Ni ja ga nisam odmah prepoznalakub lajkan wrote:Klintone, ma jesi to ti?Grom iz vedra neba wrote:Slazem se. Ja pozivam sve srbe i hrvate da prihvate ljiljan kao svoj simbol.
Bosnjacki simboli
-
klif
Ovim dolazimo do suštine. Da li je Islam najznačajnija odrednica bošnjačke nacije? Bošnjak bez Islama ne može biti Bošnjak? Bošnjak ateista ne postoji? Bošnjak druge vjeroispovjesti takođe?...vjera nikada nije bila samo u srcima..ni jednom narodu.Pa Boze moj,kad jedan Svedjanin moze imati kriz na svojoj zastavi,kad jedan norvezanin moze,kad jedan crnogorac moze..sto nebi i mi mogli imati zelenu boju? mozemo Bogami i to se vec i pokazalo(pogledaj zastavu federacije)
-
Grom iz vedra neba
Dakle, kao sto sam i sam rekao. Nema potrebe za licemjerstvom. Fino reci da nisi Bosnjak i da zelis pricati o bosnjackim temama, a ne da govoris "mi smo trebali ovo ono" implicirajuci da si Bosnjak. To je buraz pateticna strategija. A tvoji stavovi dovoljno govore ko si. Svi smo mi Bosanci koji smo rodjeni u Bosni, zato ti je providna taktika. To je sve, i hvala sto si potvrdio moju tezu.MuaDib wrote:Prvo ja nisam Bošnjak i nikad neću to biti, jer ja se osječam kao BOSANAC. Dalje ne podržavam stavove Vojislava Šešelja i njegovu Veliku Srbiju. Što se tiće jugoslavenske ideje nju podržavam, ali samo na osnovama pune ravnopravnosti Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka, Srba, Crnogoraca, Makedonaca i ostalih nacionalno ne deklariranih južnih Slavena (Bosanaca, Hercegovaca, Goranaca, Bunjevaca, Jugoslovena, Muslimana i dr.). Što se tiće zločina tu ne pravim razliku i ne brojim žrtve. A za navedeni zločin, samo sam naveo podatak organizacije iz Novog Sada. BiH bi po mom mišljenju bilo bolje da je prihvatila Zulfikarpašičev prijedlog, kome je u cilju bilo sačuvati Bošnjake i probosanske Hrvate. A ne one koji su nam zabili nož u leđa.Grom iz vedra neba wrote:A sto se ti i dalje pretvaras da si Bosnjak, kada te je raja vec skontala?! Zar ti nije dosadilo da glumatas, a i nije casno, vise je jadno. A onda pokusavas da proguras stavove Vojislava Sesalja kako je Jugoslaviju srusio Vatikan i masoniMuaDib wrote:Da vam pomognem nacionalna himna Bošnjaka u Hrvatskoj je " Ja sin sam tvoj". A pošto reis Cerić ima velike veze sa Zagrebom, vjerovatno da je riječ o navedenoj himni. Što se grbova tiće Bošnjaci trebaju osmisliti svoju nacionalnu zastavu i grb. Dok zastavu sa ljiljanima treba predstavljati kao svebosanski i patriotski simbol i boriti se za njeno vračanje u službenu upotrebu.kako je BiH trebala ostati sa Srbijom umjesto nezavisnoti, kako je 3.500 hiljade Srba pobijeno u Sarajevu
Nemoj brate licemjerja, nije casno.
I da ti kažem ja ne spadam u one koji se smatraju patriotama samo zato što mrze Srbe i Hrvate i one koji ne podnose mahalski nacionalizam.
