Svjetsko prvenstvo u rukometu - Njemačka 2007
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Vasa Kisa
odigraj Timotije brate, koliko god ponude granicu golova fra - hrv, ti opali ispod....ili hendikep na hrvate. nisu se umorili, prva postava svježa...bit će guravo, ali mislim da ce ih slomiti ritmom hrvatska...uostalom, frančezi imaju previshe crnaca u ekipi za jedan sport kao što je rukomet...
...sad bez zajebancije, sa svim se slažem, osim za vrancuze...nemaju shanse...hrvati su ko Bullsi devedesetih...
- van Basten
eto, stiglo se do 1/4 finala i sada više nema prava na kiks, kalkulacije i sl...
Meni se čini da se Dancima sve otvorilo... dok će u gornjem dijelu ždrijeba Hrvati se glođati protiv njima uvijek neugodnih Francuza i Španci protiv domaćina, Danci su sve ostavili iza sebe i idu na Island i, vjerovatno Poljsku... iako su i to fine ekipe, pogotovo Poljaci ugodno iznenađuju na ovom prvenstvu, mislim da ako sada Danci ne uđu u finale neće nikad
Prognoze: Španija - Njemačka: Domaćin je neugodan prije svega jer je domaćin, 19.000 navijača plus par sudijskih odluka... a Španci do sada nisu nešto impresionirali... tu bih ipak tipovao na Špance, ipak su kvalitetniji i ako sve bude pošteno trebali bi proći
Hrvatska - Francuska: Hrvatima će biti gadno, francuska odbrana nikad im nije ležala, rukomet udaranja i snage... ipak mislim da je ta čuvena francuska odbrana nešto tanja ove godine, već je unakažena od Poljske i Njemačke što im se prije nije moglo desiti, i zato prednost dajem Hrvatima
Danska - Island - slična rukometna škola... ne bi me čudilo da ova tekma bude ljepotica 1/4 finala... Danci imaju malo čvršću odbranu i mislim da će to presuditi
Poljska - Rusija: Eto šta su rusi... nema ih nigdje cijelo prvenstvo, brukaju se haman i onda u odlučujoćoj tekmi uguraju se u 1/4 finale pobjedom nad, do tada, jednim od najugodnijih iznenađenja prvenstva... ipak mislim da im je sada kraj jer poljaci su očito vrlo ozbiljna ekipa.
Znači moja prognoza polufinala: Hrvatska - Španija i Danska- Poljska
Meni se čini da se Dancima sve otvorilo... dok će u gornjem dijelu ždrijeba Hrvati se glođati protiv njima uvijek neugodnih Francuza i Španci protiv domaćina, Danci su sve ostavili iza sebe i idu na Island i, vjerovatno Poljsku... iako su i to fine ekipe, pogotovo Poljaci ugodno iznenađuju na ovom prvenstvu, mislim da ako sada Danci ne uđu u finale neće nikad
Prognoze: Španija - Njemačka: Domaćin je neugodan prije svega jer je domaćin, 19.000 navijača plus par sudijskih odluka... a Španci do sada nisu nešto impresionirali... tu bih ipak tipovao na Špance, ipak su kvalitetniji i ako sve bude pošteno trebali bi proći
Hrvatska - Francuska: Hrvatima će biti gadno, francuska odbrana nikad im nije ležala, rukomet udaranja i snage... ipak mislim da je ta čuvena francuska odbrana nešto tanja ove godine, već je unakažena od Poljske i Njemačke što im se prije nije moglo desiti, i zato prednost dajem Hrvatima
Danska - Island - slična rukometna škola... ne bi me čudilo da ova tekma bude ljepotica 1/4 finala... Danci imaju malo čvršću odbranu i mislim da će to presuditi
Poljska - Rusija: Eto šta su rusi... nema ih nigdje cijelo prvenstvo, brukaju se haman i onda u odlučujoćoj tekmi uguraju se u 1/4 finale pobjedom nad, do tada, jednim od najugodnijih iznenađenja prvenstva... ipak mislim da im je sada kraj jer poljaci su očito vrlo ozbiljna ekipa.
Znači moja prognoza polufinala: Hrvatska - Španija i Danska- Poljska
-
LFC
Ceska mi je nekako bliza pobjedi, Imaju najboljeg strijelca dosadasnjeg tijeka prvenstava, igraju fino i u grupi sa Hrvatskom, Spanijom, Danskom, Rusijom, Madjarskom nisu puno mogli, Cesi su blizi pobjedi...mehopuzic wrote:Tunis - Češka
Slovenija - Mađarska??
Šta mislite o ovome?
