AVAZOVA BRIGA O KABINETIMA PREDSJEDNISTVA

Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

jusuff wrote:
mIRCerka wrote:
jusuff wrote: ideja jugoslovenstva je starija od tita, hebemu uciteljicu... nemoj sada da drzim predavanje, visis po netu pa malo proguglaj

a koliko je iskreno bilo to jugoslovenstvo vidjesmo (na zalost i osjetismo)...

a ne sjecas se ti tita, priznaj
TITO je ucinio da se svi zaista tako osjecaju! Sproveo ideju u praksu
moja mirci

jel sad kontas sta govorim?
ne vristi, ne pomaze...
cuj ideju u praksu... cuj ucinio da se svi tako osjecaju... pa nije valjda hipnotizirao cijeli narod... hmmmm, mozda i jeste
i sta bi s praksom? idejom? projekat uspio? koliko je kostao? polaze li racun ili se hinjski smjeska i tebi i meni... tebi sto si jos hipnotizirana, a meni sto ne znam kako da te probudim
hmm koliko ja znam, tito nije morao ni da natjera omladince da idu na radne akcije.. islo se s pjesmom. opet kako ko, neko je isao mozda sto je mislio: idu svi, pa idem i ja.. neko sto je mislio da nema izbora.. ali oni koje ja znam su isli jer su vjerovali da nesto mogu promijeniti i svojim radom uciniti boljim..

sad mlade ne moze ni hare ni alija a bogami ni jedan drugi da natjera da ociste ispred svog ulaza, a ne da ociste npr korito rijeke Bosne.. ili bilo sta drugo.. o autoputu i dobrovoljnim radnim akcijama da ne govorim.. sad nam za sve trebaju NGOs...

toliko o titu i njegovoj nevaljalosti, bar na podrucju rada, osjecaja pripadnisti necemu... ono sto se desilo nakon sto je on malo omatorio pa su drugi kolo vodili je vec tema neke druge emisije..

nije ni on savrsen bio, ali mu se neke stvari moraju priznati.. bar bi trebale, ako se vec ne moraju..
Last edited by Pearl on 28/11/2006 11:09, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: Uspio je zatalasati, i to je odlicno.
Mozda pokusava signalizirati ljudima da je doslo vrijeme da se vratimo u onaj psihicki stav gdje smo svi prvo bili DRZAVLJANI pa tek onda nacionalno onesvjesteni pojedinci.

Druze Zeljko, imas puno pravo da nam svima je*es mater dokle god svi prvo ne budu BOSANCI I HERCEGOVCI a tek ona Bosnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali.

Toliko od mene za sad.

PS Avaz je i dalje supacka novina.
Slazem se sa tvojom konstataciom osim jedne stvari- zar je vjesanje slike jedini nacin da se zatalasa i da nas "pretvori" u bosance i hercegovce? Ja licno tita ne dozivljavam kao nekoga "svoga". Ne politicki (da opet ne budem pogresno shvacena) nego samo zbog toga sto sam rodjena 81. Tito je za mene a iza ostale mlade- bez obzira kakve njihove furke bile- stvar daleke proslosti. Ako se vec treba vracati u proslost- onda bih se slozila sa prijedlogom -kraljica Katarina ili npr. Ban Kulin.
Da si imala uciteljicu koja valja, znala bi da je Tito od raznorazne gamadi na Balkanu napravio Jugoslovene, koji su prvenstveno bili Jugosloveni, pa tek onda sve ostalo.
O tom talasanju ja govorim.
:D
Ej moja ti...Imala sam ja super ucitelja. Naucio sas je svim pjesmicama o titu, naucio nas je kako se veze crvena marama, kako smo svi jugosloveni i jugoslovenke,naucio nas je tome kako nam je svima lijepo, kako je hrabra ona partizanka sto je bombe bacala...a onda je otisao "na drugu stranu" i klao malu djecu.
E to je bilo nesto sto moj mali mozak nije mogao da shvati a ti mi sada popujes. Jel stvarno mislis da je bilo ijedno dijete koje nije voljelo tita?????Pa ispirali su nam mozak jos od obdanista!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jusuff wrote: ne vristi, ne pomaze...
cuj ideju u praksu... cuj ucinio da se svi tako osjecaju... pa nije valjda hipnotizirao cijeli narod... hmmmm, mozda i jeste
i sta bi s praksom? idejom? projekat uspio? koliko je kostao? polaze li racun ili se hinjski smjeska i tebi i meni... tebi sto si jos hipnotizirana, a meni sto ne znam kako da te probudim
Ne vristim...pisem polako jer znam da ne znas brzo citati :D

