Eh ko da je u serijatu samo mislionarska .... ima svega u islamu samo da je u kuci ...
ljubav se ne dokazuje papirom, nego osjecajima...??
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
urbanagerila
Hrana je ionako jeftina u gradu nebi sad da budem sitnicav 
Eh ko da je u serijatu samo mislionarska .... ima svega u islamu samo da je u kuci ...
- nebojeplavo
Posto si ti strucnjak, zar po serijatu nisu strogo zabranjeni vanbracni seksualni odnosi, i za muske i za zenske?!urbanagerila wrote:Hrana je ionako jeftina u gradu nebi sad da budem sitnicav
-
Pearl
trolling trolling trolling all the way...nebojeplavo wrote:Posto si ti strucnjak, zar po serijatu nisu strogo zabranjeni vanbracni seksualni odnosi, i za muske i za zenske?!urbanagerila wrote:Hrana je ionako jeftina u gradu nebi sad da budem sitnicav
ne nasjedajte... samo cete se iznervirati
njegov "cvijet" i "svila" se pojavljuju po potrebi, inace je 'ebac par excellance
-
urbanagerila
Zeno nisi u toku !!! Vidis da odgovaram na pitanje o djevojkama a nisam ni ja oduvjek bio svjestan savrsenstva serijatskog zakona... eh taj dzhilijet. Nemoj molim te da i tebe uvjeravam... ode tema u helac...nebojeplavo wrote:Posto si ti strucnjak, zar po serijatu nisu strogo zabranjeni vanbracni seksualni odnosi, i za muske i za zenske?!urbanagerila wrote:Hrana je ionako jeftina u gradu nebi sad da budem sitnicav
- nebojeplavo
Sad skontah, kad ponovo procitah onaj pocetni post, da StLuis zapravo govori o vanbracnoj zajednici u kojoj partneri ne zive zajedno
Hm, to je onda veza, a ne zajednica zivota u smislu bracne ili vanbracne zajednice.
Hm, to je onda veza, a ne zajednica zivota u smislu bracne ili vanbracne zajednice.
-
urbanagerila
perlice i ti si tu .... hebac bio dok nisam popusio foru sad sam dosadni monogam ali ako treba da ti skinem nervozu pitacu mladu mozda se slozi da prihvatimo i jednu intelektualku u okrilje ...Pearl wrote:trolling trolling trolling all the way...nebojeplavo wrote:Posto si ti strucnjak, zar po serijatu nisu strogo zabranjeni vanbracni seksualni odnosi, i za muske i za zenske?!urbanagerila wrote:Hrana je ionako jeftina u gradu nebi sad da budem sitnicav
njegov "cvijet" i "svila" se pojavljuju po potrebi, inace je 'ebac par excellance
-
urbanagerila
Zene sporo pale jos jedan argument koji ide meni u prilog ...nebojeplavo wrote:Sad skontah, kad ponovo procitah onaj pocetni post, da StLuis zapravo govori o vanbracnoj zajednici u kojoj partneri ne zive zajedno![]()
-
Pearl
ne sekiraj se ti za mene.. ja imam svoj haremcic a i bar dvojicu kojima mogu da budem druga zena sad pa sad, cak se i njihove zene slazuurbanagerila wrote:perlice i ti si tu .... hebac bio dok nisam popusio foru sad sam dosadni monogam ali ako treba da ti skinem nervozu pitacu mladu mozda se slozi da prihvatimo i jednu intelektualku u okrilje ...Pearl wrote:trolling trolling trolling all the way...nebojeplavo wrote: Posto si ti strucnjak, zar po serijatu nisu strogo zabranjeni vanbracni seksualni odnosi, i za muske i za zenske?!
tako da nemoj da srkletis cvijet, da se ne sekira badava.. ne treba joj cir na zelucu mladoj...
-
mamica papucarka
nije cvijet, nego svilenaPearl wrote:ne sekiraj se ti za mene.. ja imam svoj haremcic a i bar dvojicu kojima mogu da budem druga zena sad pa sad, cak se i njihove zene slazuurbanagerila wrote:perlice i ti si tu .... hebac bio dok nisam popusio foru sad sam dosadni monogam ali ako treba da ti skinem nervozu pitacu mladu mozda se slozi da prihvatimo i jednu intelektualku u okrilje ...Pearl wrote: trolling trolling trolling all the way...
njegov "cvijet" i "svila" se pojavljuju po potrebi, inace je 'ebac par excellancea njihovi stavovi mi se daleko vise svidjaju od tvojih
tako da nemoj da srkletis cvijet, da se ne sekira badava.. ne treba joj cir na zelucu mladoj...
