Nisam opristalica smrtne kazne jer mislim da je preblaga. Dozivotna u kakvoj rupi bez prozora na vodi i hljebu bi bio moj izbor........nek do kraja zivota razmislja sta je uradio....
Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo
-
Saraswati
Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
Ja mislim da ako covjek ima savjest, tada mu je to najveca kazna. Ne moze tu pomoc ni 15 ni 20 godina, ni dozivotna kazna.
Ovog malca slucajno znam, poznajem tacnije. Znam da nije cvjecka, ali mi nije jasno kako je do ovoga doslo. Mislim da nije ni njemu. U svakom slucaju, uzasno mi ga je zao. Mislim da mu nema vece kazne od toga sto ce s tim ubistvom na dusi morati da se nosi cijeli zivot.
Slazem se sa anais da je ovo jedna velika tragedija kako za porodicu ubijenog mladica, tako i za porodicu ovog malog...
Ja mislim da ako covjek ima savjest, tada mu je to najveca kazna. Ne moze tu pomoc ni 15 ni 20 godina, ni dozivotna kazna.
Ovog malca slucajno znam, poznajem tacnije. Znam da nije cvjecka, ali mi nije jasno kako je do ovoga doslo. Mislim da nije ni njemu. U svakom slucaju, uzasno mi ga je zao. Mislim da mu nema vece kazne od toga sto ce s tim ubistvom na dusi morati da se nosi cijeli zivot.
Slazem se sa anais da je ovo jedna velika tragedija kako za porodicu ubijenog mladica, tako i za porodicu ovog malog...
- pitt
Naravno da je tragedija, jedan zivot je izgubljen a drugi upropasten. Ne znam kakve su okolnosti nagnale ovog klinca na ovaj uzasan zlocin, to je na sudu da utvrsdi pri izricanju kazne, ali za nekog ko sa predumuisljajem oduuzme nekom zivot mislim das je macimalna kazna sasvim primjerena. 
- taxi_driver
Kojeg malog?pa jarane i buraz mu je ubica.vidis li da su se osilili.daidza im je precednik.ma jebo bi mu ja znanje.nikad on iz cuze ne bi izasao.a sta bi pisao da ti je buraza ubio?Saraswati wrote:Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
- taxi_driver
Kojeg malog?pa jarane i buraz mu je ubica.vidis li da su se osilili.daidza im je precednik.ma jebo bi mu ja znanje.nikad on iz cuze ne bi izasao.a sta bi pisao da ti je buraza ubio?Saraswati wrote:Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
-
Zhaba
anais ipak je on maloljetan! osim toga mislim da uopste nije potrebno da se puno ime i prezime printa.anais_nin wrote:a istovremeno toliko o zastiti identiteta maloljetnih osobamIRCerka wrote:nije bitno sto je momak od 24 godine ubijen, vec sto se iza f.s. inicijala mozda krije bratic od Lepog?
![]()
![]()
![]()
![]()
mogli su mu fino puno ime i prezime printati, s obzirom da je opstepoznato da Silajdzic ima samo jednog brata
ma mediji su nam stvarno zaista
![]()
-
Zhaba
kolko ja od njegove prijateljice znam ga je u samoodbrani ubio...pa sad sta je stvarno tu bilo saznat ce se ako bog da...Saraswati wrote:Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
-
Saraswati
Ne znam sta bih pisala da mi je buraz ubijen... Znam da bih bila uzasno nesretna kad bi moj brat ucinio takvo nesto. Ne znam ni da li bih ja mogla zivjeti s tim.
Sto se okolnosti ubistva tice, nista ne znam. I ja sam cula da je u pitanju bila samoodbrana, al' haj ti znaj... (Pogotovo kad sam procitala da je mladic zboden sledja)
Sto se okolnosti ubistva tice, nista ne znam. I ja sam cula da je u pitanju bila samoodbrana, al' haj ti znaj... (Pogotovo kad sam procitala da je mladic zboden sledja)
-
v.
ama moji vi, komplikovano je to.
Ne zelim da lose pricam o ubijenom, ali slucajno sam bio u kontaktu sa pociniocem i ubijenim.
