Klanjam se sa štovanjemJimmy_The_Saint wrote: Zašto koji kurac pravimo od sebe lošu kopiju Srba (opsjednutih srpstvom, historijskom nepravdom, genocidom nad njima, tuđim demografskim potencijalom)... Daj ba da se malo izmaknemo s te matrice, jeste nam bliska i dugo nametana, ali ljudi dragi loša je, kurcu ne valja. To je to, bedrudinefendija. I evo naćera me da fulim temu a i abdest bih izgubio da sam ga danas uz'o.
Ima li ideoloske razlike?
-
_BosanaC
- Jimmy_The_Saint
Sestro mila, jel' ti dobro?Reina wrote:Bosnjaci krvoloci....joj cetnicke propagande u mp3
vjerovatno zato Srbija kroz historiju zahvaljuje sto su ih porobile Osmanlije
a ne Austrougarska , pa ja tu je odgovor....
Haj' se svega ti malo raspitaj kod svojih koji su ratovali, kako su ratovali i šta su tačno radili četnicima. A onda nađi način da mi objasniš kako to nije krvoločno nego onako, rafinirano.
I ako misliš da je Turska vlast velika sreća, onda OK, go fuckin' there. Četnici jednva čekaju, još će ti i pomoći. Kao i dosad što su.
-
zmijaIzmaj
amrino wrote:a da se vratimo temi...ko misli da nema razlike izmedu cetnika i ne-tito- ljubaca?
ne mislim
-
amrino
izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?Jimmy_The_Saint wrote:Sestro mila, jel' ti dobro?Reina wrote:Bosnjaci krvoloci....joj cetnicke propagande u mp3
Haj' se svega ti malo raspitaj kod svojih koji su ratovali, kako su ratovali i šta su tačno radili četnicima. A onda nađi način da mi objasniš kako to nije krvoločno nego onako, rafinirano.
I ako misliš da je Turska vlast velika sreća, onda OK, go fuckin' there. Četnici jednva čekaju, još će ti i pomoći. Kao i dosad što su.
- Orhanowski
Evo da ja tebi odgovorim jednim protupitanjem: Kako mi postojima pored njih kao takvih krvoloka i uprkos 500godina njihovog zuluma nad nama?amrino wrote:izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?Jimmy_The_Saint wrote:Sestro mila, jel' ti dobro?Reina wrote:Bosnjaci krvoloci....joj cetnicke propagande u mp3
-
amrino
misli sta hoces ali za mene nije normalan niko ko izjednacava njih i nasOrhanowski wrote:Evo da ja tebi odgovorim jednim protupitanjem: Kako mi postojima pored njih kao takvih krvoloka i uprkos 500godina njihovog zuluma nad nama?amrino wrote:izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?Jimmy_The_Saint wrote: Sestro mila, jel' ti dobro?
ja sam lekciju naucila
a ti se slobodno opusti- nece biti rata ponovo
- Jimmy_The_Saint
Ko govori o izjednačavanju, tuko jedna?
I zašto misliš da si ti neki etalon normalnosti?
Te na koncu, kome je takva normalnost uopće bitna.
-
bedrudin
@Jimmy_The_Saint
Nemam ni ja ni vremena, a ni volje da se upustam u rasprave u kojima se tvrdnje nece argumentovati, ali ni u rasprave u kojima ce pokrice biti istinoljubivi akademici SANU ili naucni "autoriteti" sa rastko.org.yu. Nema smisla dalje raspravljati, jer mi nisi ponudio nikakvu argumentaciju za svoje proizvoljne tvrdnje. Ono sto iznosis i nacin na koji iznosis (bez ikakvih argumenata) bili su polazna osnova za sve "istrage poturica" i genocide koji su vrseni nad Bosnjacima. Ne mislim ja da su Bosnjaci cvjecke, ali nisu ni sultanovi najbliži i najodaniji krvoloci kako im podmece velikosrpska i velikohrvatska istoriografija i "narodno pamcenje".
Mozda te moje ime asocira na kakvog efendiju, ali molim te, nemoj me tek tako u efendije.
