Prijateljstvo

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

alek

Post by alek »

zena21 wrote:Znaci osoba B ocito izbjegava osobu A, a osoba A ne moze skontati sta je tacno u pitanju :?
Osobi A je jako stalo do ovog prijateljstva :)
a sto o sebi pricas u trecem licu :?
o prijateljstvu sve najbolje :D cijenim :D da je prijatelj neko ko zna prepoznati tvoje lose trenutke (znas ono, kad ne moras reci da ti bas i ne ide, da si svorc :D i to), ko zna kako izaci na kraj s tobom u takvim situacijama, ko se bez imalo rezerve zna obradovati nekim tvojim dobrim vijestima, uspjesima... uglavnom neko ko i ne mora puno pricati da bi ti stavio do znanja da mu je stvarno stalo do tebe.
nemam ja tolerancije za ono 'ma daj mu/joj vremena'. ako ce zvakati, puno razmisljati kako da se postavi, ako ce me na ignore dok to ne skonta... taj neko vise nije prijatelj na kojeg mogu racunati. onda je to neko za pretresanje dnevnih (i bezbolnih) stvari.
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

upravo tako alek...ipak je rijec o najboljoj prijateljici...imam ja hrpu ljudi sa kojima tako mogu pricat o muskoj verziji "cipela, izlazaka, odjece", i s kojima sam "taktican" kao sto neko rece al imam i najboljeg jarana s kojim nisam uopste taktican, kojem mogu sve rec i koji mi moze sve rec, s kojim nekad brbljam da ne znam sat, a nekad samo sutimo...

hocu da kazem, cini mi se da vas 2 ipak niste nikad ni bile dovoljno bliske... :?
zena21

Post by zena21 »

Jesmo bliske, samo je to tesko bas sve napisati u par postova... uglavnom smo dijelile i dobro i zlo do skoro...

A sto pisem u trecem licu... pa mislim da ima jos ljudi sa istim problemom, pa sam nekako kontala da je tako bolje, da se ljudi mogu poistovjetiti sa osobom A ili B...
Harrys

Post by Harrys »

:D Sve su to pretpostavke a jedna od vrlo mogucih je da osoba A previse opterecuje osobu B sa svojom drugom polovinim a ostale interesantne teme su totalno zapostavljene. :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Harrys wrote::D Sve su to pretpostavke a jedna od vrlo mogucih je da osoba A previse opterecuje osobu B sa svojom drugom polovinim a ostale interesantne teme su totalno zapostavljene. :D
Kratko i jasno... :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Osoba B bi mogla :D naći osobu C :D
Lace

Post by Lace »

Rodrigo_de_Triana wrote:U nekom trenutku si najvjerovatnije zapostavila osobu B jer si bila zaokupljena sobom i novom ljubavi, pa je po svemu sudeci osoba B, digla nos i rekla "Nek jebe mater, eto joj onog njenog majmuna, ja je vise necu zvat"...(predpostavka da je to ovako rekla... :D :D ) A i dalje se cuje sa tobom i izadje vise iz kurtoazije nego sto to inace zeli...A ja bih to nazvao blagom ljubomorom, posto ste djevojcice srednjih godina, pa se ona osjetila usamljeno, odbaceno i povrijedjeno...Medjutim problem je u tvojoj sreci...Prijedlog : upoznaj nju sa nekim dobrim frajerom, pa kad se i ona zaljubi mozete odrzavat kontakte poznate u narodu "hocemo li van djuture" u paru...samo sumnjam da ce ona imati vremena za tebe, kad joj nadjes tog dobrog frajera, jer ce se ona tek zaljubiti i ona ce letjeti, a ti ces tek spoznati kod svog dragog mane i vrline pa ces se ti poceti prizemljavati i slijetati, pa ces ti biti ljubomorna na nju...Kako je ona sretna , kako ima finog momka...bla bla a pored tebe neki prdonja...bla bla... :lol: :lol: :lol:

Elem, nadam se da sam ti pomogao... :lol: :lol: :lol: :D :D :D
ma cim nadje dobrog frajera prijateljici...nek se predomisli glede prosljedjivanja...nek odjebe prdonju i uzme frajera :D
Lace

Post by Lace »

manijak1 wrote::oops: Osoba B bi mogla :D naći osobu C :D
osoba C = manijak 1

:D :P
Sogan

Post by Sogan »

Lace wrote:
manijak1 wrote::oops: Osoba B bi mogla :D naći osobu C :D
osoba C = manijak 1

:D :P
Samo Oliver Mlakar zna zasigurno tko su osobe A, B i C!
:-)
fildjan

Post by fildjan »

ja dosla kuci :) i nemam vise zarucnika :) samo prijatelji samo usput da kazem imao je vec mjesec dana drugu :x mozda me zato piato samo za hljeb :x :x ! uglavnom u minusu su sam hiljadu i dobro se osjecam :D
debela

