Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PITARKA_SA wrote:kada ce ljudi shvatiti da homoseksualnost NIJE PRELAZNA!
u divnom svijetu zivimo ,sve sto nije moj klon,treba ga lijeciti,iskorijeniti,promjeniti ..
pojava kao sto je homoseksualizam nije bolest,i ne moze se neko izlijeciti a jos gore nekoga silom tjerati da ne bude ono sto jeste
ko smo to mi,da nekoga sputavamo,dajemo manja prava?
jel zbog nas(okoline)treba neko citav svoj zivot provede onako kako bi drugi zeljeli a ne on sam??
te parade i postoje bas radi toga,da bi svijetu skrenuli paznju,na svoje probleme..sikaniranja,sputavanja,maltretiranja sto fizickih sto mentalnih,odbacivanja od drustav..i to sve zbog cega????
zbog toga sto zele da spavaju ,s'kim oni zele?
otkud ljudima PRAVO da se petljaju ko s'kim izlazi,provodi se,spava i zivi????
cak sto vise,odobiri brak,i apsolutno bez sikaniranja na radnim mjestima i uopste u drustvu...
ja se mogu slagati ili ne,ali kao normalno ljudsko bice to prihvatam,kao cinjenicu..i nemam namjeru nikoga mjenjati isto kao sto niko ne moze mjenjati mene!
dosta vise sa tim krkanlukom..sve sto je drugacije treba silom mjenjati
KO VAM DAJE TO PRAVO?????
Halo ba lezbačo, smiri živce, koji ti je đavo?
@Romeo, molim te bez vrijedjanja!!!!!
Znam da na ovim temama strasti lete na sve strane, ali pokusajte civilizovano da raspravljate na ovu temu ukoliko je to moguce....nema potrebe za vrijedjanjem....
krkanko wrote:Moram samo da se javim zbog Romea, nemoj da te namame i navuku na pederski nacin, vidis kako to rade vec si poceo popustati svoje stavove, na kraju ces biti za pedere, a na kraju mozda jos i derpe
....pederluk moze biti i karakterne prirode..... .....npr. kad neko nije u stanju ispostovati dato obecanje.....
krkanko wrote:Moram samo da se javim zbog Romea, nemoj da te namame i navuku na pederski nacin, vidis kako to rade vec si poceo popustati svoje stavove, na kraju ces biti za pedere, a na kraju mozda jos i derpe
....pederluk moze biti i karakterne prirode..... .....npr. kad neko nije u stanju ispostovati dato obecanje.....
seljak jel ti ono rece da se neces javljati? e jesi karakter u pm.
ps: rekao sam svoje i ne zanima me uopste misljenje homoljubimaca, niti cu svoje misljenje promijeniti, tako da ne odgovaram vise na temu.
Gdje ti ovdje vidis obecanje, a nisam se teme ni dotakao, nego je post bio za Romea?
A na ovakve provokacije ovog cobana ''svemirskog homica'' se mora reagovati jer admin i moderatori ne rade svoj posao.
ps: rekao sam svoje i ne zanima me uopste misljenje homoljubimaca, niti cu svoje misljenje promijeniti, tako da ne odgovaram vise na temu.
Gdje ti ovdje vidis obecanje, a nisam se teme ni dotakao, nego je post bio za Romea?
A na ovakve provokacije ovog cobana ''svemirskog homica'' se mora reagovati jer admin i moderatori ne rade svoj posao.
Romeo 80 wrote:Mislim da bi bilo pravo dobro kad bi se našao nekakav lijek protiv homoseksualnosti. Ne radi se tu o bilo kakvoj mržnji prema bilo kome (bar u mom slučaju je tako), već o činjenici da o homoseksualnosti nemam uopšte lijepo mišljenje. Ne bih rekao da je to klasična bolest, ali seksualna devijacija sigurno jeste! Malo mi je smiješno da kad neko kaže bilo šta negativno o homoseksualcima odmah dobije etiketu homofoba. Fakat to ne razumijem! Vi koji tako slasno po forumu nazivate ljude homofobima pitam, znate li uopšte šta je to fobija? Da vas prosvijetlim, fobija je neopravdan strah koji nekad može dovesti i do mržnje prema nekome/nečemu. Po vama znači svako ko ne simpatiše pedere je automatski homofob jer ih se boji! Svaka čast na zaključivanju! Ne čini nekoga homofobom činjenica da iste ne simpatiše, valjda svako ima pravo na svoje mišljenje i ako vam se to ne sviđa ne znam šta onda radite na forumu? Što se mene lično tiče, nikome ne želim zlo i sve dok nečija seksualna orijentacija ne nanosi štetu nikome i nikoga ne ugrožava, baš me briga. Ali ne mogu da shvatim njihova paradiranja, šta je poenta u svemu tome? OK, voliš dlakavu mušku g.... umjesto prave stvari, u redu brate, uživaj! Ali čovječe, ne nabadaj mi to na nos, ne zanima me. Da li bih i ja kao heteroseksualac trebao početi paradirati centrom grada da bih "dokazao" kako volim ženske? Fakat ne kontam gdje su granice ljudske gluposti!?