-
Grom iz vedra neba
Efendija, samo jedna ispravka viza vi mejtefa. Na bosanskom se kaze Evropa, a na hrvatskom Europa.seiko22 wrote:biscanka..e, jesu nas , vala , usrecila ova "vasa" vremena!!da zelena boja predstavlja bosnjake u Federaciji.Ne radi se o tome nego tebi jednostavno smeta sve islamsko i zalis za proslim vremenima..zar ne?
kao prvo, ja sam isao u mejtef, kad su mnogi od danasnjih "cistih", nosali crvene knjizice, ili bili na platnom spisku SDB-a, (ko tvoj "velecasni" Ceric), i nisam se, u "onim nazadnim vremenima", bojao proci uzduz i poprijeko , ne samo Bosne, nego i Juge, i Europe! I znalo se sta je skola, sta je zakon, a sta je drzava! Danas, u ovim vasim "naprednim vremenima",kad ste postavili polupismene seljacice, koji su iskocili iz opanaka, sa tri ili cetiri razreda medrese, sa cijom diplomom, zbog njenog akademskog statusa i nivoa obrazovanja koje pruza, od svih profesija, mozes samo biti imam u nekom samoprozvanom dzematu,da varas naivne Bosnjake po svijetu i uzimas im pare, za svoja licna zadovoljstva, lahak zivot i ugodjaje,i usput ces , dati sebi za pravo pa Bosnjacima govoriti jesu li muslimani ili nisu, a istovremeno zivis i familiju izdrzavas od milostinje koju ti daju ti isti Bosnjaci! Tezak vakat, za Bosnjake, kad potpadose da ih ovakva sorta vodi! Dragi moji "veliki muslimani", ako ste toliki vjernici, zasto onda na svakom skupu i svakoj manifestaciji trazite prvo pare, za svaku proucenu fatihu ili Jas'in, uzimate dobre pare , itd, itd, necete prouciti Tevhid, ukoliko umrli nije platio clanarinu itd, itd,! Ko ste to vi, gospodo, da postavljate pravila???
Ako ste toliki muslimani, sto ne zasucete rukave pa ne idete po svijetu siriti Islam bez "cjenovnika", volonterski, bez para!! Kao mesije!!Sto ne budete glasnici Islama, koji se ne voze u Mercedesima! Samo licemjeri mogu reci :"Nisi dos'o na dzumu tri puta, nisi musliman!", i istovremeno pruziti ruku da kaze "daj", od onoga ko u danasnje vrijeme, ovo kakvo nas je pogodilo, mora tesko da radi, izdrzava porodicu , i bori se za opstanak!
Gospodo "pravi muslimani", ako mislite da znate sta je haram, upitajte se , nad knjigom koju propovijedate, da li je pravo to sto radite!
-
Grom iz vedra neba
A ja mislio da cete objerucke prihvatiti ljiljan kao simbolnjonjica wrote:Ni ja ga nisam odmah prepoznalakub lajkan wrote:Klintone, ma jesi to ti?Grom iz vedra neba wrote:Slazem se. Ja pozivam sve srbe i hrvate da prihvate ljiljan kao svoj simbol.![]()
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Lektore, hvala za ispravku,Grom iz vedra neba wrote:Efendija, samo jedna ispravka viza vi mejtefa. Na bosanskom se kaze Evropa, a na hrvatskom Europa.seiko22 wrote:biscanka..e, jesu nas , vala , usrecila ova "vasa" vremena!!da zelena boja predstavlja bosnjake u Federaciji.Ne radi se o tome nego tebi jednostavno smeta sve islamsko i zalis za proslim vremenima..zar ne?
kao prvo, ja sam isao u mejtef, kad su mnogi od danasnjih "cistih", nosali crvene knjizice, ili bili na platnom spisku SDB-a, (ko tvoj "velecasni" Ceric), i nisam se, u "onim nazadnim vremenima", bojao proci uzduz i poprijeko , ne samo Bosne, nego i Juge, i Europe! I znalo se sta je skola, sta je zakon, a sta je drzava! Danas, u ovim vasim "naprednim vremenima",kad ste postavili polupismene seljacice, koji su iskocili iz opanaka, sa tri ili cetiri razreda medrese, sa cijom diplomom, zbog njenog akademskog statusa i nivoa obrazovanja koje pruza, od svih profesija, mozes samo biti imam u nekom samoprozvanom dzematu,da varas naivne Bosnjake po svijetu i uzimas im pare, za svoja licna zadovoljstva, lahak zivot i ugodjaje,i usput ces , dati sebi za pravo pa Bosnjacima govoriti jesu li muslimani ili nisu, a istovremeno zivis i familiju izdrzavas od milostinje koju ti daju ti isti Bosnjaci! Tezak vakat, za Bosnjake, kad potpadose da ih ovakva sorta vodi! Dragi moji "veliki muslimani", ako ste toliki vjernici, zasto onda na svakom skupu i svakoj manifestaciji trazite prvo pare, za svaku proucenu fatihu ili Jas'in, uzimate dobre pare , itd, itd, necete prouciti Tevhid, ukoliko umrli nije platio clanarinu itd, itd,! Ko ste to vi, gospodo, da postavljate pravila???
