Latinica na HRT1 sinoc...
Moderator: anex
-
King Kikapu
nema. imas zapravo esteticki fenomen koji je postao politicko pitanje.Vingo wrote:Ima li tu metafizike?
-
Sogan
Meni nije jasno da neko, bez obzira na godine, moze da NE slusa narodnjake a nalazi se na tim prostorima! Zar je moguce prozivjeti obican rutinski dan bez izlaganja harmonici?dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
Ja samo ne razumijem kako jedan mladi covjek od 20-30 godina moze da slusa narodnjake, to mi je fakat nerazumljivo.Ima li to igdje na svijetu osim na ovim prostorima?
- Tesssa
itekako!Sogan wrote:Meni nije jasno da neko, bez obzira na godine, moze da NE slusa narodnjake a nalazi se na tim prostorima! Zar je moguce prozivjeti obican rutinski dan bez izlaganja harmonici?dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
Ja samo ne razumijem kako jedan mladi covjek od 20-30 godina moze da slusa narodnjake, to mi je fakat nerazumljivo.Ima li to igdje na svijetu osim na ovim prostorima?
-
Sogan
Rock on u tom slucaju!dinchy84 wrote:itekako!Sogan wrote:Meni nije jasno da neko, bez obzira na godine, moze da NE slusa narodnjake a nalazi se na tim prostorima! Zar je moguce prozivjeti obican rutinski dan bez izlaganja harmonici?dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
- SaraLe
karanana wrote:...i kad internet provajderi imaju opciju wireless konekcije pa se cak i iz stale mozes nalogirati.PITARKA_SA wrote:eto sta se desi kada se kompjuteri daju na rate...
Zna li neko kad i gdje gostuje DJ Krmak iduci put u Bosni?
Nisam vjerovala da ima ljudi koji mogu slusati tako debilne pjesme
Ps. kad budes na koncertu DJ- KRMKA , pogledaj malo oko sebe, i pitaj te ljude sta su radili za vrijeme rata
-
Sogan
SaraLe wrote:karanana wrote:...i kad internet provajderi imaju opciju wireless konekcije pa se cak i iz stale mozes nalogirati.PITARKA_SA wrote:eto sta se desi kada se kompjuteri daju na rate...
Zna li neko kad i gdje gostuje DJ Krmak iduci put u Bosni?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam vjerovala da ima ljudi koji mogu slusati tako debilne pjesme![]()
Ps. kad budes na koncertu DJ- KRMKA , pogledaj malo oko sebe, i pitaj te ljude sta su radili za vrijeme rata
- karanana
ma to je mlada raja, 20-25 godina. znaci za vrijeme rata bili su skolarci, nevina djeca. necemo djecu na lomacu zbog njihovih roditelja, necemo ni zabavljajucu muziku na lomacu zbog nekih propalih ili nepropalih politickih ideja i ideologija.SaraLe wrote:karanana wrote:...i kad internet provajderi imaju opciju wireless konekcije pa se cak i iz stale mozes nalogirati.PITARKA_SA wrote:eto sta se desi kada se kompjuteri daju na rate...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Tesssa
- Tesssa
hoces li mi molim te dati definiciju "zabavljajuce" muzike?karanana wrote: ma to je mlada raja, 20-25 godina. znaci za vrijeme rata bili su skolarci, nevina djeca. necemo djecu na lomacu zbog njihovih roditelja, necemo ni zabavljajucu muziku na lomacu zbog nekih propalih ili nepropalih politickih ideja i ideologija.
- karanana
Znaci to nije zabavna muzika u smislu zanra. Zato sam i stavio rijec zabavljajuca iako ne znam i postoji li taj pridjev u nekom od nasih rjecnika. Znaci to ti je muzika, koja te ono digne, koja ti da dodatne snage da i u rane sate pijan, umoran, pospan...otvoris malo oci ustanes, zapleses malo pored stola, mozda i na plesnom podijumu. Muzika koja fine mace dize i tjera da plesu na stolicama (ako si bolje srece i na stolovima pored tebe) i jednostavno te budi svojim ritmom, harmonikom, sintisajzerom i ostalim instrumentima kao i onim sto se desava okolo tebe kad ona svira.dinchy84 wrote:hoces li mi molim te dati definiciju "zabavljajuce" muzike?karanana wrote: ma to je mlada raja, 20-25 godina. znaci za vrijeme rata bili su skolarci, nevina djeca. necemo djecu na lomacu zbog njihovih roditelja, necemo ni zabavljajucu muziku na lomacu zbog nekih propalih ili nepropalih politickih ideja i ideologija.