Nisam ja hipnotizirana. Meni je samo mnog draza ideja koju je aplicirao Tito, nego ideje koje apliciraju sadasnji politicari.
Znas, sad ce mnogi poceti meni srati oko golog otoka i slicno, ali pregledaj forum i pogledaj kakve komentare raja ostavlja za raznorazne stvari (nabijaju na kolac/kurac/palac svoje neistomisljenike itd) a imaju obraza nesto reci za Tita. Koji je, dok su se nasi djedovi zvali drugovi, ucinio da da moj dedo rudar udarnik zivi ko gospodin. A sad...ne moram ti dalje pricati.
mostarac

Post by mostarac »

arman1 wrote:
SiSaJuMe wrote:
arman1 wrote: Reći ću Bravo Željko majstore kad Radmanović negdje kaže da je člana predsjedništva BiH punih usta, a da pri tome ne spomene da je SRPSKI član predsjedništva izabran u čentitetu od strane četnika kakv je Mićo Daduli.
Jaro pa nemoze sve preko noci. Valja idiotski nacionalizam izbit iz dupeta bih naroda.
Znam ja to. Ali ne može se sve po inoj narodnj "sabur sine, sabur". Nekad treba udarat po koljenima i vratove lomiti.
Neće se ništa postići ako se bude bježalo od talasanja.
a taj nacionalizam se upravo najvise grozi i plasi cak i mrtvog bravara i njegovog lika i djela. Niko im nije dohakao kao on :)
SA 071

Post by SA 071 »

amrino wrote: Slazem da je tito bio jako bitna licnost za ocuvanje BiH i zbog toga (i mnogih drugih stvari) se mora postovati. Isto kao sto se treba postovati i rahmetli predsjednik Alija. POSTOVANJE JEDNOG NE MORA DA IZRAZAVA ODBOJAN STAV PREMA DRUGOM- KAKO NEKI OVDJE TO ZELE DA PREDSTAVE Ali nazalost i jedan i drugi su proslost. Nas problem je sto mi danas nemamo na koga da se ugledamo u u koga da se uzdamo . Dok taj problem ne rijesimo nema nam napretka, a vracanje u proslost sam samo moze donjeti lijepe uspomene i nista drugo.
Potpisujem...

Mostarac, nemoj precjenjivati ni Tita. Nije on bio '45-'46 tako jak kao sto mislis. Morao je i on balansirati izmedju Srbije (i njenih ideja) za koju mu je cini mi se Djilas predlagao da je tretiraju kao okupiranu teritoriju (sto u tom momentu i jeste bila s obzirom na vjernost kralju i brojcanu nadmocnost cetnika u odnosu na prtizane koji su tamo bili za vrijeme rata) s jedne strane, i jacanja Jugoslavije s druge strane. Pa ako je to jacanje trebalo zrvtvovati Bosnu i Muslimane, za njega je bilo u redu. Kada su se pobunili bosanski prvoborci i partijski funkcioneri, odustalo se od zrtvovanja Bosne. Doduse, Muslimani su se i dalje zrtvovali.

Jedan dio naroda mozda i misli da je njegovoj slici mjesto u predsjednistu, ali po toj logici ima i onih koji to ne misle, pa onih koji misle da je i Karadzicevoj slici tamo mjesto ili u kabinetu predjednika RS jer zahvaljujuci njemu je imaju. A sve je nekorektno.

Jedini nasa prava historijska velicina koju nema razloga niko da ne smatra svojom su Kralj Tvrtko i ljudi iz tog perioda.

