Satanizacija Milorada Dodika!?

Da li je Milorad Dodik pozitivna ličnost?

Poll ended at 12/03/2007 16:02

Da
23
25%
Ne
69
75%

Total votes: 92

AmelFl

Post by AmelFl »

dodik je obicna budala

ovo je skracen komentar na ovu temu
SA 071

Post by SA 071 »

AmelFl wrote:dodik je obicna budala

Nije obicna, nego neobicna budala...

:lol:
Vertigo

Post by Vertigo »

SA 071 wrote:

Ja mislim da su b.... hm... oni koji misle da se moze zivjeti od have , suplje i visoke politike.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

registrovan wrote:
SA 071 wrote:

Ja mislim da su b.... hm... oni koji misle da se moze zivjeti od have , suplje i visoke politike.
Zato zivio Mica i Micina 'niska' politika.

(niska - jednostavna, bez filozofiranja, primjerena prosjecnom stanovniku BiH, zasnovana na osnovnim nacelima ponasanja prvobitnog humanoida na ovim prostorima)
:D
Vertigo

Post by Vertigo »

i patriotizma na baterije
Goran_35

Post by Goran_35 »

_BosanaC wrote:
Goran_35 wrote:
_BosanaC wrote: To znaci da I BOSNJACI I HRVATI sjede u toj istoj vladi koja izglasa odluku tipa gore navedene, ali se blate samo i iskljucivo Srbi i Srpski elementi, a niko ne pita KO SU ti Bosnjaci i Hrvati :oops:

Dodik, ruku na srce, nije toliko mocan da donosi odluke bez vlade kojom predsjedava.
mislim da sam bio jasan...

A moj komentar se odnosi prvenstveno na Dodika i citavu njegovu vladu,koja se obracunava sa novinarima i uvodi jednoumlje kakvo je svojstveno samo totalitaristickim rezimima.
A ja upravo pricam i o Dodiku i o njegovoj vladi u kojoj sjede i Srbi i Hrvati i Bosnjaci. Svidjalo se to tebi ili ne :oops:
Ako ti,zbog ljubavi prema njemu ili iz bilo kojeg drugog razloga,ne vidis koja je to opasnost po demokraciju,onda ja dalje nemam sta da pricam sa tobom...
Slobodno procitaj bilo koji moj post na temu njega pa ce ti biti jasno sta mislim o njemu i njegovoj vladi...
Jasno mi je,i nadam se da neces vise ponavljati :oops: da u dodikovoj vladi ima i Hrvata i Bosnjaka :oops:

Ali tebi ocito nije jasno,ono sto sam ja htio reci! :oops: A to je opasnost od jednoumlja i udara koji se trenutno sprovode prema novinarima od strane dodikovaca :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Goran_35 wrote:
_BosanaC wrote:
Goran_35 wrote: mislim da sam bio jasan...

A moj komentar se odnosi prvenstveno na Dodika i citavu njegovu vladu,koja se obracunava sa novinarima i uvodi jednoumlje kakvo je svojstveno samo totalitaristickim rezimima.
A ja upravo pricam i o Dodiku i o njegovoj vladi u kojoj sjede i Srbi i Hrvati i Bosnjaci. Svidjalo se to tebi ili ne :oops:
Ako ti,zbog ljubavi prema njemu ili iz bilo kojeg drugog razloga,ne vidis koja je to opasnost po demokraciju,onda ja dalje nemam sta da pricam sa tobom...
Slobodno procitaj bilo koji moj post na temu njega pa ce ti biti jasno sta mislim o njemu i njegovoj vladi...
Jasno mi je,i nadam se da neces vise ponavljati :oops: da u dodikovoj vladi ima i Hrvata i Bosnjaka :oops:

Ali tebi ocito nije jasno,ono sto sam ja htio reci! :oops: A to je opasnost od jednoumlja i udara koji se trenutno sprovode prema novinarima od strane dodikovaca :oops:
Ako su Dodikovci i predstavnici SBIH, SDA i HDZ-a - slozicu se s tobom :oops:
Makaveli - 7

Post by Makaveli - 7 »

_BosanaC wrote:
Goran_35 wrote:
_BosanaC wrote: A ja upravo pricam i o Dodiku i o njegovoj vladi u kojoj sjede i Srbi i Hrvati i Bosnjaci. Svidjalo se to tebi ili ne :oops:

Ako su Dodikovci i predstavnici SBIH, SDA i HDZ-a - slozicu se s tobom :oops:
svi su isti....?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Makaveli - 7 wrote: svi su isti....?
Svi su u Vladi RS-a.