U drugom mecu mislim da ce Madjarska do pobjede, fino su igrali citavo prvenstvo i cetvrtfinale im je pobjeglo za jedan gol, Madjari su svakako favoriti ali bi volio da pobjedi Slovenija zbog Kamenog...
-
Liska
Danas u 17 30 i u 20 15 h, ide direktna prijenos Njemacka-Spanjolska i Hrvatska-Francuska na RTRS-u i na FTV-u. Sto se tice ove teme tko za koga igra, nije li onaj Anusic prije par godina igrao za BiH. Pa nitko u Hrvatskoj ne postavi pitanje zasto igra za BiH ili ga ne dao Bog nazvase osobom sa manjkom nacionalnih osjecaja. Isto tako, danasnja BiH reprezentacija ima par igraca koji bi prije trebali igrati za Srbiju ili Crnu Goru, pa se to pitanje ne postavlja. Sto se tice Alilovica, njega je u reprezentaciju zovnuo Arslanagic, pa ga nakon toga nije nitko pozivao. U medjuvremenu su mu pravili probleme u Izvidjacu pri odlasku u Ademar Leon i RS BiH mu nije nista pomogao. Da ste i vi na njegovom mjestu i da mozete birati, i vi biste odabrali ekipu Hrvatske umjesto BiH. Opet ponavljam, ne mozete Alilovic okrvivljavati za nesto sto i sami imamo u reprezentaciji. Kad ljudi koji trebaju igrati za Srbiju igraju za BiH, to je nesto hvale vrijedno a kad nasi urade slicnu stvar, onda je to izdaja. Prije ce biti da su u pitanju dvostruku kriteriji.
-
Vasa Kisa
zemljache polako...jebo to, udaramo samo po rukometu, ove smo rastjerali s teme, ako se opet pojave raspalichemo zajedno...
...danas je tekma stoljecha, finale prije finale, Hrvatska ljepota i šarm, efikasnost, protiv francuske destrukcije, grubosti i igre na mali broj golova...Hrvatska je dobila najtežeg protivnika za 1/4, ali kako reče Pero Metličić, ako hoćemo da budemo prvaci ionako moramo sve dobiti do kraja, pa i vrancuze prije ili kasnije...adut Croata je svježina glavnih igrača jer su dosta tereta dosad iznijeli i momci iz uvjetno rečeno druge postave...vidjet ćeš kako će danas Balića izudarat...qq qq...danas je dan za krila...Mirzu i Zrnića s desne i Kaleba i Vukića s lijeve...
...danas je tekma stoljecha, finale prije finale, Hrvatska ljepota i šarm, efikasnost, protiv francuske destrukcije, grubosti i igre na mali broj golova...Hrvatska je dobila najtežeg protivnika za 1/4, ali kako reče Pero Metličić, ako hoćemo da budemo prvaci ionako moramo sve dobiti do kraja, pa i vrancuze prije ili kasnije...adut Croata je svježina glavnih igrača jer su dosta tereta dosad iznijeli i momci iz uvjetno rečeno druge postave...vidjet ćeš kako će danas Balića izudarat...qq qq...danas je dan za krila...Mirzu i Zrnića s desne i Kaleba i Vukića s lijeve...
-
LFC
Jesmo li ovo prevazisli vise...Liska wrote:Danas u 17 30 i u 20 15 h, ide direktna prijenos Njemacka-Spanjolska i Hrvatska-Francuska na RTRS-u i na FTV-u. Sto se tice ove teme tko za koga igra, nije li onaj Anusic prije par godina igrao za BiH. Pa nitko u Hrvatskoj ne postavi pitanje zasto igra za BiH ili ga ne dao Bog nazvase osobom sa manjkom nacionalnih osjecaja. Isto tako, danasnja BiH reprezentacija ima par igraca koji bi prije trebali igrati za Srbiju ili Crnu Goru, pa se to pitanje ne postavlja. Sto se tice Alilovica, njega je u reprezentaciju zovnuo Arslanagic, pa ga nakon toga nije nitko pozivao. U medjuvremenu su mu pravili probleme u Izvidjacu pri odlasku u Ademar Leon i RS BiH mu nije nista pomogao. Da ste i vi na njegovom mjestu i da mozete birati, i vi biste odabrali ekipu Hrvatske umjesto BiH. Opet ponavljam, ne mozete Alilovic okrvivljavati za nesto sto i sami imamo u reprezentaciji. Kad ljudi koji trebaju igrati za Srbiju igraju za BiH, to je nesto hvale vrijedno a kad nasi urade slicnu stvar, onda je to izdaja. Prije ce biti da su u pitanju dvostruku kriteriji.
