Gdje se prave najbolja auta?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Gdje se prave najbolja auta?

Njemacka
56
47%
Italija
14
12%
USA
1
1%
Japan
29
24%
Engleska
3
3%
Francuska
10
8%
Svedska
5
4%
Rusija
1
1%
Juzna Korea
1
1%

Total votes: 120

CLIO

#51 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by CLIO »

olensoner wrote:japan bio i ostao najbolji, samo ne kontam zasto u anketi nije predlozena francuska auto industrija :-?
Zato sto je temu postavio svabo. :dance:
schakal

#52 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

Nekada je GM imao 10% Fiat grupacije ali vise ne
kaubojstina

#53 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by kaubojstina »

@ karabaja-x

Haman pola VW-a je drzano od strane Porschea. Ne zelim kriti da bi mi bilo jako drago da Porsche preuzme VAG, to bi se odmah reflektovalo na citavu liniju porizivoda = bolja auta. Ali drzava to nece dozvoliti. Advokati rade na tome, ali tesko da ce se desiti. Upoznaj se malo sa slucajem, jako zanimljivo. :)
kaubojstina

#54 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by kaubojstina »

@ karabaja-x

Novost!!!!!!

HAMBURG, Germany, April 24 (Reuters) - A low turnout at Volkswagen's (VOWG.DE: Quote, Profile, Research) annual meeting crowned Porsche (PSHG_p.DE: Quote, Profile, Research) as the first shareholder to exercise a majority in Europe's largest carmaker since its privatisation in 1960.

Months after Europe's highest court ruled the decades-old Volkswagen Law unfairly limited shareholder rights, Porsche, which aims to increase its 31 percent stake in VW to a majority, was allowed for the first time to exercise its entire voting stake at Thursday's meeting...

Citaj dalje na:

http://www.reuters.com/article/companyN ... 24?sp=true :D

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#55 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by Bobi »

CLIO wrote:
olensoner wrote:japan bio i ostao najbolji, samo ne kontam zasto u anketi nije predlozena francuska auto industrija :-?
Jovo nanovo, ima sad i Francuska :D , ako se predomislite mozete i zamijeniti svoj glas.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#56 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by karabaja-x »

evo ja opet glasujevah, nadam se da je ovo ispravna transformacija ove rijeci iz upute u opis, treci stepen pluskvamperfekta...
kaubojac, pa sta ti ja rekoh, nemere vw bit gazda kad mu je porsche babo a daimler i benz djedovi
CLIO

#57 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by CLIO »

Bobi wrote:
CLIO wrote:
Jovo nanovo, ima sad i Francuska :D , ako se predomislite mozete i zamijeniti svoj glas.
Nema ne moze tako. Treba sve ispocetka. Dok nije bilo francuske njemacka nadobijala glasove. Sve ispocetka.
kaubojstina

#58 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by kaubojstina »

karabaja-x wrote:evo ja opet glasujevah, nadam se da je ovo ispravna transformacija ove rijeci iz upute u opis, treci stepen pluskvamperfekta...
kaubojac, pa sta ti ja rekoh, nemere vw bit gazda kad mu je porsche babo a daimler i benz djedovi
Ne kontam sta zelis da kazes. Da je Porsche uvijek im'o vecinski udio u kompaniji te da je time vlasnik svega onoga sto je pod plashtom Volkswagen AG-a? VW je na papiru a i u stvarnosti pravi vlasnik Porschea, i ako je pvi VW kreiran od strane gospodina Porschea. :D
Popratna slika:
Image

Edit: I gdje si ti cuo i nas'o da Benz ima ikakve veze sa VW/Porsche-om? Bas me interesuje, jer to ja nikad nisam nabas'o na taj podatak. Osim toga...Porsche je porijeklom iz Ceske, a Karl Benz iz Njemacke. Jedino biznisom da su bili povezani...ali ja nigdje nisam mog'o naci podatak da su oni ikad bili u vezi. :?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#59 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by Bobi »

CLIO wrote:
Bobi wrote:
CLIO wrote:
Nema ne moze tako. Treba sve ispocetka. Dok nije bilo francuske njemacka nadobijala glasove. Sve ispocetka.
Pa ide ispocetka... sta se namah bunis, gori si od ovih ljubitelja... :mrgreen: ...zna se kojih :lol: .
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#60 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by karabaja-x »

kaubojstina wrote:
karabaja-x wrote:evo ja opet glasujevah, nadam se da je ovo ispravna transformacija ove rijeci iz upute u opis, treci stepen pluskvamperfekta...
Ne kontam sta zelis da kazes. Da je Porsche uvijek im'o vecinski udio u kompaniji te da je time vlasnik svega onoga sto je pod plashtom Volkswagen AG-a? VW je na papiru a i u stvarnosti pravi vlasnik Porschea, i ako je pvi VW kreiran od strane gospodina Porschea. :D

Edit: I gdje si ti cuo i nas'o da Benz ima ikakve veze sa VW/Porsche-om? Bas me interesuje, jer to ja nikad nisam nabas'o na taj podatak. Osim toga...Porsche je porijeklom iz Ceske, a Karl Benz iz Njemacke. Jedino biznisom da su bili povezani...ali ja nigdje nisam mog'o naci podatak da su oni ikad bili u vezi. :?
pa zelio sam reci da je porsche stariji, i da je zapravo vecinski vlasnik vw, kao i to, sto si vec rekao da je napravio prvi vw, a daimler i benz su tu kao izumitelji automobila, ne toliko vezano za ovu diskusiju o vw, koliko za temu generalno, da pokazem ovim japancima i ostalim ko je ko, i da, porsche je jedno vrijeme radio za daimlera i benza prije nego sto je osnova svoju kompaniju :mrgreen: sve u svemu veoma interesantan period sa izvandredno talentiranim ljudima, porsche, daimler, benz, bosch, maybach, i ostali, sve stuttgartska raja :mrgreen:
schakal