Jednoglasno su donjeli odluku o nedavanju izjava BHT1.

Saberi dva i dva.
Makaveli - 7

Post by Makaveli - 7 »

_BosanaC wrote:
Svi su u Vladi RS-a.

Saberi dva i dva.
izdajice
ThePoliglot

Post by ThePoliglot »

Milorad Dodik je izuzetno inteligentan lider. Prije svega, on kontrolise medije i time kreira u RS medijsko jednoumlje. Citam Glas Srpske i vidim koliko je ta novina obojena, u jednom clanku cak porede Dodika sa Bogom.
A i zna se da je danasnji clan Predsjednistva Radmanovic bio glavni i odgovorni urednik gore spomenutog lista. Medjutim ko je zaista Milorad Dodik? To je cisti materijalista koji radi u talu sa 100njak najjacih firmi u RS kojima dodjeljuje koncesije za razlicite projekte koji se finansiraju iz Budzeta RS. Naravno, finansiranje kampanje i odredjeni procenat koji on dobija je neupitan. Iako na prvi pogled djeluje kao neotesani seljacina, on itekako ima kvalitetan politoloski rijecnik. U to me je uvjerio gostujuci kod Mate na OBN. Ali mislim da je i u tom slucaju Mato bio potplacen cim ga je onoliko velicao. Kada se samo sjetim kako je ostale "samarao".......
Od Dodika je, uspjesno, stvoren kult licnosti. On je covjek koji ima sposobnost da prostim narodskim jezikom odusevi mase i kao takav jako dobro je prihvacen. Stalnim lazima u medijima o pripremama ubistva na njega, dize mu se kredibilitet i stvara se slika o odlucnom borcu protiv kriminala. Jedini je politicar iz RS koji je pokazao zube medjunarodnoj zajednici i nije bio zbog toga sankcionisan (sjetite se samo sjece knezova u SDS-u prije par godina)
Znaci, sve u svemu, odlican govornik za mase, vjest manipulator medija i cisti materijalist koji opet u poredjenju sa SDS-om uradi ponesto i za narod.
Last edited by ThePoliglot on 29/01/2007 17:36, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

Milorad Dodik je naspram vecine lidera iz Federacije (koji su zadnjih 4 godine bili na vlasti i koji tek trebaju oformiti vlast) pragmaticar i voljan je NEKE poslove da odradi.
Medjutim, nas problem je sto dosta novina iz federacije u svojim kucama nema prave ekonomske strucnjake koje ce analizirati Dodikovu ekonomsku politiku, pa bi time dobili na uvid sta se tamo stvarno desava.
Kada Dodik kaze da je smanjio porez na dobit, nasi nvoinari su samo registrovali dvije rijecu, smanjenj poreza, ali ne i rijec dobit. Porez na dobit u federaciji je 30%, a u RS od 1 januara 10%. Ako uzmete primjer Svedske to je 80%, a u njemackoj mislim 50% (ali to uzmite sa rezervom), uglavnom, jake ekonomije stimuliraju ponovno ulaganje vecim porezom na dobit, jer obrtnik je prisiljen da stalno prosiruje svoju proizvodnju ili usluge time. To je macak u vreci, i mislim da je tu federacija u daleko boljem polozaju.
Takodje smanjenjem poreza na doprinose Dodik je pokazao da ima malo sluha, ali vise je pokazao koliko su politicari u federaciji fokusirani na licne talove i pljacku jer ih takva problematika u najmanju ruku neinteresuje. Porezi na doprinose u RS su manji oko oko 16%, medjutim da bi dosli na nivo ekonomije koja stvarno stimulise zaposljavanje mi moramo imati ukupne doprinose na oko 30%, ali prije na oko 22-24% da bi bili konkurentni i da bi privukli strane investicije koje proizvode nekoliko hiljada radnih mjesta.
Mi smo prema Wall Street Journalu na 88 mjestu po slobodama ekonomije (Srbija nije ni rangirana). Mi da bi postali ekonomski privlacni tu poziciju moramo itekako da popravimo (ukupno je rangirano 115 zemalja), i trebamo se prestati zaludjivati prirodnim resursima jer danas zemlje sa najjacom ekonomskom ekspanzijom (osim Kine) nemaju neke prirodne resurse ili ih uopce nemaju (Singapur,Hong Kong, Tajvan).
Mislim da Dodik samo pokazuje koliko su nasi politicari iz Federacije nesposobni, i koji su to ustvari demagozi (prvenstveno iz SZBiH).
Medjutim, nekzae se dzaba, vlast je kakvu je narod zasluzuje!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Makaveli - 7 wrote:
_BosanaC wrote:
Svi su u Vladi RS-a.

