Islamska Republika Bosna

Harrys

Post by Harrys »

Latinica wrote:
Harrys wrote:
Latinica wrote:
:D Zato si ti tu da mi/nam sve potanko objasnis. Pa izvoli. :D
:D Ja bih prvo cistio korov u vlastitoj basti. :razz: :D
Kao i obicno izgleda da ni tebi nije jasno o cemu pricas. U svakom slucaju mene ne mozes posvadjati ni sa Bosancima ni sa Hercegovcima, jer me ne mozes posvadjati sa samom sobom.

Potpuno se slazem da svi trebaju prvo pocistiti vlastito dvoriste.
:D pa sta cekas,da drugi pocnu prvi. :lol:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Harrys wrote:
O cemu to ti Harrys ?

Nisam na poziciji moci da bih mogla nesto konkretno izmijeniti. Nisam nikome nista naudila, pomazem koliko mogu, odmoci sigurno necu nikome.

Kakva je situacija s tobom ? Osjecas li se Bosancem ? Ako da, sta cinis za Bosnu ? Ako ne, kakva je tvoja vizija BiH ?

p.s. Ocekujem ozbiljan odgovor, nemoj se skrivati iza hrpe smajlija molim te.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Dobro smo vidjeli kako je reagovo svijet i ta sadasnja Evropska Unija za vrijeme rata u BiH - nikom nije do nas stalo. Tamo gdje su mogli pomoci nisu, krenimo od laznih obecanja do strane izdaje na teritoriji BiH.
Navodno su se svi pokajali nakon rata sto nisu vise pomogli, te su navodili da je s ratom u BiH Evropa poklekla.
Danas dobro i cisto vidimo da se nista od tih "pokajanih" ne moze opet nista ocekivati. Cilj je da se narod zavadja, jer deseti tu situaciju koristi :x
"Muslimanska" Bosna ne valja u Evropi? To stranci nam svakim danom sve vise serviraju po novinama, tv-u, itd. Ako je iko za jedinstvenu BiH onda su to Bosnjaci, jer su najvise i ispastali. Politicare tako i tako to ne interesuje, al se zato Bosna sirom svijeta blati, a nema nikog da je brani.
Bosna se sve vise poredi Palestinom, Gazom, itd. To predstavlja nesto veoma lose, a niko se ne pita da ta ista Bosna je pretrpila i gore te trpi i danas dani.
Ne pase neka drzavica islamska Bosna, takvu strani naturaju nebi li drugom puko film pa da se agresija ponovo desi. Mi smo navikli da nas handri ko prije stigne, nista nismo od rata naucili, zato nam se ovo sve i desava.
Vidimo da se u zadnje vrijeme sve vise spominje neka drzavica rs, znamo ko je stvorena, svak to zna, a narocito ta Evropa :x Sutra kad bi doslo do stvaranja drzave rs vecina tih sto nam se umiljavaju bi je priznali :x
Harrys

Post by Harrys »

Latinica wrote:
Harrys wrote:
O cemu to ti Harrys ?

Nisam na poziciji moci da bih mogla nesto konkretno izmijeniti. Nisam nikome nista naudila, pomazem koliko mogu, odmoci sigurno necu nikome.

Kakva je situacija s tobom ? Osjecas li se Bosancem ? Ako da, sta cinis za Bosnu ? Ako ne, kakva je tvoja vizija BiH ?

p.s. Ocekujem ozbiljan odgovor, nemoj se skrivati iza hrpe smajlija molim te.
:D Ode ti sad na konkretno :D Zasto onda supljiras o politici na forumu. :D
Latina

Post by Latina »

Harrys,

I bez odgovora sam dobila odgovor.

Mozda je tebi supljiranje sto je meni stalo do BiH.

Volim svoju zemlju. Boli me muka njenog naroda.

Na bilo koja dodatna pitanja - od mene neces dobiti odgovor.

Za provokacije nadji nekog drugog.
Harrys

Post by Harrys »

:D Dobro sam ja rekao da mijesas kruske i jabuke.Vozdrica.
Latina

Post by Latina »

Kakav si ti provokator, to je nevjerovatno.

