Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Post Reply

Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Iza toga stoji SDA da bi prikupila poene pred izbore i homogenizirala Bosnjake
29
45%
Cetnici, ali MZ zabranjuje da se to objavi da ne bude nereda i osvete
18
28%
Niko, jer je POLICIJA totalno nesposobna da nadje krivce
17
27%

Total votes: 64

zlatiborka

Post by zlatiborka »

Grom iz vedra neba wrote:
zlatiborka wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Kao sto sam bio ubijedjen 1000% da je Vecernji list izmislio napad na Gospu, a potom na to nasjeli FTV i 60 minuta, i sada sam siguran da su ovo uradili cetnici. Zakon indukcije.

Na Medjugorje i Gospu nije bilo nikakvog napada, sve je izmisljeno i plasirano u javnost iz ko zna kojih i cijih niskih pobuda. Ali skrnavljenje Alijinog mezara nije izmisljeno, desilo se u sred Sarajeva, maltene svima pred ocima!

I nista, puklo nesto, pa sta. Ako POLICIJA ne moze ili nece da nadje pocinioca ili vise njih, bez obzira ko su oni, treba da to zaboravimo i guramo glavu u pijesak kao da se nista nije desilo!
Zlatiborka, moras da razlikujes dva pojma. Prvi se zove poredjenje: Npr. A je razlicito od B. A drugi je nabrajanje, 1, 2, 3, 4, 5 itd. Ja sam se bavio nabrajanjem slucajeva kao prvo, a potom sam poredio propagandne aktivnosti koji se vezu za njih. Sada je SDA napala Izetbegovica, jucer je Vazemaljac srusio Stari most, a prekjucer su vehabije napale Gospu.
Grome, razlikujem ja poredjenje i nabrajanje. No to ovdje malo znaci jer ne daje odgovor na pocetno pitanje: "Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?" Pitanje je kratko i prosto k'o pasulj.

Znamo dobro ko je uradio sve uzase i terorisao nam domovinu skoro 4 godine. To znamo i oko toga nema spora. Ne znamo ko je ubijao povratnike u RS i HB, ko je likvidirao Ugljanina, ko je izvrsio atentat na Leutara, ko stoji iza svemocne mafije koja hara gradom i drzavom, i na kraju ko je oskrnavio Alijin mezar! Sigurno da ima jos mnogo pitanja bez odgovora, i pitanje svih pitanja je:

Hoce li javnost, gradjani BiH ikada dobiti bar neke odgovore ili je u necijem interesu da se sve zataska.
Nekako s proljeća

Post by Nekako s proljeća »

:)

Mogući odgovor na pitanje ''ko je ...'' , nije logičan i suštinski bitan.
Mnogo je bitnije znati ZAŠTO , tj koji je motiv za takav čin.Ne znam odgovor,ali znam da mi se nimalo ne dopada ono što se desilo na mezarju Kovači.
biscanka84

Post by biscanka84 »

Pa koliko znam covjek je vec uhapsen-zivi negdje u dijaspori,babin neki(autonomas)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ti sve znaš :oops: a tako mlada :D :D
pitt

Post by pitt »

vucko joj san'uo :D
Hantraga

Post by Hantraga »

biscanka84 wrote:Pa koliko znam covjek je vec uhapsen-zivi negdje u dijaspori,babin neki(autonomas)
PA jel oni jos uvjek se bore za Autonomiju? :lol:
biscanka84

Post by biscanka84 »

Hantraga wrote:
biscanka84 wrote:Pa koliko znam covjek je vec uhapsen-zivi negdje u dijaspori,babin neki(autonomas)
PA jel oni jos uvjek se bore za Autonomiju? :lol:
borili ili ne,njihova mrznja prema republici prema predsedniku i armiji nikako ne prestaje :-)
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

Zašto se Bakir Izetbegović ne čuje toliko po novinama ko je minirao mezar njegovog oca?!Pa to je njegov otac!Kao najutjecajniji čovjek, nažalost, još uvijek najače bošnjačke stranke, zar ne može izvršiti veći pritisak da se sve istraži..a i kao jedan od najvećih ratnih profitera, mislim da može sad ponuditi 1.000.000 KM za informaciju koja vodi otkrivanju ovog slučaja...zašto? :? i ako su to uradili ljudi iz reda sdp-a, mislite li da bakir ne bi iskoristio sva moguća sredstva da ih postavi na linč?Mislim da je smiješno postavljati ovakva pitanja, kada sama daju odgovor 8-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Mislim da je ovakva tema odvratna. Ko je pobio srebrenicane? Sami se pobili. Ko je pobio ljude na Markalama? Sami su se pobili. Ko je srusio Stari most? Ronioci Armije BiH. Ko je gadjao dzamiju u Jasenici? SDA, predizborna kampanja itd itd.

