Baksis, tringelt, napojnica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Da li ostavljate napojnicu?

Uvijek
14
28%
Kad je usluga izuzetno dobra
29
58%
Nikad
7
14%

Total votes: 50

zena21

Post by zena21 »

Anka wrote:Uvek dajem bakšiš mom frizeru.Taksistima nikada, za naše uslove i moju platu, preskupi su, taman još i bakšiš da im dam!
Kod taksista me posebno nervira što ujutru počnu da rade a ne rasitne novac pa nikada nemaju da vrate kusur i stalno sami zaokruže na neku cifru koja je uvek na štetu mušterije.
A što se tiče konobara, zavisi od usluge i ljubaznosti.Nedavno sam bila sa drugom i drugaricom na večeri i konobar je bio horor film, to nisam nikada ranije doživela!Čekali smo 45 minuta da nam donese večeru,i doneo je hranu koju nismo naručili... i još se usudio da kaže,ali, zašto nećete ovo,pa kad je već napravljeno, čekaćete sada još sat vremena! A mi mazohisti, ostali,i čekali smo još 30 minuta našu hranu. I kao da nam nije bilo dovoljno,naručili smo dezert,palačinke u šatou ali bez oraha, naravno, doneo je sa orasima,i tražili smo pola porcije a on je doneo celu,onda sam ja tražila tursku kafu,a on mi je doneo kapućino, i kao finiš, doneo je račun za drugi sto, sa onom hranom koju nam je greškom doneo...a posle je doneo naš račun ali je uračunao i šopsku salatu, a mi je nismo jeli...ma užas...I onda je seo za naš sto, zapalio cigaretu, uhvatio se za glavu i rekao,loš mi je dan danas.
Eto ti, njemu loš dan...i čak nam ga je bilo žao...ali,nakon cele torture,nismo mu ostavili bakšiš,jer je njegov loš dan nama upropastio veče.

Joj Anke :lol: :lol: :lol:

Jeste li odmah rezervisali sto i za narednu vece :oops: :lol: :lol: :lol:
debela

Post by debela »

ankine price vazda vijesti iz nesvijesti :D
Lace

Post by Lace »

mamica 31 wrote:a najvecu glupost sam napravila kada sam u Turskoj sjela u taxi i to naprijed :roll: :roll: :roll:

:D
ja ni ovdje ne sjedam naprijed :-? ...osim ako je pozada sve zauzeto a ne stigoh sjesti tamo :D
lul

Post by lul »

Santos wrote:Vjerovali ili ne ali konobar na Vrelu Bosne mi sjede za hastal i prica ovako.E moj pasa mala plata znas kako ti je ovdje bio rat da mi nije jos baksisa nebi prezivio.Ja ga damgle i fino sam mu reko da mora otic do gazde da mu trazi povecanje plate jer od iste nemoze zivjet.Kako je samo ljut bio konobar.
haveru da znaš ko mu je gazda dao bi mu bakšiš :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Lace wrote:
mamica 31 wrote:a najvecu glupost sam napravila kada sam u Turskoj sjela u taxi i to naprijed :roll: :roll: :roll:

ja ni ovdje ne sjedam naprijed :-? ...osim ako je pozada sve zauzeto a ne stigoh sjesti tamo :D
ja do tada nikad nisam razmisljala gdje cu sjesti :-) Od incidenta u Turskoj (a bilo je to prije pet, sest godina, sjedam samo na zadnje sjediste :oops:
Lace

Post by Lace »

mamica 31 wrote:...najdrazi su mi konobari, koji kad narucis kafu, te pitaju "hos slagiranu" :lol:
gdje to? :-? meni se to nikad nije desilo
Lace

Post by Lace »

mamica 31 wrote:
Lace wrote:

ja do tada nikad nisam razmisljala gdje cu sjesti :-) Od incidenta u Turskoj (a bilo je to prije pet, sest godina, sjedam samo na zadnje sjediste :oops:
nikad nisam bila u turskoj...a prije 10-ak godina mi rekose da bih trebala sjediti na zadnjem sjedistu i od tada to radim :D i mislim da ni u jednom taxiju musterije ne sjede naprijed...osim kod nas :-?
debela

Post by debela »

pa kakav incident pobogu? gukni vise mama :roll:
mamica papucarka

Lace wrote:
mamica 31 wrote:
Lace wrote: ja ni ovdje ne sjedam naprijed :-? ...osim ako je pozada sve zauzeto a ne stigoh sjesti tamo :D
nikad nisam bila u turskoj...a prije 10-ak godina mi rekose da bih trebala sjediti na zadnjem sjedistu i od tada to radim :D i mislim da ni u jednom taxiju musterije ne sjede naprijed...osim kod nas :-?
ma sjede Lace :oops:

Debela, taksista je bio jakkooo bezobrazan, tako da sam slagala da je tu moje odrediste i brzinom vjetra izasla iz auta. :oops:
nisam razmisljala :D
Lace

Post by Lace »

mamica 31 wrote:
Lace wrote:
mamica 31 wrote: ja do tada nikad nisam razmisljala gdje cu sjesti :-) Od incidenta u Turskoj (a bilo je to prije pet, sest godina, sjedam samo na zadnje sjediste :oops:

Debela, taksista je bio jakkooo bezobrazan, tako da sam slagala da je tu moje odrediste i brzinom vjetra izasla iz auta. :oops:
opet nisi rekla sta je bilo

jel te uhvatio za sisu...drapao po nogama...sta je bilo? (kad nece bebela da pita ovako, moram ja)
repeater

Post by repeater »

Anka wrote: .. onda sam ja tražila tursku kafu,a on mi je doneo kapućino
svasta, ovo se i meni desilo na par mjesta u banja luci. :? :D
debela

Post by debela »

cekam odgovor mama.. :D
Lace

Post by Lace »

repeater wrote:
u banjaluci ne trazis tursku kafu...vec srpsku kafu :D
debela

Post by debela »

Lace wrote:
repeater wrote:
turska kafa je turska kafa bez obzira gdje si, a oni neka masu usima ako im se ne svidja :oops:
repeater

Post by repeater »

Lace wrote:
repeater wrote:
mislis na srpskukafu?
repeater

Post by repeater »

debela wrote:
turska kafa je turska kafa bez obzira gdje si, a oni neka masu usima ako im se ne svidja :oops:
upravo. ako je imaju u becu, zasto ne i u bl??
Lace

Post by Lace »

dzaba...kada su sve prekrstili i dodali "srpski"...to su uradili i s kafom

ja sam s druge strane

tursku kafu prekrstila u kafa...ili bosanska kafa :D

i da...imaju turkish coffee i u slovackoj :D
repeater

Post by repeater »

to me podsjeti na onaj vic kad musliman, srbin i hrvat narucju kafu. ovaj prvi kaze: jednu kahvu, srbin kaze: jednu kafu, i hrvat: jednu kavu.konobar sve to fino za pisa, a onda sankeru rece: tri espresa. :D
Lace

Post by Lace »

repeater wrote:to me podsjeti na onaj vic kad musliman, srbin i hrvat narucju kafu. ovaj prvi kaze: jednu kahvu, srbin kaze: jednu kafu, i hrvat: jednu kavu.konobar sve to fino za pisa, a onda sankeru rece: tri espresa. :D
fol je sto je on u blokic napisao

espreso III
mamica papucarka

Lace wrote:
mamica 31 wrote:
Lace wrote: nikad nisam bila u turskoj...a prije 10-ak godina mi rekose da bih trebala sjediti na zadnjem sjedistu i od tada to radim :D i mislim da ni u jednom taxiju musterije ne sjede naprijed...osim kod nas :-?

opet nisi rekla sta je bilo

jel te uhvatio za sisu...drapao po nogama...sta je bilo? (kad nece bebela da pita ovako, moram ja)
... pa da sad ovako javno ispricam :D
a kome god sam pricala svi su bili :shock: , a onda bi uslijedio :lol:
debela

Post by debela »

mama se stidi :D e jesi sega :lol:
mamica papucarka

debela wrote:mama se stidi :D e jesi sega :lol:
:skoljka:
flora.sa

Post by flora.sa »

svom frizeru uvijek, (mada nekad nece da uzme :D )...konobarima u restoranima skoro uvijek, no sve zaisi od ponasanja...ukoliko je drzak nista od napojnice :D ...u kaficima kako kad, i gdje...uvjet je slican kao i kod prethodnih...taksama ne ostavljam nista, osim one cifre koja je potrebna da se zaokruzi iznos...
u prodavnicama isto...
pitt

Post by pitt »

Florijana......cicijo :D:D
bila u halila

Post by bila u halila »

Baksis vrlo rijetko - samo kad je usluga izuzetna ili kad je taxi relacija bezobrazno kratka. Cicija :?

Pa da li meni bankomat isplati tringelt kada podižem platu?
Post Reply