I sa kakve pozicije superiornosti samo nastupas.

Svijet je jedan Harrys, ljudska vrsta je jedna, Bog ili majka priroda koja ima svoje zakonitosti je jedna. Ljudi mogu biti u skladu sa sobom i prirodom ili protiv nje. Oni koji su protiv, protiv sebe su.

A ti razmisli. O sebi umjesto sto ovdje pokazujes licemjernu brigu za mene.
lindjo

Post by lindjo »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:Ma da je ikad ikome palo na pamet da ovdje pravi Islamsku drzavu pa hajd...ali...ovako...samo mi je nesto lose...odoh se nacugat Coca- Cole..da mi proradi zeludac.
Nabijem ja Evropu! Mi smo kolijevka civilizacije! Ja da nem je otkopat te piramide pa da vide s kim oni posla imaju!!! :D
Nemoj jos samo reci i da smo potomci Ilira? :?
u izvjesnom procentu-DA

procitaj stagodj od Envera imamovica... :) ...a ako zafali...imas kod seme osmanagica hejbet materijala :-D

:zzzz:
suncokret13

Post by suncokret13 »

Latinica wrote:
suncokret13 wrote: vjerujem da citaju........

kao PRAVI VLADARI oni se maskiraju i odu medju narod,da osjete,da vide,da cuju,kako narod zivi,sta prica i sta misli....i onda po povratku u svoje dvore,oni koriguju svoju vladavinu...............

( pa to su radili i anticki vladari,pa bagdadki kalif,pa i u engleskoj.......)
Ako citaju - pitam se osjecaju li imalo odgovornosti prema nama ta gospoda ?

Zasluzujemo li mi bolje od ovoga sto nam se servira ? Zasluzujemo li da diskutujemo o necemu drugom izuzev njihovih poteza koji podsjecaju na tragikomicnu partiju saha u trajanju od pet-na-est godina ? Mi smo svi ( silom prilika ) postali eksperti za politiku, a na kraju krajeva sva ta gospoda za svoju sluzbu ( hmmm... ) bosanskohercegovackom narodu, dobija platu.

Neko je postavio temu o bosanskom mentalitetu. Moj dojam je da su Bosanci najstrpljiviji narod na svijetu.

ne i ne nema osjecaja, cisti profesionalizam :-)

koji osjecaj ,koja odgovrnost ?
sve spodobe bez skrupula.

pa znas i sama da nijedna promjena vlasti nije isla bez revolucija i ratova ?
pa tako i ova zadnja,
umjesto onda da budu socijalni nemiri 1991 i pocetak 1992 ,koje je tesko kontrolisati,''nasi,narodom izabrane vodje '' su se odlucile za rat.....

da li treba da se vracam 15-16 godina u proslost.....?
svi ( skoro svi ) ''narodnom voljom izabrane vodje'' su bile u MURIJI...!!!

znaci i onda su se za vodje birali kriminalci,robijasi.............
pocetkom rata,neki su zauzeli relativno ''kotirajuca'' mjesta....
da bi i danas ''PLODOVI'' te zetve bili u svim mogucim i nemogucim nivoima ''drzavne uprave''.........odnosno njene sjene,jer ipak ,a to se mora priznati da postoji '' VLADA U SJENI''.

ko ''talise'' drogu ? ko nam truje djecu i mlade ? - i opet su uvazeni i skoro pocasni gradjani grada.

pa danas svaki drugi smjenjeni ''ministar'' ( a jest' i devalvirana ta funkcija i titula,kod nas ),zavrsi ispred suda ili murije zabog....mahinacija.......?

sta raditi..........?
glasti za neku kinesku stranku ( ionako ih ima pola tone u sarajevu ),sigurno ce bolje biti s njima nego s ovim domacim uhljupima.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

brdo wrote:pa dosta su ZAPADNE drzave odobrile da se iseli pomocu odobravanja zlocina kao sto su prijedor ,srebrenica ,zvornik i mnogi drugi krajevi BiH . nego treba izucavati greske koje su napravljene do rata i u ratu kako bih u slucaju ponovog rata mogli sacuvati cijelu i nepodjeljenu Bi H. MADA CISTO SUMNJAM DA CE DANASNJI POLITICARI NESTO NAPRAVITI DA BIH SACUVAJU CJELOVITOJ
Jel' ti stvarno mislis da ce u slucaju nekog skorijeg rata iko normalan ostati da drzi pusku u ruci s bilo koje strane?

