Nenad Filipović vs. Sarajevo - x

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

black

Post by black »

shin wrote:Ode ovo u blanju.
ko i svaka tema :roll:
Vingo

Post by Vingo »

InfraRedRidinghood wrote:
kenan filipovic wrote:A koliko imamo interesantnih likova u porodici nema dovoljno mjesta da ih sve ispišem, a i poboravit ću nekoga pa se može naljutiti.

Pa si dosao na forum da se očešeš o ne-tako-interesantni plebs? :D :D :D :D :D

Btw, Vingo što me ne zoveš ovamo kad je dernek neizbježan :D :D :D
Vjeruj da sam htjela, kad vec nema Jimmy-a, ali reko' mozes si svasta umisliti.... :D
Wednesday

Post by Wednesday »

kenan filipovic wrote:Molim Vas da mi ljubezno odgovorite na osnovu kojih parametara ste moju malenkost imentovali za ljigavca.
Mozda mogu biti supak, konj, papak, ali ljigavac to je preveć.
To samo pokazuje nivo gradjanske svijesti i kulture dijaloga kod nas i kako bi to rekla gdja. Sanja Vlaisavljević:"naučite se debatirati jer je debata...."
pozdrav
A što se tiče mi Filipovići, ja se nadam da ćete uskoro pisati Filipovići i mi
:lol: :lol: :lol:
nasmija me...
:lol: :lol: :lol:
Vingo

Post by Vingo »

kenan filipovic wrote:Molim Vas da mi ljubezno odgovorite na osnovu kojih parametara ste moju malenkost imentovali za ljigavca.
To samo pokazuje nivo gradjanske svijesti i kulture dijaloga kod nas i kako bi to rekla gdja. Sanja Vlaisavljević:"naučite se debatirati jer je debata...."
pozdrav
Mislim da je ljigavcem imenovan Nenad. Ti si maloprije negirao da si Nenad...Dakle - ostav. :)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ocigledno se ipak mora imati odredjeno predznanje da se covjek tako slatko nasmije :D
Stari

Post by Stari »

Vingo wrote:
pozdrav
Mislim da je ljigavcem imenovan Nenad. Ti si maloprije negirao da si Nenad...Dakle - ostav. :)
Ma Vingo...to je to - centrirano i realizirano na volej- ..Keno= Nesho....jednostavno k'o grah s kobasicama :D
Edit

Post by Edit »

Mozda mogu biti supak, konj, papak, ali ljigavac to je preveæ.
Imala sam dojam da se komentar nije odnosio na tebe vec na rodjaka ti :) Inace skidam kapu mnogim Filipovicima ali... ne bas svima :)

(Sta vam dodje onaj doktor u Fojnici...? )
Vingo

Post by Vingo »

Stari wrote:
Vingo wrote:
pozdrav
Ma Vingo...to je to - centrirano i realizirano na volej- ..Keno= Nesho....jednostavno k'o grah s kobasicama :D
Zna stara garda sta je hrana....dok se ovi razbacuju junky food-om. :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

pozdrav
Ja bi rekao da si "postao" ljigavac kad si se predstavio sa nickom "kenan filipovic"!!! Jel ti to treba paznja javnosti kao i ostalim Filipovicima pa se tako predstavljas!? Samim istupom si pokazao "snobizam" trpajuci se u uvazeno prezime Filipovic i kiteci se tudjim perjem... A i to sto si Filipovic ne mora znaciti da si pametan , prije ce biti da su se
svi Filipovici ugurali u ono sto je nekad davno jedan
Filipovic napravio te na konto njega postadose elita... Odatle, imamo danas razne elitne Izetbegovice , DOdike , Tihice i ostale koji se uspjese utrpati na
konto filmova iz proslosti...Pa tako i jednog predsjednika Amerike , da nas Bog sacuva takvih!!! PREZIMENA ELITA = FUJ I BLJAK !!!
Oceania

Post by Oceania »

