Ima li ideoloske razlike?

Postoji li sustinska razlika izmedju, na jednoj strani, onih koji Tita smatraju islamofobicnim diktatorom i, na drugoj strani, onih kojima su Draza Mihajlovic i/ili Ante Pavelic narodni heroj?

Ne
19
50%
Da
19
50%
Ne znam
0
No votes

Total votes: 38

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jimmy_The_Saint wrote: Zašto koji kurac pravimo od sebe lošu kopiju Srba (opsjednutih srpstvom, historijskom nepravdom, genocidom nad njima, tuđim demografskim potencijalom)... Daj ba da se malo izmaknemo s te matrice, jeste nam bliska i dugo nametana, ali ljudi dragi loša je, kurcu ne valja. To je to, bedrudinefendija. I evo naćera me da fulim temu a i abdest bih izgubio da sam ga danas uz'o.
Klanjam se sa štovanjem :D
Reina

Post by Reina »

Bosnjaci krvoloci.... :-) joj cetnicke propagande u mp3

vjerovatno zato Srbija kroz historiju zahvaljuje sto su ih porobile Osmanlije
a ne Austrougarska , pa ja tu je odgovor.... :roll:
amrino

Post by amrino »

a da se vratimo temi...ko misli da nema razlike izmedu cetnika i ne-tito- ljubaca? :?
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Reina wrote:Bosnjaci krvoloci.... :-) joj cetnicke propagande u mp3

Sestro mila, jel' ti dobro?

Haj' se svega ti malo raspitaj kod svojih koji su ratovali, kako su ratovali i šta su tačno radili četnicima. A onda nađi način da mi objasniš kako to nije krvoločno nego onako, rafinirano.

I ako misliš da je Turska vlast velika sreća, onda OK, go fuckin' there. Četnici jednva čekaju, još će ti i pomoći. Kao i dosad što su.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

amrino wrote:a da se vratimo temi...ko misli da nema razlike izmedu cetnika i ne-tito- ljubaca? :?
:D :D
ne mislim :oops: uopce :D
amrino

Post by amrino »

Jimmy_The_Saint wrote:

Haj' se svega ti malo raspitaj kod svojih koji su ratovali, kako su ratovali i šta su tačno radili četnicima. A onda nađi način da mi objasniš kako to nije krvoločno nego onako, rafinirano.

I ako misliš da je Turska vlast velika sreća, onda OK, go fuckin' there. Četnici jednva čekaju, još će ti i pomoći. Kao i dosad što su.
izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?
Orhanowski

Post by Orhanowski »

amrino wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?
Evo da ja tebi odgovorim jednim protupitanjem: Kako mi postojima pored njih kao takvih krvoloka i uprkos 500godina njihovog zuluma nad nama?
amrino

Post by amrino »

Orhanowski wrote:
amrino wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Sestro mila, jel' ti dobro?

Evo da ja tebi odgovorim jednim protupitanjem: Kako mi postojima pored njih kao takvih krvoloka i uprkos 500godina njihovog zuluma nad nama?
misli sta hoces ali za mene nije normalan niko ko izjednacava njih i nas
ja sam lekciju naucila
a ti se slobodno opusti- nece biti rata ponovo
Jimmy_The_Saint

Ko govori o izjednačavanju, tuko jedna?

I zašto misliš da si ti neki etalon normalnosti?

Te na koncu, kome je takva normalnost uopće bitna.
amrino

Post by amrino »

Jimmy_The_Saint wrote:Ko govori o izjednačavanju, tuko jedna?

iz ove poruke se samo vidi razina tvoje kulture
bedrudin

Post by bedrudin »

@Jimmy_The_Saint

Nemam ni ja ni vremena, a ni volje da se upustam u rasprave u kojima se tvrdnje nece argumentovati, ali ni u rasprave u kojima ce pokrice biti istinoljubivi akademici SANU ili naucni "autoriteti" sa rastko.org.yu. Nema smisla dalje raspravljati, jer mi nisi ponudio nikakvu argumentaciju za svoje proizvoljne tvrdnje. Ono sto iznosis i nacin na koji iznosis (bez ikakvih argumenata) bili su polazna osnova za sve "istrage poturica" i genocide koji su vrseni nad Bosnjacima. Ne mislim ja da su Bosnjaci cvjecke, ali nisu ni sultanovi najbliži i najodaniji krvoloci kako im podmece velikosrpska i velikohrvatska istoriografija i "narodno pamcenje".

