respiratornim oboljenjima te vrste. Da li je njihov organizam otporniji ili su njihova pluća svakodnevnom ‘vježbom’ samo malo bolje naviknuta na svakojaka iznenađenja, još uvijek ostaje misterija?!?

Treća, malo drastičnija teorija u vezi duvana već zalazi na polje metafizike, pa možda čak i u tzv. “zonu sumraka”. Tako neki metafizičari tvrde da je problem u tome što vanzemaljci koji treba da nas posjete uskoro, javno i u jednom većem broju, podrazumjevaju ljudetinu “nečistom”, ukoliko je ona bila izložena duvanskom dimu, iznutra ili iz vana, nešto slično kao što Jevreji i Muslimani gledaju na svinjetinu. Da li iz vjerskih ili nekih drugih razloga, činjenica je da oni takvu ljudetinu neće (ili ne mogu?) da konzumiraju, te su svojim predstavnicima na našoj planeti striktno naložili da poduzmu određene mjere u tom pravcu, prije nego što oni stignu. (Ruku na srce, ni mi ne dimimo meso duvanskim dimom, nego ložimo grab ili bukvu).

[Napomena: Za nepušaće, dobra vijest je ta što Drahomonidi navodno ne vole ni one od nas koji jedu bijeli luk. Navodno, ne prilaze ni blizu individuama sa zadahom bjelog luka iz usta, a pogotovo ako je on u kombinaciji sa šljivovicom. Jos uvijek nije poznato šta je razlog za ovo?! S obzirom da se on ne može nikako zabraniti, pogotovo ne na balkanskim prostorima, iznenadna vještaćka nestašica ovog prehrambenog proizvoda na tržištu, jasno će ukazivati na skorašnji početak njihove invazije. Stoga, bitno je obezbjediti se sa odgovarajućim zalihama. (Još jedna napomena: na žalost, ne postoje naučni podaci koji dokazuju da bijeli luk pomaže i kod – kritičkog razmišljanja).]

S obzirom da ove informacije ne dolazi od strane zvaničnih sredstava informisanja, trebalo bi ih uzeti sasvim ozbiljno.

Jedini fenomen u svemu ovome je taj što vanzemaljci ne prave nikakvu razliku između Srba, Hrvata, Muslimana, Katolika, Pravoslavaca, Adventista, Protestanata, Budista, Jehovinih svjedoka, Amerikanaca, Iračana, Engleza, Njemaca, masona, rozenkrojcera, teozofista, ateista itd.itd., kada su gladni, tj. kada se o njihovoj vlastitoj ishrani radi. Izgleda da ove podjele važe samo za nas dok smo ovdje na ovoj planeti, tj. - sve dok se oni ne pojave?! Znači, pred njima smo svi isti, mada između sebe nismo. Zar to nije fenomen!?!

Uostalom, kad smo mi to pravili neku razliku između ovaca?! Nije nas nikada bilo briga kako su se one međusobno dijelile i u šta su vjerovale dok su bile žive, tj. prije nego što su stigle na ražanj, odnosno, na našu trpezu. Doduše, dobra jagnjetina jeste ukusnija od ovčetine, ali ovca je - ovca.

Ukoliko je sve ovo tačno, onda je da dobra vijest ta - što se uskoro nećemo morati više međusobno dijeliti, mrziti i tući, jer za tako nešto neće više biti ni vremena niti potrebe.

One koji su se ponadali kako dolazi vrijeme kad ćemo se napokon moći prsa u prsa obračunati sa ‘drako’-vanzemaljcima i greys-ima, moraću razočarati, jer postoje pouzdani podaci da su ovi odlučili da se ne pojavljuju ovdje sve dok većina nas ne bude u jednom propisno dubokom transu, kako bi oni izbjegli veće gubitke u svojim redovima. Znači, ona prva “teorija masovne zombifikacije i mentalne anestezije” i dalje važi.

Bilo kako bilo, mi smo u tom transu već sada i ukoliko se uskoro ne probudimo, postoje velike šanse da ćemo ga, svi zajednički, pušiti, isto kao što ga sada pušimo; i kao što smo ga do sada pušili. A možda čak i više!?

Pozdrav!

P.S. Ovo je naravno bila šala (što ne znači da nema veze s istinom!?). U svakom slučaju, odoh da zapalim jednu.

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... +pu%9Aenja
zena21

Post by zena21 »

Odoh zapaliti :oops: :D :D
Post Reply