Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Azemin

Post by Azemin »

Moja drugarica se zove Midheta Halilovic sokirao sam se kad sam procitao naslov.

A za ovo smrtna kazna direktno. Ja glasam da se u Bosni uvede americki pravni sistem.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:
DaysleepeR wrote:
simon13 wrote: Pa dobro jesmo na dnu al nismo na dnu dna, da je bio i O.J.-ov advokat sumnjam da bi dobila ispod 10-13, al i 18 je malo brate malo, narocito ako se uzme u obzir njeno ponasanja neposredno poslije ubistva i na sudu.
Na sudu se ponasala ok, priznala je krivicu sto automatski povlaci olaksavajuce okolnosti jer je priznanje cin kajanja.
eto ti pravnog sistema...tako ce radovan jednog dana u hagu reci JESAM JA SAM SVE TO URADIO... napraviti grimasu :( i sve ce mu halaliti...
Pa jebem mu misa pa zato jeste pravna drzava, i svaki sud uvijek gleda da bude sto je moguce humaniji.

Davno je bilo vrijeme inkvizicije.

U potpuno si u pravu, ako radovan prizna krivicu, nema sanse da ce dobiti dozivotnu.

Takvi su sudovi danas, osim USA, tamo da nisu kazne onako drasticne, ljudi bi se ubijali medjusobno i masovno.

USA drzava ludaka.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Maraschino wrote:
Pa nije bas ni malo 18 godina. Nedjo je ubio pola Foce pa je dobio 12.

DaysleepeR,

mozes li ovo protumaciti a bogami i stotine drugih slicnih zlocina.

Nije li neciji zivot vredniji ili manje vrijedan od drugih.U Americi covijek je dobio 600 godina zbog zavodjenja maloljetnica(vjerovatno i iskoristavanja) a kod nas silovanja,masovna ubistva...kao neki saobracajni prekrsaj,par godina i na slobodu.Dobro neo rece,los kazneni zakon pa se ljudi lakse odlucuju na to.
Ova majka monstrum dobila je zasluzenu kaznu ali u poredjenju sa masovnim ubicama(ratnim zlocincima)ta kazna je prevelika.Kud ce joj veca kazna,ostatak zivota zivjeti sa time.
Jebem mu misa.

Nije Daysleeper kadija pa da tumaci i sudi.

Covjek vam fino kopira zakon po kojem radi sud i izvan kojeg nemoze raditi i kad bi htio a ono bi se opet raspravljalo.

Nevalja zakon, ja se slazem, ali van tog zakona sud nemoze presuditi.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

alek wrote:
DaysleepeR wrote:povlaci olaksavajuce okolnosti jer je priznanje cin kajanja.
:? nije. imas ubica koji priznaju zlocin, a kazu da se ne kaju (neki kazu i da bi opet isto uradili). i sta onda?
Imas, pogotovo u americkim serijama i filmovima.

Daj ba, ne budi dijete.
Svako se kaje kad jednu noc u celiji prespava.
Post Reply