Javna tajna - politicki magazin

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Maraschino

Post by Maraschino »

Plavac wrote:Svidjelo se to nekome ili ne,Dodik je govorio ono što on misli za razliku od Hareta koji govori što Reiz misli.FUJ.

Sta ste zapeli za tog Reisa.Isto to govori i Mile:"Silajdzic sprovodi politiku Reisa".Kojeg Reisa?Ja ga bas i ne vidim tako cesto medju politicarima kao sto vidim popove,episkope...i one silne vjerske sluzbenike bez kojih se u RS nemoze nista poceti bez njih.Ako se otvara pogon on ga mora poprskasti,ako se otvara skola,obdaniste,kancelarija,cesta...uvijek isti ritual.U NSRS u prvim redovima oni itd da ne trunim vise.Sve ovo sto sam nabrojao mozete li zamisliti u bilo kojoj Evropskoj zemlji :? Vjerski sluzbenik otvara ovo ili ono a iza njega politicari :lol: .Na zapadu su ljudi "relativno "veliki vjernici ali se zna i mjesto i vrijeme za to.

Sto se tice sinocnjeg suceljavanja...KATASTROFA

Islo je ono ''Ja u klin ti u plocu''.Totalno razliciti pogledi stim sto Mile zna sta hoce i sta navodno nece,dok je Hare totalno konfuzan,opsiran i nikakav.Katastrofa koga imamo u vrhu BH politike i ko nam treba da skroji buducnost.
Mile bi najradije nekako da proturi federalno uredjenje(I faza) u novi ustav,a posle ne bi nikoga pitao za referendum(II faza).Jedino ga tu Hari skuzi.
Neka nam je dragi Bog na pomoci sa svima njima :x
MuaDib

Post by MuaDib »

Dodik ima viziju, a Haris prošlost. I dok se Dodik za vrijeme agresije suprotstavljao Karadžiću, Haris je sa Karadžićem pregovarao o razmjeni teritorija, a onim masonom Holbrukom. Dodik možda jeste nacionalista, ali sigurno nije fašista. On predstavlja građene koji ne žele ukidanje RS i stoga mora poštovati volju biraća. Haris sa druge strane govori o BiH bez entiteta, a ide u koaliciju sa ustaškim HDZ 1990, ma dajte.

A što se tiće povratka desilo se samo mirno preseljenje naroda, zamjenom ili prodajom imovine. Niko nije govorio o repatrijaciji u BiH, a to je povratak, a ne povratak imovine. A što se tiće sarajevskih Srba, njih su potjerali Gojko Kličković i Momčilo Krajišnik. A da je našoj vladi stalo da se Srbi vrate donjela bi zakon o nemogućnosti prodaje vraćene imovine na period od 15 godina, a ne vratiti imovinu koju su mahom pokupovale Sandžaklije, a manjim dijelom zamjenile izbjeglice za svoju imovinu u RS.

Nadalje ekonomsko pitanje je mnogo jače u RS, nego u Federaciji. Ko je donio navedene investicije u BiH, u rekordno kratkom vremenu. Niko!
A kritike se upućuju na taj način kao da RS nije dio BiH, jer jednostavno ne mogu podnjeti da je RS bolja od Federacije. Mada je moje lično mišljenje da Dodik razvija zapadni dio RS. Oni su dobili prava na postojanje RS i ne žele ga se odreći. A kako vrijeme više odmiće jačati će BiH, a slabiti entiteti. Ma kakovo god ko imao mišljenje o tome.

A sada o emisiji Dodik je daleko bolje odgovarao na postavljena pitanja, dok je Haris mutio i tersao kada nije imao adekvatan odgovor. :-D
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Harisova je svaka bila šuplja...
Demagog sa dna kace!!!
S Dodikovom se politikom ne slažem, mislim da je srpski nacionalista i neće nas daleko odvesti (mislim na BiH kao cjelinu), ali mnogo bolje zna šta hoće i kako to dobiti. Šteta samo što ne radi za dobrobit cijele države, a ne samo za svoj entitet.
A onaj ubhelaš od Silajdžića nam ništa dobro neće donijeti. Valja ga trpjeti četiri godine...
:sad:
Reina

Post by Reina »

Progovori i Siling u vezi Dodika ,veceras u 60 minuta, napokon .... :oops:
DTL

Post by DTL »

Reina wrote:Progovori i Siling u vezi Dodika ,veceras u 60 minuta, napokon .... :oops:
Nista, smjesno je sve to. Nema od tog nista. Dodik se poigrava sa OHR-om. Dodik drzi OHR za jaja, a najveci problem s njim je sto nema oraha u dzepu pa ga ne mogu ucjenjivati.

Evo nisam gledao tu emisiju, od neku noc, ali zivim u Sarajevu i slusam sta pricaju ljudi koji pare prave (pritom ne mislim na kriminalce, vec ljude koji stvarno ko mutavi rade), i ne mogu da im se nacudim, da su vec poceli da prebacuju svoje firme u RS.

Mnogo manji porezi!!!! Kaze covjek da je opterecenje na platu zaposlenika u FBiH oko 65% u RS oko 32%.

Meni je drago sto je pobijedio Silajdzic, da vidimo sad svi kako su nas i zbog cega on i Alija prodali, to je sad vise nego ocito, a jos vise mi je drago sto je Tihic dobio podrsku GO SDA.