P.S. Nisu Alija i Haris pisali smrtovnicu Bosni. To su radili Slobodan i Franjo pod supervizijom politicara iz Rusije, Francuske i Engleske. Moj Mostarac... :roll:
kub lajkan

#56 Re: AVAZOVA BRIGA O KABINETIMA PREDSJEDNISTVA

Post by kub lajkan »

hrasno38 wrote:Zloupotreba Titove slike

Šta će se dogoditi ako sutra, poslije Komšića, Nebojša Radmanović u svoj kabinet donese sliku Slobodana Miloševića, a Haris Silajdžić sliku Alije Izetbegovića

Josip Broz Tito vratio se u zgradu Predsjedništva BiH. Zaslugu i odgovornost za ovu akciju preuzeo je hrvatski član kolektivnog šefa države Željko Komšić.
Spektakularni čin vješanja Titine slike na zid Komšićevog ureda prenosila je i državna televizija. U prilogu posvećenom za Dan državnosti našlo se mjesta i za marketinšku promociju jedne sarajevske kafane koja nosi Brozovo ime, a čiji je menadžer brat aktuelnog šefa Komšićevog kabineta.
Privatno, Željko Komšić i njegov posilni Amir Ibrović imaju pravo voljeti Tita, nositi njegov portret u novčaniku ili istetovirati ga na ruci. Kao što mogu ići na piće gdje hoće i kada hoće.
Situacija se znatno mijenja kada njih dvojica nastupaju kao državnik i njegov službenik. Onda nije samo njihova stvar i stvar njihove ideologije, čija će slika krasiti zidove Predsjedništva BiH i koja će kafana biti na ekranu javnog servisa.
Šta će se, primjerice, dogoditi ako sutra Nebojša Radmanović u svoj kabinet donese sliku Slobodana Miloševića, a Haris Silajdžić sliku Alije Izetbegovića? Ko ih u tome može spriječiti i čemu vodi ova vrsta nametnutog političkog kaprica i voluntarizma.
Na kraju, s kojim pravom Željko Komšić, kao hrvatski član Predsjedništva BiH - što mu je ustavna pozicija - Hrvatima u ovoj zemlji nameće komunističku ikonografiju. Posebno što rezultati proteklih izbora govore da za njega nije glasala većina hrvatskih birača.
Zloupotreba slike Josipa Broza koristi samo dežurnim mrziteljima njegovog lika i djela. On ima svoje mjesto u historiji i treba ga sačuvati od dnevnopolitičkih avanturista.
A Komšić, ako već želi biti autentičan, u svom kabinetu može držati sliku Zlatka Lagumdžije.
Njegova politička vjernost i servilnost prema živom Lagumdžiji mnogo je veća nego prema mrtvom i nezaštićenom Titu.

Piše: Fadil MANDAL

Znaci ovo je trasa kojom ce krenuti Avaz, podrzavajuci borbu za ravnopravnost, napredak i pravdu u BiH.

Je li je zacrtao Silajdzic onog ponedjeljka navece kad je napao Komsica, smatrajuci ga jako losim rjesenjem za Predsjednistvo?

Jadno, jadno, jadno...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: Slazem se sa tvojom konstataciom osim jedne stvari- zar je vjesanje slike jedini nacin da se zatalasa i da nas "pretvori" u bosance i hercegovce? Ja licno tita ne dozivljavam kao nekoga "svoga". Ne politicki (da opet ne budem pogresno shvacena) nego samo zbog toga sto sam rodjena 81. Tito je za mene a iza ostale mlade- bez obzira kakve njihove furke bile- stvar daleke proslosti. Ako se vec treba vracati u proslost- onda bih se slozila sa prijedlogom -kraljica Katarina ili npr. Ban Kulin.
Da si imala uciteljicu koja valja, znala bi da je Tito od raznorazne gamadi na Balkanu napravio Jugoslovene, koji su prvenstveno bili Jugosloveni, pa tek onda sve ostalo.
Ej moja ti...Imala sam ja super ucitelja. Naucio sas je svim pjesmicama o titu, naucio nas je kako se veze crvena marama, kako smo svi jugosloveni i jugoslovenke,naucio nas je tome kako nam je svima lijepo, kako je hrabra ona partizanka sto je bombe bacala...a onda je otisao "na drugu stranu" i klao malu djecu.
E to je bilo nesto sto moj mali mozak nije mogao da shvati a ti mi sada popujes. Jel stvarno mislis da je bilo ijedno dijete koje nije voljelo tita?????Pa ispirali su nam mozak jos od obdanista!
Citajuci vecinu tvojih komentara, svaka im cast ako su tebi imali sta isprati.
mostarac

