Moja mama (inace doktorica) kaze da je dobro cijediti ujutro svaki dan limun i narandzu (vise limuna nego narandze) i to tako popijes na iskap..em ti procisti grlo, em utjece na sinuse...pokusaj jedno vrijeme tako
Pusica i tebi od moje malenkosti
Moderator: anex
evo imamo mi u srebrenici ljekovitu vodu za sinuse...imamo u ponudi jos puno toga...pa dobrodoslipesak wrote:Moze da se stavi u prokljucalu vodu , u serpu i soda bikarbona, ali mislim da je ipak kamilica najbolja.
salko, ne moras mene, nisam ja od tih...daleko sam.
Na pvt ako vas zanimaBubamaja wrote:I ja sam nazalost jedan od novopecenih s dijagnozom sinusitis. Zivim u Holandiji kao i medda i nikad prije nisam imala problem do prosle godine. Kontala sam prvo da je jaka prehlada ali bogami evo ove godine me drzi vec vise od mjesec dana. Moram reci da su mi glavobolje povremene i dosta izdrzljive ili je moj nivo za bol povelik![]()
Antibiotici ne dolaze u obzir u Holandiji kao sto je medda vec rekla. Kad sam prije par nedjelja bila 5 dana kuci doktor mi je preporucio paracetamol i cajeve.. .konta gripa...ali nasla sam nesto sto mi je super pomoglo i evo jos uvijek upotrebljavam. Medda pogledaj u bilo kojoj apoteci PHYSIOMER se zove. 100% sterile isotone oplossing van zeewater ( oko € 7 ). Morska voda ali je super sto imas s normal jet ali i extra jet. Koristis ga tako sto ubrizgas na jednu nosnicu a voda ti izadje na drugu. Sve procisti. Ode malo i u grlo ali ne smeta. Efekat je isto kao da se zagrcas u moru. Et' probaj, dobro je i preventivno koristiti.
limunada25 wrote:Ja upravo deveram sa sinusima..u sustini me nista ne boli osim iznad desnog oka ova kost-malo ispod obrve..inhalirala sam par puta sa kamilicom..i evo veceras sam mislila..al pitat cu mamu imamol ovog sirceta pa da probam s tim
![]()
Ja sam cula isto tako da je HREN jako dobar za sinuse. Uzme se hren izrenda i stavi u teglu i potom se udise..miris je JAKO JAKO intenzivan..ako se moze pricati o mirisuja udahnula 2puta i zamalo se nisam srusila
![]()
bas prodire , a potom se zavrne poklopac da ne hlapi .. nazalost imali samo taj 1 hren i ja se zaebavala i izlapilo mi
![]()
...a imam osjecaj da bi mi jedino to pomoglo.
Hahhaha mogu mislitiJara wrote:limunada25 wrote:Ja upravo deveram sa sinusima..u sustini me nista ne boli osim iznad desnog oka ova kost-malo ispod obrve..inhalirala sam par puta sa kamilicom..i evo veceras sam mislila..al pitat cu mamu imamol ovog sirceta pa da probam s tim
![]()
Ja sam cula isto tako da je HREN jako dobar za sinuse. Uzme se hren izrenda i stavi u teglu i potom se udise..miris je JAKO JAKO intenzivan..ako se moze pricati o mirisuja udahnula 2puta i zamalo se nisam srusila
![]()
bas prodire , a potom se zavrne poklopac da ne hlapi .. nazalost imali samo taj 1 hren i ja se zaebavala i izlapilo mi
![]()
...a imam osjecaj da bi mi jedino to pomoglo.
![]()
Da vidiš tek djelovanje hrena kad ga pojedeš (kašičicu)!
. Pročisti i nos, i oči, i uši, i grlo, i naravno, sinuse!
Inače ne znam nikog da je problem sa sinusima trajno riješio...
Super ako je tako!Adnann85 wrote:@Jara,
Pricao sam sa par osoba koji nakon sto su im se sinusi otvorli i iscurilo sve sto treba iscuriti, nikada vise nisu imali problema, ili su to onda neke blage poteskoce sa kojima se da nositi...
Adnann85 wrote:Ovome zeks31-u, sto salje privatne poruke sa nekim VEEEEELIKIM rješenjima, iza čega se, naravno krije samo želja da se proda proizvod čijom prodajom će i sam imati koristi, neka je na čast.
Tako je kod mene..Maybach wrote:Ima li ko problema sa sinusima tako da mu ne curi nos skoro nikad nego da se stalno slajm slijeva niz grlo?najgore je zimi.
Potpisujem...limunada25 wrote:Tako je kod mene..Maybach wrote:Ima li ko problema sa sinusima tako da mu ne curi nos skoro nikad nego da se stalno slajm slijeva niz grlo?najgore je zimi.i ima nekako neprijatan miris
Želio sam da ukažem na zaista dobar proizvod koji po pravilima foruma nisam mogao da reklamiram javno.Adnann85 wrote:Ovome zeks31-u, sto salje privatne poruke sa nekim VEEEEELIKIM rješenjima, iza čega se, naravno krije samo želja da se proda proizvod čijom prodajom će i sam imati koristi, neka je na čast.
Maybach wrote:Je li neko isao u ovu novootvorenu slanu sobu?Navodno pomaze i kod sinusitisa