#61 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

Ma dzaba sve, njemci ce uvijek trcati za italijanima, Ferrari to je sve sto imam da kazem a BMW,Mercedes,Toyota,Renault i ostali ce i ove godine u F1 da gledaju u prelijepu guzu italijanskog vozila ;-)
froop

#62 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by froop »

Naravno ovdje :D

Image

i u blizoj okolini
froop

#63 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by froop »

a evo i moje crkve

Image

Image
schakal

#64 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

evo pogledaj koji proizvodjac ima najvise titula Evropskog auta godine http://en.wikipedia.org/wiki/European_Car_of_the_Year
CLIO

#65 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by CLIO »

froop wrote:a evo i moje crkve

Image

Image
Tu se prave najbolja njemacka auta svojim ocima sam gledao kako nastaje Z 1. Fantazija sta da kazem.
schakal

#66 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

odnosno jesi gledao gdje se pravi ferrari Fiorano
ado-šampion

#67 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by ado-šampion »

schakal wrote:odnosno jesi gledao gdje se pravi ferrari Fiorano
Šta si se ba uhvatio Ferrarija, ako ćemo tako najbolja auta se prave u Engleskoj jer su Bentley i Rolls-Royce DALEKO najbolja auto na svijetu. Pa nakon njih Aston Martin. Jesi ti gledao gdje se pravi Mercedes, BMW, Lexus, Subaru, Audi, Volvo, Saab, Jaguar ... Sve što je talijanima ostalo u tzv. "premium" segmentu je Lancia, a i to je upitno s obzirom na Fiatovu politiku.

Da sumiramo:

Najbolja auta za bogate se prave u Engleskoj, a za obične smrtnike u Njemačkoj i Japanu. RR, Bentley, Aston - Mercedes, BMW, Lexus. Sve rečeno.
CLIO

#68 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by CLIO »

ado-šampion wrote:
schakal wrote:odnosno jesi gledao gdje se pravi ferrari Fiorano
Šta si se ba uhvatio Ferrarija, ako ćemo tako najbolja auta se prave u Engleskoj jer su Bentley i Rolls-Royce DALEKO najbolja auto na svijetu. Pa nakon njih Aston Martin. Jesi ti gledao gdje se pravi Mercedes, BMW, Lexus, Subaru, Audi, Volvo, Saab, Jaguar ... Sve što je talijanima ostalo u tzv. "premium" segmentu je Lancia, a i to je upitno s obzirom na Fiatovu politiku.

Da sumiramo:

Najbolja auta za bogate se prave u Engleskoj, a za obične smrtnike u Njemačkoj i Japanu. RR, Bentley, Aston - Mercedes, BMW, Lexus. Sve rečeno.
Nije sve receno :

BMW i Mercedes ne voze obicni smrtnici. Osim toga neko i ne voli auto na zadnji pogon. :mrgreen:
schakal

#69 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

Upravu si
schakal

#70 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

Svaki turcin kebabdzija u njemackoj vozi BMW i to 3-icu jos po mogucnosti malo je spusti
CLIO

#71 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by CLIO »

schakal wrote:Svaki turcin kebabdzija u njemackoj vozi BMW i to 3-icu jos po mogucnosti malo je spusti

Taj BMW je star najmanje 10 godina ili je sastavljen iz 3 BMW-a 3. A osim toga u njemacku su dosli turci zadnje klase asocijalna bagra, za razliku od kulturnih u Turskoj, koji su rijetki u njemackoj.
A ako bas hoces "1 klasa" turaka u Turskoj zna se... Renault.
U turskoj je Renault broj 1.
schakal

#73 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

CLIO wrote:
schakal wrote:Svaki turcin kebabdzija u njemackoj vozi BMW i to 3-icu jos po mogucnosti malo je spusti

Taj BMW je star najmanje 10 godina ili je sastavljen iz 3 BMW-a 3. A osim toga u njemacku su dosli turci zadnje klase asocijalna bagra, za razliku od kulturnih u Turskoj, koji su rijetki u njemackoj.
Pa to ti kazem san svakog papka BMW, Prodji kroz grad pa vidi kakve kockaste glave sa srebrenim lancima dugim pola metra vozaju BMW a u njemackoj su nijemci poceli izbjegavati bmw bas zbog kebabdzija
froop

#74 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by froop »

schakal wrote:
CLIO wrote:

Pa to ti kazem san svakog papka BMW, Prodji kroz grad pa vidi kakve kockaste glave sa srebrenim lancima dugim pola metra vozaju BMW a u njemackoj su nijemci poceli izbjegavati bmw bas zbog kebabdzija

M dobro je da ti zanas da Nijemci nekupuju BMW_ove moze se vidjeti http://www.kfz-auskunft.de/kfz/pkw_neuz ... _2007.html
I zvati postene Turke koji uredeno idu raditi da bi mogli sebi kupit Auto koje zele,je naj manje receno ljubomorno a i glupo. A i to za izgled isto individualna stvar.
Nafuro se na pricu par glupih i ljubomornih svaba. Al zato Svabice hop kod Kebabdzije u auto pa na prc. :D
schakal

#75 Re: Gdje se prave najbolja auta?

Post by schakal »

Ocigledno si i ti jedan od kebabdzija ili bauarbeitera sa kockastom glavom,koji dizu kredit kada krenu u bosnu da se ovdje kurce po svojim selima pa onda citavu godinu rade ko crnci da bi ga vratili.Citav dan baustele a navece tankstele.Mogu misliti kakvog su morala te cure koje udju u tvoj BMW pa na prc.
Post Reply