Saberi dva i dva.
izdajice
Izdajica ti je onaj koga si izabrao da sjedi na vlasti s tim istim Dodikom po kojem toliko pljujes :oops:
klif

Post by klif »

Smatram da se Dodik ideološki ne razlikuje bitno od SDS-a. Suštinsko odustajanje od nacionalističke politike koja se vodi od devedestih na ovamo nisam mogao da primjetim. Nisam siguran da je Dodik spreman (dobrovoljno) sprovesti hapšenje ključnih ratnih zločinaca, reformu policije, političku emancipaciju od Srbije, te ostala pitanja od značaja za nastavak pregovora sa EU. Ustavne promjene koje bi na bilo koji način dovodile u pitanje RS i FBiH takođe nemaju izgled na uspjeh, kao ni sprovođenje faktičke konstitutivnosti (snažnim podsticanjem, recimo, masovnog povratka protjeranih lica) sva tri naroda na teritoriji RS-a. On je politički predstavnik RS-a i na tome je bazirana sva njegova politika. BiH je, na žalost, okvir u kojem se zbog faktičke situacije mora kretati, ni u kom slučaju njegov krajnji cilj.

Ekonomski potezi koje vuče Dodikova administracija nisu usmjereni na boljitak BiH kao države. Ekonomski „stabilna“ RS u kojoj svoje ekonomske interese imaju Srbija i Rusija kao faktori dejtonskog sporazuma trebaju dugoročno da osiguraju njen politički opstanak. Pošto je RS ekonomski bila (a mislim da je i sada) faktički „ispod nule“, svaki smislen potez koji daje bilo kakvu nadu za napredak se smatra velikim uspjehom. Ekonomski „napredak“ RS koji se predstavlja kao napredak i „lokomotiva razvoja“ BiH je zamjena teza i ima smisao ponovo u dugoročnom očuvanju RS-a kao geopolitičkog subjekta (čitaj države), a nikako u jačanju BiH. Jer, jaki entiteti impliciraju slabu državu i obratno. Poredeći RS sa FBiH svjesno zamagljuje stvar, jer je FBiH malo bolja od najgoreg.

On je pragmatični i umiveni nacionalista koji, vjerovatno, ne bi „prljao ruke“ kao njegovi prethodnici. Svjetlu budućnost će BiH čekati još dugo. Sa ovom garniturom na vlasti je neće dočekati.

Volio bih da griješim i da sutra ustanovim da je ona počela još juče. Upravo sa Dodikom i Harisom.
apoliticni_politikant

#65 Re: Satanizacija Milorada Dodika!?

Post by apoliticni_politikant »

Potpisujem ovo jastrebovo, samo jos da dodam da kolega MuaDib previdja cinjenicu da osim prodaje Telekoma i rafinerije nije nista realizovano.

Telekom je otisao Srbiji (doduse po dobroj cijeni), a rafinerija Rusima (ali po niskoj cijeni). Osim ovoga, ostalo je samo prica. TE Gacko je i prije rata bila promasaj, a sada praviti dvostruko veci kapacitet je smijesno. Ove ceste ili autoputevi kako ih zove niti se grade niti ce uskoro poceti. Pricati o izgradnji autocesta bez prethodno uradjene studije izvodivosti i objavljenog tendera je smijesno, cak i za Ruandu ili Zimbabve.

I taj privredni bum, u cemu se manifestuje. Jesu li plate porasle u RS-u, penzije, zivotni standard...? Ili se taj privredni bum manifestuje samo u tekstovima Dodiku naklonjenih medija i medija koji velicaju Dodika kako bi ocrnili politicke suparnike svojih "sefova" i "politickih pokrovitelja" u Fed?[/quote]

Slazem sa sa ovim.,Stvar je u tome da pare koje Dodik kao donosi u RS uopce ne postoje. Sve su to imaginarna sredstva. Ma otkud Srbiji 1,2 milijardi maraka da kupi telekom. telekom srbije dobio je samo mogucnost ekspanzije, a novac ce uplacivati srazmjerno povecanjem zarade Telecom operatera (MOBIS-a),sto znaci da ce novac zaradjen poslovanjem Mobis-a biti djelom izvucen iz RS a dijelom ce biti uplacivana za izmirenje obaveza iz privatizacijskog ugovora.
Para za rafineriju manji bh entitet nece ni ocima vidjeti i uskoro ce se pokazati da je sverc cigaratema ipak najbolje sto Mile Marlboro zna.