Post by debela »

fildzanka me podsjeca na vec vidjene likove ovog foruma, tipa patkice i slicno :zzzz:
water

Post by water »

Osoba A:
U zivotu ti stvari tako otprilike stoje. Ono sto mi nosimo u mladosti kao prijatelstva cesto se pokaze da bas i nisu nesto. Cinjenica je da vecina ljudi sa kojima se druzimo (prijateljujemo) zeli da ostanemo onakvi kakvi smo u trenutku upoznavanja. Prijatelji vecinom nece tolerisati uspjeh, ili bilo koji nacin izdvajanja iz nekakve presutno uspostavljene relacije. Rijetki su ljudi koji se iskreno mogu radovati uspjehu svojih prijatelja, pogotovu ako nisu sretni ili zadovoljni svojim zivotom. Rijetko, rijetko ces naici na one posebne osobe koji su drugaciji, koji ce se iskreno radovati ili pak ohrabrivati te da poduzmes korake koji ce te izbaciti iz sfere svakodnevnice, prekinuti monotoniju neuspjeha.

Kad malo ostaris vidjeces da prijateljstva su svakako overated (vidi beskrajne teme o nasim drugovima koji su presli preko linije fronta i zapucali po nama), i vjeruj mi puno je vaznije naci onog jednog prijatelja sa kojim ces dijeliti ostatak zivota, izroditi djecicu.
Lace

Post by Lace »

Minnela wrote:
fildjan wrote:ja dosla kuci :) i nemam vise zarucnika :) samo prijatelji samo usput da kazem imao je vec mjesec dana drugu :x mozda me zato piato samo za hljeb :x :x ! uglavnom u minusu su sam hiljadu i dobro se osjecam :D
kad prije rijesi taj svoj problem :shock: :? :-) ..ovaj forum cuda cini :D :D :zzzz:
hm...fakat

zarucnik

bivsi

imao drugu

suvise mirno pricas o tome..kao da je u pitanju neko koga znas 5 dana ...ko ti se svidja
Sogan

Post by Sogan »

Lace wrote:
Minnela wrote:
fildjan wrote:ja dosla kuci :) i nemam vise zarucnika :) samo prijatelji samo usput da kazem imao je vec mjesec dana drugu :x mozda me zato piato samo za hljeb :x :x ! uglavnom u minusu su sam hiljadu i dobro se osjecam :D
kad prije rijesi taj svoj problem :shock: :? :-) ..ovaj forum cuda cini :D :D :zzzz:
hm...fakat

zarucnik

bivsi

imao drugu

suvise mirno pricas o tome..kao da je u pitanju neko koga znas 5 dana ...ko ti se svidja
Nemojte je barkati sad kad joj je najteze!!! :x
manijak1

Post by manijak1 »

Minno ti B :oops: ja C .....zatvorena tema :D :D
zena21

Post by zena21 »

Hvala svima koji su se javljali na ovu temu :)

Izaslo se na kafu preko vikenda, otvoreno popricalo... Kaze osoba B da se pocela osjecati k'o visak :? i zato pocela izbjegavati susrete.
Osoba A 8-) objasnila da je to totalno besmisleno...

helem, u kratkim crtama - vratcama se na staro, pa vrijeme ce pokazati kako ce se stvari odvijati. :)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Helem dobro je :D :D
fildjan

Post by fildjan »

svi rijesili svoje probleme :D :D :D :)
Harrys

Post by Harrys »

zena21 wrote:Hvala svima koji su se javljali na ovu temu :)

Izaslo se na kafu preko vikenda, otvoreno popricalo... Kaze osoba B da se pocela osjecati k'o visak :? i zato pocela izbjegavati susrete.

helem, u kratkim crtama - vratcama se na staro, pa vrijeme ce pokazati kako ce se stvari odvijati. :)
:D pa cta sam ti rekao. :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Uh ......da uzme bajadera ? :shock: :? :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ofrlje...odoka...osoba B je zaljubljena u osobu A.
zena21

Post by zena21 »

Bobi wrote:Ofrlje...odoka...osoba B je zaljubljena u osobu A.
:lol: :lol: :lol: :lol:
zena21

Post by zena21 »

manijak1 wrote::oops: Helem dobro je :D :D
:oops: jecte :oops: :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

vecina prijateljstava su obicno skup zajednickih interesa :oops:
Harrys

Post by Harrys »

zena21 wrote:Hvala svima koji su se javljali na ovu temu :)

:D helem,ja miclim da ce nicu nicta dogovojile. :oops:
Cvak je octao pri svojoj. :lol: :lol:
Post Reply