Bilo je tu svega. F.S. je dugovao pare Dini zato sto je uzeo "nesto" sto nije mogao odmah platiti. Kad mu je Dino trazio pare F.S. mu je rekao da mu nikad nece vratiti na sto mu je ovaj opalio samar i ovaj ga izbo nozem.
Nema potrebe da zalite F.S. tipa "ipak je on maloljetan" Mali je veci klosar od pola klosara u 30tim godinama. Dila naveliko, trazi belaja po ulicama, bije momke po gradu koji nista nisu skrivili. Sve iz zabave. Kad se moze ponasat tako bahato zasluzio je da ga zatvore na dugo dugo godina.
Advokat, poznanik mi rece da je kazna od 1 do 5 godina zatvora, pod ovim okolnostima dobice maksimalno dvije. Toliko o pravednoj kazni, sto se mene tice, osveta je majka.
Ne zelim da lose pricam o ubijenom, ali slucajno sam bio u kontaktu sa pociniocem i ubijenim.
Bilo je tu svega. F.S. je dugovao pare Dini zato sto je uzeo "nesto" sto nije mogao odmah platiti. Kad mu je Dino trazio pare F.S. mu je rekao da mu nikad nece vratiti na sto mu je ovaj opalio samar i ovaj ga izbo nozem.
Nema potrebe da zalite F.S. tipa "ipak je on maloljetan" Mali je veci klosar od pola klosara u 30tim godinama. Dila naveliko, trazi belaja po ulicama, bije momke po gradu koji nista nisu skrivili. Sve iz zabave. Kad se moze ponasat tako bahato zasluzio je da ga zatvore na dugo dugo godina.
Advokat, poznanik mi rece da je kazna od 1 do 5 godina zatvora, pod ovim okolnostima dobice maksimalno dvije. Toliko o pravednoj kazni, sto se mene tice, osveta je majka.
- anais_nin
Ima ovde dosta njih koji poznaju nas krivicni zakon bolje od mene, pa nek me isprave ako grijesim, ali po onome sto ja znam o nasem zakonu ovo je ubistvo iz nehata (mada postoji razlika izmedju svjesnog i nesvjesnog nehata )....Ali_G wrote:Koje ubistvo iz nehata? Po izvjestaju stoji da se zaletio na njega s ledja. Kao primjer ostalima kazna zatvora bez pomilovanja.
i ne smetram da se krivac u ovom slucaju treba biti oslobodjen i setati vani, naravno da treba da bude kaznjen zatvorskom kaznom za ovaj zlocin....samo rekoh kad su u pitanju ovakve situacije svi polete da osude doticnog, odmah mu se "preporucuje" dozivotna, itd itd, a u pitanju je osoba koja nije ODRASLA....ne vidjeh nigdje ovakve vatrenosti kad su u pitanju slucajevi silovanja ili nasilja u porodici koji rezultiraju ubistvom....
- anais_nin
Zhaba nisi skontala moju poentuZhaba wrote:anais ipak je on maloljetan! osim toga mislim da uopste nije potrebno da se puno ime i prezime printa.anais_nin wrote:a istovremeno toliko o zastiti identiteta maloljetnih osobamIRCerka wrote:nije bitno sto je momak od 24 godine ubijen, vec sto se iza f.s. inicijala mozda krije bratic od Lepog?
![]()
![]()
![]()
![]()
mogli su mu fino puno ime i prezime printati, s obzirom da je opstepoznato da Silajdzic ima samo jednog brata
ma mediji su nam stvarno zaista
![]()
- anais_nin
nije vazno s koje strane ga je zboopitt wrote:Naravno da je tragedija, jedan zivot je izgubljen a drugi upropasten. Ne znam kakve su okolnosti nagnale ovog klinca na ovaj uzasan zlocin, to je na sudu da utvrsdi pri izricanju kazne, ali za nekog ko sa predumuisljajem oduuzme nekom zivot mislim das je macimalna kazna sasvim primjerena.
- anais_nin
kako je interesantno kako svi imamo tu komponentu "sudije" u sebi
znam da mnogima nije jasan moj "blag" stav....ja samo na ovoj problem gledam iz druge perspektive....
mozemo povecati kazne do maksimuma svih maksimuma, to opet nece ukloniti drustvenu situaciju i probleme koji stvaraju okolnosti da se ovakve stvari desavaju....uklanjanjem simptoma se ne lijeci uzrok bolesti
fokus bi trebao biti na nekim drugim stvarima, a ne samo na kaznjavanju.... 
