Nacelinik grada Zenice

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dzenanbeg

Post by dzenanbeg »

Genija shvatam da ti je tesko da skontas koliko nam je Alija dobra uradio.ne kazem ja to nego svi oni koji su se borili protiv njega su to priznali,da je dobro uradio za bosnjacki narod.

Nemoj mi samo reci kako je on kriv sto je rat poceo???
Ako s tim pocnes,moracu da te svrstam medju ogrnicene!!!

Ovo sve govorim jer sam dosta puno citao o njemu,o svakoj njegovoj odluci,njegovom zivotu,a nikad me nisu intresovale mahalske price o njemu,koje su neistinite kad se malo dublje zakopas u njegova djela.
Chischo

Post by Chischo »

odakle si citao o njemu?
koje knjige?
nabroji?
Maksim

Post by Maksim »

Nekada jak industrijski grad grad Zenica danas zbilja samo proizvodi i eksportuje budale. Ja mislim da je Zenica jedini grad u BiH koji je uzivao privilegije u SFRJ a i ovoj "demokratskoj" BiH. Zenica je s time mogla profitirati kao nitko ali nije znala, jer nije sve izvozila kao gore pomenuto :D
nineac

Post by nineac »

Podugo sam na ovom forumu, ali post od ovog maksima je jedan od najglupljih koje sam ikada procitao!
Oi

Post by Oi »

Maksim wrote:Nekada jak industrijski grad grad Zenica danas zbilja samo proizvodi i eksportuje budale. Ja mislim da je Zenica jedini grad u BiH koji je uzivao privilegije u SFRJ a i ovoj "demokratskoj" BiH. Zenica je s time mogla profitirati kao nitko ali nije znala, jer nije sve izvozila kao gore pomenuto :D
... k'o maksim po diviziji!
Maksim

Post by Maksim »

:lol: :lol: :lol: za mene je ovo entertainment. prvo smijesna prepucavanja izmedju vas i Sarajlija na celikovoj temi gdje je Celik "najtrofejniji" klub u BiH a sad ovdje gdje je vas nacelnik "najbolji" u BiH :-D

hajd necu vas vise dirat :)
crnjak

Post by crnjak »

Maksim wrote::lol: :lol: :lol: za mene je ovo entertainment. prvo smijesna prepucavanja izmedju vas i Sarajlija na celikovoj temi gdje je Celik "najtrofejniji" klub u BiH a sad ovdje gdje je vas nacelnik "najbolji" u BiH :-D

nemoj bolan maksime pa bolan sto ti to treba da ti sad bacim kakav kamen tamo negdje gdje se trenutno nalazis
daj bavi se nekim drugim sportom ne zakuhavaj nikad se zenica i sarajevo nisu bolje slagali pa nam ne kvari ovaj odnos fini :D
ako nevjerujes ovome sto raja pise zovem te u zenicu na kahvu pa cemo malo prosetati da se i sam uvjeris
kahvu ja placam
zdrao
sulesavic

Post by sulesavic »

dzenanbeg wrote:Genija shvatam da ti je tesko da skontas koliko nam je Alija dobra uradio.ne kazem ja to nego svi oni koji su se borili protiv njega su to priznali,da je dobro uradio za bosnjacki narod.

Nemoj mi samo reci kako je on kriv sto je rat poceo???
Ako s tim pocnes,moracu da te svrstam medju ogrnicene!!!

Ovo sve govorim jer sam dosta puno citao o njemu,o svakoj njegovoj odluci,njegovom zivotu,a nikad me nisu intresovale mahalske price o njemu,koje su neistinite kad se malo dublje zakopas u njegova djela.
Bo¾e saèuvaj i zakloni
Maksim

