Fizicko zlostavljanje u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PITARKA_SA
nisu mi jasne zene koje trpe ,zlostavljanje godinama.
pa onda kazu;on je inace dobar covjek,nije namjerno,nece vise obecao je,rekao je da me voli,pa on mene voli,pa mozda sam i ja kriva..
stvarno su nevjerovatne
i nisu mi jasne
pa onda kazu;on je inace dobar covjek,nije namjerno,nece vise obecao je,rekao je da me voli,pa on mene voli,pa mozda sam i ja kriva..
stvarno su nevjerovatne
-
urbanagerila
Cista retorika moj pitte pitanje je odnosa i vrijednosti u porodici a ne terminologije .... sad ce lavina ....pitt wrote:eki otkazivanje poslusnosti.....ko da je usisivac:D
-
urbanagerila
to se zove "stockholmski sindrom"PITARKA_SA wrote:nisu mi jasne zene koje trpe ,zlostavljanje godinama.
stvarno su nevjerovatnei nisu mi jasne
-
white_sugar
ma kakav usisicav. meni vise zvuci kao da je zivotinja neka koja "otkazuje poslusnost"pitt wrote:eki otkazivanje poslusnosti.....ko da je usisivac:D
-
PITARKA_SA
samo cu te ruzno pogledatiurbanagerila wrote:Cista retorika moj pitte pitanje je odnosa i vrijednosti u porodici a ne terminologije .... sad ce lavina ....pitt wrote:eki otkazivanje poslusnosti.....ko da je usisivac:D
-
izbjeglica_iz_besmisla
misliš na ono drvce što ljudi donose s hadza .. pa raja koristi za ciscenje i izbjeljivanje zuba? kakve to veze ima kažnjavanjem .. mislim, na koji način?urbanagerila wrote:Ah pa ti progooglaj pa se prosvijetli,izbjeglica_iz_besmisla wrote:pošto smo ja i vjera u zadnje vrijeme na tiurbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
, nisam najsigurniji na šta ovodje ciljaš ... mistwak?
![]()
Salu na stranu ....mislim da je nesto kao preteca danasnje cetkice za zube
-
urbanagerila
Ej izvini da ne mislite da se paarim iz diskusije fakat moram furati ali vracam se brzo da pojasnim stanoviste .... ne radi se o opravdanoj upotrebi sile nego o zenskoj psihi kojoj ponekad rijeci nisu dovoljne ...pitt wrote:a kakve se vrijednosti grade nasiljem?
-
PITARKA_SA
haj idi ,bolje ti jeurbanagerila wrote:Ej izvini da ne mislite da se paarim iz diskusije fakat moram furati ali vracam se brzo da pojasnim stanoviste .... ne radi se o opravdanoj upotrebi sile nego o zenskoj psihi kojoj ponekad rijeci nisu dovoljne ...pitt wrote:a kakve se vrijednosti grade nasiljem?
- pitt
ako rijeci nisu dovoljne kao sto ti kazes.......ima i drugih nacina. Sreca pa su muskarci vazda dobri pa se rjecima daju korigovatiurbanagerila wrote:Ej izvini da ne mislite da se paarim iz diskusije fakat moram furati ali vracam se brzo da pojasnim stanoviste .... ne radi se o opravdanoj upotrebi sile nego o zenskoj psihi kojoj ponekad rijeci nisu dovoljne ...pitt wrote:a kakve se vrijednosti grade nasiljem?
-
FFK as Lucy01
I u startu diskriminises protiv zena svojim rijecima da zenskoj psihi treba dodatno objasnjenje pesnicamaurbanagerila wrote:Ej izvini da ne mislite da se paarim iz diskusije fakat moram furati ali vracam se brzo da pojasnim stanoviste .... ne radi se o opravdanoj upotrebi sile nego o zenskoj psihi kojoj ponekad rijeci nisu dovoljne ...pitt wrote:a kakve se vrijednosti grade nasiljem?