Milion je vec otisao u proslom ratu, a u slucaju sljedeceg daj Boze da ostane ukupno milion ovdje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

lindjo wrote:
_BosanaC wrote:
amrino wrote:Ma da je ikad ikome palo na pamet da ovdje pravi Islamsku drzavu pa hajd...ali...ovako...samo mi je nesto lose...odoh se nacugat Coca- Cole..da mi proradi zeludac.
Nabijem ja Evropu! Mi smo kolijevka civilizacije! Ja da nem je otkopat te piramide pa da vide s kim oni posla imaju!!! :D
Nemoj jos samo reci i da smo potomci Ilira? :?
u izvjesnom procentu-DA

procitaj stagodj od Envera imamovica... :) ...a ako zafali...imas kod seme osmanagica hejbet materijala :-D

:zzzz:
Enver Imamovic ne priznaje Osmanagica, Osmanagic se trudi pobiti ono o cemu prica Imamovic... A obocija samo zeljni medijske paznje i senzacionalizma, pokusavaju loviti u mutnom.

Ako ja napisem da smo svi potomci Marsovaca, cisto sumnjam da bi to bilo dovoljno da se uzme kao dokaz za tu tezu.
sule_krug

Post by sule_krug »

a sta mislite da li bi situacija bila drugacija da imamo bosansku katolicku crkvu i bosansku pravoslavnu crkvu.
mislim da bi nam to rijesilo mnoge probleme i da bi bilo prostora za noralnu iz jednog dijela bosnu i hercegovinu.
religija je danas na nasim prostorima glavna karika , pa zato i imamo religijski nacionalizam koji je najopasniji vid nacionalizma,

a sto se tice evrope i mz , netreba od njih ocekivat nista osim podrske , a pomoc nikako . "uzdaj se u se i svoje kljuse" oni nam nece rijesiti nase probleme
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

sule_krug wrote:a sta mislite da li bi situacija bila drugacija da imamo bosansku katolicku crkvu i bosansku pravoslavnu crkvu.
mislim da bi nam to rijesilo mnoge probleme i da bi bilo prostora za noralnu iz jednog dijela bosnu i hercegovinu.
religija je danas na nasim prostorima glavna karika , pa zato i imamo religijski nacionalizam koji je najopasniji vid nacionalizma, .......
Da ! Zanimljivo. Interesantno bi bilo pratiti akciju u CG, gdje Crnogorska Pravoslavna Crkva upravo staje na noge. Poucno je u tom smislu djelovanje Makedonske Pravoslavne Crkve ( a bogami i drzave ) u slucaju egzarha SPC Jovana. Frajer je osnovao filijalu SPC u Makedoniji, pa ga je "neko" izbubao, a njegove kaludjerice su osisali na nulu. SPC se najmanje drzi vjere. Uvijek burgija i burgija i to je zmija u njedrima svake Srbiji susjedne drzave iz bivse Jugoslavije.
docent

Post by docent »

_BosanaC wrote:
brdo wrote:pa dosta su ZAPADNE drzave odobrile da se iseli pomocu odobravanja zlocina kao sto su prijedor ,srebrenica ,zvornik i mnogi drugi krajevi BiH . nego treba izucavati greske koje su napravljene do rata i u ratu kako bih u slucaju ponovog rata mogli sacuvati cijelu i nepodjeljenu Bi H. MADA CISTO SUMNJAM DA CE DANASNJI POLITICARI NESTO NAPRAVITI DA BIH SACUVAJU CJELOVITOJ
Jel' ti stvarno mislis da ce u slucaju nekog skorijeg rata iko normalan ostati da drzi pusku u ruci s bilo koje strane?