Ako ste toliki muslimani, sto ne zasucete rukave pa ne idete po svijetu siriti Islam bez "cjenovnika", volonterski, bez para!! Kao mesije!!Sto ne budete glasnici Islama, koji se ne voze u Mercedesima! Samo licemjeri mogu reci :"Nisi dos'o na dzumu tri puta, nisi musliman!", i istovremeno pruziti ruku da kaze "daj", od onoga ko u danasnje vrijeme, ovo kakvo nas je pogodilo, mora tesko da radi, izdrzava porodicu , i bori se za opstanak!
Gospodo "pravi muslimani", ako mislite da znate sta je haram, upitajte se , nad knjigom koju propovijedate, da li je pravo to sto radite!
p.s. znaci 99,8% tacnost u tekstu i sadrzaju, pogreska samo u gramatici, znaci "boljitak" sve skupa (koristim izraz "boljitak" jer sam cuo da je to iz "novog Bosnjackog pravopisa")
-
Grom iz vedra neba
Morate vjezbat ulogu, nije to tako lahkoseiko22 wrote:Lektore, hvala za ispravku,Grom iz vedra neba wrote:Efendija, samo jedna ispravka viza vi mejtefa. Na bosanskom se kaze Evropa, a na hrvatskom Europa.seiko22 wrote:biscanka.. e, jesu nas , vala , usrecila ova "vasa" vremena!!
p.s. znaci 99,8% tacnost u tekstu i sadrzaju, pogreska samo u gramatici, znaci "boljitak" sve skupa (koristim izraz "boljitak" jer sam cuo da je to iz "novog Bosnjackog pravopisa")![]()
P.S. Inace, bosanski pravopis. "Bosnjacki" ne postoji.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
uh, opet 99,89%,Grom iz vedra neba wrote:Morate vjezbat ulogu, nije to tako lahkoseiko22 wrote:Lektore, hvala za ispravku,Grom iz vedra neba wrote: Efendija, samo jedna ispravka viza vi mejtefa. Na bosanskom se kaze Evropa, a na hrvatskom Europa.
p.s. znaci 99,8% tacnost u tekstu i sadrzaju, pogreska samo u gramatici, znaci "boljitak" sve skupa (koristim izraz "boljitak" jer sam cuo da je to iz "novog Bosnjackog pravopisa")![]()
![]()
P.S. Inace, bosanski pravopis. "Bosnjacki" ne postoji.
-
kub lajkan
Bille, ne's vjerovat' ali taj poziv se na mene ne odnosi...Grom iz vedra neba wrote:A ja mislio da cete objerucke prihvatiti ljiljan kao simbolnjonjica wrote:Ni ja ga nisam odmah prepoznalakub lajkan wrote: Klintone, ma jesi to ti?![]()
Poziv i dalje stoji.
-
KENJAC
Simbol neke zemlje je nesto sto je najprepoznatljivije , odnosno nesto po cemu ga drugi prepoznaju. Dakle, kada negdje u svijetu pomenete da ste iz BOSNIE prvo sto ce vam reci jeste, zavisnosti od jezika, OH DA DA BOSNIA CUO SAM, JEL RAT TAMO ZAVRSEN? DA DA SARAJEVO! A ONDA OVIM REDOM 1. DOBRA RAKIJA SLJIVOVICA, JAKO DOBRA! 2. DA DA BIO SAM NA MORU U HRVATSKOJ I BIO MALO U BOSNI, MOSTAR, STARI MOST.... JAKO LIJEPE DJEVOJKE 3. OOOOO... MOJ BOZE JEO SAM CVPICIBICE (cevapcice) JAKO DOBRI .... E sad vi zamislite zastavu sa golom kokom sto cuga sljivu na starom mostu i jede cevape!!! A Himna bi trebala da bude nesto od Halida, nako za stimunga!!! E to su vam nasi simboli (u nezavisnosti od vjere)Grom iz vedra neba wrote:Bošnjaci imaju svoj grb, to je zlatni ljiljan na zelenoj podlozi. Ostala simbolika Bosnjaka je identicna za simbole Republike BiH, jer Bosnjaci svoj nacionalni identitet vezu za drzavu.