-
freak_with_a_laptop
Anais, potpuno se slazem. Kriminalitet je slozen drustveni problem, narocito kod nas u poratnom tranzicijskom drustvu, gdje je prisutna frustracija i mrznja na sve i svakog. To stvara ogroman potencijal za nasilje. U danasnja vremena su nasilju skloni maltene svi, pa cak i najmladji medju nama, a zbog dostupnosti oruzja nacini su suroviji. Moral je pao na dno. Mene to stanje, da budem iskrena, plasi.anais_nin wrote:kako je interesantno kako svi imamo tu komponentu "sudije" u sebiznam da mnogima nije jasan moj "blag" stav....ja samo na ovoj problem gledam iz druge perspektive....
mozemo povecati kazne do maksimuma svih maksimuma, to opet nece ukloniti drustvenu situaciju i probleme koji stvaraju okolnosti da se ovakve stvari desavaju....uklanjanjem simptoma se ne lijeci uzrok bolesti
fokus bi trebao biti na nekim drugim stvarima, a ne samo na kaznjavanju....
Omalovazavanje naseg pravosudja i policije, pa cemu to? Jurisprudencija nije oblast forumasha, s time, dopustite da se kompetenti ljudi prihvate ovog incidenta. Ali .. karakteristicno za bosanca, da bas i svaki sofer smatra da je nadlezan da presudu donese.
- strong69
Ja se slazem s tobom...pitt wrote:U texasu prze i maloljetnike.![]()
Nisam opristalica smrtne kazne jer mislim da je preblaga. Dozivotna u kakvoj rupi bez prozora na vodi i hljebu bi bio moj izbor........nek do kraja zivota razmislja sta je uradio....
-
latinalover
brat ubice je osudjen za nanosenje teske tjelesne povrede covjeku koji je podlegao od tihi povreda...a ipak je na slobodi...........pa kakva je to osuda za koju se ne mora lezati.....i kako to da ne lezi??haris ubleha wrote:
I ja bih se slozio da SB nastoji kriminalizirati Lepog Hareta da je u pitanju samo aktuelno ubistvo. Ali, ovdje imamo "100% kriminalizovanu familiju" koja uz neciju pomoc (ciju Boze?) uspijeva dobiti nezasluzene privilegije ili izbjeci zasluzene sankcije.
Dakle, kako je to otac ubice postao vojni atase u Turskoj iako je bio predratni dzeparos u tramvajima? "Slucajno" mu je brat Haris u to vrijeme bio ministar vanjskih poslova i odgovoran za diplomatsko-konzularna predstavnistva.
Kako je to brat ubice na slobodi iako je i sam ubica + tereti se za nanosenje teske tjelesne povrede drugom licu? "Slucajno" mu je amidza Haris u to doba, uz pomoc IVZ, Avaza i mafijasko-profiterskog klana, bio u zavrsnoj kampanji za izbor clana Predsjednistva.I ima li, na osnovu svega pobrojanog, javnost pravo da zakljuci da ce i ubica Faruk izbjeci zasluzenu kaznu jer se u Radoncicevom glasilu Stranke ZAgraBiH navodi da je ubijeni Dino Drnda bio "problematican tip i sklon uzivanju droge". "Slucajno" je i Farukov amidza Haris, sjeo je u fotelju clana Predsjednistva BiH...
ko li mu izganja da bude na slobodi.
sad mi je krivo sto sam glasao za Harisa....
-
latinalover
Saraswati wrote:Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
kakvoj dusi??????
zar nisu vec jednom usmrtili jednu osobu...da im je bilo zao toga mozda bi se smirili pa ne bi to vise ni radili...........
- strong69
Hoces da ti kazem zasto omalovazavanje pravosuda i policije? Prije 2 godine vracao sam se iz grada i napadnut sam od 7-8 klinaca kao sto je ovaj F. S. U toj tuci polomljen mi je nos i jagodicna kost i za milimetar sam izbjegao smrt.freak_with_a_laptop wrote: Omalovazavanje naseg pravosudja i policije, pa cemu to? Jurisprudencija nije oblast forumasha, s time, dopustite da se kompetenti ljudi prihvate ovog incidenta. Ali .. karakteristicno za bosanca, da bas i svaki sofer smatra da je nadlezan da presudu donese.