Nemam ni ja ni vremena, a ni volje da se upustam u rasprave u kojima se tvrdnje nece argumentovati, ali ni u rasprave u kojima ce pokrice biti istinoljubivi akademici SANU ili naucni "autoriteti" sa rastko.org.yu. Nema smisla dalje raspravljati, jer mi nisi ponudio nikakvu argumentaciju za svoje proizvoljne tvrdnje. Ono sto iznosis i nacin na koji iznosis (bez ikakvih argumenata) bili su polazna osnova za sve "istrage poturica" i genocide koji su vrseni nad Bosnjacima. Ne mislim ja da su Bosnjaci cvjecke, ali nisu ni sultanovi najbliži i najodaniji krvoloci kako im podmece velikosrpska i velikohrvatska istoriografija i "narodno pamcenje".
Mozda te moje ime asocira na kakvog efendiju, ali molim te, nemoj me tek tako u efendije.
- Jimmy_The_Saint
Pošteno, bedrudine....
I katolici vjeruju u "bezgrešno začeće"....
A ako bude vakta i kuveta, iščeprkat ću nešto što bi, po tebi, bilo "halal" izvor.
Dotad, selam.
A ako bude vakta i kuveta, iščeprkat ću nešto što bi, po tebi, bilo "halal" izvor.
Dotad, selam.
- Jimmy_The_Saint
Jah, i? Šta ćemo sad, TUKO?amrino wrote:iz ove poruke se samo vidi razina tvoje kultureJimmy_The_Saint wrote:Ko govori o izjednačavanju, tuko jedna?
-
bedrudin
Orhanowski wrote:Evo da ja tebi odgovorim jednim protupitanjem: Kako mi postojima pored njih kao takvih krvoloka i uprkos 500godina njihovog zuluma nad nama?amrino wrote:izvini molim te...ako smo mi priblizni "krvoloci" kao oni- kako je onda moguce da nakon 500 godina jos uvijek postoje?Jimmy_The_Saint wrote: Sestro mila, jel' ti dobro?
Bosnjaci jos uvijek postoje uprkos 10 genocida, medju kojima je ovaj posljednji bio najstrasniji i najveci genocid u kojem su bar dvije trecine teritorije BiH ociscene od Bosnjaka na najbrutalnije nacine (mozes osvjeziti pamcenje npr. na temi o heroju Nedji Samardzicu na podforumu "Diskusije"). Postoje ni sam ne znam kojim cudom, ali u tri enklave na 28% teritorije i to AVNOJ - evske Bosne bez Sandzaka i drugih teritorija koje su do AVNOJ-a otete na razne nacine. Postoje, izmedju ostalog i zahvaljujuci AVNOJ-u i ZAVNOBiH-u. Pedeset godina Titove Jugoslavije je bio najduzi period u kojem su Bosnjaci bili mirni bez klanja. Postoje iako ih je u posljednjem ratu raseljeno po bijelom svijetu i pobijeno bar polovica od prijeratnog broja. Na mjestu ti je pitanje, cudo i jeste kako glupe ovce postoje tako dugo medju gladnim vukovima.
- Jimmy_The_Saint
Moj bedrudine, tako, što nismo svi ovce a mene bi i stid bilo, ne znam kako tebe nije.
Tako eto nekako.
Tako što nas je bilo i u SS i u Crnoj Legiji, i kod Tita. Tako što neki nariču, a neki šutke odrađuju svoje.
Eto kako.
Tako eto nekako.
Tako što nas je bilo i u SS i u Crnoj Legiji, i kod Tita. Tako što neki nariču, a neki šutke odrađuju svoje.
Eto kako.
-
bedrudin
hoces da kazes da vjeruju bez argumenata? postujem, jer to vjerovanje samo po sebi ne nanosi nikome zlo, za razliku od opasnih istorijskih falsifikata.Jimmy_The_Saint wrote:Pošteno, bedrudine....
"halal" izvor?A ako bude vakta i kuveta, iščeprkat ću nešto što bi, po tebi, bilo "halal" izvor.
Pozdrav i tebi.Dotad, selam.
- Jimmy_The_Saint
Na rastku čitam samo sabrana djela Pere Kočića pomalo, i srbijanski SF, ponekad.
Za SANU znam dobro ko su i šta su.
Tako da ti to ne stoji.
I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.
Za SANU znam dobro ko su i šta su.
Tako da ti to ne stoji.
I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.