Post by mostarac »

SA 071 wrote:
amrino wrote: Slazem da je tito bio jako bitna licnost za ocuvanje BiH i zbog toga (i mnogih drugih stvari) se mora postovati. Isto kao sto se treba postovati i rahmetli predsjednik Alija. POSTOVANJE JEDNOG NE MORA DA IZRAZAVA ODBOJAN STAV PREMA DRUGOM- KAKO NEKI OVDJE TO ZELE DA PREDSTAVE Ali nazalost i jedan i drugi su proslost. Nas problem je sto mi danas nemamo na koga da se ugledamo u u koga da se uzdamo . Dok taj problem ne rijesimo nema nam napretka, a vracanje u proslost sam samo moze donjeti lijepe uspomene i nista drugo.
Potpisujem...

Mostarac, nemoj precjenjivati ni Tita. Nije on bio '45-'46 tako jak kao sto mislis. Morao je i on balansirati izmedju Srbije (i njenih ideja) za koju mu je cini mi se Djilas predlagao da je tretiraju kao okupiranu teritoriju (sto u tom momentu i jeste bila s obzirom na vjernost kralju i brojcanu nadmocnost cetnika u odnosu na prtizane koji su tamo bili za vrijeme rata) s jedne strane, i jacanja Jugoslavije s druge strane. Pa ako je to jacanje trebalo zrvtvovati Bosnu i Muslimane, za njega je bilo u redu. Kada su se pobunili bosanski prvoborci i partijski funkcioneri, odustalo se od zrtvovanja Bosne. Doduse, Muslimani su se i dalje zrtvovali.

Jedan dio naroda mozda i misli da je njegovoj slici mjesto u predsjednistu, ali po toj logici ima i onih koji to ne misle, pa onih koji misle da je i Karadzicevoj slici tamo mjesto ili u kabinetu predjednika RS jer zahvaljujuci njemu je imaju. A sve je nekorektno.

Jedini nasa prava historijska velicina koju nema razloga niko da ne smatra svojom su Kralj Tvrtko i ljudi iz tog perioda.

P.S. Nisu Alija i Haris pisali smrtovnicu Bosni. To su radili Slobodan i Franjo pod supervizijom politicara iz Rusije, Francuske i Engleske. Moj Mostarac... :roll:
jah :roll:
jusuff

Post by jusuff »

mostarac wrote:
jusuff wrote:upravo ova rasprava je razlog zasto u drzavnim institucijama ne treba kaciti nikakve slike... posebno ne ovih recentnih igraca...
katarina, kulin, tvrtko... sve moze
tito - jok
zasto ne? zato sto ce se na 10 ljudi koji se slazu sa Titovom slikom u predsjednistvu, naci jedan koji se ne slaze?
mislim da na svijet oko sebe gledas kroz ruzicaste cvike... taj ti je odnos bio dok je tito bio ziv...
ovdje se ne radi samo o titu, stvar je principa... nicija slika, pa ni titova ili alijina...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jusuff wrote:
mostarac wrote:
jusuff wrote:upravo ova rasprava je razlog zasto u drzavnim institucijama ne treba kaciti nikakve slike... posebno ne ovih recentnih igraca...
tito - jok
zasto ne? zato sto ce se na 10 ljudi koji se slazu sa Titovom slikom u predsjednistvu, naci jedan koji se ne slaze?
mislim da na svijet oko sebe gledas kroz ruzicaste cvike... taj ti je odnos bio dok je tito bio ziv...
ovdje se ne radi samo o titu, stvar je principa... nicija slika, pa ni titova ili alijina...
Nema zakona o drzavnim praznicima JOS UVIJEK.
Mislim da nema zakona ni o drzavnim institucijama i kacenju slika (ako ima, pliz postavite link).
dakleM, sve sto urade, NE RADE PROTUZAKONITO JER ZAKONA NEMA!
mostarac

