SOS Sarajevo - upoznavanje sa napustenim zivotinjama

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zena21

Post by zena21 »

_BosanaC wrote:
zena21 wrote:Molim te da to sve preneses novom vlasniku ako ga nadjes :D
Ma salim se, nema sanse da ga dam bilo kome :D To mi je ipak daleko najbolji i najiskreniji jaran :D
Haj prijavi se dan ranije ako planiras ici, da znam... da te ne trazim bezze :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:
_BosanaC wrote:
Ma salim se, nema sanse da ga dam bilo kome :D To mi je ipak daleko najbolji i najiskreniji jaran :D
No frx :D
Pearl

Post by Pearl »

zena21 wrote:
_BosanaC wrote:
kad se nadjes s njim, pazi guzu :D:D ne od _Bosanca, od cuke :D a plus ona blentovina od psa ima obicaj da ljubi ljude kad najmanje ocekujes :D:D a plaho je povelik :D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pearl wrote: kad se nadjes s njim, pazi guzu :D:D ne od _Bosanca, od cuke :D a plus ona blentovina od psa ima obicaj da ljubi ljude kad najmanje ocekujes :D:D a plaho je povelik :D:D
Ne bih ja, Lijo, al' obec'o sam djeci :D :lol: :lol:
Pearl

Post by Pearl »

_BosanaC wrote:
Pearl wrote: kad se nadjes s njim, pazi guzu :D:D ne od _Bosanca, od cuke :D a plus ona blentovina od psa ima obicaj da ljubi ljude kad najmanje ocekujes :D:D a plaho je povelik :D:D
Ne bih ja, Lijo, al' obec'o sam djeci :D :lol: :lol:
:lol: :lol:

nemoj dragu voditi, nece te nista slusati cuko :D obrukat ce te :D
dusha blentava :D
nelica

Post by nelica »

danas je udomljavanje zivotinja u velikom parku pa ako neko moze doci vidimo se gore!

caosssssssssss
zena21

Post by zena21 »

Ja bila :)

Bilo uzasno hladno, vjetar neki, tako da smo ostali kratko :roll:

da li su neke zivotinjice pronasle dom??
nelica

Post by nelica »

joj pricaj mi kako je bilo hladno... :D smrzla sam se ko.... :D tri su mala kucica udomljeni, a jedan maji sjatki sto ga je zena sa djevojcicom udomila ga je izbacila juce napolje a jadnicak nema ni mjesec dana oke mu jos bile plave i nije nam se htjela nikako javiti na tel pa smo bili kod nje, ali kaze da ga je nekom dala :x mada joj ne vjerujemo, a njega nikako ne mozemo da naddjemo :sad:
Jara

Post by Jara »

:x :x
zena21

Post by zena21 »

Grozno... Sto ga je uzimala in the first place ako nije mislila brinuti o njemu :x :x :x :x
Skyfox

Post by Skyfox »

Ljudi ne kontaju koja je to odgovornost, kao malo dijete da uzmes. Svejedno uzas da ga je negdje sutnula!!!!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

nadam se da je makar toliko humana pa da ga je stvarno dala nekome..
meni se gadi kada psa drze na lancu,citav zivot u dva metra provede,bez ljubavi,paznje.. :x ali kako neko moze znati ,sta ce biti sa psom,nakon sto ga udome ,kupe.. :x a o malim kucicima da ne pricam uopste..
glupi ljudi,dosta mi ih je vise ,stvarno
:x :x :x
nelica

Post by nelica »

i ja se iskreno nadam da ga nije izbacila, a ja svaki dan idem gore gdje ona zivi ali steneta nema, tako da se nadam da ga je udomila, cika veljo je rekao tuziti je, pa cemo vidjeti hoce li biti sta od toga. a on je ko med, ako budem mogla naci sliku stavicu je, pa ako ga ko vidi nek mi javi.
nelica

Post by nelica »