Dajte samo SP...
-
bandidos
#60 toliko o poštenju nijemaca...
Ne vjerujem da u Kölnu nemaju slobodan hotel...
Piše: Petar Metličić, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije
Cijelo je prvenstvo usmjereno na mlin Nijemaca, samo da oni dođu do naslova. Već i po novinama pišu da su budući svjetski prvaci. Smijali su se nama da smo rihtali rezultat u utakmici sa Španjolskom, ali što reći za njihove kalkulacije i propale planove, jer planirali su biti prvi u skupini i unaprijed su napravili raspored po kojem će kao prvoplasirani igrati u Kölnu. Međutim, to im se izjalovilo, pa su cijeli raspored mijenjali samo da ne moraju seliti.
Zbog toga su i neki naši igrači izvisili, jer znam da su rezervirali avione i ulaznice za dvoboj u Hamburgu.
Prije odlaska u Bonn razgovarao sam s dečkima iz španjolske reprezentacije i uvjereni su da će već oni razoružati Nijemce i izjaloviti im planove. I meni djeluju bolji i uigraniji od domaćina. No, ako ih ni oni ne pobijede, mi ćemo u polufinalu.
U ponedjeljak smo bili u Kölnareni, prekrasnoj i ogromnoj dvorani. Dečki, oni koji nisu bili u njoj, ostali su impresionirani. Ja sam u njoj već igrao europski Superkup, pa me nije toliko iznenadila.
Što se dečkiju u reprezentaciji tiče, od ponedjeljka nam nedostaju četvorica kojih se Lino morao odreći jer nakon četvrtfinala više nema pravo prijavljivati igrače. Malo smo tužni, jer nijedan rastanak nije lijep. Nažalost, takva je sudbina, a žalosni bismo bili da je morao otići bilo tko. Ipak, siguran sam da će dečki, koji su s ostatkom ljudi iz saveza ostali u Kölnu, iz petnih žila navijati za nas...
Piše: Petar Metličić, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije
Cijelo je prvenstvo usmjereno na mlin Nijemaca, samo da oni dođu do naslova. Već i po novinama pišu da su budući svjetski prvaci. Smijali su se nama da smo rihtali rezultat u utakmici sa Španjolskom, ali što reći za njihove kalkulacije i propale planove, jer planirali su biti prvi u skupini i unaprijed su napravili raspored po kojem će kao prvoplasirani igrati u Kölnu. Međutim, to im se izjalovilo, pa su cijeli raspored mijenjali samo da ne moraju seliti.
Zbog toga su i neki naši igrači izvisili, jer znam da su rezervirali avione i ulaznice za dvoboj u Hamburgu.
Prije odlaska u Bonn razgovarao sam s dečkima iz španjolske reprezentacije i uvjereni su da će već oni razoružati Nijemce i izjaloviti im planove. I meni djeluju bolji i uigraniji od domaćina. No, ako ih ni oni ne pobijede, mi ćemo u polufinalu.
U ponedjeljak smo bili u Kölnareni, prekrasnoj i ogromnoj dvorani. Dečki, oni koji nisu bili u njoj, ostali su impresionirani. Ja sam u njoj već igrao europski Superkup, pa me nije toliko iznenadila.
Što se dečkiju u reprezentaciji tiče, od ponedjeljka nam nedostaju četvorica kojih se Lino morao odreći jer nakon četvrtfinala više nema pravo prijavljivati igrače. Malo smo tužni, jer nijedan rastanak nije lijep. Nažalost, takva je sudbina, a žalosni bismo bili da je morao otići bilo tko. Ipak, siguran sam da će dečki, koji su s ostatkom ljudi iz saveza ostali u Kölnu, iz petnih žila navijati za nas...
Last edited by bandidos on 30/01/2007 13:08, edited 1 time in total.
- Isabell
U nedjelju je Lino na HRTu pricao o posebnim pripremama koje je radio za ovo prvenstvo sa ekipom. I da nece doci do problema koji su se do sada znali dogoditi u poodmakloj fazi natjecanja. A svi znamo da je Lino poznat po inovacijama koje unosu u rukomet.
Znaci svi spremni i zdravi za Francuze.
Rezime: Polufinale bez sumnje.
Znaci svi spremni i zdravi za Francuze.
Rezime: Polufinale bez sumnje.