Post by mostarac »

jusuff wrote:
mostarac wrote:
tito - jok
mislim da mali covjek sada vise postuje Tita nego sto je to cinio kad je isti bio ziv, a njegove zasluge za BiH su ogromne i njegova slika u Predsjednistvu je najmanje sto se moze uciniti i ne stavljaj ga majke ti sa Alijom u istu recenicu, jer dok je Tito gradio i stvarao Bosnu, ovaj je to sve sa svojim pljackasima, mafijasima i koalicionim partnerima temeljito sahranio i razgradio
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Eh znao sam da ce ova tema uzburkati vec uzburkane duhove pa sam je zato i postavio. Posto sam postavio onda je red da i dam svoje misljenje a ne da bude da sam zakuho a onda se ispario. Nekako je po meni Avaz jedva docekao da malo napise o tome i da nam svima objasni kako to nije u redu jer bi ostala dva clana predsjednistva mogla da naprave isto. E pa ima razlika recimo izmedju Tita i Milosevica a to je da je ovaj prvi neko koga je respektovao i postivao cijeli svijet a ovaj drugi je ratni zlocinac. Ovaj prvi nam je osigurao 45 godina mira, napretka, posla, stanova, prosperiteta, postovanja jednih prema drugima a opet ovaj drugi je napravio groblja sirom bivse YU i zavadio sve narode i narodnosti. Nisam ni ja neki poklonik ikonografije i vjerovatno bi i bilo najprimjerenije da u toj zgradi stoje samo obiljezja drzave i umjetnicke slike ali ako vec treba stajati necija slika onda sam ja sasvim sigurno da to bude Titova jer niti jedan drzavnik sa nasih prostora jos u sljedecih 50 godina nece mu doci ni do pupka jer svi se oni bore svoje a Tito se borio za sve i to je osnovna razlika.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

mostarac wrote:
arman1 wrote:
SiSaJuMe wrote: Jaro pa nemoze sve preko noci. Valja idiotski nacionalizam izbit iz dupeta bih naroda.
Znam ja to. Ali ne može se sve po inoj narodnj "sabur sine, sabur". Nekad treba udarat po koljenima i vratove lomiti.
a taj nacionalizam se upravo najvise grozi i plasi cak i mrtvog bravara i njegovog lika i djela. Niko im nije dohakao kao on :)
Da, da vidim kako im je dohakao. Svaki put kad upalim TV ili radio, ili otvorim novine, a u vrijeme izbora ne mogu da vidim grad od plakata tih kojima je dohakao.
Umal da zaboravim u vrijeme kad je dohakavao ti isti su bili sa njim u rovu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

arman1 wrote:
mostarac wrote:
arman1 wrote: Znam ja to. Ali ne može se sve po inoj narodnj "sabur sine, sabur". Nekad treba udarat po koljenima i vratove lomiti.
Da, da vidim kako im je dohakao. Svaki put kad upalim TV ili radio, ili otvorim novine, a u vrijeme izbora ne mogu da vidim grad od plakata tih kojima je dohakao.
Umal da zaboravim u vrijeme kad je dohakavao ti isti su bili sa njim u rovu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa da nekolicina ljudi koji su radili na eliminaciji paravojnih formacija po istocnoj hercegovini i istocnoj bosni nisu potrovani i na druge nacine likvidirani, ne bi te snage ojacale 1991.godine. Ali to je nesto sto se nije ucilo u knjigama istorije :D
arman1

Post by arman1 »

mostarac wrote: mislim da mali covjek sada vise postuje Tita nego sto je to cinio kad je isti bio ziv, a njegove zasluge za BiH su ogromne i njegova slika u Predsjednistvu je najmanje sto se moze uciniti i ne stavljaj ga majke ti sa Alijom u istu recenicu, jer dok je Tito gradio i stvarao Bosnu, ovaj je to sve sa svojim pljackasima, mafijasima i koalicionim partnerima temeljito sahranio i razgradio
Pljačkali su takvi kao ti.
Što se mene tiće ne stavljaj zagorca u istu rečenicu sa Aljom. Ipak je aljo BiH predsjednik, a Zagorac je predsjednik ex-yu koja je u BiH strpala svu prljavu industriju, a na čelne pozicije dovela ljude iz drugih republika.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

