Kao, Bosnu si ti dobio od amidze iz Kanade, pa sad eto ne znas dal' da istu s nekim dijelis, ili da ju za sebe zadrzis.neznam dali bi bosna trebala biti i njihova
Simboli naroda u Bosni i Hercegovini - grbovi i zastave!?
- kicky
Aha. Tu smo znači!!ellah wrote:neznam dali bi bosna trebala biti i njihova jer vecina te brage ne da mrzi bosnu nego je prezire )cast izuzetcima)....Jastreb35 wrote:Kada (i ako) dodje do tog tuznog epiloga, takve bi se inicijative istina lakse provlacilo kroz zakonodavna tijela, a koja pobjednik uspostavi. Medjutim, takav kraj nije izvjestan te ti ne preostaje osim da razgovaras s tim ljudima.Oceania wrote: Naravno nikom nista ne treba nametati.Republika Hrvatska uopce ne namece Srbima iz Knina sahovnucu.Ho's , ne's , Bogami hoce poslije Oluje / Zamisli
sto se tice "rvatskog puka" oni su manjina prema tome njih bi i izbacio iz nekih bitnih dijaloga komoto im je mjesto medju drugim manjinama (romima,zidovima,i drugim)
-
Jastreb35
I ovo je demokratija kolega, pa to ne znaci da to treba ili da je to lijepo.ellah wrote:sta se odmah ljutite ja samo kazem ono sto mi je na srcu i za sto imam dokaze .....
na kraju krajeva zar ovo nije demokratsko drustvo svako ima pravo govora.......
-
ThePoliglot
ne, to što si ti naveo nije demokratija, nego zloupotreba demokratije nekih bolesnih umova, što naravno nije imalo efekta. Njihove ideje i ciljevi nisu sprovedeni u djelo!Jastreb35 wrote:I ovo je demokratija kolega, pa to ne znaci da to treba ili da je to lijepo.ellah wrote:sta se odmah ljutite ja samo kazem ono sto mi je na srcu i za sto imam dokaze .....
na kraju krajeva zar ovo nije demokratsko drustvo svako ima pravo govora.......
- StLouis
E ov vec lici na zastavu.Normala wrote:
Zastava ombudsmana za BiH izgleda ljepse od drzavne zastave. Cak i vise govori od drzavi. 12 zvijezda mogu simbolizirati 10 kantona, 1 distrikt i 1 entitet. Unutar zvijezda Bosna u svojim granicama, sto potvrđuje njeno jedinstvo..
-
zanva chinilac
zasto je nisu prihvatili kad je tek uvedena?Abercrombie wrote:pa sta mislis ti da ce srbi i hrvati prihvatiti zastavu koja visi na dzamiji , ili onu kojom se kite kojekakve bosnjacke organizacije po svijetu kao svoju ?zanva chinilac wrote:pa jel to neko nekoga ugrozava da koristi sadasnju drzavnu zastavu? da nema te strane koja je koristi sada, ne bi bilo drzave bosne, niti bi imali ovaj problem oko simbola.
daj budi malo realniji . postoji bijela zastava sa plavim grbom koju ste koristili u ratu , nju koristite kao svoju i nema problema.ja zastavu BiH vidim kao zastavu EU - nasu zajednicku.
- Liberalism
Koliko su nam zla nanijeli nacionalne simbole na grbovima i zastavama treba zakonom zabraniti.
Iako ovo moze apsurdno zvucati, svaki grb i zastava se od predstavnika jednog drugog ili treceg naroda moze biti osporena, jer tri nacionalna simbola nikada ne mogu biti ravnopravno istaknuta na grbu ili zastavi, pa samim tim, svako svaki grb ili zastavu moze osporiti.
A kad dodamo tome da su građani ravnopravno konstitutivni na prostoru BiH sa 'narodima', najbolje je sve to zakonom zabraniti i za svagda zavrsiti ovu pricu.
A iditoti i kreteni nek svoje nacionalne simbole okace sebi na zid svojih dnevnih boravaka....
Iako ovo moze apsurdno zvucati, svaki grb i zastava se od predstavnika jednog drugog ili treceg naroda moze biti osporena, jer tri nacionalna simbola nikada ne mogu biti ravnopravno istaknuta na grbu ili zastavi, pa samim tim, svako svaki grb ili zastavu moze osporiti.
A kad dodamo tome da su građani ravnopravno konstitutivni na prostoru BiH sa 'narodima', najbolje je sve to zakonom zabraniti i za svagda zavrsiti ovu pricu.
A iditoti i kreteni nek svoje nacionalne simbole okace sebi na zid svojih dnevnih boravaka....
- BSn
E ne moze!cinoeye wrote:Predlog za grb Republike Srpske-
Ako su sva tri naroda konsituttivna, onda trebaju biti podjednako zastupljeni na grbu!
Ja koliko vidim, vise prostora zauzima sahovnica i ocili od ljiljana!
Takodjer, orao je simbol Vizantije, a kasnije i Srbijanaca!
Stoga ne moze biti simbol Bosnjaka i Hrvata, jer Bosnjaci imaju svoj simbol, koji su preuzeli od Turaka, a to je Zmaj (npr. Zmaj od Bosne).
Dakle, ne moze, barem po mom misljenju!
- cinoeye
Odlicna ideja, samo stit, bez orla, ali to je vise za celu BiH.
Nego znao sam da ce se neko buniti zbog velicine koju zauzima svaki.
Verovao ili ne povrsina je briblizno ista, u pitanju je samo iblik koj kreira opticku varku.
To se moze srediti, ali sto ne vidis da je Bosnjacki grb baza, temelj na tom grbu
Ok, evo jos jedna ideja
-