E sad si mi sve rek'o
-
Pearl
pitt wrote:ako rijeci nisu dovoljne kao sto ti kazes.......ima i drugih nacina. Sreca pa su muskarci vazda dobri pa se rjecima daju korigovatiurbanagerila wrote:Ej izvini da ne mislite da se paarim iz diskusije fakat moram furati ali vracam se brzo da pojasnim stanoviste .... ne radi se o opravdanoj upotrebi sile nego o zenskoj psihi kojoj ponekad rijeci nisu dovoljne ...pitt wrote:a kakve se vrijednosti grade nasiljem?
muskarci kad nisu "dobri" pokrenu rat... ili tuku zenu.. pa za to zena i sluzi... poda se i pod ruke...
za neke ljude stvarno treba uvesti kastraciju ili bar podvezivanje, za dobrobit covjecanstva i nesirenje tog genetskog materijala...
-
izbjeglica_iz_besmisla
i da, po pitanju teme ... nikad djevojku nisam udario nit mislim ... ima milion drugih načina za dokazivanje muškosti i karaktera..
ali sjecam se jednom da je, nakon što me bivša jednom lupila zbog gluposti, moj odgovor je bio da ću joj vratit istom mjerom ako to ponovi ... pa majka mu stara, nismo djeca da se lupkamo i udaramo...
ali sjecam se jednom da je, nakon što me bivša jednom lupila zbog gluposti, moj odgovor je bio da ću joj vratit istom mjerom ako to ponovi ... pa majka mu stara, nismo djeca da se lupkamo i udaramo...
-
Pearl
eeee... pa skontala samm..
ono, kad muskarac ne moze da mi objasni nesto (da mi "utuvi" u glavu), i kad, ne daj boze, imam svoje misljenje, onda me malo nogama utuce.. cisto da mi postane jasnije...
logicno... i treba nas tuci, kad nam treba ovoliko da skontamo...
ono, kad muskarac ne moze da mi objasni nesto (da mi "utuvi" u glavu), i kad, ne daj boze, imam svoje misljenje, onda me malo nogama utuce.. cisto da mi postane jasnije...
logicno... i treba nas tuci, kad nam treba ovoliko da skontamo...
-
FFK as Lucy01
Neda tetka nikompitt wrote:tebe lucinka i treba nalupati:D
-
PITARKA_SA
on tebe sakom,ti njega pepeljarom i preko vrata 
-
urbanagerila
Evo me jopet !!! Aman.
Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.
Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....
Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja...
Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.
Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....
Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja...
-
izbjeglica_iz_besmisla
hajd mi ovo objasni, svega ti ... jel je lati tim čudom, bocka, škakilja ... šta?urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.
-
urbanagerila
Malo bi bilo previse da se ja upustam u interpretiranje gore navedenog. Vjerovatno se misli u simbolicnom znacenju vise od rijeci a manje od toljage ili sipke ili stosa u glavu.... ali opet nije to poenta. Ne zagovaram upotrebu sile ponavljam jos jednom. Upucujem na polne razlike ali ako razgoraram sa feministicom onda prica i pojasnjenje nema smisla jer su stavovi i suvise razliciti ...izbjeglica_iz_besmisla wrote:hajd mi ovo objasni, svega ti ... jel je lati tim čudom, bocka, škakilja ... šta?urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.
- kobe_sa
u ludnicu , pa kastrirat
ubit djete (na takav nacin)`87 godiste da neznam koji ljubavni problemi , moze samo monstrum
ponekad sam fakat za smrtnu kaznu , ali onda bi ljudi uzeli previse fursata , ali sigurno dugotrajni zatvor
btw. svidjau mi se one americke kazne recimo osude ga na 173 god zatvora , pa ga pomiluju 12 radi dobrog vladanja
ubit djete (na takav nacin)`87 godiste da neznam koji ljubavni problemi , moze samo monstrum
ponekad sam fakat za smrtnu kaznu , ali onda bi ljudi uzeli previse fursata , ali sigurno dugotrajni zatvor
btw. svidjau mi se one americke kazne recimo osude ga na 173 god zatvora , pa ga pomiluju 12 radi dobrog vladanja