slazem se u potpunosti, na kraju krajeva, homici vazda nesta prigovaraju da su omalovazavani od strane drustva i ovo i ono a sami naglasavaju da se razlikuju i organizuju te debilne parade. kada bi svi pravili kojekakve parade gdje bi tome kraj bio?
meni je licno svejedno ko koga... sve dok mene drzi po strani
u divnom svijetu zivimo ,sve sto nije moj klon,treba ga lijeciti,iskorijeniti,promjeniti ..
pojava kao sto je homoseksualizam nije bolest,i ne moze se neko izlijeciti a jos gore nekoga silom tjerati da ne bude ono sto jeste
jel zbog nas(okoline)treba neko citav svoj zivot provede onako kako bi drugi zeljeli a ne on sam??
te parade i postoje bas radi toga,da bi svijetu skrenuli paznju,na svoje probleme..sikaniranja,sputavanja,maltretiranja sto fizickih sto mentalnih,odbacivanja od drustav..i to sve zbog cega????
cak sto vise,odobiri brak,i apsolutno bez sikaniranja na radnim mjestima i uopste u drustvu...
ja se mogu slagati ili ne,ali kao normalno ljudsko bice to prihvatam,kao cinjenicu..i nemam namjeru nikoga mjenjati isto kao sto niko ne moze mjenjati mene!
cisto sumnjam da neko nekome zeli odredjivati kako ce on zivjeti i gdje ce onu stvar gurati, ali je krajnje debilo sa transparentom hodati po gradu da bi svi znali da si homic...nidje veze...
ako mogu hodati horde zla, red amry, torcida i ine bitange koje izrazavaju svoju pripadnost nekom ko fol timu, zasto ne bi mogli i gay? Il je jedno normalno a drugo nije?
meni nije jasno zasto se pri spomenu homosexualaca odmah povlaci to o paradama? vecina homosexualaca koje ja znam su i sami protiv toga i ne zele tu vrstu paznje. Jedino sto zele su neka osnovna prava, za koja kako ja vidim, kod nas nema mjesta. Naravno, sva ostala ljudska pravu su zasticena kod nas :D:D
Svemirski_Jebach wrote:ako mogu hodati horde zla, red amry, torcida i ine bitange koje izrazavaju svoju pripadnost nekom ko fol timu, zasto ne bi mogli i gay? Il je jedno normalno a drugo nije?
Da jedno nije normalno. Nije normalno to što ti kvazi navijači skandiraju, nije normlno to što prave nerede... nije normalnom što mlate ljude... (ne svi, ali među nabrojanim ih ima, i previše)
Evo kometara mog profesora na pitanje ''normalnosti'' pedera.
Društvo ameba
Naši ljudi najviše vole diskutirati o pitanjima bez odgovora: postoji li sreća, što je to istinska demokracija, ima li života poslije smrti. Jedno je od takvih pitanja i ono o homoseksualcima. Otkako su oni stali odlučnije istupati u javnosti, sve se više raspravlja postaje li se homoseksualac rođenjem ili izborom, je li homoseksualnost spolno usmjerenje ili životni stil, je li ono što se među homoseksualcima događa doista ljubav. A sve se svodi na jednostavnu dilemu: jesu li gejevi i gejice normalni ljudi.
Na prvi pogled, i to je jedno od onih pitanja o kojima jedni misle jedno, drugi drugo, a nitko nikome ništa ne može dokazati. Ali, srećom, nije tako: na ovo se pitanje može odgovoriti jasno i argumentirano. Odgovor glasi: jest, homoseksualci su normalni da normalniji ne mogu biti.
Nedavno smo o tome dobili dokaze. Jer, stižu vijesti da se velika gay udruga rascjepljuje na dva društva: mišljenja se tako jako razilaze, da drugog izlaza nema. Prema tome, homoseksualci su normalni: oni rade ono isto što i svi mi ostali neprestano radimo, to jest svađaju se i dijele. Ono što se sad događa s njihovom udrugom, to se već davno dogodilo s društvima pisaca, filmskim festivalima, s novinama za kulturu, sa zajednicama izdavača i s udrugama slijepih. Svuda su se ta društva podijelila kao amebe i pokazuju tendenciju da se i dalje dijele. To je neka vrsta konstante svekolikoga hrvatskog društvenog života.
Ljudi se najprije udruže zbog nečega što ih povezuje, zbog neke zajedničke sklonosti, ili interesa, ili ideala. Ali, kad počnu zajedno raditi, onda se s vremenom otkrije kako njihove koncepcije te zajedničke sklonosti, interesa ili ideala silno razlikuju. Tako dođe do sukoba i pobijedi kaos: bez obzira na to koliko je razlog udruživanja bio važan, taština biva važnija.
A nešto se slično sad događa i kod homoseksualaca. Za njih je – kad se bolje pogleda – udruživanje zapravo pitanje opstanka, a sloga jedini put. A ipak je i tu nastao razdor, ipak je i tu važniji osobni probitak.