Maksim wrote:Nenad Filipovic je previse opsjednut osmanskom okupacijom BiH. Ne razumijem zasto vodi rat protiv svakog zivog, nazivajuci svakog tko njemu ne pase cetnikom ili ustasom. Tako su zavrsili Marko Vesovic i Ivan Lovrenovic. Procitao sam sva djela Ivana Lovrenovica u kojima sam mogao samo naci nade i ponosa sto sam Bosanac. Lovrenovic se prvenstveno bavi srednjovjekovnom Bosnom odnosno vremenom kada je Bosna imala svoju kulturu dok se Filipovic bavi osmanskim periodom. Netko se mora baviti i time, jer to je pak dio bh. povijesti, ali mi ide na zivce svaki put citati kako on optuzuje ovoga i onoga i njegova romantika prema Osmanlijama. Nista specificno protiv njegove romantike, samo kazem da bi trebao prestati s napadima na one koji nisu opsjednuti njegovim interesnim poljima.
Kad su mu uz srce prirasle Osmanlije sto ime ne promjeni :-D U stvari njegov tata , potomak zagrebackog kanonika ima i na to odgovor / Na pitanje jedne gospodje ( on line gost na Radio Slobodna Evropa ) kako je tim imenom htio prevariti cak i Boga Tunjo je ko opaljen skocio i zagrmio : "Nenad je staro muslimansko ime " :? :lol:
Vingo

Post by Vingo »

InfraRedRidinghood wrote:Pobježe nam Kenenad prije nego ga upitasmo: Kamo djela, vodeći filolože? :D :D :D
Ne stize pisati jer je prisiljen surfati....
Stari

Post by Stari »

Vingo
Zna stara garda sta je hrana....dok se ovi razbacuju junky food-om. :D
Pa dobro zadnjih godina ne mogu bas pretjerivati ... jer znas kako je ....nadima gadno
Sogan

Post by Sogan »

zmijaIzmaj wrote:nemam pojma ni o nenadu ni o kenanu, pa samim tim ni neke predrasude :D ali mi se svidja sto covjek nastupa sa svojim imenom i prezimenom...daklde zbog radi balansa ,ja sam uz kenana :D :D
Bez potcjenjivanja zmijaIzmajicine tezine :D u misiji balansiranja :D ipak cu se i mali ja evo metnuti u sluzbu ravnoteze.
Takodjer nemam pojma ni o Kenanu niti o Nenadu (izuzev nekoliko procitanih clanaka), ali predrasuda nosim u izobilju. :D
Za pocetak i sa rizikom etikete regresivno-ruralnog nacionaliste, slozio bih se sa g. Nenadom, totalno nevezano za njegove ostale opservacije, da je na ovom forumu obeshrabrujuca koncentracija lijevicara :D
A sa podmlatkom Kenanom bih se slozio, na osnovu licnog iskustva i poznanstava, da klan Filipovica zaista ima interesantnih likova u krosnji porodicnog stabla... u svakom slucaju onaj ogranak u Kljucu :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:53, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Molicu lijepo,
Kenane Filipovicu, ziv ti nama bio, de postira vase porodicno stablo, uz obaveznu naznaku ko je presao s koje religije na koju, ko je imao koliko zena i po mogucnosti slike okaci.
Do tada, nemam ja sta razgovarati sa Kenanom o Nenadu.
:D
Vingo

Post by Vingo »

Kada je kao argument kontra Marka upotrijebio (Ne)talenat njegove kcerke za muziku....sve je u vodu palo. Do tad sam bila sklona prastanju i razumijevanju...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

InfraRedRidinghood wrote:
mIRCerka wrote:Molicu lijepo,
Kenane Filipovicu, ziv ti nama bio, de postira vase porodicno stablo, uz obaveznu naznaku ko je presao s koje religije na koju, ko je imao koliko zena i po mogucnosti slike okaci.
Do tada, nemam ja sta razgovarati sa Kenanom o Nenadu.
:D

I da se crvenim markerom označi ko je tačno među njima najstariji bošnjak, čisto da ne bude zabune među priprostim pukom :D :D :D :D
crvenim i bosnjak? IRDa ebemu, ZELENIM ZELENIM!

Po mogucnosti, a za to ti dragi Kenane dajemo mjesec dana, postiraj i DNK presjek 8 generacija unazad. Cisto da znamo S KIM imamo posla.
:oops:
Vingo

Post by Vingo »

Oh vidim da forumski mislioci, pored ignorancije i arogancije, pokazuju u svojim marginalijama i dozu ljubomore prema plemenitom podrijetlu Filipovica, sto najeklatantnije ilustruju paskvile spodoba koje se kriju iza pseudonima Mircerka i IRRH...