Milion je vec otisao u proslom ratu, a u slucaju sljedeceg daj Boze da ostane ukupno milion ovdje.
Pa nije valjda da to stvarno misliš? Pa kako možeš potcjenjivati potencijal ovdašnjih budala, kriminalaca, ratnih zločinaca ....
Pa ko da nas je neko 1991 pitao hocemo li rat.
Rat ovdje nikad nije ni stao. Samo stranci drže taster.
Inače, šta se promijenilo? Političke snage koje su vodile rat su i dalje na sceni. I što bi onda bilo nešto drugo.
Stoga, da li će biti rata, nećemo se pitati ni ti ni ja, nego oni za koje smo (ja nisam ali eto volja većine) glasali.
A oni su oni isti od prije 16 godina.
Zato, daj bože da si ti u pravu, ali .......
krkanko

Post by krkanko »

_BosanaC wrote:Jel' ti stvarno mislis da ce u slucaju nekog skorijeg rata iko normalan ostati da drzi pusku u ruci s bilo koje strane?

Naravno da ce ostati, a aerodrome i puteve treba odmah zatvoriti da takvi kao ti ne mogu pobjeci. Kako ocekujes neka prava od drzave kad nisi spreman ni da se boris za nju.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote:
_BosanaC wrote:Jel' ti stvarno mislis da ce u slucaju nekog skorijeg rata iko normalan ostati da drzi pusku u ruci s bilo koje strane?

Naravno da ce ostati, a aerodrome i puteve treba odmah zatvoriti da takvi kao ti ne mogu pobjeci. Kako ocekujes neka prava od drzave kad nisi spreman ni da se boris za nju.
Mozda zato sto sam krv vec prolio za nju?

A za mene se ne sikiraj - u tom slucaju, da dobijem pusku u ruke, znam na koga bih prvog pucao.
forUMASH

Post by forUMASH »

krkanko wrote:

....fakat, respekt za forumase koji odaberu prikladan nick.... :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

forUMASH wrote:
krkanko wrote:

:lol: :lol: :lol: :sax:
krkanko

Post by krkanko »

forUMASH wrote:
krkanko wrote:

Pa nick samo za takve kao ti da bi se imao cemu nasmijati, jer vama je ocigledno nick ogledalo licnosti, a ironija malo komplikovanija stvar, pa upravo radi takvih i evo nicka da se malo smijete. :-)

BosanaC onaj gore post je bio vise zajebancija, mada kako kazu u sali ga privali :P :D Ali ne slazem se sa tim da ne bi niko ratovao, pa ti bi prvi ako bi ti neko napao porodicu. Ovdje ljudi trebaju razgraniciti 2 stvari, Srbi su se borili za teritoriju za 'veliku srbiju' a mi smo se borili za opstanak i spasavanje golih zivota i to je velika razlika. Sutra kada bi ti neko pokusao nauditi porodici pretpostavljam da bi ih branio. Dakle ovo su dvije vrlo bitne stvari koju mnogi mijesaju. Jedno je agresija, a drugo odbrana, prema tome ne mijesajte te dvije stvari. Eto sad u Bosni niko se nije borio za svoj zivot i svoju familiju nego svi za Bosnu...uh jasta.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Izbor koji covjeka cini covjekom je dio svakodnevnice. Kada ti se u granapu greskom u kusuru dadne 10km vise nego sto treba, kada ti zajednickom drzavom pokusaju ovladati velikosrbi, kada ti je jedan od roditelja bolestan, sve su to samo stvari koje kao sito ukazuju na razliku izmedju covjeka i smrada.