-
Sogan
Punk is not dead!!!karanana wrote:Znaci to nije zabavna muzika u smislu zanra. Zato sam i stavio rijec zabavljajuca iako ne znam i postoji li taj pridjev u nekom od nasih rjecnika. Znaci to ti je muzika, koja te ono digne, koja ti da dodatne snage da i u rane sate pijan, umoran, pospan...otvoris malo oci ustanes, zapleses malo pored stola, mozda i na plesnom podijumu. Muzika koja te jednostavno budi svojim ritmom, harmonikom, sintisajzerom i ostalim instrumentima.dinchy84 wrote:hoces li mi molim te dati definiciju "zabavljajuce" muzike?karanana wrote: ma to je mlada raja, 20-25 godina. znaci za vrijeme rata bili su skolarci, nevina djeca. necemo djecu na lomacu zbog njihovih roditelja, necemo ni zabavljajucu muziku na lomacu zbog nekih propalih ili nepropalih politickih ideja i ideologija.
Aaaanarhijaaaaaaaaaa all under the shatoraaaaaaa
-
mr2
dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
- Tesssa
e vidis ja imam druge informacije, bas sto se Holandije tice...mr2 wrote:dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
Ja samo ne razumijem kako jedan mladi covjek od 20-30 godina moze da slusa narodnjake, to mi je fakat nerazumljivo.Ima li to igdje na svijetu osim na ovim prostorima?![]()
nema studentske feste u amsterdamu bez holandske folk muzike
![]()
![]()
garant i oni papci
![]()
-
mr2
André Hazes nema sanse bez njega.....dinchy84 wrote:e vidis ja imam druge informacije, bas sto se Holandije tice...mr2 wrote:dinchy84 wrote:Narodnjaci su uzas!
Ja samo ne razumijem kako jedan mladi covjek od 20-30 godina moze da slusa narodnjake, to mi je fakat nerazumljivo.Ima li to igdje na svijetu osim na ovim prostorima?![]()
nema studentske feste u amsterdamu bez holandske folk muzike
![]()
![]()
garant i oni papci
![]()
- Tesssa
Ja slucajno znam puno holandjana, ali bas holandjana, ne nasih dijasporaca.I znam da ima i kod njih sela i papaka.Ali sigurno ti nece neko ko je odrastao u Amsterdamu ili Rotterdamu to slusati, ali sarajlija hoce...u tome je stvar.
- SaraLe
Sogan wrote:SaraLe wrote:karanana wrote: ...i kad internet provajderi imaju opciju wireless konekcije pa se cak i iz stale mozes nalogirati.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ps. kad budes na koncertu DJ- KRMKA , pogledaj malo oko sebe, i pitaj te ljude sta su radili za vrijeme rata![]()
sta su radili
jeli krmetinu
Mislis da meni smeta sto neko jede krmetinu
Smeta mi se kad se neko "lozi" na muziku uz koju su cetnici dolazili da kolju
-
mirness
sjecam se isto tako price jednog mog prijatelja kojeg su arkanovci bili zarobili.
stoje njih trojica cetvorica spremni da ih arkanovci pobiju, utom dolazi ceca s arkanom, samo joj noge vide jer ensmiju da podignu glave. pita arkan cecu: ceco bre sta da radim s ovim balijama.
kaze ceca: ma pusti ih bre vidis da su jadni
poslije rata taj moj jaran ne propusta nijednu cecinu pjesmu a ni koncert ako moze da dodje do njega
a bilo je cetnika koji su isli u boj i s rokenrolom
"lepa sela lepo gore" pjesma u tom filmu dokazano je da se pjevala " igra roken rol cela jugoslavija...." i jos masa tih i slicnih rock pjesama
stoje njih trojica cetvorica spremni da ih arkanovci pobiju, utom dolazi ceca s arkanom, samo joj noge vide jer ensmiju da podignu glave. pita arkan cecu: ceco bre sta da radim s ovim balijama.
kaze ceca: ma pusti ih bre vidis da su jadni
poslije rata taj moj jaran ne propusta nijednu cecinu pjesmu a ni koncert ako moze da dodje do njega
a bilo je cetnika koji su isli u boj i s rokenrolom
"lepa sela lepo gore" pjesma u tom filmu dokazano je da se pjevala " igra roken rol cela jugoslavija...." i jos masa tih i slicnih rock pjesama