Dakle, grb je ljiljan na zelenoj podlozi, zastava je RBiH zastava, himna je Jedna si jedina...
-
krkanko
A ja pricam o 100% Bosnjacima. Ti si rekla sad ono sto je reis rekao, da su Bosnjaci Turci jer su dobili sve iz islamskog svijeta(tj osmanlija), a ja tebi kazem prvo malo procitaj historiju Bosne pa se onda pravi pametna.biscanka84 wrote:Ah da i oni su?? ja pricam o 90% bosnjaka,znaci velikoj vecini.."dakle ne radi se o "dio bosnjaka",nego o gotovo kompletnoj naciji.Islam je dakle dio bosnjastva,sevdalinke,hrana,nacionalna odjeca... sve nam gotovo dolazi iz islamskog svijeta(Osmanlija)
a zelenu boju vec imamo na grbu federacije
@Kula08 taj simbol jeste simbol Bosnjaka Sandzaka, a ne S.Ugljanina i ti se malo informisi i ne vezuj patriotske pjesme sa nekom 'bosnjackom himnom'. Mi imamo bosansku, a ne bosnjacku himnu, kao sto imamo bosanski jezik, a ne bosnjacki.
-
kub lajkan
KENJAC wrote:Simbol neke zemlje je nesto sto je najprepoznatljivije , odnosno nesto po cemu ga drugi prepoznaju. Dakle, kada negdje u svijetu pomenete da ste iz BOSNIE prvo sto ce vam reci jeste, zavisnosti od jezika, OH DA DA BOSNIA CUO SAM, JEL RAT TAMO ZAVRSEN? DA DA SARAJEVO! A ONDA OVIM REDOM 1. DOBRA RAKIJA SLJIVOVICA, JAKO DOBRA! 2. DA DA BIO SAM NA MORU U HRVATSKOJ I BIO MALO U BOSNI, MOSTAR, STARI MOST.... JAKO LIJEPE DJEVOJKE 3. OOOOO... MOJ BOZE JEO SAM CVPICIBICE (cevapcice) JAKO DOBRI .... E sad vi zamislite zastavu sa golom kokom sto cuga sljivu na starom mostu i jede cevape!!! A Himna bi trebala da bude nesto od Halida, nako za stimunga!!! E to su vam nasi simboli (u nezavisnosti od vjere)
-
seiko22
kub lajkan wrote:KENJAC wrote:Simbol neke zemlje je nesto sto je najprepoznatljivije , odnosno nesto po cemu ga drugi prepoznaju. Dakle, kada negdje u svijetu pomenete da ste iz BOSNIE prvo sto ce vam reci jeste, zavisnosti od jezika, OH DA DA BOSNIA CUO SAM, JEL RAT TAMO ZAVRSEN? DA DA SARAJEVO! A ONDA OVIM REDOM 1. DOBRA RAKIJA SLJIVOVICA, JAKO DOBRA! 2. DA DA BIO SAM NA MORU U HRVATSKOJ I BIO MALO U BOSNI, MOSTAR, STARI MOST.... JAKO LIJEPE DJEVOJKE 3. OOOOO... MOJ BOZE JEO SAM CVPICIBICE (cevapcice) JAKO DOBRI .... E sad vi zamislite zastavu sa golom kokom sto cuga sljivu na starom mostu i jede cevape!!! A Himna bi trebala da bude nesto od Halida, nako za stimunga!!! E to su vam nasi simboli (u nezavisnosti od vjere)![]()
-
Grom iz vedra neba
nesvrstan wrote:Da te podsjetim,
ovaj momak sto klice pod zastavom ljiljana... nije on samo prisvojio zastavu. Covjek na slici je general Armije BiH koji je klicao:
Za koga - za Alaha, protiv koga - protiv Vlaha !
