Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZE u srcu wrote:Mozel mi neko od vas opisati na koji nacin se vi opustite u s.satu,galeriji,gattu...jel to samo nako kafa?jel mozda i zaplesete? opisite mi malo tu vasu srecu u tim kaficima????
A sto? To ti ne mozes nista bez roke- koke?!
Gdje se opustas?
Ja bome zaplesem gdje god- nikad vecih derneka nego u Gattu i Galeriji (kad je muzika uzivo, naravno)
ZE u srcu wrote:Mozel mi neko od vas opisati na koji nacin se vi opustite u s.satu,galeriji,gattu...jel to samo nako kafa?jel mozda i zaplesete? opisite mi malo tu vasu srecu u tim kaficima????
A sto? To ti ne mozes nista bez roke- koke?!
Gdje se opustas?
Ja bome zaplesem gdje god- nikad vecih derneka nego u Gattu i Galeriji (kad je muzika uzivo, naravno)
Da uz povremeno ucesce clanova EX grupe Gluho Doba (Adise,Almira, Adisa i Hajduka)
Alen (Gnu) je pjevao u Ofingerima
hahahah joj Gnu je...hahahah otkad tog lika nisam vidjela!
Jedno vrijeme su Ofingeri svirali i u Slozi ( prije jedno4-5 godina)...ja se sva raspizdim, jer me naka nostalgija povuce, a ljudi me cudno gledaju....Alic jos uvijek svira bubanj- u Dubiozi je sada sa ostalom ekipom G. Doba, Edo- frontman- legenda ovog grada se ozenio- pa prekuino karijeru- ali zna ponekad zapjevat u Satu...tako sam bar cula...
Joj Macao je bio ZMAJ- nigdje takve kafane nema- ni priblizno!
Jos u to vrijeme, 97'- 98' ako se ne varam- grad je bio ludilo. Nisi znao gdje ces prije- sve je radilo punom parom i sve je bilo puno...Romantic, Gaudeamus, Belfast, Macao, Sen, Colegium, Metropolis, naravno, nije imalo veze sa ovim mjestima danas...
Metropolis je jedno vrijeme bio zanimljiv...samo jedno vrijeme- i to vjerovatno zbog Vigor votki...
Bome amrino plesi i dalje<al nisi mi nesto to detaljno opisala...ja kad sam na tim mjestima ,vecinom samo sjednem,popijem kafu,s nekim se ispricam i to je to...nikad nesto nisam tu exluzivno dozivio ili slicno,zato vas pitam sviju da vidim kako vi sebi tu atmosferu stvorite i kako sve uzivate
ZE u srcu wrote:Bome amrino plesi i dalje<al nisi mi nesto to detaljno opisala...ja kad sam na tim mjestima ,vecinom samo sjednem,popijem kafu,s nekim se ispricam i to je to...nikad nesto nisam tu exluzivno dozivio ili slicno,zato vas pitam sviju da vidim kako vi sebi tu atmosferu stvorite i kako sve uzivate
To je moja privatna stvar gdje i s kim ja izlazim,vas pitam sviju,jer svi ste nesto nalozeni tim kaficima,sviju odmah napadate ako slucajno slusa nesto sto se vama ne svidja,izgledate ko neka jednosmjerna ogranicena sekta,ne samo na ovoj temi nego na svim koje se ticu ZE,ne razumijem sto vam je tesko postovoti neciji uspijeh i npr. ono sto se vama ne svidja,zasto morate odmah omalozavati itd...itd...
ZE u srcu wrote:To je moja privatna stvar gdje i s kim ja izlazim,vas pitam sviju,jer svi ste nesto nalozeni tim kaficima,sviju odmah napadate ako slucajno slusa nesto sto se vama ne svidja,izgledate ko neka jednosmjerna ogranicena sekta,ne samo na ovoj temi nego na svim koje se ticu ZE,ne razumijem sto vam je tesko postovoti neciji uspijeh i npr. ono sto se vama ne svidja,zasto morate odmah omalozavati itd...itd...
O kakvom omalovazavanju ti pricas
Pitam te lijepo, gdje je to po tebi dobar izlazak u nasem gradu?
Za mene ne postoji idealan kafic ili klub gdje bi se super odvalio,ali nemoj skrecati s teme,jer ja samo zelim da mi sto vise opisete to vase uzivenje u tim kaficima??jer ja ih smatram dosta mrtvackim,napusenim,zagusljivim,prljavim itd.Ne znam je li zlocin ako te pitam sta ti vidis u tim kaficima????to je samo trazenje informacija od tebe?
ZE u srcu wrote:Za mene ne postoji idealan kafic ili klub gdje bi se super odvalio,ali nemoj skrecati s teme,jer ja samo zelim da mi sto vise opisete to vase uzivenje u tim kaficima??jer ja ih smatram dosta mrtvackim,napusenim,zagusljivim,prljavim itd.Ne znam je li zlocin ako te pitam sta ti vidis u tim kaficima????to je samo trazenje informacija od tebe?
ZE u srcu wrote:Za mene ne postoji idealan kafic ili klub gdje bi se super odvalio,ali nemoj skrecati s teme,jer ja samo zelim da mi sto vise opisete to vase uzivenje u tim kaficima??jer ja ih smatram dosta mrtvackim,napusenim,zagusljivim,prljavim itd.Ne znam je li zlocin ako te pitam sta ti vidis u tim kaficima????to je samo trazenje informacija od tebe?