Zaista perfidno, ali kako ovdje ima 30% ljudi koji se zalazu za podjelu BiH, onda nije cudo sto se ovakve insinuacije podmecu...Aferim!
Je li to u duhu teksta Stefana, pravi Bosnjak :D, sa bosnjaci.net? :zzzz:
;-) :thumbup:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Mislim da je ovakva tema odvratna. Ko je pobio srebrenicane? Sami se pobili. Ko je pobio ljude na Markalama? Sami su se pobili. Ko je srusio Stari most? Ronioci Armije BiH. Ko je gadjao dzamiju u Jasenici? SDA, predizborna kampanja itd itd.

Zaista perfidno, ali kako ovdje ima 30% ljudi koji se zalazu za podjelu BiH, onda nije cudo sto se ovakve insinuacije podmecu...Aferim!
Je li to u duhu teksta Stefana, pravi Bosnjak :D, sa bosnjaci.net? :zzzz:
Ne nego sa Sarajevo-X. Mislim da se djaba pravis pametan:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100
Smio bih se kladiti da je polovina onih koji su za podijeljenu BiH na onoj temi zadrti poklonici SDA!

Treba li ti objasnjenje za ovo @Grome?
Mislim, tebi obicno treba crtati neke stvari! :zzzz:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

pijem_i_derem wrote:Zašto se Bakir Izetbegović ne čuje toliko po novinama ko je minirao mezar njegovog oca?!Pa to je njegov otac!Kao najutjecajniji čovjek, nažalost, još uvijek najače bošnjačke stranke, zar ne može izvršiti veći pritisak da se sve istraži..a i kao jedan od najvećih ratnih profitera, mislim da može sad ponuditi 1.000.000 KM za informaciju koja vodi otkrivanju ovog slučaja...zašto? :? i ako su to uradili ljudi iz reda sdp-a, mislite li da bakir ne bi iskoristio sva moguća sredstva da ih postavi na linč?Mislim da je smiješno postavljati ovakva pitanja, kada sama daju odgovor 8-)
Evo ga, tu smo. Zasto Bakir sin Alijin ne uradi nesto da se ovo raspetlja? Da ne spominjemo njegove 2 sestre od kojih je jedna direktorica Bosnjacke gimnazije, a druga ne znam sta trenutno radi!

Da je neko ovo uradio na mezaru mog babe, digla bih dreku do neba i ne bih stala dok se ne uhvate krivci!

Jos jedan podatak zasto sam pokrenula ovu temu. Rahmetli Alija i hanuma mu rahmetli Halida bili su veliki prijatelji mojih roditelja i nase su se porodice druzile i lijepo pazile puno godina. Moje sestre, braca i ja smo se zajedno igrali sa njihovom djecom u danima nase mladosti. Bila sam na njegovoj dzenazi onog kisnog dana i to u prvih 10 redova. Zaradila sam tesku prehladu i upalu pluca i odbolovala skoro 2 mjeseca poslije toga. Nije mi zao, dosla sam na dzenazu iz postovanja prema Aliji (on i njegova djeca su bili na dzenazi moga babe prije 25 godina) i to im ne mogu zaboraviti.

Mota mi se jedna dilema u mislima. Zasto njegova djeca ne zatraze da se kaze istina ko je povrijedio mezar njihovog oca?
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Vodenjak wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Je li to u duhu teksta Stefana, pravi Bosnjak :D, sa bosnjaci.net? :zzzz:
Ne nego sa Sarajevo-X. Mislim da se djaba pravis pametan:

Smio bih se kladiti da je polovina onih koji su za podijeljenu BiH na onoj temi zadrti poklonici SDA!

Ma naravno, pogotovo kada ih ti crtas :-)

Ja bih se smio kladiti da si ti jedan od ovih 30%...
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

zlatiborka wrote:
Evo ga, tu smo. Zasto Bakir sin Alijin ne uradi nesto da se ovo raspetlja? Da ne spominjemo njegove 2 sestre od kojih je jedna direktorica Bosnjacke gimnazije, a druga ne znam sta trenutno radi!