Post by Maksim »

crnjak wrote:
Maksim wrote::lol: :lol: :lol: za mene je ovo entertainment. prvo smijesna prepucavanja izmedju vas i Sarajlija na celikovoj temi gdje je Celik "najtrofejniji" klub u BiH a sad ovdje gdje je vas nacelnik "najbolji" u BiH :-D

nemoj bolan maksime pa bolan sto ti to treba da ti sad bacim kakav kamen tamo negdje gdje se trenutno nalazis
daj bavi se nekim drugim sportom ne zakuhavaj nikad se zenica i sarajevo nisu bolje slagali pa nam ne kvari ovaj odnos fini :D
ako nevjerujes ovome sto raja pise zovem te u zenicu na kahvu pa cemo malo prosetati da se i sam uvjeris
kahvu ja placam
zdrao
Maaa znam ja to covjece, neki senzacionalisti su me izgleda odma opecatili kao dusmanina Zenice kao sto Dzenanbeg svakog tko ulicu zove Titovom umjesto Alice Izetbegovica smatra dusmaninom Bosnjaka :-D

Nisam nikad bio u Zenici, pa mozda skoknem da vas jos vise zavadim pa onda tek se pristavlja kava :-D
genija

Post by genija »

Za Dzenu:

Nije Alija dzaba odlezo svoje vrijeme. .. :D

p.s. Ja se smatram kao Bosanka!
dr.iver

Post by dr.iver »

tema se zove nacelinik grada zenice
eto kako su huletove pristalice pismene, najlakse je stoku goniti
nineac

Post by nineac »

Vise mi je price o Aliji na vrh necega!
Tema je nacelnik. Dok sam bio dole imao sam kontakt s njim u vezi jednog projekta i pravo me iznenadio svojom voljom i otvorenoscu sto je za nase politicare totalno stran pojam!
Ali, spustite se na zemlju, covjek samo radi svoj posao, nesto sto je potpuno normalno u normalnom svijetu u kojem mi bosanci ipak nezivimo, zato mnogi nacelnici u BiH bi se mogli ugledati na zenickog nacelnika, te prestati brojati krvna zrnca i raditi da ljudima bude bolje.
U Zenici je stanje dalekoooo bolje nego prije par godina, ali to nije prava slika bosne, prava slika BiH je u Travniku gdje se ljudi jos uvjek na drva griju, u Zavidovicu, u Kladnju, u Olovu itd... Zenica je velik grad, te uvijek se manje osjeti neimastina nego u malim gradovima, te nacelnici tih gradova koji svoju politiku baziraju vecinom na nacionalnoj pripadnosti bi mogli na kurs kod Husejina Smajlovica, Jasmina Imamovica i slicnih!
amrino

Post by amrino »

genija wrote:Za Dzenu:

Dovoljno je samo boldirati ovo...
:oops:
crnjak

Post by crnjak »

Maksim wrote:
crnjak wrote:

kahvu ja placam
zdrao
Maaa znam ja to covjece, neki senzacionalisti su me izgleda odma opecatili kao dusmanina Zenice kao sto Dzenanbeg svakog tko ulicu zove Titovom umjesto Alice Izetbegovica smatra dusmaninom Bosnjaka :-D

Nisam nikad bio u Zenici, pa mozda skoknem da vas jos vise zavadim pa onda tek se pristavlja kava :-D
kahva!!! ako je od mene ali to i nije bitno
nego navrati da vidis kako je fino i nece ti niko nista no sikiriki da vidis i kod nas ima normalnih insana ovaj ljudi, nezalijecu se odmah svi da ti slome bubreg pusti ti ove sto po forumu kake
zdrao
mirness

Post by mirness »

3. x dosad

luap ko maksim po diviziji
genija

Post by genija »

Maksim, ima nas normalnih Zenicana sto nisu nacionalisti i ekstremisti kao neki na ovom forumu .. ..

navrati na fuka u Galeriju :D

p.s. Ja sam Jugoslovenka :) amrino a ne Bosnja.. pa ti boldiraj sta 'osh.. . Nisi vrijedna osoba za mene da cu uopste obracati paznju na tebe.. ..za sve ostale nastavimo sa temom al' ne o Aliji nego Husi :)
evrokrem

Post by evrokrem »

amrino wrote:

evo mennee

sta nerazumijem? ja sam isto bosanka i sta sada?

jesil ti skroz poblentavila? Ajjj seljaka pa nekada se stvarno stidim sto sam iz Zenice !
amrino

Post by amrino »

evrokrem wrote:
amrino wrote:

evo mennee

sta nerazumijem? ja sam isto bosanka i sta sada?

jesil ti skroz poblentavila? Ajjj seljaka pa nekada se stvarno stidim sto sam iz Zenice !
I ja sam Bosanka!
I smatram sebe Bosankom.