Castan covjek ce se zalagati za zajednicku i multietnicku drzavu bez obzira na odnos snaga na terenu, bez obzira na cinjenicu da smudjevi koristi dubine da se okoriste, da kupe sebi avione i stanove u Becu. Plemenitu ideju podvrgavati kalkulacijama opravdanosti, ne moze onaj ko zna vrijednosti iste.
bob the rock

Post by bob the rock »

Svaka cast jastrebe, lijepo si to napisao.
I problem i rijesenje su sigurno nesto o cemu si podrobno razmisljao. Slazem se sa vecinom svega ali na pisanje me nagnalo ovaj tvoja zadnja rijec, jer malo se danas prica o najvaznijoj osobini covjeka..
Prije odprilike 10 god sam poceo da shvacam sta znaci CAST.(sredinom dvadesetih) Od tada sam prestao cak i da lazem i podrobnije razmisljam o svakom svom postupku, ljudima i stvarima koje me okruzuju...
Pri stvaranju prijateljstava od tada kao prvu osobinu stavljam postenje.
Sto se tice teme, a tema je vjecita, Bosna, stvarno smo tamni vilajet, u kome se radaju veoma izuzetni i veoma opaki insani. I dosta povrsnih. Vise drugih nego prvi a najvise trecih nazalost.
Lijepa je, ali prokleta. Mi cak ne znamo sta ce biti sa nama za 5 godina? To je tragedija.
Ratovi oduvijek samo u Bosni. Sto se ne dogodi ikad neko klanje, neko sranje u Sumadiji ili Zagorju? Imaju vecunu kao relativno dobar prosjek?

Ipak samo veliki stanu na branik necega sto se zove cast, a to je moja Bosna u ovom slucaju. Bosna koja nema pridjev necija, osim gradanska..
Smrt sa cascu onda 100 % nije kraj. Pa onda si ostavio ono najljepse sto si imao kao poklon svom djetetu, okolini i na kraju cijelom svijetu.
To casni vec znaju, zato se i jesu casni..
selam
MAQ
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote: BosanaC onaj gore post je bio vise zajebancija, mada kako kazu u sali ga privali :P :D Ali ne slazem se sa tim da ne bi niko ratovao, pa ti bi prvi ako bi ti neko napao porodicu. Ovdje ljudi trebaju razgraniciti 2 stvari, Srbi su se borili za teritoriju za 'veliku srbiju' a mi smo se borili za opstanak i spasavanje golih zivota i to je velika razlika. Sutra kada bi ti neko pokusao nauditi porodici pretpostavljam da bi ih branio. Dakle ovo su dvije vrlo bitne stvari koju mnogi mijesaju. Jedno je agresija, a drugo odbrana, prema tome ne mijesajte te dvije stvari. Eto sad u Bosni niko se nije borio za svoj zivot i svoju familiju nego svi za Bosnu...uh jasta.
Tudju borbu za porodicu, vlastiti zivot i egzistenciju i neosporivo pravo na isti, drugi su vec jednom zloupotrjebili i upakovali pod borbu za ne znam ti sta. Ko je jednom napravio takvu gresku drugi put sigurno nece niti ce izloziti svoju porodicu necemu slicnom duze nego sto je neophodno da se ode odavde.

Znaci - moja porodica, a i ja - prvi granicni prelaz. Najblize mjesto gdje cu uopste pomisliti da se zaustavim je Svica, iako sumnjam da to ne bi bila Kanada ili Novi Zeland, cisto da se dobro zapitam nekada da li i na godisnji da vise dodjem ovamo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jastreb35 wrote:
Izbor koji covjeka cini covjekom je dio svakodnevnice. Kada ti se u granapu greskom u kusuru dadne 10km vise nego sto treba, kada ti zajednickom drzavom pokusaju ovladati velikosrbi, kada ti je jedan od roditelja bolestan, sve su to samo stvari koje kao sito ukazuju na razliku izmedju covjeka i smrada.
Potpisujem.
Castan covjek ce se zalagati za zajednicku i multietnicku drzavu bez obzira na odnos snaga na terenu, bez obzira na cinjenicu da smudjevi koristi dubine da se okoriste, da kupe sebi avione i stanove u Becu. Plemenitu ideju podvrgavati kalkulacijama opravdanosti, ne moze onaj ko zna vrijednosti iste.
Potpisujem i ovo. Ali mene citav zivot, od osnovne skole preko fakulteta, uce da pravac i smjer nisu jedno te isto. A ja pricam upravo o pravcu i smjeru.