(Jesam li dostojna?) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Oh vidim da forumski mislioci, pored ignorancije i arogancije, pokazuju u svojim marginalijama i dozu ljubomore prema plemenitom podrijetlu Filipovica, sto najeklatantnije ilustruju paskvile spodoba koje se kriju iza pseudonima Mircerka i IRRH...

(Jesam li dostojna?) :D
Ma ja sam samo plemenski kivna, i moja familija sa mamine strane je puna pravnika, filozofa klinaca palaca, a ja nisam osnove pismenosti naslijedila...
pa se volim debatirati debate radi...
Vingo

Post by Vingo »

Bas vala....ovi filolozi nikako da shvate da forumska rasprava nije nista drugo do kafanska suplja...neeee....Mislim, hvala im na validaciji. :-)
Stari

Post by Stari »

Evo hajd da i ja, kad sam se vec javio na ovu temu, velim poneku.

Keno (Nesho) ...ako si ti stvarno onaj sto pise u SB moram ti reci da vecina ovoga sto Nancy navodi pod rednim brojem tri stoji. Mislim nije ti to u redu ...al ...hajd nekako se i da predurati kad naprdis nekog ko je tako ko ti ...recimo kad si onog dubravka lovrenovica onomad razguzio - bilo je bas ko da si to za mene radio. (Nije mi se taj nikako svidio jos od onog intervjuo sto je u video formatu kruzio ovim forumom)....Ali kad se zaletis na ljevoruke revolverase sa sa-x ...nekako me zacne osjecaj da bi tu mogla biti ubrojana i drazesna "A" (ostalima se izvinjavam na izostavljanju)...a to ti ne mogu blagosloviti nit halaliti. Jer "A" je dokazano istinski borac za ljudska prava (premda ponekad ne dijelim njene stavove sa tema na podforumu ljubav & sex).

Na kraju krajeva ...hajd stisni pa se obrusi na desne-centriste (npr. manijak1, H&D,)...pa ces vidjeti kako ce te momci izbiti iz cipela. A ne samo po ljevicarima.
Sogan

Post by Sogan »

InfraRedRidinghood wrote:Sogane, imaš žuti karton :D :D :D

Nego, ja sa gosn Nenadom imam problema druge vrsti; naime, slabo imam običaj uzimati zaozbiljno filologe, koji k tomu sami za sebe tvrde da su vodeći i svi im jednostavno vjeruju na riječ da je to tako, a da oni pritom u svojim superintelektualnim analizama svega i svačega imaju više kanalizaciono-fekalne terminologije nego priručnik Kako iskopati septičku jamu for Dummies

To je, onako, za početak :D :D :D
Unatoc nepravednog i nicim izazvanog zutog kartona, a pomalo i u svrhu eventualnog anuliranja istog, slozit cu se sa tvojim vidjenjem filologa generalno odnosno gosn. Nenada specificno. :D
Cak mi cinizam kao hronicno dusevno stanje nalaze da bez obzira na disciplinarnu pripadnost i etimolosku pozadinu njihove terminologije, u istu kosaricu(svaka slicnost sa Crvenkapicinom kosaricom je slucajna :D ) strpam i ostatak bosanskohercegovackih likova i djela okicenih atributom "intelektualac", sto bi u prenesenom znacenju okupilo vodece seksualno isfrustrirane sujetne drustvene parazite ciji doprinos ne prevazilazi profit lokalne cvjecarke koja kicastim cvijetnim aranzmanima opskrbljuje njihove okrugle stolove :D
Last edited by Sogan on 10/01/2007 15:27, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

A wrote:
Stari wrote:nebitno, nebitno ... nebitno .... drazesna "A" ... nebitno ... nebitno ....
Image
Na sljedecim izborima ces pasti u zaborav, kad se ja uhvatim radikalne retorike!
8-)
Stari

Post by Stari »

A wrote:
Stari wrote:nebitno, nebitno ... nebitno .... drazesna "A" ... nebitno ... nebitno ....
Image
Ovo sam se ja samo... 'nako...retroaktivno pokusao oduziti za tvoje zauzimanje za nas skretnicare , kad nas je onomad proljetos cestita moderatorizacija poslala na odsustvo u Banovice. Namalo.
Jara

Post by Jara »

A jel im sta u rodu Mirko Filipović? :-?
Upitan o tomu "zašto se voli tući", Mirko odgovara: "Ma nitko normalan se ne voli tući, pa tako ni ja. Mečeve smatram odrađenim poslom."
index.hr
Post Reply