hmm koliko ja znam, tito nije morao ni da natjera omladince da idu na radne akcije.. islo se s pjesmom. opet kako ko, neko je isao mozda sto je mislio: idu svi, pa idem i ja.. neko sto je mislio da nema izbora.. ali oni koje ja znam su isli jer su vjerovali da nesto mogu promijeniti i svojim radom uciniti boljim..jusuff wrote:ne vristi, ne pomaze...mIRCerka wrote:TITO je ucinio da se svi zaista tako osjecaju! Sproveo ideju u praksujusuff wrote: ideja jugoslovenstva je starija od tita, hebemu uciteljicu... nemoj sada da drzim predavanje, visis po netu pa malo proguglaj
a koliko je iskreno bilo to jugoslovenstvo vidjesmo (na zalost i osjetismo)...
a ne sjecas se ti tita, priznaj
moja mirci
jel sad kontas sta govorim?
cuj ideju u praksu... cuj ucinio da se svi tako osjecaju... pa nije valjda hipnotizirao cijeli narod... hmmmm, mozda i jeste
i sta bi s praksom? idejom? projekat uspio? koliko je kostao? polaze li racun ili se hinjski smjeska i tebi i meni... tebi sto si jos hipnotizirana, a meni sto ne znam kako da te probudim
sad mlade ne moze ni hare ni alija a bogami ni jedan drugi da natjera da ociste ispred svog ulaza, a ne da ociste npr korito rijeke Bosne.. ili bilo sta drugo.. o autoputu i dobrovoljnim radnim akcijama da ne govorim.. sad nam za sve trebaju NGOs...
toliko o titu i njegovoj nevaljalosti, bar na podrucju rada, osjecaja pripadnisti necemu... ono sto se desilo nakon sto je on malo omatorio pa su drugi kolo vodili je vec tema neke druge emisije..
nije ni on savrsen bio, ali mu se neke stvari moraju priznati.. bar bi trebale, ako se vec ne moraju..