POZZ
liberty

Post by liberty »

- citat: "Za vrijeme sukoba u BiH od 1992.-1995. godine suprotstavio se SDS-u u Narodnoj skupštini RS." <--- ne odgovara istini, karadzicu se prva suprotstavila biljana plavsic, na osnovu koje je milorad dodik (ali tek nakon rata) zaradio nesto politickih poena, a vise finansijske koristi (postoji vise krivicnih predmeta pokrenutih protiv njega i njegovih suradnika radi malverzacija i dr. koje su opet ostale po strani njegovim (ponovnim) dolaskom na vlast)

- da li je dodik u svojoj biografiji naveo i da ga ja karadzic licno odlikovao visokim ordenom rs-a i to bas u vrijeme ratnih sukoba?

- mediji u rs-u su pokoreni: "nezavisne" nikad nisu bile nezavisne, jer su bile i ostale pod dodikovom kontrolom, najmanje je tu bitan zeljko kopanja (da se ne spominje kako je i sta on pisao tokom 1991. i 1992.); u "glas srpske" ubacio je svoje igrace rajka radovanovica (dobrovoljca u toku rata u hrvatskoj) i tomu marica (koji se dosta hljeba/ kruha najeo iz sarajeva prije rata); na celo rtrs doveo je svog potrcka rajka vasica (takodjer zivio od sarajevskog hljeba/ KRUHA, kojemu je kobajagi "bilo krivo" kad su releje i itc banjaluka rtv-a bih oteli karadzicevi sljedbenici); iako ne simpatisem bogzna sta "patriot" moram skinuti kapu s. vaskovicu (koji je ranije imao sasvim drugacije tekstove) jer u zadnje vrijeme otkriva lopovluk i pravo lice milorada dodika i saradnika (m. jelica, primjerice)

- "atentat" je izmisljen da bi se medijski jos vise uzdigao, iako to ne bi bilo nista iznenadjujuce ako se zna da je mile tokom i nakon rata u okolici laktasa i b. luke imao svoje privatne ilegalne fabrike za proizvodnju cigareta, kao i to da je uvijek bio u dobrim vezama sa mafijom (crnogoroskom ili beogradskom, svejedno je)

- da voli drzavu dodik bi pokazao prostim potezom protjerivanja i zatvaranja preprodavaca deviza iz samog centra banja luke, tj. gospodske ulice; vjerovatno i u tom lopovskom sektoru ima svoj "dio procenta"

- privatizacija: o tome ce tek biti govora, ali tek za par godina kada svi budu shvatili da ih je "mile traktordzija" dobro "provozao"
Last edited by liberty on 29/01/2007 20:27, edited 1 time in total.
Suicidal Siberian

#67 Re: Satanizacija Milorada Dodika!?

Post by Suicidal Siberian »

SA 071 wrote:
Suicidal Siberian wrote: Rafinerija je otisla Rusima po niskoj cijeni....zato sto su ljudi preuzeli dugove i troskove modernizacije postrojenja koja ce sigurno izaci na jedno 500 miliona eura najmanje...pored placenih 120 miliona...

Studija izvodljivosti....je napravljena vec prije 25 godina...tako da sve sto vidis i cujes danas za koridor 5c i za ovaj krak u r.s. je kopija elaborata iz ex yu koji su prilagodjeni danasnjem stanju...a za tvoju informaciju, elaborat je bio pripremljen prije izbora....tender? za koga? za G.P. Rad? Strabag je gigant...mozda cak i preozbiljan za ove prostore...

Taj privredni boom se ne moze manifestovati u mjesec dana...to govori dovoljno o znanju ekonomije vecine pojedinaca na forumu....pravi efekat ovih poteza ce biti poznat tek nakon par godina...
Rafinerija i sve vezano za naftnu industriju je otislo Rusima za relativno male pare. Jos tome treba dodati da su Rusi trazili da se ne donosi zakon s ostrijim normama o cistoci goriva, kako bi oni i dalje mogli proizvoditi i prodavati ovu brljotinu od goriva (dakle nema ozbiljne i zustre akcije za modernizaciju ovih pogona bar ne u skoro vrijeme).