arman1 wrote:
mostarac wrote: mislim da mali covjek sada vise postuje Tita nego sto je to cinio kad je isti bio ziv, a njegove zasluge za BiH su ogromne i njegova slika u Predsjednistvu je najmanje sto se moze uciniti i ne stavljaj ga majke ti sa Alijom u istu recenicu, jer dok je Tito gradio i stvarao Bosnu, ovaj je to sve sa svojim pljackasima, mafijasima i koalicionim partnerima temeljito sahranio i razgradio
Što se mene tiće ne stavljaj zagorca u istu rečenicu sa Aljom. Ipak je aljo BiH predsjednik, a Zagorac je predsjednik ex-yu koja je u BiH strpala svu prljavu industriju, a na čelne pozicije dovela ljude iz drugih republika.
A zivota ti gdje bi ti stavio zeljezaru ako ne blizu rudnika zeljeza?
Gdje bi stavio TE ako ne blizu rudnika uglja?
mostarac

Post by mostarac »

arman1 wrote:
cak i da je istina to sto govoris, nepobitna je istina da je Alija sa svojim haverima "fahretima" i "haretima" i tu i takvu prljavu industriju utopio strancima za po jednu markicu debelo zaradivsi na njoj, pa danas nemamo ni takve ni bilo kakve druge industrije
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 10:26, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: Da si imala uciteljicu koja valja, znala bi da je Tito od raznorazne gamadi na Balkanu napravio Jugoslovene, koji su prvenstveno bili Jugosloveni, pa tek onda sve ostalo.
Djevojko draga jel ti tako u zivotu inace rezonujes stvari?
Ako se neko ne slaze s tobom odmah pribjegavas vrijedjanju?
Ne valja ti to stvarno- govorim iz najboljih namjera.
Kada pricamo o politici , nema potrebe da u diskusiju ukljucimo jos i licne uvrede.
I to one najofirnije tipa "glupa si" .jel stvarno mislis da je to najbolji nacin da pokazes kako si u stvari ti ta koja je pametna?

:? sve najbolje i nemoj vise odgovarati na moje postove. kada u gornjem lijevom uglu procitas "amrino"- preskoci molim te!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: Ej moja ti...Imala sam ja super ucitelja. Naucio sas je svim pjesmicama o titu, naucio nas je kako se veze crvena marama, kako smo svi jugosloveni i jugoslovenke,naucio nas je tome kako nam je svima lijepo, kako je hrabra ona partizanka sto je bombe bacala...a onda je otisao "na drugu stranu" i klao malu djecu.
Kada pricamo o politici , nema potrebe da u diskusiju ukljucimo jos i licne uvrede.
I to one najofirnije tipa "glupa si" .jel stvarno mislis da je to najbolji nacin da pokazes kako si u stvari ti ta koja je pametna?

:? sve najbolje i nemoj vise odgovarati na moje postove. kada u gornjem lijevom uglu procitas "amrino"- preskoci molim te!
Wau, pa amrino nisi se valjda nasla uvrijedjena?
Pa ljudi moji, jeste li vi normalni ili fakat mislite da ovdje svi imaju kratkorocno pamcenje?
Majke mi treba napraviti arhivu svih bisera, i onda kad ti kazem da se cudim da su ti nasli nesto za ispiranje, fino okacim tvojih 10 postova koji potkrepljuju tu tvrdnju!
PS Ja nisam haretovac da pri diskusiji pribjegavam vrijedjanju. A nisam ni Zlajina mala. Ja sam mIRCi koju nije strah reci ono sto misli direktno :D
PPS gdje ti je Viki?
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: Citajuci vecinu tvojih komentara, svaka im cast ako su tebi imali sta isprati.