Što iz toga možemo zaključiti? Jednostavno: da seksualna orijentacija ne utječe bitno na društveno ponašanje jedinki. Činjenica da su ti ljudi homoseksualci nimalo ih ne priječi da se ponašaju jednako iracionalno kao i svi ostali Hrvati. A iz toga slijedi da su oni normalni i da ih kao normalne treba tretirati.
Ostaje samo jedna sumnja. Do zaključka da su homoseksualci normalni ljudi došli smo uspoređujući ih s nama ostalima. No, što ako mi ostali nismo uopće normalni, kad se tako strasno svađamo i dijelimo, kad nam u tome život prolazi? Mogu li onda biti normalni naši homoseksualci, kad toliko liče na nas?
Ukratko, pitanje i dalje ostaje otvoreno, i, već se vidi da ćemo o njemu i ubuduće diskutirati bez kraja i konca.
Svemirski_Jebach wrote:ako mogu hodati horde zla, red amry, torcida i ine bitange koje izrazavaju svoju pripadnost nekom ko fol timu, zasto ne bi mogli i gay? Il je jedno normalno a drugo nije?
Oskar gluposti za Svemirskog_Homica
Svemirski_Jebach wrote:evo opet si se javio..pa stvarno si seljak.
Hm....vrlo interesantno, ali s obzirom da dolazi iz US, ne iznenadjuje ni najmanje...
Takva je ljudska priroda....malo, malo pa "kako cemo iskorijeniti"...well...uglavnom sve sto se ne uklapa u nasu sliku o "pravilnom", "civilizacijskom", "kulturnom" itd-om
Da li ce iko ikada da se sjeti da napravi neko istrazivanje o tome kako ubaciti hormon, virus, mineral, ideju.....u glavu prosjecnog covjeka da ga napravi tolerantnijim za one koji su razliciti od njega...
Lucy01 wrote:Hm....vrlo interesantno, ali s obzirom da dolazi iz US, ne iznenadjuje ni najmanje...
Takva je ljudska priroda....malo, malo pa "kako cemo iskorijeniti"...well...uglavnom sve sto se ne uklapa u nasu sliku o "pravilnom", "civilizacijskom", "kulturnom" itd-om
Da li ce iko ikada da se sjeti da napravi neko istrazivanje o tome kako ubaciti hormon, virus, mineral, ideju.....u glavu prosjecnog covjeka da ga napravi tolerantnijim za one koji su razliciti od njega...
Lucy01 wrote:Hm....vrlo interesantno, ali s obzirom da dolazi iz US, ne iznenadjuje ni najmanje...
Jah..
Bravo! ...znači ima nas još koji smo ''perverzni'', ''trovači morala'', ''sluge sotone'', ''rušitelji kršćansnkih temelja'' i šta ja znam čega....
Znam da na ovim temama strasti lete na sve strane, ali pokusajte civilizovano da raspravljate na ovu temu ukoliko je to moguce....nema potrebe za vrijedjanjem....
anaisko sve si rekla ovim postom. mislim, ok si ti meni i sve ali... malo si dvolicna...fol se zalazes za jednakopravnost homica...zasto je onda UVREDA reci nekome da je lezbaca???
Romeo 80 wrote:
anaisko sve si rekla ovim postom. mislim, ok si ti meni i sve ali... malo si dvolicna...fol se zalazes za jednakopravnost homica...zasto je onda UVREDA reci nekome da je lezbaca???
krkanko wrote:Cudno sve 'ameri' brane homice...ja sta zapad uradi od ljudi, ccc...
Oni koji najzesce napadaju homoseksualnost nalazimo, u pravilu, odrerdjen broj osoba koje tako nastoje prikriti ili pobijediti vlastitu podvojenost.
Homofobicar nosi upravo latetnu homoseksualnost koju prikriva i na koji nacin zeli da skrene na sebe paznju tako sto ce, biti kao veliki protivnik homoseksualnih odnosa, a sa takvim "navodnim" stavovima sakriva svoju latetnu homoseksualnost.
krkanko wrote:Cudno sve 'ameri' brane homice...ja sta zapad uradi od ljudi, ccc...
Oni koji najzesce napadaju homoseksualnost nalazimo, u pravilu, odrerdjen broj osoba koje tako nastoje prikriti ili pobijediti vlastitu podvojenost.
Homofobicar nosi upravo latetnu homoseksualnost koju prikriva i na koji nacin zeli da skrene na sebe paznju tako sto ce, biti kao veliki protivnik homoseksualnih odnosa, a sa takvim "navodnim" stavovima sakriva svoju latetnu homoseksualnost.
eh, krkanko, krkanko
Aha znaci onda oni koji napadaju ubice su ustvari i sami ubice ili oni koji napadaju pedofile su i sami pedofili po tvom istrazivanju zanimljivo...
StLouis i Svemirski_Homic taman ste jedan za drugog.