- nebojeplavo
Al zato mi ne odgovori na pitanje o vanbracnim seksualnim odnosima po serijatu...urbanagerila wrote:Zene sporo pale jos jedan argument koji ide meni u prilog ...nebojeplavo wrote:Sad skontah, kad ponovo procitah onaj pocetni post, da StLuis zapravo govori o vanbracnoj zajednici u kojoj partneri ne zive zajedno![]()
Hm, to je onda veza, a ne zajednica zivota u smislu bracne ili vanbracne zajednice.thanx
-
urbanagerila
Heh drago mi je zbog tebe .... ponudjen ko pocascen!!
I nemoj da mislis pogresno moja svilena se ne sekira ima ona puno posla nema vremena za sekiraciju
Svoj ti pos´o i nemoj da budes vjecito druga... potrudi se 
I nemoj da mislis pogresno moja svilena se ne sekira ima ona puno posla nema vremena za sekiraciju
-
urbanagerila
Nema vanbracnih odnosa u serijatu!!! Zabranjeno, namah te vjencaVA serijatska policija ako vidi kakvo asikovanje... ali ja nisam oduvjek znao za serijat i zivio sam u dzhilijetu (onom truhlom) i kao i vecina dobrih Bosnjana kad dobilu cirozu prestanu piti i dodju tobe tako i ja naletio na svilenu i skonto treba to svezat u kucu po serijatu ...nebojeplavo wrote:Al zato mi ne odgovori na pitanje o vanbracnim seksualnim odnosima po serijatu...urbanagerila wrote:Zene sporo pale jos jedan argument koji ide meni u prilog ...nebojeplavo wrote:Sad skontah, kad ponovo procitah onaj pocetni post, da StLuis zapravo govori o vanbracnoj zajednici u kojoj partneri ne zive zajedno![]()
Hm, to je onda veza, a ne zajednica zivota u smislu bracne ili vanbracne zajednice.thanx
- nebojeplavo
Blago se njojurbanagerila wrote:Nema vanbracnih odnosa u serijatu!!! Zabranjeno, namah te vjencaVA serijatska policija ako vidi kakvo asikovanje... ali ja nisam oduvjek znao za serijat i zivio sam u dzhilijetu (onom truhlom) i kao i vecina dobrih Bosnjana kad dobilu cirozu prestanu piti i dodju tobe tako i ja naletio na svilenu i skonto treba to svezat u kucu po serijatu ...nebojeplavo wrote:Al zato mi ne odgovori na pitanje o vanbracnim seksualnim odnosima po serijatu...urbanagerila wrote: Zene sporo pale jos jedan argument koji ide meni u prilog ...thanx
-
Pearl
hajd, bona, to smo vec skontali na jendoj drugoj temi.. nemoj ga hraniti samo, ignore ganebojeplavo wrote:Blago se njojurbanagerila wrote:Nema vanbracnih odnosa u serijatu!!! Zabranjeno, namah te vjencaVA serijatska policija ako vidi kakvo asikovanje... ali ja nisam oduvjek znao za serijat i zivio sam u dzhilijetu (onom truhlom) i kao i vecina dobrih Bosnjana kad dobilu cirozu prestanu piti i dodju tobe tako i ja naletio na svilenu i skonto treba to svezat u kucu po serijatu ...nebojeplavo wrote: Al zato mi ne odgovori na pitanje o vanbracnim seksualnim odnosima po serijatu...
odvuce nas od teme skroz
- nebojeplavo
Evo da se vratimo na temunebojeplavo wrote:Sad skontah, kad ponovo procitah onaj pocetni post, da StLuis zapravo govori o vanbracnoj zajednici u kojoj partneri ne zive zajedno![]()
- dacina_curica
Okic, vracamo se na temu......
Licno poznajem nekoliko vjencanih parova (starijih) koji ne zive "na istoj adresi" i cije veze odlicno funkcionisu.....Bar mi se tako cini....
Ja sam opet na drugoj strani tog spektruma, vec 7 godina zivim sa svojim momkom ali mi licno nije stalo do vjencanja i svih tih karifeka.....A sad sto to nije "moralno" za neke, nesto me to bas i ne brine ovih dana.....kad vala mojoj mami ne smeta, sta ima kome drugom smetati.....pa ja....
dZe si ti gerilko, nije te bilo dugo.....de malo zakuhaj opet ako ikako moze....
Licno poznajem nekoliko vjencanih parova (starijih) koji ne zive "na istoj adresi" i cije veze odlicno funkcionisu.....Bar mi se tako cini....