Bez tendera i studije izvodivosti nece niko ozbiljniji pristupiti ovakvom projektu kao sto je izgradnja autoputeva. Uostalom, zivi bili pa vidjeli.

Privredni bum nisam ja naveo vec tvoj istomisljenik, a ja sam samo upitao po cemu je on zakljucio da su oni DOZIVJELI privredni bum i u cemu se taj privredni bum manifestovao. Dakle, nisam ja ni tvrdio da se rezultati mogu vidjeti preko noci, ali da se mogu osjetiti pomaci vrlo brzo-mogu. A takvih bitnih pomaka jos nema. Jos uvijek je sve na obecanjima.
Privredni bum se manifestovao u obliku priliva kvalitetnog stranog kapitala...znaci nije iz shupljeg u prazno.....

Kao drugo, covjek je penzionerima isplatio dugovanja....

Kao trece svaka opstina ce dobiti po milion maraka nenamjenskih sredstava, pod uslovom da se namjene proizvodnji ili bilo kojem obliku poslovanja ako je u pitanju kvalitetan brand..
Neelix

Post by Neelix »

koja li su 22 debila :? glasala za ono prvo :roll:
Auto

Post by Auto »

zoom66 wrote:Makaveli - 7 :zzzz: :zzzz: :zzzz:
To sam ja Makaveli, pogresno ste me shvatili rekao sam da su oni sto sjede u vladi sa Dodikom i glasaju za njegove prijedloge izdajice a ne @_Bosanac. Banovali ste me na pogresnim kriterijima :D

Bosanac izvinjavam se na nesporazumu, bio sam se slozio sa tobom.....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodik se razlikuje od svih dosadasnjih srpskih politicara u BIH...do sada su svi srpski politicari bar nesto prihvacali sto trazi normalan svijet...dok dodik ne prihvaca nista i jedina alternativa njegovom neprihvacanju je rat i sranje..

on jednostavno igra posljednju ulogu u posljednjem pokusaju da se podijeli BIH....kakav recept koristi znamo...vulgarni rijecnik...negiranje svega sto asocira na Bosanstvo i BIH....prodaje fabrike iz kojih su otjerani puskom i nozem nesrbi,Srbiji i Rusiji....on ce izgubiti bitku i svoj naum nece ostvariti...samo je pitanje kolika ce se cijena platiti za to...njemu nema nazad....
nineac

Post by nineac »

Ispaltio zaostale penzije???
To je vlada federacije davnooo ucinila koliko se ja sjecam. Nevidim kakav je to napredak?
Druga stvar, i dan danas kada udjes u RS sve lici an zonu sumraka!
Suicidal Siberian

nineac wrote:Ispaltio zaostale penzije???
To je vlada federacije davnooo ucinila koliko se ja sjecam. Nevidim kakav je to napredak?
Kod nas je sunset boulevard.... :roll:

Sarajevski kanton je najveci neprijatelj BiH.....zivotinja koju ne mozes nahraniti....pa jede svoje vlastite mlade....

Ovo vam govori sarajlija, peta generacija.... :) :-?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Suicidal Siberian wrote:

Sarajevski kanton je najveci neprijatelj BiH.....zivotinja koju ne mozes nahraniti....pa jede svoje vlastite mlade....

Nedovoljno, da bi se neko nazvao Sarajlijom :D
Suicidal Siberian

Ahmmed wrote:
Suicidal Siberian wrote:

ja racunam generaciju kao jedan vijek,znachi 100 godina jedna....a i da sam u sarajevu od 1980 godine imao bih veca prava na taj naziv od 80% danasnjih nazovi gradjana.... :oops:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Suicidal Siberian wrote:
Ahmmed wrote:
Suicidal Siberian wrote: Kod nas je sunset boulevard.... :roll:

ja racunam generaciju kao jedan vijek,znachi 100 godina jedna....a i da sam u sarajevu od 1980 godine imao bih veca prava na taj naziv od 80% danasnjih nazovi gradjana.... :oops:
Eh, šta ćeš.....Odoše nam 1992, pa 1995, pravi građani.....Grdna rano....Sve građanin do građanina...Od Sokoca, pa poćeraj dalje :)

aha, jedna ti je generacija 100 godina....Daklem :D , pet generacija 500 godina.....Znači, vi niste iz Sarajeva, nego iz Vrhbosne :) ?
Post Reply