Da je neko ovo uradio na mezaru mog babe, digla bih dreku do neba i ne bih stala dok se ne uhvate krivci!

Jos jedan podatak zasto sam pokrenula ovu temu. Rahmetli Alija i hanuma mu rahmetli Halida bili su veliki prijatelji mojih roditelja i nase su se porodice druzile i lijepo pazile puno godina. Moje sestre, braca i ja smo se zajedno igrali sa njihovom djecom u danima nase mladosti. Bila sam na njegovoj dzenazi onog kisnog dana i to u prvih 10 redova. Zaradila sam tesku prehladu i upalu pluca i odbolovala skoro 2 mjeseca poslije toga. Nije mi zao, dosla sam na dzenazu iz postovanja prema Aliji (on i njegova djeca su bili na dzenazi moga babe prije 25 godina) i to im ne mogu zaboraviti.

Mota mi se jedna dilema u mislima. Zasto njegova djeca ne zatraze da se kaze istina ko je povrijedio mezar njihovog oca?
Pa zar to nije toliko ocegledno?Ali sad ce ovaj pedercic "Grom" kojeg su lijepo vaspitali da je u bosni najbolje krasti i to prikrivati pripovijedajuci sure iz ilmihala, da obavijesti svoju centralu u sda, jer siguran sam da mu placaju da podize sda-ovku viziju kod internetske bosnjacke mladezi...pa nemojte se iznenaditi ako sutra ili preko sutra na naslovnici dnevnog avaza ne osvane "Bakir Izetbegovic odlucan u namjeri da uhvati pocinioce eksplozije" ili neka slicna bombasticna izjava...i moram vam reci da pored svih ovih problema u nasoj zemlji, osjecam se sretnim kad vidim koliko ljudi, a pogotovo mladih nije podleglo ovoj sda-ovskoj viziji utjerivanja u torove i zato vjerujem u bolje sutra :thumbup: :bih:
biscanka84

Post by biscanka84 »

zlatiborka wrote:
pijem_i_derem wrote:Zašto se Bakir Izetbegović ne čuje toliko po novinama ko je minirao mezar njegovog oca?!Pa to je njegov otac!Kao najutjecajniji čovjek, nažalost, još uvijek najače bošnjačke stranke, zar ne može izvršiti veći pritisak da se sve istraži..a i kao jedan od najvećih ratnih profitera, mislim da može sad ponuditi 1.000.000 KM za informaciju koja vodi otkrivanju ovog slučaja...zašto? :? i ako su to uradili ljudi iz reda sdp-a, mislite li da bakir ne bi iskoristio sva moguća sredstva da ih postavi na linč?Mislim da je smiješno postavljati ovakva pitanja, kada sama daju odgovor 8-)

Ma mene nerviraju oni koji pricaju kako je SDA to sve montirala,pa ljudi ljudski..koliko god da je Bakir djubre valjda nije toliko da bi minirao mezar vlastitog oca za politicke ciljeve? samo navodim,naravno da ne vjerujem da je to planirano niti bi to ljudi iz SDA dozvolili.

A sto djeca cute,pa sta mogu uciniti?? sta ce im to sve pomoci?
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

biscanka84 wrote: Ma mene nerviraju oni koji pricaju kako je SDA to sve montirala,pa ljudi ljudski..koliko god da je Bakir djubre valjda nije toliko da bi minirao mezar vlastitog oca za politicke ciljeve? samo navodim,naravno da ne vjerujem da je to planirano niti bi to ljudi iz SDA dozvolili.
dobijanje izbora i 4 duge godine novih pljacki, kada bi se trebali privatizirati i telekom i elektroprivreda, je za mene sasvim dovoljan razlog da posumnjam u takvo nesto.tebi nije, da bar malkice posumnjas? :-?
biscanka84

Post by biscanka84 »

ne nije!!!

politika i politicke igre su jedno,rodbina i cast rodbine drugo
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

biscanka84 wrote:ne nije!!!

politika i politicke igre su jedno,rodbina i cast rodbine drugo
ti ocigledno nisi iz bih :D
Anka

Post by Anka »