-
bice_bice
ma pola - ko sto bi se reklo - ih je takvih u krvatskoj repki... a cetiri posta prije mog frajer na osnovu jednog slucaja iz bih-reprezentacije donosi onakvu izjavu.. svasta, pa prebroj ih u HR-timu, koliko ih je fakat? ... nemojmo se zavaravati dzaba..
nadam se da ce francuzi na osnovu svoje klase proci.. isto tako njemci kako i danci... jedva cekam...
nadam se da ce francuzi na osnovu svoje klase proci.. isto tako njemci kako i danci... jedva cekam...
-
saim_adka
ja cu preboliti one koji su se odlucili da igraju i igraju za reprezentacije slovenije, hrvatske i srbije, ali ne mogu preboliti one koji su prevareni (obecavane su im kule i gradovi) da ce igrati, a pozvani su samo na jednu utakmicu da budu vezani i da ih ne bi komsije uzele. Takvih igraca je puno koji su odigrali samo jednuu takmicu za pomenute reprezentacije i koji su se pokajali, ali moraju cekati i po 5 godina da zaigraju za nas (jer kada hoces da igras za BiH mora ti proci 5god i 3 godine u domacem prvenstvu uz dopust i ispisnicu starog saveza i ne znam ni ja jos kakve sve lude prepreke koje pravi IHF i EHF kada mi molimo da desi ono sto se desilo sa Alilovicem, Anusicem isl...)
Lino je cesto perfidno na spiskove stavljao igrace kojima je BiH upucivala pozive, ali uvijek se odluce za HR i nikad se vis ene pojave!
Lino je cesto perfidno na spiskove stavljao igrace kojima je BiH upucivala pozive, ali uvijek se odluce za HR i nikad se vis ene pojave!
-
LFC
Velika utakmica...
Omeyer je veliki golman, ko ce biti sa druge strane tesko je reci, da li ce se Lino kockati i staviti Mirka? Francuska odbrana je njihov glavni adut jer ako Narcisse i Dinart budu imali svoj dan bice veoma tesko. Bice veom vazno da se zaustavi Karabatic mozda i najbolji do sada u dresu Francuske, na krilima ce biti Guigou i Abalo. Kod Hrvatske mislim da je "Vasa Kisa" iznio sjajnu analizu i da ce bas krila biti presudan faktor u ovoj utakmici.
Sto se tice duela Njemaca i Spanaca, mislim da su ipak Njemci u laganoj prednosti zbog domaceg terena. Hens je u sjajnoj formi igra odlicno i danas bi mogao Hombradosa staviti na velike muke. Naravno ne smije se zaboraviti ni Kehrmann. Sa druge strane uvijek opasni Juan Gacia i Iker Romero.
Omeyer je veliki golman, ko ce biti sa druge strane tesko je reci, da li ce se Lino kockati i staviti Mirka? Francuska odbrana je njihov glavni adut jer ako Narcisse i Dinart budu imali svoj dan bice veoma tesko. Bice veom vazno da se zaustavi Karabatic mozda i najbolji do sada u dresu Francuske, na krilima ce biti Guigou i Abalo. Kod Hrvatske mislim da je "Vasa Kisa" iznio sjajnu analizu i da ce bas krila biti presudan faktor u ovoj utakmici.
Sto se tice duela Njemaca i Spanaca, mislim da su ipak Njemci u laganoj prednosti zbog domaceg terena. Hens je u sjajnoj formi igra odlicno i danas bi mogao Hombradosa staviti na velike muke. Naravno ne smije se zaboraviti ni Kehrmann. Sa druge strane uvijek opasni Juan Gacia i Iker Romero.
-
Liska
Kad me vec prozivate, sjetite se BH reprezentacije prije par godina, npr. Radoncica i slicnih igraca. Svi su dosli sa strane. U ovoj ekipi je Stojanovic takav slucaj, pa i Terzic ako hocete. I reci mi koji se to igrac pokajao jer je zaigrao za Hrvatsku posto ih znam nekoliko iz mladjih selekcija. Znas li barem jedno ime?
-
Liska
Po meni je Hrvatska lagani favorit veceras, ali bice tesko i jednima i drugima. Francuzi igraju puno losije nego prosle godine a Hrvatska puno bolje nego na proslom Europskom prvenstvu. Koriste puno vise igraca tako da Balic i Lackovic nisu previse umorni. Vraca se i Dominikovic, i to potpuno svjez i odmoran. Spanjolci bi trebali biti bolji od Svaba, ali Svabe igraju kuci i sve je moguce. Danci bi trebali biti bolji od Islandjana, ali ne znam u kakvom su fizickom stanju jer su imali cetiri teske utakmice koje su morali igrati punom snagom. Poljaci po meni imaju prednost nad Rusima.
