Kako se zabavlja sarajevski jetset

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

freak_with_a_laptop wrote:
valterbranisarajevo wrote: Na kapitalizam mozda, na pljacku nikada. I u najvecoj kapitalistickoj drzavi na svijetu nedavno je direktor "Enrona" dobio skoro 40 godina zatvora zbog pljacke i varanja drzave. Socijalne razlike uslovljene time sto neko vise radi pa samim tim vise ima prihvatam, a socijalne razlike nastale time sto je neko uzeo necije i sada provodi hostapleraj, ne mogu.
Valter, ti fakat nisi upucen. Na zapadu se krade vise, mnogo vise, eh, al posto nisu misevi i dzeparosi, nego to rade kulturno u vecem stilu - prolaze. To sto su Jeffrey Skilling-a klepili po usima, nije zato sto je krao, vec sto su medije digli prasinu. Bad luck.

Ako prihvatas kapitalizam, kao sto kazes, onda se mani suplje, zavrni rukave i pljuni u sake. Taj Robin Hood mentalitet nepije vode na Wall Street-u.
Ma hajde neka si ti uputio mene neradnika koji se drznuo zabrinuti sto necije dijete pise domacu zadacu uz svjetlost petrolejke i naci eventualni uzrok tog stanja, da pljunem u sake.

Ta floskula zavrni rukave i pljuni u sake je u stvari suplja koja se koristi u diskusijama kada neko ne razmislja kao ti. I sta si u stavri htio postici sa ovim. Zasto tu poruku ne posaljes tajkunima i tajkuncicima. Neka oni zavrnu rukave i posteno zarade a ne kradu od sirotinje.

Ja svoj hljeb zaradjujem casno i posteno.

Rekao sam da cu kapitalizam prihvatiti mozda, u stvari mene niko nece ni pitati, a da me taj sistem impresionira, pa ne impresionira me bas ni malo. Ali i tamo ima nesto sto se zove "ne mozes krasti sto nije tvoje", a ti navedi neke primjere koji prije ili kasnije nisu procesuirani. U stvari sigurno ih ima ali ne toliko kao kod nas..
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

valterbranisarajevo wrote:
freak_with_a_laptop wrote:
valterbranisarajevo wrote: Na kapitalizam mozda, na pljacku nikada. I u najvecoj kapitalistickoj drzavi na svijetu nedavno je direktor "Enrona" dobio skoro 40 godina zatvora zbog pljacke i varanja drzave. Socijalne razlike uslovljene time sto neko vise radi pa samim tim vise ima prihvatam, a socijalne razlike nastale time sto je neko uzeo necije i sada provodi hostapleraj, ne mogu.
Valter, ti fakat nisi upucen. Na zapadu se krade vise, mnogo vise, eh, al posto nisu misevi i dzeparosi, nego to rade kulturno u vecem stilu - prolaze. To sto su Jeffrey Skilling-a klepili po usima, nije zato sto je krao, vec sto su medije digli prasinu. Bad luck.

Ako prihvatas kapitalizam, kao sto kazes, onda se mani suplje, zavrni rukave i pljuni u sake. Taj Robin Hood mentalitet nepije vode na Wall Street-u.
Ma hajde neka si ti uputio mene neradnika koji se drznuo zabrinuti sto necije dijete pise domacu zadacu uz svjetlost petrolejke i naci eventualni uzrok tog stanja, da pljunem u sake.

Ta floskula zavrni rukave i pljuni u sake je u stvari suplja koja se koristi u diskusijama kada neko ne razmislja kao ti. I sta si u stavri htio postici sa ovim. Zasto tu poruku ne posaljes tajkunima i tajkuncicima. Neka oni zavrnu rukave i posteno zarade a ne kradu od sirotinje.

Ja svoj hljeb zaradjujem casno i posteno.

Rekao sam da cu kapitalizam prihvatiti mozda, u stvari mene niko nece ni pitati, a da me taj sistem impresionira, pa ne impresionira me bas ni malo. Ali i tamo ima nesto sto se zove "ne mozes krasti sto nije tvoje", a ti navedi neke primjere koji prije ili kasnije nisu procesuirani. U stvari sigurno ih ima ali ne toliko kao kod nas..
Nisam ja tebe svrstala u neradnike, pricamo opcenito. Pomozi sebi, kao prvo, pa onda ces mozda biti u poziciji da pomognes i komsiji. Gladan gladnom nemoze nista podariti, sem mozda lijepe rijeci, a ostadose opet gladni.