Procitaj ovu knjigu "Garibi" pa da nastavimo
Klicanje je irelevantno u ratu u kojem druga strana cini genocid. Klicali su i partizani, imali su komesare KPJ-a, ali njihov program nije bio zlocin. To je barem utvrdio Haag.
-
forUMASH
Efendija, samo jedna ispravka viza vi stimunga. Na bosanskom se kaze stimung, a na hrvatskom stimung.KENJAC wrote: Simbol neke zemlje je nesto sto je najprepoznatljivije , odnosno nesto po cemu ga drugi prepoznaju. Dakle, kada negdje u svijetu pomenete da ste iz BOSNIE prvo sto ce vam reci jeste, zavisnosti od jezika, OH DA DA BOSNIA CUO SAM, JEL RAT TAMO ZAVRSEN? DA DA SARAJEVO! A ONDA OVIM REDOM 1. DOBRA RAKIJA SLJIVOVICA, JAKO DOBRA! 2. DA DA BIO SAM NA MORU U HRVATSKOJ I BIO MALO U BOSNI, MOSTAR, STARI MOST.... JAKO LIJEPE DJEVOJKE 3. OOOOO... MOJ BOZE JEO SAM CVPICIBICE (cevapcice) JAKO DOBRI .... E sad vi zamislite zastavu sa golom kokom sto cuga sljivu na starom mostu i jede cevape!!! A Himna bi trebala da bude nesto od Halida, nako za stimunga!!! E to su vam nasi simboli (u nezavisnosti od vjere)
....sta se ti imas petljat u nase simbole.....
-
Kula08
Krki, kako, bolan nebio, možeš tako? Svi Bošnjaci pripadaju jednom kulturnom, duhovnom i etničkom krugu - osima ateista i rijetkih hrišćana gdje se duhovnost isključuje. Nažalost, ne i nacionalnom, jer živimo po grupama u nekoliko država. Naš Bošnjački, ujedno i bosanski, grb je šest ljiljana vezenih u zlatu na plavoj podlozi. Njegovo je uporište u historiji BiH, a specijalno da kažem, pod njime su ginuli branioci Republike Bosne i Hercegovine što je s'krvlju opečaćeno za vijek vijekva. Nijedan Bošnjak koji vidi taj grb i tu zastavu nije ravnodušan. Grb sa tri ljiljana i tri polumjeseca je privatni grb Sulejmana Ugljanina i SDA - ovaca, muslimanskih klerofašista, koji su se pravili "veći katolici od Pape", pa je oskrnavio orginalni bošnjački (bosanski) grb što sam naprijed opisao.krkanko wrote:A ja pricam o 100% Bosnjacima. Ti si rekla sad ono sto je reis rekao, da su Bosnjaci Turci jer su dobili sve iz islamskog svijeta(tj osmanlija), a ja tebi kazem prvo malo procitaj historiju Bosne pa se onda pravi pametna.biscanka84 wrote:Ah da i oni su?? ja pricam o 90% bosnjaka,znaci velikoj vecini.."dakle ne radi se o "dio bosnjaka",nego o gotovo kompletnoj naciji.Islam je dakle dio bosnjastva,sevdalinke,hrana,nacionalna odjeca... sve nam gotovo dolazi iz islamskog svijeta(Osmanlija)
a zelenu boju vec imamo na grbu federacije
@Kula08 taj simbol jeste simbol Bosnjaka Sandzaka, a ne S.Ugljanina i ti se malo informisi i ne vezuj patriotske pjesme sa nekom 'bosnjackom himnom'. Mi imamo bosansku, a ne bosnjacku himnu, kao sto imamo bosanski jezik, a ne bosnjacki.