Mozda te moje ime asocira na kakvog efendiju, ali molim te, nemoj me tek tako u efendije.
Jimmy_The_Saint

Pošteno, bedrudine....

I katolici vjeruju u "bezgrešno začeće"....

A ako bude vakta i kuveta, iščeprkat ću nešto što bi, po tebi, bilo "halal" izvor.

Dotad, selam.
Jimmy_The_Saint

amrino wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ko govori o izjednačavanju, tuko jedna?

iz ove poruke se samo vidi razina tvoje kulture
Jah, i? Šta ćemo sad, TUKO?
bedrudin

Post by bedrudin »

Orhanowski wrote:
amrino wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Sestro mila, jel' ti dobro?

Bosnjaci jos uvijek postoje uprkos 10 genocida, medju kojima je ovaj posljednji bio najstrasniji i najveci genocid u kojem su bar dvije trecine teritorije BiH ociscene od Bosnjaka na najbrutalnije nacine (mozes osvjeziti pamcenje npr. na temi o heroju Nedji Samardzicu na podforumu "Diskusije"). Postoje ni sam ne znam kojim cudom, ali u tri enklave na 28% teritorije i to AVNOJ - evske Bosne bez Sandzaka i drugih teritorija koje su do AVNOJ-a otete na razne nacine. Postoje, izmedju ostalog i zahvaljujuci AVNOJ-u i ZAVNOBiH-u. Pedeset godina Titove Jugoslavije je bio najduzi period u kojem su Bosnjaci bili mirni bez klanja. Postoje iako ih je u posljednjem ratu raseljeno po bijelom svijetu i pobijeno bar polovica od prijeratnog broja. Na mjestu ti je pitanje, cudo i jeste kako glupe ovce postoje tako dugo medju gladnim vukovima.
Jimmy_The_Saint

Moj bedrudine, tako, što nismo svi ovce a mene bi i stid bilo, ne znam kako tebe nije.

Tako eto nekako.

Tako što nas je bilo i u SS i u Crnoj Legiji, i kod Tita. Tako što neki nariču, a neki šutke odrađuju svoje.

Eto kako.
bedrudin

Post by bedrudin »

Jimmy_The_Saint wrote:Pošteno, bedrudine....

I katolici vjeruju u "bezgrešno začeće"....
hoces da kazes da vjeruju bez argumenata? postujem, jer to vjerovanje samo po sebi ne nanosi nikome zlo, za razliku od opasnih istorijskih falsifikata.

A ako bude vakta i kuveta, iščeprkat ću nešto što bi, po tebi, bilo "halal" izvor.
"halal" izvor? :roll: jebi ga, ako ne mozes sam postaviti na mjesto SANU, rastko.org.yu "naucnike" i slicne velikosrpske ideologe to je tvoj problem.