Sve se to desilo pred policajcem kojem su ti klinci oteli pistolj kad sam trazio njegovu zastitu. Nakon toga su pobjegli a ja sam ostao da lezim na ulici u lokvi krvi.
Ubrzo je stigla policija i gledala me tu ne poduzimajuci nista. Samo su se cudili kako me neko ˝razvalio˝... Trazio sam da me vode u Hitnu (jer znam da bi trebali biti osposobljeni za pruzanje prve pomoci) ali oni su to odbili i rekli da cekaju Hitnu kao da imam posjekotinu a ne teske povrede!!! Stigla je Hitna nakon 10-ak min i oni su digli frku na policiju kad su vidjeli u kakvom sam stanju i da su mi time ugrozili zivot.
Sud je te maloljetnike pustio na slobodu...
Htio sam da tuzim policiju ali mi je ˝lijepo˝ receno da to ne radim od strane sudije...
I zasto bi ti i bilo ko drugi oduzimao-la pravo covjeku da reaguje na nesto? Zasto je to tipicno za Bosanca? To je tipicno za svakoga ko je dozivio da ima posla sa Policijom i Sudom.
Zbog te Policije i Suda (iako jurisprudencija nije moja oblast) ovakve stvari se ponavljaju svaki dan i svaka budala moze da ubije kad joj se prohtije.
Nego, ja vama zelim da imate sto manje posla s Policijom i Sudom jer onda bi promijenili misljenje sigurno...
- Better Man
Jedno je jasno momak je počinio ubistvo i treba da odgovara za to! Da se ja pitam ja bih njega na električnu stolicu i to bi prenosio uživo preko televizije, da svima bude upozorenje i nauk da nikada ne uzvrše takvo krivično djelo! Ako bi se i desilo da mu poštedim život, bio bi na doživotnoj robiji, bez mogučnosti traženja pomilovanja prije 60 godine!
- taxi_driver
anais_nin wrote:Boze sacuvaj, sve kadija do kadije
ananis,izvini ali idi na temu ljubav i sex ili humanitarne akcije.nisi ti za ove teme majke mi.ne znam sta bi bilo da ti je taj isti nekog u familiji ubio.garant bi rekla ,ma pustite ga on je maloljetan.
-
latinalover
taxi_driver wrote:anais_nin wrote:Boze sacuvaj, sve kadija do kadije
ananis,izvini ali idi na temu ljubav i sex ili humanitarne akcije.nisi ti za ove teme majke mi.ne znam sta bi bilo da ti je taj isti nekog u familiji ubio.garant bi rekla ,ma pustite ga on je maloljetan.
ne mogu da razumijem ove sto govore on je maloljetan, zao mi ga
sta mislite kako se osjeca porodica, koja jei zgubila sina jedinca???
kako li je njima "lako"...jos ako se desi isto kao sto se desilo prosli put kad je brat od tog F.S nani teske tjelesne povrede covjeku, a jos uvijek nije u zatvoru...iako jr taj tuzitelj Oleg Cavka rekao da je osudjen ,kako pise u tekstu koji je neko postavio na page 1
-
Ali_G
Fakat ne kontam pojedine koji bi da sagledaju situaciju iz nekih drugih uglova. Nema tu sta da se sagleda.Zbog takvog sagledanja se ovakve stvari i desavaju. Neko pomenu savjest? Koja crna savjest. Eto saznadosmo da lik dila, otima, tuce. SIgurno ce mu tesko pasti ovo. On ce dobiti 2 godine, ponasace se fino, pun ku**c olaksavajucih okolnosti i eto ga vani. Jos zajebaniji, ludji, jer je lez'o u zatvoru, pa ce i utoke doci na red.
-
SherlockHolmes
Bas tako, do ubistva ne bi sigurno doslo, momak bi presao u hare ali krishna, a Suljo bi bio jos veci socijaldemokrata.A wrote:Eh, a kad smo ti mi to fino govorili...latinalover wrote:sad mi je krivo sto sam glasao za Harisa....