kekec wrote:[quote="SA 071"][quote="kekec"]SA 071
Silajdzic je obecao da ce ukinuti RS
i izjavljivao je da ima napisan novi
"evropski" Ustav.
Pogledaj sajt SZBiH, mozes ga i procitati.
A koliko je evropski, mozemo se 
A ko i kada ce ga usvojiti
A ti zivi i dalje u magli.
U pravu si, pogledao sam stvarno ima nacrt ustava. Znaci da Silajdzic nije lagao.
A ti si upravo Lagumdziju uhvatio u jos jednoj velikoj lazi kada si tvrdio da su ovi bili protiv, a nisu imali svoj prijedlog! Ocito da su imali oni svoj prijedlog, ali Lagumdzija voli da laze

Sto bi ti rekao "a ti zivi i dalje u magli"...
P.S. Ono letimicno sam pogledao, svidja mi se nacrt. Vjerovatno ga treba jos "srediti i doraditi" (ipak je ono nacrt), ali mi se svidja. Nema entiteta u ovom obliku...[/quote]
"S rogatim se tesko bosti", a ti si ne samo "rogat", nego i "bodljikav".Tvrdoglav i slijep, bez zelje da vidis stvari kakve jesu. Tvrdis da SDP (Lagumdzija) laze, a sve cinjenice govore nesto drugo, a to je, jednostavno receno:
SDP (Lagumdzija) DRIBLA svoje politicke protivnike, bas onako, kako su Susic ili Sestic driblali svoje fudbalske protivnike. Da ti bude jasnije:
1. SDP nije protiv ustavnih amandmana. Politicka situacija je takva da SDP stoji po strani, u opoziciji je. Prepusta aktuelnim vodecim politickim partijama da rijese aktuelnu ustavnu krizu, jer su svi saglasni da je funkcionisanje drzave po dejtonskom Ustavu doslo u pitanje. Sta i kako ce aktuelna vlast poduzeti, zavisi od nje same. SDP nece da se mijesa. Ako aktuelna vlast uspije da napravi novi Ustav, da se dogovori i sa istim izadje pred javnost, odnosno drzavni Parlament, SDP je spreman da ga prihvati i glasa za njega, pod uslovom da isti regulise pitanja i odnose u drzavi u skladu sa programskim opredjeljenjima SDP-a.
Ako vlast ne izadje sa prijedlogom novog Ustava, nego izadje sa ustavnim amandmanima identicnim onim iz aprila 06, SDP ce za njih glasati,
ali ce se tada znati i dokazati da vlast nije nista vise sposobna, nego oni koji su bili za usvajanje tih amandmana prosle godine, a najvaznije od svega je cinjenica da bi za te amandmane sada bila i Stranka za BiH (Silajdzic) koji je i nogama i rukama bio protiv usvajanja aprilskih amandmana.
Poenta je da
SDP kao opoziciona stranka prepusta strankama na vlasti da pokazu svoju sposobnost i snagu u dogovaranju i usvajanju rjesenja koja ce pogurati drzavu bar jedan korak naprijed. Ako uspiju, to ce biti njihov uspjeh, ali ako ne uspiju, to ce biti dokaz da je SDP u pravu (poslije driblinga postizu gol).
2. Sto se tice prijedloga Ustava koji se moze procitati na sajtu SZBiH, ne znam sta bih sve o njemu napisao. Ti kazes: vjerovatno ga treba jos srediti i doraditi". Ja se na to smijem "k´o lud". Vidi se da si daleko od pravnih akata. Onaj "Ustav" je toliko smijesan, glup i ne znam sta sve ne. A najmanje evropski. Kao da su ga radili oni koji su tramvajem prosli pored Pravnog fakulteta. A sto je najvaznije i istovremeno najtuznije,
nema sanse da ga vodece stranke CIJELOG procitaju, jer ce vec poslije nekoliko prvih clanova isti baciti u najblizu korpu za otpatke, gdje mu realno i jeste mjesto.
Eto, nadam se da je ovo dovoljno da ti ova problematika bude potpuno jasna.

[/quote]

Ako SDP dribla oni su ekipa Djibutija a koji izgleda puca na svoj gol kad se zbuni

SBIH s druge strane su Brazil a Hare je Ronaldinho

Dokaz tome je da je HARE U PREDSJEDISTVO A ZLAJA U OPOZICIJI

´ebes tak´o driblanje