A zašto bi Srbi uopšte uništitili grob Alije Izetbegovića? I to baš pred izbore? Ne postoji motiv, koja korist bi bila od toga? Nikakva, nema je. To bi samo išlo na štetu Srbima. A kome bi išlo u korist? Onima koji su hteli da izazovu revolt i bes naroda i da ih ubede da trebaju da glasaju za nacionalne stranke koje će ih braniti od četnika.Zašto bi uništili grob čoveka koji je potpisao Dejton kojim je priznata RS? Pre bi mu cveće nosili na grob i bili zahvalni.Uostalom, zar su Srbi isključili kamere,ili šta je već bilo, pokvarile se pa nisu bile popravljene...pa nigde nikog od obezbeđenja...ma,skroz providno, ali, oni koji patološki mrze Srbe to ne mogu da skontaju...
Nema vajde od uznemiravanja mrtvih ljudi,njihovo je vreme prošlo, kakvi god da su bili,šta god da su radili. Samo živ čovek može biti izvor problema i opasnosti.
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

Anka wrote:A zašto bi Srbi uopšte uništitili grob Alije Izetbegovića? I to baš pred izbore? Ne postoji motiv, koja korist bi bila od toga? Nikakva, nema je. To bi samo išlo na štetu Srbima. A kome bi išlo u korist? Onima koji su hteli da izazovu revolt i bes naroda i da ih ubede da trebaju da glasaju za nacionalne stranke koje će ih braniti od četnika.Zašto bi uništili grob čoveka koji je potpisao Dejton kojim je priznata RS? Pre bi mu cveće nosili na grob i bili zahvalni.Uostalom, zar su Srbi isključili kamere,ili šta je već bilo, pokvarile se pa nisu bile popravljene...pa nigde nikog od obezbeđenja...ma,skroz providno, ali, oni koji patološki mrze Srbe to ne mogu da skontaju...
Nema vajde od uznemiravanja mrtvih ljudi,njihovo je vreme prošlo, kakvi god da su bili,šta god da su radili. Samo živ čovek može biti izvor problema i opasnosti.
vuk u ovcijoj vuni...tako si lijepo srocila da se niko ne naljuti ali tako zajedljivo i licemjerno...ocistite vi prvo svoj obraz i uhapsite zlocince radovana i mladica, pa nam dodjite ovdje prosipati moral 8-)
lindjo

Post by lindjo »

ubleha u novom ruhu..sa starim smradom :D

jest.jest...bakir ga miniro...jer se navodno doznalo da je skupa sa aljom pokopano i 7 milijardi. :o

haha...cudi me pa grom jos nije banovan...hud se zainatio da prkosi jednoumlju :D ...

kolega swerige.. :) mislim da je vakat za naredbu...kolegi u denmarku :mrgreen: ...katul ferman... :oops:..i lindji...naravno :bih:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vodenjak wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Ne nego sa Sarajevo-X. Mislim da se djaba pravis pametan:

@Grome, idiote!

Bio bih sad presretan da me @Hrasno_38 prozove zbog nekulture, iako neobicno cijenim tog covjeka...
A zamisli @Grome, nisam Hrvat!
Kako to? :?
forUMASH

Post by forUMASH »

....grome, jesil' ti nekad postirao pod nikom "Dr." ili tako nesto....
lindjo

Post by lindjo »

nije...ali svejedno...mislim da ga treba banovat :D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:ubleha u novom ruhu..sa starim smradom :D

jest.jest...bakir ga miniro...jer se navodno doznalo da je skupa sa aljom pokopano i 7 milijardi. :o

haha...cudi me pa grom jos nije banovan...hud se zainatio da prkosi jednoumlju :D ...

kolega swerige.. :) mislim da je vakat za naredbu...kolegi u denmarku :mrgreen: ...katul ferman... :oops:..i lindji...naravno :bih:
Neka nama tebe...
Da te nije, trebalo bi te izmisliti jer ste se u janjecu kozu presvukli! :roll:
lindjo

Post by lindjo »

Vodenjak wrote:
Vodenjak wrote: Smio bih se kladiti da je polovina onih koji su za podijeljenu BiH na onoj temi zadrti poklonici SDA!

@Grome, idiote!

Bio bih sad presretan da me @Hrasno_38 prozove zbog nekulture, iako neobicno cijenim tog covjeka...
A zamisli @Grome, nisam Hrvat!
Kako to? :?
nekad si lepo zborio u njofri..pa je cojek mozda steko...pogresno misljenje :?
Post Reply