- niskoprofilni
Utakmica Spanija - Njemacka 25:27 cini mi se. Helem, njemci se udarali kao prave siledzije. Sudije pokrale spance u zadnjim minutama utakmice. Helem, kako mi poslije silnih sudijskih nepravdi na ovo prvenstvu ide na zivce nase kukanje na suce. Kako mi sebi kompleks nabijamo da su svi protiv nas, a isto i gore se desava i drugim reprenzentacijama pa niko nista! Wake up!
-
Peca
Ljudi meni se danas ogadio i rukomet i sport uopste kad sam vidio kako onaj debil komentarise utakmicu Njemacka-Spanija!!!! Fuj!!!
Pa ima li ono igdje u svijetu, covjek misli ako mu je "babo" bio sportski novinar, da i on mora biti !!!! Debilcina nevidjena!!!!!
Pa ima li ono igdje u svijetu, covjek misli ako mu je "babo" bio sportski novinar, da i on mora biti !!!! Debilcina nevidjena!!!!!
-
Vasa Kisa
Jooooj, koji rat...10-9 poluvrijeme. Gore sam nekome rekao da natovari manje golova...pa kakva je to sigurna oklada...bogami, Hrvatska je ušla u ritam koji odgovara Francuzima, krvavi, teški rukomet, bez imalo ljepote...do sada golmani fantastični, Alilovič najbolji pojedinac Hrvata...strah me pravo završnice, moraju nametnuti svoj ritam, ovako neće moći...
-
The_Fluid

"Hrvati kao nekada Jugoslavija"
ZA BEOGRADSKU Politiku o razvoju događaja u Njemačkoj, samom ustrojstvu velikih natjecanja i današnjem rukometu progovorio je tamošnji rukometni stručnjak MIhajlo Obradović. Između ostalih konstatacija, sklon je mišljenju kako su Hrvati jedini zaštitnici pravog rukometa u kojem vještina, mudrost i ljepota dominiraju nad snagom.
"Igra Hrvata je po taktovima jugoslovenske škole i milina ih je gledati. Imaju tri najbolja beka, dugo su na okupu, a, za razliku od prethodnih natjecanja, i alternativu na svim pozicijama. Tijekom prvenstva osposobili su i golmane Jerkovića i Alilovića i mislim da su najbliži zlatu. Njihov protivnik u četvrtfinalu Francuska previše se oslanja na individualnu kvalitetu, što im nekada upali a nekada ne. Španjolci imaju najveći broj podjednako dobrih igrača što im je najveća prednost." - analizira Obradović.
Ivana Balića prozvao je rukometnim Jordanom;
"Definitivno je bez premca. Zadivljujuće je s kojom lakoćom dolazi do rješenja u napadu. Ono što je za njega karakteristično je brzina. Po nekim procjenama najbrži je svetski igrač na 10 metara i to mu zapravo omogućuje superiornost u odnosu na ostale. Također, na svakom natjecanju izbaci neki novi šut i zbog te raznovrsnosti ga je teško čuvati. Bez njega Hrvatska ne bi bila ni upola tako dobra."
Kritike su, naravno, stigle na račun brutalnog sustava natjecanja, ali i način igre u kojoj se više cijeni sirova snaga umjesto istinske kvalitete.
"Mnogo je ekipa i u kratko vrijeme igra se veliki broj utakmica. Pauze su male, a kako vrijeme odmiče opada kvaliteta jer ekipe moraju kalkulirati i štedjeti igrače. Primjetno je da je rukomet, na sreću svih nas koji se njime bavimo, u velikoj ekspanziji. To dokazuju i prepune dvorane u Njemačkoj, kao i evidentno širenje kvaliteta. Također, cijene rukometaša na europskom tržištu su u stalnom porastu." - kaže Obradović nadovezujući se:
"Gledao sam prije neki dan finale svjetskog prvenstva u Švicarskoj 1986. između Jugoslavije i Mađarske. Tada najbolji svjetski bekovi Cvetković i Vujović su kao pera u usporedbi sa današnjim igračima. Rukometaši su iz srednje kategorije prešli u tešku, a impozantno je vidjeti duele stokilaša. Agresivnost u obrani donekle je promijenila taktiku. Sve više se traže rješenja preko crte, pa pivoti i krila preuzimaju ulogu glavnih golgetera. To je posebno uočljivo u finišima najneizvjesnijih utakmica. Obrana se zgusne ka sredini što otvori prostor krilima, koja odlučuju pobjednika."
-----------------------------
Trenutno:
Cetvrtfinale: Hrvatska:Francuska 9:10 (poluvrijeme)
Da li ce se Hrvati probuditi, kao i protiv Spanjolske u drugom poluvremenu?