Predlozi mi ti gdje da izadjem
Nece ti predloziti... Jos jedna od onih neshvacenih umjetnickih dusa, rodjena u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu I, on pita nas, a njegova je privatna stvar gdje on to izlazi
Predlozi mi ti gdje da izadjem
Nece ti predloziti... Jos jedna od onih neshvacenih umjetnickih dusa, rodjena u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu I, on pita nas, a njegova je privatna stvar gdje on to izlazi
Joj najjace mi je kad se "mace" u minjacima popnu na onaj "stakleni" pod i pocnu jahat po gelenderima a papci na spratu nize u trans padaju...
Prozirni pod na spratu je bio pun pogodak!
trebe od nekih 18tak godinica i papasti majmuni od triest i nesto muljaju se oko tih seljanki u lakanim minicima - divota!!
Nego - dajte recite mi jel se prilicno izlazi u gatto i stari sat u zimu i onda ne bas toliko ljeti? ljeti onda valjda vise u staroj carsiji i tak to ? Jelde?
genija wrote:trebe od nekih 18tak godinica i papasti majmuni od triest i nesto muljaju se oko tih seljanki u lakanim minicima - divota!!
Nego - dajte recite mi jel se prilicno izlazi u gatto i stari sat u zimu i onda ne bas toliko ljeti? ljeti onda valjda vise u staroj carsiji i tak to ? Jelde?
Na Gatto zaboravi ljeti, a stari sat ima odlicnu ljetnu bastu, doduse koja radi samo do 24h
Zato sto je stari sat u prizemlju stambene zgrade
SaraLe wrote:
Na Gatto zaboravi ljeti, a stari sat ima odlicnu ljetnu bastu, doduse koja radi samo do 24h
Zato sto je stari sat u prizemlju stambene zgrade
Ali mi je opet u Starom Satu najljepse, pogotovu kada u zivo sviraju.. ... .
Ljeti...treba se otvoriti onda nova tema...
Jazz- sta god pricali o njemu trenutno ima najbolju ljetnu bastu...i to ne samo u Ze. Ljudi iz Sa su popadali na dupeta kada sam ih tamo odvela- jos bila zika uzivo...
Bordeaux (jel se vako pise? ) se ne smije zaboraviti- kultna je to kafana...
Mada su ljeti brda oko Ze narocito zanimljiva....
Nisam ljubitelj Starog sata...bruka ljudi se nacicka oko kafane, svi se gledaju i poziraju, muzika se ne cuje...al eto bolje ista nego nista. Pozelila sam onu atmosferu iz Macaa gdje je bio kolektivni shizzz...
macao je nazalost samo jedna fina uspomena! onakvog objekta neceu zenici jos zadugo da bude..
stari sat je tokom ljeta dobar, zimi je malo gadno jer je unutrasnjost jako mala, tako da ga izbjegavam tokom vikenda. radnim danima je fino otici gore, pogotovo kad dudu potrefi sa muzikom...
a colegium.... ne hvala... par puta sam na nagovor otisao tamo i fakat taj lazni fazon jet seta mi ide na zivce.
Nisam znao da su moji gradzani ovako ograniceni i jednosmjerni,cast izuzetcima,izlazite gdje i skim hocete ali nemojte se suprostavljati onima sto idu na mjesta koja vi ne volite i smatrati ih seljacima,itd...itd...na ovo sve se svodi moje misljenje ovoj temi...
a iskreno izlazim u rafaelo na kafu,rucam odnosno cesto jedem u Dubrovniku,a za kasne sate cesto odem u Sarajevo jer tamo imam i djevojku gdje zajedno uzivamo...nemam ja sta skrivati od vas (pojedinih) pa onda od vas traziti neke infos gdje izlazite (osudjivati)itd..itd...kao sto su neki naveli
Znas Ze u srcu mozes ti imati Ze u srcu ali mi se cini kao i mnogo od ovih forumasa ovdje da si ti jedan veliki seljacina sto voli dolaziti na forume i spustati druge ljude
Koji ti je qurac? Spusti se na zemlju a tebe bi ja nominirala za najveceg pedera ovdje zajedno sa dzenena i amrino pa hajmo otvarati topic glupane jedan!
Galerija i Jazz : lijepa mjesta za izaci. Drzim se teme
evrokrem wrote:Znas Ze u srcu mozes ti imati Ze u srcu ali mi se cini kao i mnogo od ovih forumasa ovdje da si ti jedan veliki seljacina sto voli dolaziti na forume i spustati druge ljude
Koji ti je qurac?Spusti se na zemlju a tebe bi ja nominirala za najveceg pedera ovdje zajedno sa dzenena i amrino pa hajmo otvarati topic glupane jedan!
Galerija i Jazz : lijepa mjesta za izaci. Drzim se teme
Opet imamo priliku- postovani citaoci- da se sami uvjerimo kako divnu kulturu izrazavanja posjeduje ovaj "GRADJANIN"- prvog reda.
Iz aviona se naravno vidi da ovo nikada ne bi mogla napisati jedna seljacina- ovako profinjene izraze koriste samo oni sto nogom nikad nisu sisli sa asfalta i betona! Zivjela nam gradjanko nasa! Svi se ponosimo sto si iz nasega grada! - ja peder? cuj to?