izblajhana wrote:Danko_Bananko wrote:Smatram da sam se malo kaso ozenio ( 28 ), hanuma ( 27), pa necu moci ispuniti sve planove vjerovatno.
je li ti to rece da si se kasno ozenio sa 28 godina

mislim stvarno...

Kamo srece da je to bilo sa 22-23, ali posto sam ja musliman i vjerujem u sudbinu, drugacije nije moglo.
Imam komsiju koji se ozenio sa 21, danas ima 38, najstariji sin ima 17. Sve je u zivotu smjestio, sredio i sad moze uzivati u zivotu.
A Bogami kad cekas 30. ili 35. mozes se slikat da ces nesto sastavit dok se ne pocnes u ledjima savijati
Svi mi mislimo samo na sebe, a malo ko tu misli upravo na tu djecu, pa i nerodjenu djecu
Puno je lakse odgajati dijete sa 20-25 nego sa 4 banke, puno je manji jaz generacija izmedju mog komsije i njegovog sina koji haman pa mogu skupa izlaziti nego izmedju mene i mog baba koji je imao 37 kad sam se ja rodio.
Itd.itd. masa je stvari koje ljude sprjecava da , i ranije stupaju u brak, a i ranije imaju djecu, a da nemaju veze sa nekakvim realnim mogucnostima ili financijskom stabilnoscu.
U velikom broju slucajeva je rijec uglavnom o sebicnosti mladih ljudi, buducih roditelja... jer se za svakakve gluposti i perverzije ima para, a djece se boje ko crnog vraga