Dotad, selam.
Pozdrav i tebi.
Jimmy_The_Saint

Na rastku čitam samo sabrana djela Pere Kočića pomalo, i srbijanski SF, ponekad. :-)

Za SANU znam dobro ko su i šta su. :shock:

Tako da ti to ne stoji. :D

I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'. :x
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Jimmy_The_Saint wrote:
I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'. :x
nekako bi i zvucalo kao da ce se neko jako naljutiti, i razbiti nekom drugom monitor :D da nema ovog smaje na kraju :D :D (offtopic, naravno :D )
bedrudin

Post by bedrudin »

Jimmy_The_Saint wrote:Moj bedrudine, tako, što nismo svi ovce a mene bi i stid bilo, ne znam kako tebe nije.
vidis, sad sam se ja izrazio metaforicki. zao mi je ako nisi sam mogao uociti, "glupe ovce i gladni vukovi" su opste mjesto.

ne znam o kakvom stidu pricas? mozda te stid sto berz bilo kakvog pokrica jedan narod nazivas sultanovim najbližim i najodanijim krvolocima
Tako eto nekako.
kako?
Tako što nas je bilo i u SS i u Crnoj Legiji, i kod Tita. Tako što neki nariču, a neki šutke odrađuju svoje.
Dobro, fin skok, od okupacije Osmanlija do II svjetskog rata, iako nismo jos rascistili ni s Osmanlijama... Ne znam da li su Bosnjaci bili Hitlerovi i Musolinijevi najbliži i najodaniji krvoloci, ali niko ne spori da je bilo Bosnjaka u SS i Crnoj legiji niti ih iko pravda. Veci dio, pogotovo u Istocnoj Bosni nigdje se nije mogao prikljuciti jer su ih preduhitrili cetnici, pa su zavrsili poklani po jamama i u Drini, medju kojima veliki broj moje rodbine. Od mojih, muskarci koji su izbjegli klanje uglavnom prikljucili su se partizanima. Znam i da su neki stali na stranu ustasa i talijana jer u toj situaciji tu vidjeli jedini zaklon od cetnickih hordi. Za imalo dublju analizu nemam vise ni strpljenja ni vremena, ali nije sve tako jednostavno kako izgleda.
Eto kako.
opet moram da pitam kako?
Jimmy_The_Saint

zmijaIzmaj wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
nekako bi i zvucalo kao da ce se neko jako naljutiti, i razbiti nekom drugom monitor :D da nema ovog smaje na kraju :D :D (offtopic, naravno :D )
Ma, znaš onu priču "ja selamim samo muslimane"....

To me uvijek ispizdi, naročito ako ja prvi nazovem selam uhljupu.
bedrudin

Post by bedrudin »

Jimmy_The_Saint wrote: I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'. :x
mene nije naljutilo sto me pozdravljas "selamom", pozdravom koji ne praktikujem, iako je ocito da je provokacija u pitanju, a ti se ljutis sto ti ja potpuno neodredjeno odgovaram sa "pozdrav i tebi" . svasta :-?
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ma pusti covjeka, kad on sam ne zeli da bude efendija (tur. gospodin :D )
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

bedrudin wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'. :x
mene nije naljutilo sto me pozdravljas "selamom", pozdravom koji ne praktikujem, iako je ocito da je provokacija u pitanju, a ti se ljutis sto ti ja potpuno neodredjeno odgovaram sa "pozdrav i tebi" . svasta :-?
Kao neutralcu, mensecini da bi se sa malo himbera puno bolje razumjeli :D
Jimmy_The_Saint

bedrudin wrote:
Ne praktikujem ni ja dobar dan, pa kad mi neko kaže dobar dan, ja njemu kažem dobar dan.

A s provokacijama, vjeruj mi, još nisam kren'o, i bolje mojne tuda, u tome sam vješt, oplakaćeš bez'ze.

Meni je samo pun kurac samooplakivanja. Tog vašeg.
bedrudin

Post by bedrudin »

Jimmy_The_Saint wrote:
Ma, znaš onu priču "ja selamim samo muslimane"....
:shock:
To me uvijek ispizdi, naročito ako ja prvi nazovem selam uhljupu.
ako ti moze stati u obraz da me u nedostatku bilo kakvih argumenata iz cista mira vrijedjas, iako sam nisam posezao za uvredama (a zasluzio si u vise navrata) onda ok, neka ti bude, samo ja nemam namjeru dalje raspravljati sa osobom koja je na tom nivou.
Post Reply