Kontas li sad ? Kada ovako formulisem? Ja se smatram kao Bosanka ne postoji u mom jeziku...mislim postoji ali vuce korjenje tamo negdje iz Serica...
amrino

Post by amrino »

genija wrote:Maksim, ima nas normalnih Zenicana sto nisu nacionalisti i ekstremisti kao neki na ovom forumu .. ..

p.s. Ja sam Jugoslovenka :) amrino a ne Bosnja.. pa ti boldiraj sta 'osh.. . Nisi vrijedna osoba za mene da cu uopste obracati paznju na tebe.. ..za sve ostale nastavimo sa temom al' ne o Aliji nego Husi :)
oci su ti more jadransko i kose su ti klasje panonsko?!

Image
evrokrem

Post by evrokrem »

htjela je reci da se ljudi preseravaju sada iza rata sa : ja sam sada bosnjak a ne bosanac i kada je dzenanbeg napisao da je alija pomogo bosnjackom narodu, sta to treba da znaci na kraju? Cuj bosnjackom narodu. mi smo svi bosanci i hercegovci i tako se smatramo mi kojima je jos ostalo mozga u glavi !

stvarno mi se gade neki ljudi!
evrokrem

Post by evrokrem »

Oci su mi more Jadransko
kose su mi klasje Panonsko
sestra mi je dusa Slovenska
ja sam Jugoslovenkaaaaaa

:lol:
genija

Post by genija »

Uvjek mi je bila drazesna pjevacica Lepa Brena.. .. :lol: :D
dr.iver

Post by dr.iver »

nineac wrote: U Zenici je stanje dalekoooo bolje nego prije par godina, ali to nije prava slika bosne, prava slika BiH je u Travniku gdje se ljudi jos uvjek na drva griju, u Zavidovicu, u Kladnju, u Olovu itd...
Izvini, ali bolje stanje cega? To sto se tone i tone betona i zeljeza upumpavaju?
To je taj sistem, imamo najbolje ceste, ali nemamo auta da se vozimo njima, imamo najbolje soping centre ali nemamo para da kupujemo u njima. Oh, pardon, imamo ako smo u talu sa ratnim i poratnim vlastodrscima pa smo pokrali od raje koja jedva spaja od prvog do prvog i zivi gore nego ikada.
Bio sam x puta u svim ovim mjestima koje si nabrojao i svugdje je atmosfera bolja, ljudi se sretniji i rahatniji (naime normalnije zive i ocigledno imaju veci standard), mentalitet je drugaciji nego u Zenici(bolji).
nineac

Post by nineac »

Hajde ne kaki! Nemogu ti drugacije reci!
Stanje jeste bolje iz razloga da se vise radi, a ljudi koji sjede po kaficima, ustaju na jutarnju kafu u 12 nikad nece imati posla!
Uporedi stanje 2000-te i sada!
Drugo, ti neznas osnove ekonomije. Da znas nebi lupao gluposti oko upumpavanja celika i betona jer taj celik i beton donose radna mjesta u gradjevinskim firmama, a te gradjevinske firme moraju kupiti od nekog materijal itd, itd. Glavni cilj svih siromasnih drzava je da krenu u gradnju jer time poticu smanjenje nezaposlenosti na najbrzi nacin.
A jaro moj, salabo se ti kreces i znas o tim "sretnim" mjestima kao sto su zavidovici, travnik itd!
Maksim

Post by Maksim »

genija wrote:Maksim, ima nas normalnih Zenicana sto nisu nacionalisti i ekstremisti kao neki na ovom forumu .. ..

Doci cu ja prije ili kasnije, to ne mozete izbjeci. Skoro mi je rodica diplomirala u Zenici.
Post Reply