Nece li bog dati da egalisti, kojima Tihic pripada, pocnu da rade u korist ove drzave. I da se sjebe ta mahalaska i primitivna struja u SDA iz Starog grada koja nas je svih ovih godina jebala ko mutave - Mujezinovici, Svrakici, Izetbegovici, Gavrankapetanovici, Sete, Spahici, Hadzibajrici, i druge nazovi "hadzije" (nema veze sa vjerom).

Zbog svega toga drzim fige Tihicu da uspije.

Pozdrav
jusuff

Post by jusuff »

fakat ne kontam ljude koji su odusevljeni dodikovom retorikom u ovim, nazovi, debatama... prije svega teme su, uglavnom, drzava bih koja dodika uopce ne interesira i on tu redovno prisipa svoju suplju i seljacku. na ovoj temi mu je tesko parirati jer covjeku se zivo hebe za bih i bio bi najsretniji kada bi drzava propala... nije mu tesko biti s jasnim ciljem

i mene je silajdzic pomalo razocarao u zadnje vrijeme... vjerovatno dodik nije inspirativan sugovornik zbog svoje "boli me neka stvar za bih i za svime sto nije srpsko i mrska"... ipak, trebao bi silajdzic unajmiti nekoga ko ce mu ponuditi rjesenje za razbijanje ovog garda krkana iz laktasa... trebalo bi ga prebaciti u njegov teren i napasti mu mrsku... mozda se onda ukljuci u razgovor
Reina

Post by Reina »

DTL wrote:
Reina wrote:Progovori i Siling u vezi Dodika ,veceras u 60 minuta, napokon .... :oops:
Nista, smjesno je sve to. Nema od tog nista. Dodik se poigrava sa OHR-om. Dodik drzi OHR za jaja, a najveci problem s njim je sto nema oraha u dzepu pa ga ne mogu ucjenjivati.

Evo nisam gledao tu emisiju, od neku noc, ali zivim u Sarajevu i slusam sta pricaju ljudi koji pare prave (pritom ne mislim na kriminalce, vec ljude koji stvarno ko mutavi rade), i ne mogu da im se nacudim, da su vec poceli da prebacuju svoje firme u RS.

Mnogo manji porezi!!!! Kaze covjek da je opterecenje na platu zaposlenika u FBiH oko 65% u RS oko 32%.

Meni je drago sto je pobijedio Silajdzic, da vidimo sad svi kako su nas i zbog cega on i Alija prodali, to je sad vise nego ocito, a jos vise mi je drago sto je Tihic dobio podrsku GO SDA.

Nece li bog dati da egalisti, kojima Tihic pripada, pocnu da rade u korist ove drzave. I da se sjebe ta mahalaska i primitivna struja u SDA iz Starog grada koja nas je svih ovih godina jebala ko mutave - Mujezinovici, Svrakici, Izetbegovici, Gavrankapetanovici, Sete, Spahici, Hadzibajrici, i druge nazovi "hadzije" (nema veze sa vjerom).

Pozdrav
uh sta si ovdje nabacao svega i svacega... i prodavanja i suplje ...

cuj Dodik nema oraha u dzepu, pa sam sebi pravi orahe svojom retorikom
o takvim istupima i prici doticnog i jeste govorio Siling.... a on neka se nastavi poigravati..... :oops:
docent

Post by docent »

Ova oduševljenost i fasciniranost Dodikom počinje me već nervirati.
To je isto ko kad se među rajom pojavi kakav kabadahija koji sve rješava šakom.
I svi mu se sklanjaju i naravno klanjaju.
Dodik je opasan prije svega jer nema hipoteku SDS-a a radi isto ako ne i gore od njih.
Retorika tipa "Il će biti kako ja kažem ili neće ništa biti" poznata je još od onog čupavog što se sada krije po šumi.
Dodik je njegov klon.
Ali nije nama problem Dodik nego što ovi "naši" žele isto što i on (podjelu) ali da za to okrive njega i međ. zajednicu.
Da ispadne ni luk jeli ni luk mirisali.
Eto oni su kao protiv podjele ali kad se mora.....
Reina

Post by Reina »

hahha i sta kazes sad jos Dodik naivan :lol: svasta cu ja ovdje procitati...
cuj, ne znam ko sta hoce ... ne ceprkala mu ja po glavi.... ali znam ko sta govori javno...
DTL

Post by DTL »

DTL wrote:Nece li bog dati da egalisti, kojima Tihic pripada, pocnu da rade u korist ove drzave. I da se sjebe ta mahalaska i primitivna struja u SDA iz Starog grada koja nas je svih ovih godina jebala ko mutave - Mujezinovici, Svrakici, Izetbegovici, Gavrankapetanovici, Sete, Spahici, Hadzibajrici, i druge nazovi "hadzije" (nema veze sa vjerom).

Pozdrav
uh sta si ovdje nabacao svega i svacega... i prodavanja i suplje ...

cuj Dodik nema oraha u dzepu, pa sam sebi pravi orahe svojom retorikom
o takvim istupima i prici doticnog i jeste govorio Siling.... a on neka se nastavi poigravati..... :oops:[/quote]

Kad sam napisao da nema oraha u dzepu, nisam mislio na njegovu retoriku, vec na kriminal. Cova NEMA niti dokazanih djela, niti indikacija da je pocinio krivicna djela tipicna za BiH (prevare, korupcija, mito, privatizacija i sl).

I zato ga OHR ne moze ucjenjivati, a on opet tacno zna koje je to poteze cinio OHR koji su potpuno suprotni njihovom mandatu.

Za retoriku niko ne moze odgovarati. Takav je Ustav ove drzave. Da li je to dobro ili nije, to je pak nesto drugo.
Post Reply