A ko god je bio ovdje od '92.-'95., dao svoju krv za jedno a na kraju bio izdan i dobio drugo, gleda petnaest godina iste te koji su ga i uveli u rat i izveli iz rata na vlasti i svjestan je da ce ih gledati pitaj Boga jos koliko a nemocan je da sam ista ucini i promjeni, sumnjam da ce stati pod zastavu istih tih pa proliti jos kap krvi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bob the rock wrote: Sto se tice teme, a tema je vjecita, Bosna, stvarno smo tamni vilajet, u kome se radaju veoma izuzetni i veoma opaki insani. I dosta povrsnih. Vise drugih nego prvi a najvise trecih nazalost.
Lijepa je, ali prokleta. Mi cak ne znamo sta ce biti sa nama za 5 godina? To je tragedija.
Dugo bolji opis ovog podneblja ne cuh i ne procitah.

Ratovi oduvijek samo u Bosni. Sto se ne dogodi ikad neko klanje, neko sranje u Sumadiji ili Zagorju? Imaju vecunu kao relativno dobar prosjek?
Ne, nego narodima u Bosni je uvjek bilo najlakse manipulisati. Dovoljan primjer je da najgoreg neprijatelja konstantno biramo da nas vodi.
Ipak samo veliki stanu na branik necega sto se zove cast, a to je moja Bosna u ovom slucaju. Bosna koja nema pridjev necija, osim gradanska..

Na zalost, nisi u pravu. Okreni se malo oko sebe. Procitaj Ustav. Pogledaj ko i kako je na vlasti. Pogledaj ko nam je Vlast. Sta su prioriteti i interesi drzave u kojoj zajednicki zivimo. Bosna je sve samo ne gradjanska :sad:
Smrt sa cascu onda 100 % nije kraj. Pa onda si ostavio ono najljepse sto si imao kao poklon svom djetetu, okolini i na kraju cijelom svijetu.
To casni vec znaju, zato se i jesu casni..
Najljepse? Ostaviti siroce koje sutra nece imati sta jesti, od cega zivjeti, i koje ce se pitati za koji qrac mu babo zivot dade jer se sve promjenilo samo na gore? Sto vrijeme vise prolazi imam sve veci osjecaj da sve ovo vise nema nikakvog smisla. Naumi iz '92. godine su realizovani, samo na zalost ne naumi strane na kojoj sam ja bio. I to u puno gorem obliku nego sto su bili zamisljani tada...
schnjufko

Post by schnjufko »

E pa nakon sve te silne hampe na Dodika i galame kako on ovo on ono primjecujem jednu cinjenicu koja je fakat. Firme se sve vise registruju a bogami i preregistruju iz federacije u rs jer je registracija jeftinija, poreska ne funkcionishe na bazi reketa a doprinosi su cinimi se oko 45 % za razliku od federacije gdje su 80 ili vishe posto. Da ne pominjem kako je Sarajevo izgubilo svaku ekonomsku atraktivnost poslovnim ljudima. E sad sta gdje to moze odvesti. Kada Dodik pokaze svoje ekonomske rezultate neche mu vishe trebati nacionalisticka retorika i supljak o referendumu. oda ni nase trubljenje ovdje da smo mi ovdje super i tip top a oni tamo fasisti i slicno nece vishe prolazit jer oni tamo zive kako treba a mi smo jos uvjek od njih bolji samo za tramvaj a ostalo smo sve popushili.
Jedini i naj zdraviji izlaz iz ove glupe situacije vidim u takmichenju ova dva entiteta koj ce uzeti primat i veci dio ekonomskog kolacha u BiH. Samim tim ce ova drzava biti blize Evropi i svijetu. Jedino sto se bojim je da garnitura glupana koja je izabrana u federaciji nije sposobna da napravi i jedan zdrav ekonomski potez.
Moglo bi se za par godina poceti desavati da nam svima rezervna domovina postane bas ta rs jer je ociscena od korupcije i funkcionise na ekonomskim principima.
Post Reply