Image

na zalost izgleda da ce nam i ovu lovacku vratiti jer djevojci mama neda da zadrzi psa jer misli da lovacki pas nije za stana :sad: :sad: , a ovaj pas je udomljavan vec par puta i svaki su nam je put vratili. i mi se iz udruzenja nadamo da ce i ova kuca naci svoj topli dom!
nelica

Post by nelica »

Image

a ovo je ta gospodja sa djetetom sto je udomila malo sjatko stence pa ga je "dala" nekome :x cuko se slabo vidi ali ako ga iko vidi nek mi javi na pp
onewholiveslong

Post by onewholiveslong »

E ovako oni koji su zainteresirani da spase kojeg psa na Ilidzi kod opstine Ilidza.Iima 6 pasa koji nemaju vlasnika ili su napusteni. U ponedeljak ce doci sintori koji ce ih uhvatiti ili ne vidicemo. Znam sigurno da je jedan od njih husky drugi je vucijak ostala 4 su mjesanci ako je neko zainteresiran da ih udomi neka se javi ili meni na telefon 061/341231 pa cu ga ja uputiti na lokaciju ili ko zna moze ih naci kod zgrade opstine Ilidza ili kod srusenog obdanista u luzanima nedaleko od zgrade opstine Ilidza
Nemam slike nazalost
Isto tako ako neko iz vaseg udruzenja moze doc da ih pokupi pa da na udomljvanje bio bih vam zahvalan
EDIT:
evo malo novih informacija upravo su se pojavila jos 2 nova i to 2 mlada huskya jedan je ozlijedjen
nelica

Post by nelica »

na zalost udruzenje nema azila mi i onako sve pse koje imamo cuvamo po kucama volontera, a za te pse cu ja sad zvati gospodina velju, ili jos bolje nazovi ga ti broj je 061-350-527. a ako ikako budes mogao oni su sigurno svi radi zenke dosli jer vjerovatno ima tjeranje da je bar nekako uvedes u haustor ili ako imas podrum. hvala ti sto si nam javio.a udomlkjavanje je tek iduce sedmice u subotu i naravno da cemo ih povesti nije problem,samo cemo vjerovatno imati problem sa prevozom pa ako imas kakvu ideju javi. ja danas necu moci doci ali cu sutra sigurno. a jeli to tacno kod opstine?
onewholiveslong

E ovako taj copor ako ga mogu nazvat luta non stop ovdje oko moje zgrade pored obdanista ako budes dolazila ovdje mozes viditi a u haustor da uvedem oko 8 pasa nema sanse prvo mi roditelji a onda i stanari nebi dozvolili za prevoz nemam ideje maloljetan sam da sam punoljetan i imam vozacku ja bi ih povezao a gospodina sam vec nazvao i nista ako ih mozete pokupiti bilo bi dobro a sintori su zvani i oni ce doci u ponedeljak tako da bi bilo dobro da ako ih iko ima namjeru preuzeti navrati do luzana na ilidzi ujutro i tokom dana se motaju kod srusenog obdanista to vam je nepunih 100 metara dalje od opstine ima pravi se u blizini i zgrada ja bi vam bio zahvalan da ih pokupite jer jako volim pasminu husky a ja ih nemogu drzati a i ljudima bi uradili uslugu jer se kroz ovu ulicu stalno sece a oni nekad znaju krenuti da se igraju pa i zalaju tako da se raja prepadne
EDIT:
sto se tice njihovog hvatanja to je najmanji problem jer su jako pitomi mozda cak nisu ni lutalice samo ih pozovete i sami pridju
onewholiveslong

Nazalost koliko vidim niko nije dosao da ih preuzme oni jos uvijek lutaju naokolo a sutra ce vjerojatno zavrsiti u sinteraju i biti brutalno ubijeni :( :sad: :x
descent

#70 e

Post by descent »