-
zmijaIzmaj
nekako bi i zvucalo kao da ce se neko jako naljutiti, i razbiti nekom drugom monitorJimmy_The_Saint wrote:
-
bedrudin
vidis, sad sam se ja izrazio metaforicki. zao mi je ako nisi sam mogao uociti, "glupe ovce i gladni vukovi" su opste mjesto.Jimmy_The_Saint wrote:Moj bedrudine, tako, što nismo svi ovce a mene bi i stid bilo, ne znam kako tebe nije.
ne znam o kakvom stidu pricas? mozda te stid sto berz bilo kakvog pokrica jedan narod nazivas sultanovim najbližim i najodanijim krvolocima
kako?Tako eto nekako.
Dobro, fin skok, od okupacije Osmanlija do II svjetskog rata, iako nismo jos rascistili ni s Osmanlijama... Ne znam da li su Bosnjaci bili Hitlerovi i Musolinijevi najbliži i najodaniji krvoloci, ali niko ne spori da je bilo Bosnjaka u SS i Crnoj legiji niti ih iko pravda. Veci dio, pogotovo u Istocnoj Bosni nigdje se nije mogao prikljuciti jer su ih preduhitrili cetnici, pa su zavrsili poklani po jamama i u Drini, medju kojima veliki broj moje rodbine. Od mojih, muskarci koji su izbjegli klanje uglavnom prikljucili su se partizanima. Znam i da su neki stali na stranu ustasa i talijana jer u toj situaciji tu vidjeli jedini zaklon od cetnickih hordi. Za imalo dublju analizu nemam vise ni strpljenja ni vremena, ali nije sve tako jednostavno kako izgleda.Tako što nas je bilo i u SS i u Crnoj Legiji, i kod Tita. Tako što neki nariču, a neki šutke odrađuju svoje.
opet moram da pitam kako?Eto kako.
- Jimmy_The_Saint
Ma, znaš onu priču "ja selamim samo muslimane"....zmijaIzmaj wrote:nekako bi i zvucalo kao da ce se neko jako naljutiti, i razbiti nekom drugom monitorJimmy_The_Saint wrote:
I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.da nema ovog smaje na kraju
![]()
(offtopic, naravno
)
To me uvijek ispizdi, naročito ako ja prvi nazovem selam uhljupu.
-
bedrudin
mene nije naljutilo sto me pozdravljas "selamom", pozdravom koji ne praktikujem, iako je ocito da je provokacija u pitanju, a ti se ljutis sto ti ja potpuno neodredjeno odgovaram sa "pozdrav i tebi" . svastaJimmy_The_Saint wrote: I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.
-
zmijaIzmaj
ma pusti covjeka, kad on sam ne zeli da bude efendija (tur. gospodin
)
-
SherlockHolmes
Kao neutralcu, mensecini da bi se sa malo himbera puno bolje razumjelibedrudin wrote:mene nije naljutilo sto me pozdravljas "selamom", pozdravom koji ne praktikujem, iako je ocito da je provokacija u pitanju, a ti se ljutis sto ti ja potpuno neodredjeno odgovaram sa "pozdrav i tebi" . svastaJimmy_The_Saint wrote: I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.
- Jimmy_The_Saint
Ne praktikujem ni ja dobar dan, pa kad mi neko kaže dobar dan, ja njemu kažem dobar dan.bedrudin wrote:mene nije naljutilo sto me pozdravljas "selamom", pozdravom koji ne praktikujem, iako je ocito da je provokacija u pitanju, a ti se ljutis sto ti ja potpuno neodredjeno odgovaram sa "pozdrav i tebi" . svastaJimmy_The_Saint wrote: I druga stvar, to "pozdrav i tebi" moglo bi me jako naljutit' jer jako dobro znam šta 'oćeš reć'.
A s provokacijama, vjeruj mi, još nisam kren'o, i bolje mojne tuda, u tome sam vješt, oplakaćeš bez'ze.
Meni je samo pun kurac samooplakivanja. Tog vašeg.
-
bedrudin
Jimmy_The_Saint wrote:
Ma, znaš onu priču "ja selamim samo muslimane"....
ako ti moze stati u obraz da me u nedostatku bilo kakvih argumenata iz cista mira vrijedjas, iako sam nisam posezao za uvredama (a zasluzio si u vise navrata) onda ok, neka ti bude, samo ja nemam namjeru dalje raspravljati sa osobom koja je na tom nivou.To me uvijek ispizdi, naročito ako ja prvi nazovem selam uhljupu.