Ja sam opet na drugoj strani tog spektruma, vec 7 godina zivim sa svojim momkom ali mi licno nije stalo do vjencanja i svih tih karifeka.....A sad sto to nije "moralno" za neke, nesto me to bas i ne brine ovih dana.....kad vala mojoj mami ne smeta, sta ima kome drugom smetati.....pa ja....
dZe si ti gerilko, nije te bilo dugo.....de malo zakuhaj opet ako ikako moze....
-
mamica papucarka
ne kontam to vjencani, ali ne zive na istoj adresi??? Mislite, ne zive u istom stanu, ili...dacina_curica wrote:Okic, vracamo se na temu......![]()
Ja sam opet na drugoj strani tog spektruma, vec 7 godina zivim sa svojim momkom ali mi licno nije stalo do vjencanja i svih tih karifeka.....A sad sto to nije "moralno" za neke, nesto me to bas i ne brine ovih dana.....kad vala mojoj mami ne smeta, sta ima kome drugom smetati.....pa ja....![]()
- dacina_curica
Ma znam neke koji su nakon sto su se vjencali odlucili da zadrze sopstvene stanove (ono u fazonu, navikli na svoj rahatluk, sto bi ga mjenjali samo zato sto su sad potpisali taj komadic papira)...Znaci tu zive u istom gradu, pa kad im se cefne zajedno su, a kad im dosadi nisu.......Doduse znam i jedan par koji odzava "long distance" brak, ali to je vise zbog posla i karijera....Sta ja znam, ako je njima dobro i meni je vala.....mamica 31 wrote:
ne kontam to vjencani, ali ne zive na istoj adresi??? Mislite, ne zive u istom stanu, ili...
-
mamica papucarka
eto, ja za takav par jos nisam culadacina_curica wrote:Ma znam neke koji su nakon sto su se vjencali odlucili da zadrze sopstvene stanove (ono u fazonu, navikli na svoj rahatluk, sto bi ga mjenjali samo zato sto su sad potpisali taj komadic papira)...Znaci tu zive u istom gradu, pa kad im se cefne zajedno su, a kad im dosadi nisu.......Doduse znam i jedan par koji odzava "long distance" brak, ali to je vise zbog posla i karijera....Sta ja znam, ako je njima dobro i meni je vala.....mamica 31 wrote:
ne kontam to vjencani, ali ne zive na istoj adresi??? Mislite, ne zive u istom stanu, ili...
Ali, sta ja znam??? Stara zenturaca
-
Zhaba
pa cemu tu??? to ti je samo veza nista drugo, a sutra kad budu djecu imali ce djete sedmicu kod mame u stan sedmicu kod otca ili sta? jao glupostidacina_curica wrote:Ma znam neke koji su nakon sto su se vjencali odlucili da zadrze sopstvene stanove (ono u fazonu, navikli na svoj rahatluk, sto bi ga mjenjali samo zato sto su sad potpisali taj komadic papira)...Znaci tu zive u istom gradu, pa kad im se cefne zajedno su, a kad im dosadi nisu.......Doduse znam i jedan par koji odzava "long distance" brak, ali to je vise zbog posla i karijera....Sta ja znam, ako je njima dobro i meni je vala.....mamica 31 wrote:
- nebojeplavo
Slazem se, al eto ako nekom to odgovara, mada hm, pa jos kad dodju djecamamica 31 wrote:eto, ja za takav par jos nisam culadacina_curica wrote:Ma znam neke koji su nakon sto su se vjencali odlucili da zadrze sopstvene stanove (ono u fazonu, navikli na svoj rahatluk, sto bi ga mjenjali samo zato sto su sad potpisali taj komadic papira)...Znaci tu zive u istom gradu, pa kad im se cefne zajedno su, a kad im dosadi nisu.......Doduse znam i jedan par koji odzava "long distance" brak, ali to je vise zbog posla i karijera....Sta ja znam, ako je njima dobro i meni je vala.....mamica 31 wrote:
ne kontam to vjencani, ali ne zive na istoj adresi??? Mislite, ne zive u istom stanu, ili...pa sta se onda imaju vjencavat
nejma logike.
![]()
Ali, sta ja znam??? Stara zenturaca
- dacina_curica
Ovi bracni parovi koje ja znam nemaju djece......Mozda zato i mogu odrzavati vezu na ovaj nacin.....Mada ni ja licno ne vidim svrhu vjencanog lista u njihovoj situaciji, ali hajd'....svakom svacije.....Zhaba wrote:pa cemu tu??? to ti je samo veza nista drugo, a sutra kad budu djecu imali ce djete sedmicu kod mame u stan sedmicu kod otca ili sta? jao gluposti![]()
![]()