Gospodo draga koji navodno radite da bi zaštitili životinje neka vas bude sramota,momak vam javlja da psi lutaju i gladni i cekaju smrt šintora a vi se vadite na to da nemate gdje sa njima,sutra ce ti jadni i bjedni psi umrijeti u mukama.
Mladiću ti koji se javljas sa iliđestvarno ti cestitam na tome sto si im pokusao pomoci.
A vi koji navodno VOLONTIRATE za pse lutalice,sve ste rekli kroz ovaj slucaj.
Pozdrav!
onewholiveslong

Ja sam sutra jednom od huskya obezbijedio smjestaj ako ga sutra nadjemo mi prije sintora jedan jaran ce ga prihvatiti, a imam i jednu jaranicu koja bi isto voljela. Ja se nadam da mozda ima nade da ih sutra neko prije sintora pokupi meni je stvarno zao sto ni ovo udruzenje nije pomoglo, a psi su vise nego pitomi vidim djeca se vani igraju sa njima i nista djeci nisu napravili pa zar takav pas zasluzuje tako brutalnu smrt u sinteraju.Sad ste imali sansu da dobijete publicitet mozda cak i medijski da ispratite kako cete ih spasiti i time opravdati i mozda cak i dobiti donaciju za azil. Od nekih ljudi kojima je stalo a ako nista da dokazati da stvarno trazite taj azil a ne samo ih prepustiti sintorima!!!!!!
Peace
Last edited by onewholiveslong on 01/04/2007 23:02, edited 1 time in total.
descent

#72 e

Post by descent »

Prijatelju drago mi je da se boriš za pse,ja sam jako daleko inace bi dosao pa jedno 2.uzeo i nekome poklonio.
Mozes li ikako sutra da ih sakriješ negdje dok šontori odu ili nesto slicno samo da ih zastitis,pomaži tako vratiće ti se sve duplo u životu.
Pozdrav!
onewholiveslong

Ja bih rado. Evo citav vikend trazim, razglasio sam svugdje, ali nista. Zvao sam gospodina Velju, ali on mi je samo rekao nemamo mi smjesta,j mi se samo bavimo udomljavanjem, odvedite ih u neki azil, ali ja ne mogu jer nisam punoljetan i nemam svoj auto a roditelji su daleko, trenutno su na putovanju.
A i opet ako se bore da ih sklone oni bi ih trebali pokupiti jer ne moze svako da ih pokupi i dovede. Ako je to udruzenje toliko protiv sintora, onda bi oni trebali biti tu prije njih da ih zaustave.:x U ovom slucaju se zna da dolaze sintori i kad i zato su se trebali malo vise angazovati. Ipak je to udruzenje i imaju vise kontakata. Jedno su rijeci i sva ta prica spasimo pse, a sasvim drugo djela. Opet ponavljam husky-a cemo uspjeti spasiti i skloniti, ako stignemo prije sintora.
EDIT:
citav dan cekam dali cu dobiti bilo kakav poziv jer sam ostavio br. tel. da nekoga uputim do tih pasa i da ih on preuzme ali nista :sad:
Kako mislite udomiti te lutalice ako ne mislite doci po njih
descent

#74 e

Post by descent »

Svaka ti cast!
Skloni huskya,ali ako ikako budes mogao skloni i ostale pse barem na nekoliko sati,mora postojati neko napusteno mjesto gdje ih mozes odvesti,pa nakon sto sintori odu onda i dalje pokusaji da im nađes dom imaces opet nekoliko dana.
A što se tice udruženja za zastitu zivotinja sad vidis kako ono radi,mislim da su trebali pomoci tim psima a ne gledati kako umiru sutra.
Pozdrav
onewholiveslong

Ja sam sutra ujutro u skoli nemogu nista uradit za njih vise sad su prepusteni sebi ali stalno lutajo pa je to sreca a i sintori traljavo rade posao tako da ima nade nadam se samo da cu sutra stic uzeti huskya sa jaranom prije sintora
Post Reply