Nego znao sam da ce se neko buniti zbog velicine koju zauzima svaki.
Verovao ili ne povrsina je briblizno ista, u pitanju je samo iblik koj kreira opticku varku.
To se moze srediti, ali sto ne vidis da je Bosnjacki grb baza, temelj na tom grbu
Ok, evo jos jedna ideja

-
krkanko
To je simbol muslimana, a ne Bosnjaka, bez ljutnje. Onaj prvi bi bio ok samo bez orla i da su sva tri otprilike ista i to je to ili nesto neutralno(sto bi bilo najbolje). Naravno govorimo o simbolu entiteta. A simbole svojih naroda neka svak zadrzi na drugim mjestima predvidjenim za to.
-
Nachtar
E ovako.. zanima me sta mislite o mojim prijedlozima
FEDERACIJA

tri pruge, tri konstutivna naroda, od cega su dvije deblje - predstavljau vecinu (hrvate i bosnjake), dok manja predstavlja srbe.. bijele linije izmedju tih plavo-zute prestavljaju ostale..
takodjer.. bijela boja predstavlja mir i sloznost..
Zvijezde imaju geografski obik federacije
REPUBLIKA SRPSKA

isti slucaj kao za federaciju - tri pruge - tri konstutivna naroda.. dok veca predstavlja dominirajucu skupino
Boje su one koje su bile i prije n azastavi, kao boje srpskog naroda
na desnoj strani nalazi se vid "leptira".. kada se bolje pogleda.. jedna strana "leptira" ima geografski oblik RS-a.. dok 5 zvijezdica cini natpis PC (RS)...
FEDERACIJA

tri pruge, tri konstutivna naroda, od cega su dvije deblje - predstavljau vecinu (hrvate i bosnjake), dok manja predstavlja srbe.. bijele linije izmedju tih plavo-zute prestavljaju ostale..
REPUBLIKA SRPSKA

isti slucaj kao za federaciju - tri pruge - tri konstutivna naroda.. dok veca predstavlja dominirajucu skupino
na desnoj strani nalazi se vid "leptira".. kada se bolje pogleda.. jedna strana "leptira" ima geografski oblik RS-a.. dok 5 zvijezdica cini natpis PC (RS)...
-
zavrzlama
Znas li ti jarane sto se mijenjaju obiljezjaNachtar wrote:E ovako.. zanima me sta mislite o mojim prijedlozima
FEDERACIJA
REPUBLIKA SRPSKA
Mijenjaju se da svaki narod bude jednako zastupljen u oba entiteta....a ti opet deblja linija predstavlja ove vecinske ovdje...ono prestavlja vecinski narod u drugom entitetu itd...nista od toga samo na zastavama i grbovima u oba entiteta podjednaka zastupljenost i nema isticanja jednog naroda nad drugim..ne ..ne i ne..
- BSn
Samo da napomenem: Zastava RS ostaje ista kao i do sada, samo se mijenja grb (i himna)! U FBiH se mijenjaju i grb i zastava!
@cinoeye: Mah, ja kazem ne moze orao biti simbol Bosnjaka i Hrvata! Niti jedan simbol ne smije biti manji u odonosu na druge, pa cak ni opticki!
Sto se tice ovog drugog prijedlog: A sta ti je ovdje simbol Srba?
Mogao bi biti ovaj krst, ali mu je "dezen"
sahovnica, pa sumnjam da bi ga Srbi kao takvog prihvatili! 
@cinoeye: Mah, ja kazem ne moze orao biti simbol Bosnjaka i Hrvata! Niti jedan simbol ne smije biti manji u odonosu na druge, pa cak ni opticki!
Sto se tice ovog drugog prijedlog: A sta ti je ovdje simbol Srba?
Mogao bi biti ovaj krst, ali mu je "dezen"
-
Grom iz vedra neba
Ne moze se uzet grb Srbije tj. orao (genetski modificiran s dve glave) i u njega dodat "nacionalne simbole", jer to znaci ko biva Srbija obuhvata sve. Ne valja.cinoeye wrote:Predlog za grb Republike Srpske-
Jedino Grb s ljiljanima, a u cosku nek metnu jednu glavu od orla i jednu kockicu i mirna Bosna
-
Grom iz vedra neba
Odlicno, fakat.Nachtar wrote:E ovako.. zanima me sta mislite o mojim prijedlozima
FEDERACIJA
REPUBLIKA SRPSKA
-
gavrilo
Grom iz vedra neba wrote:Odlicno, fakat.Nachtar wrote:E ovako.. zanima me sta mislite o mojim prijedlozima
FEDERACIJA
REPUBLIKA SRPSKA
orginalno
-
AjvazDedo
Zasto ne imati zastavu BiH kao zastavu pederacije?gavrilo wrote:Grom iz vedra neba wrote:Odlicno, fakat.Nachtar wrote:E ovako.. zanima me sta mislite o mojim prijedlozima
FEDERACIJA
REPUBLIKA SRPSKA
orginalnonachtare... posalji to slobodno vladi rs i fbih. ovo mislim ozbiljno.
Nevidim nikakav interes u izmisljanju neke nove zastave,
kad svejedno nisu ni Bosnjaci ni Hrvati zainteresovani za neku "novu"...
Kao drugo, zasto imati natpis "PC" kad se svejedno treba mjenjati
ime blentiteta,( a ako Bog da, i ukinuti