Hrvati u BiH imaju grb identičan Hrvatskoj, Albanci na Kosovu imaju isti grb kao oni u Albaniju, Njemci u Šleziji imaju isti grb kao ovi u Njemačkoj ... zato što je sve to jedan narod koji pripada jednom kulturološkom i etničkom biću. Imaju i istu himnu bez obzira što žive u različitim državama. Po kojoj logici ovi Suljovi iz Novog Pazara imaju različit grb i zastavu od bosanskog grba i zastave? No, moram priznati, i to je bolje, s'obzirom da su do skoro mahali turskim zastavama.
Što se himne tiče, već sam ti rekao. Službena bosanska himna je za sprdnju "ima ton - nema slika", a pjesma "Jedna si jedina" je u isti ravan sa pjesmom "Ja sin sam tvoj", samo što se ova druga meni više svidja. Što se tiče jezika to je ok, samo si mogao dodati da ga upotrebljavamo u tri varijante - ikavski, ijekavski i ekavski.
-
KENJAC
Joj matere ti aj mi to reci! Vase simbole! Kamo srece da su vasi i da nisu moji! Kamo srece da je moj simbol ALPE I MILKA COKOLADA ILI BAREM ONA CRVENA MALA CAKIJICA ali nisu, nazalost ona koka na starom mostu, cevapi, sljiva, putevi sa rupama, mracni tuneli u kojima i u Avgustu u po ljeta nesto kapa, neljubazne zeneturace u posti, carinici sto traze "sto mara" da me puste da uvezem nesto sto sam regularno platio, skupstina puna polupismenih "narodnih heroja" e to su jarane i moji a i tvoji simboli! A kamo srece da nisu! Barem moji!forUMASH wrote:Efendija, samo jedna ispravka viza vi stimunga. Na bosanskom se kaze stimung, a na hrvatskom stimung.KENJAC wrote: Simbol neke zemlje je nesto sto je najprepoznatljivije , odnosno nesto po cemu ga drugi prepoznaju. Dakle, kada negdje u svijetu pomenete da ste iz BOSNIE prvo sto ce vam reci jeste, zavisnosti od jezika, OH DA DA BOSNIA CUO SAM, JEL RAT TAMO ZAVRSEN? DA DA SARAJEVO! A ONDA OVIM REDOM 1. DOBRA RAKIJA SLJIVOVICA, JAKO DOBRA! 2. DA DA BIO SAM NA MORU U HRVATSKOJ I BIO MALO U BOSNI, MOSTAR, STARI MOST.... JAKO LIJEPE DJEVOJKE 3. OOOOO... MOJ BOZE JEO SAM CVPICIBICE (cevapcice) JAKO DOBRI .... E sad vi zamislite zastavu sa golom kokom sto cuga sljivu na starom mostu i jede cevape!!! A Himna bi trebala da bude nesto od Halida, nako za stimunga!!! E to su vam nasi simboli (u nezavisnosti od vjere)![]()
....sta se ti imas petljat u nase simbole.....
- kekec
Jedno pojasnjenje, ako moze:Kula08 wrote: ... je u isti ravan sa pjesmom "Ja sin sam tvoj", samo što se ova druga meni više svidja...
U navedenoj pjesmi, u strofi:
"Krene li dusman ti na zide,
u san starih mezarova
udarice na sehide
sto krv ce liti za brda ova".
stoji: ...udarice na sehide...
Ako je sehid = mrtav borac, znacenje pjesme mi je malo
cudno. Ispade kao da ce neko (dusman) ko krene na Bosnu,
"udariti" na mrtvace, odnosno ispada da ce Bosna biti bez
aktivne odbrane.
-
kub lajkan
Da, da, sud u Hagu je nepobitno utvrdio da su i partizani klicali...Grom iz vedra neba wrote:nesvrstan wrote:Da te podsjetim,
ovaj momak sto klice pod zastavom ljiljana... nije on samo prisvojio zastavu. Covjek na slici je general Armije BiH koji je klicao:
Za koga - za Alaha, protiv koga - protiv Vlaha !
Procitaj ovu knjigu "Garibi" pa da nastavimo
Klicanje je irelevantno u ratu u kojem druga strana cini genocid. Klicali su i partizani, imali su komesare KPJ-a, ali njihov program nije bio zlocin. To je barem utvrdio Haag.