Pa ljudi moji, jeste li vi normalni ili fakat mislite da ovdje svi imaju kratkorocno pamcenje?
Majke mi treba napraviti arhivu svih bisera, i onda kad ti kazem da se cudim da su ti nasli nesto za ispiranje, fino okacim tvojih 10 postova koji potkrepljuju tu tvrdnju!
PS Ja nisam haretovac da pri diskusiji pribjegavam vrijedjanju. A nisam ni Zlajina mala. Ja sam mIRCi koju nije strah reci ono sto misli direktno :D
PPS gdje ti je Viki?
ljudi na ovom forumu imaju jaku sposobnost da iz svakog izvuku ono najgore i da te sto je moguce vise isprovociraju. ako ti zelis da vadis moje "bisere"- bujrum! ne mogu reci da ih nema. a ne sumnjam u to da je tvoj post-box cist ko suza i vrvi od pametnih recenica. jer si ti pametna a ja sam glupa.eto jesam ako ce ti biti lakse. ali nemoj se majke ti diciti svojom tolerancijom i sirokim pogledom na svijet jer ko god napise nesto sto nije u kodeksima tvog cistog misljenja i brilijantnog uma pocnes da vrijedjas. ono nisko.izvuci ijedan moj komentar u kojem sam tebe licno uvrijedila- ako mognes da ga nadjes.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: Djevojko draga jel ti tako u zivotu inace rezonujes stvari?

PPS gdje ti je Viki?
ljudi na ovom forumu imaju jaku sposobnost da iz svakog izvuku ono najgore i da te sto je moguce vise isprovociraju. ako ti zelis da vadis moje "bisere"- bujrum! ne mogu reci da ih nema. a ne sumnjam u to da je tvoj post-box cist ko suza i vrvi od pametnih recenica. jer si ti pametna a ja sam glupa.eto jesam ako ce ti biti lakse. ali nemoj se majke ti diciti svojom tolerancijom i sirokim pogledom na svijet jer ko god napise nesto sto nije u kodeksima tvog cistog misljenja i brilijantnog uma pocnes da vrijedjas. ono nisko.izvuci ijedan moj komentar u kojem sam tebe licno uvrijedila- ako mognes da ga nadjes.
Jebo majku ako sam ja igdje napisala ista o tome koliko sam ja tolerantna i sirokih pogleda :D

Sto vi volite ljudima govoriti i tumaciti sta su oni rekli, to je cudo...
Ne uzbudjuj se amrino, ovo je ipak samo forum.
PS Ponavljam, ja nisam Haretovac da bi radila po principu AKO NISI SA MNOM ONDA SI MOJ NEPRIJATELJ. Prestani citati izmedju redova, jer ja pisem direktno, a i kad se nesto ne shvati direktno, trudim se da nacrtam :D
zivila ti meni 100 (%) godina.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

arman1 wrote:
Tako je njih dvojica nikako ne mogu u istu recenicu jer sa onim smo uzivali a sa ovim smo ginuli. Sa onim smo radili a sa ovim smo "jeli zlatnim kasikama". Sa onim smo svaku godinu isli na more a sa ovim more nam postade Jablanicko jezero. Sa onim me niko nije pistao sta sam i ko sam a sa ovim prvo moram da se izjasnim jesam li B ili H ili S pa tek onda mogu dalje. Sa onim dobih pasos za sve zemlje svijeta a sa ovim dobih pasos za sve zemlje svijeta samo mi ne daju da udjem u njih jer mi je drzava takva kakva jeste.
Znas kao sto je neuporediv Alija sa Milosevicem i Tudjmanom onda su sva trojica neuporedivi sa sa zagorcem.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:
Tako je njih dvojica nikako ne mogu u istu recenicu jer sa onim smo uzivali a sa ovim smo ginuli. Sa onim smo radili a sa ovim smo "jeli zlatnim kasikama".
Saznala sam sta znaci "jesti zlatnim kasikama".

Sve ce to narod pozlatiti, opet cemo jesti govna zlatnim kasikama.
arman1

Post by arman1 »

mIRCerka wrote:
hrasno38 wrote:
Tako je njih dvojica nikako ne mogu u istu recenicu jer sa onim smo uzivali a sa ovim smo ginuli. Sa onim smo radili a sa ovim smo "jeli zlatnim kasikama".
Saznala sam sta znaci "jesti zlatnim kasikama".

Sve ce to narod pozlatiti, opet cemo jesti govna zlatnim kasikama.
Ko hoće Bujrum.
Mojima su "crveni" dosta zla nanijeli. Opljačkali nas, protjerali i da ne spominjem šta sve ne.
Samo zato što nisu htjeli da se odreknu vjere, samo ato što su se rodili kao takvi. I ne govori mi molim te kako je tito bio dobar. Jes nekima. Prema nekima je bio pravi zlikovac. Isti staljin.
Dabogda u paklu gorio.
Post Reply