mIRCerka wrote:
Ja kao pametno celjade pratim temu teme radi, a privatna prepucavanja javno me iritiraju do neurodermitisa!
Prvo si navalio na sleepera, i onda na moderatora, i tema ode u 3 macke piterine, a fakat jeste problem, ne samo parkiranje ispred centrala, sve do kiborga, vec na svaki milimetar jebenog trotuara, i ja kao pametno gradsko celjade MORAM HODATI CESTOM STO JE IDIOTLUK!
uf!
po nekoj mojoj skromnoj procjeni, vec duze vrijeme 1 od 10 tema ovdje ode u off, licne prepiske i prepucavanja, zar se nisi navikla...
o mom spomenutom navaljivanju neki drugi put..
sto se teme tice, cinjenicno stanje jeste idiotluk, ali je to samo rezultat 100 drugih faktora...
mozes kriviti los obrazovni sistem, mas medije, globalizaciju, kulturu sunda, demografske promjene, nedostatak infrastrukture, nebrigu vlasti, nas koji ih biramo etc
i tako u krug...
JD je spomenuo najbitniju stvar, ovaj grad nema potrebnu infrastrukturu da bi stvari funkcionisale, ni da bi sprijecio nepostivanje propisa...
koliko dugo se prica o podzemnim garazama ispred pozorista mladih, i?
jedino se moze spomenuti kao dobar potez bbi banke, prvenstveno mislim na oko 400 podzemnih parking mjesta na lokalitetu bivse sarajke...
kako ce hoteli evropa i central rijesiti ovo pitanje...
nije kriv centrotrans (centrotours, uglavnom je neki centro...) sto ne prave podzemne garaze ispod objekta koji se trenutno gradi u bivsoj ilije grbica...
gdje su urbanisticki planovi, ko ih je izradio i koje godine proslog stoljeca, gdje su dozvole, gdje su zavodi za izgradnju, ko su ljudi koji sjede tu, koji ih je tu postavio etc
kako poboljsati infrastrukturu i u isto vrijeme ocuvati identitet grada, gdje je skoro svaka druga zgrada "zasticena" zakonom od mijenjanja...
sjeca li se iko zbog cega Begova dzamija nije vise na listi zasticenih spomenika...
i opet idemo u novi krug...
neise, kao sto rekoh u nekom od izbrisanih postova daljnja rasprava i sekiracija na ovu temu je ispravljanje krive drine i ne zasluzuje vrijeme odvojeno...