Uostalom - sta hos da kazes? Da je socijalizam posteniji, da smo svi bili na istom nivou? Lazes sam sebe. Onaj guzonja u crnoj limuzini ti je odredjivao sta je pravda i koliko tebi pripada. Njemu svaki dan na stolu kilo pecenja a tebi kljukusa. Marksisticki socijalizam je utopija.
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

valterbranisarajevo wrote: Ali i tamo ima nesto sto se zove "ne mozes krasti sto nije tvoje", a ti navedi neke primjere koji prije ili kasnije nisu procesuirani. U stvari sigurno ih ima ali ne toliko kao kod nas..
U pravu si ti, nema kao kod nas. Na zapadu bruka nekoga lopovom nazvati, ako je radnika zapalio, nije porez platio ili komsiji ukro kosos iz avlije. To je obicni mis, jer se kroz kradju nije obogatio.

A ovi jarani, multi milijarderi, su manipulacijama akcija na Wall Street-u zgrnuli lovu. Da se razumijemo, to je zabranjeno!, tako bar SEC navodi u statutima i prijeti kaznama. Ne vodi se optuzba ma bas ni protiv jednog.

William H. Gates
Warren E. Buffett
Paul G. Allen
Michael Dell
Lawrence Ellison
Christy Walton
Jim C. Walton
S. Robson Walton
Alice L. Walton
Helen R. Walton
valterbranisarajevo

ja bih vrlo rado pomogao svom komsiji koji nema, i pomazem, ali te neke humanitarne akcije koje se organizuju za siromasne su samo kap u moru i ne rjesavaju nista. Uostalom i roba skupljena na taj nacin uglavnom zavrsi na pijaci.

Medjutim insistiranje na zazivljavanju pravne drzave koja bi oduzela nesto sto je ukradeno i koja bi strogim zakonskim kaznama sprijecila da se sve to ponavlja u buducnosti nema ama bas nikakve veze sa tim.

Mi smo svojevremeno ovdje skupili na jedno mjesto sve novinske izvjestaje o pljackama u BiH i otprilike skontali da je cifra negdje oko 4. milijarde. I sta onda, s obzirom da niko nije sankcionisan, oni su se jos vise obezobrazili, pa su cak nasli nacin da izbjegnu sistem naplate PDV za koji su nam njegovi zagovornici govorili da je savrsen i da se ne moze izbjeci i samo u ovoj godini ukrali novih 10 miliona KM - do sada.

Socijalizam - sa njegovim prednostima i manama bi otisli predaleko, ali ipak u nekom petogodisnjem planu neke godine je bio kao prioritet upisana elektrifikacija sela, koja je na kraju i izvrsena. to je bilo prije 60 godina. A sada se te stvari rjesavaju tako sto neki donator organizuje sve sam od projekta do kljuca jer je samo tako siguran da lopovi nece pokrasti pare.

Znaci onaj guzonja u crnoj limuzini se trudio da osigura koliko toliko normalan zivot svima, a onda eventualno klapi za sebe kakvu vikendicu u Neumu, a ovaj guzonja u crnoj limuzini misli samo na sebe.

A da ni takav divljacki kapitalizam nece trajati vjecno pokazuju primjeri sve crvenijeg prvog USA susjeda Latinske Amerike, kao i sve veci otpor jedinstvenom EU trzistu u zemljama clanicama.

Ne znam nisam strucnjak za Stock Exchange ali mislim da bi novinari u USA sigurno digli prasinu da je Bill Gates uradio bas nesto sto se kosi sa krivicnim zakonom USA.

Nesto veoma slicno sa nasom situacijom. Danas su novinari digli prasinu i traze da se utvrdi gdje su pare dobivene od prodaje iracke nafte koje su trebale posluziti za obnovu zemlje. Ja sam siguran da ce americko tuzilastvo reagovati, za razliku od naseg, i da ce neko zbog toga zavrsiti u zatvoru.

Pravo i pravna drzava mora postojati i uopce ne treba imati veze sa politickim sistemom, jer lopov je lopov bio on socijalista ili kapitalista, a to dobro znaju i protiv toga se bore i u kapitalizmu..
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

znas li ti sta je termin white collar crime?

eh pa vidis, to sto ti govoris o americkom tuzilastvu je suplja...naravno svako malo nekoga se optuzi za milionske pronevjere ili sto vise milijarde.

Evo, znam konkretno slucaj gdje je lik izvrsio neke pronevjere penzionih fondova u vrijednosti od nekoliko milijardi dolara i sta je bilo, osudjen na par godina u zatvoru poluotvorenog tipa.

pogledaj Enron i Worldcom...a da ne govorimo koliko ih ima. Svaki dan ja citam u novinama o pronevjerama i korupciji pa se na kraju nista uglavnom ne desi. rijetko ko zavrsi u
valterbranisarajevo

All right

Mozda americko pravosoudje ipak nije toliko savrseno kako se meni cini. Medjutim kazne za one koji budu osudjeni su ipak veoma rigorozne i poucne za one koji se eventualno odluce za kriminal.

Ali da se ipak moze nesto uraditi ne moramo ici cak u Ameriku. U nasem najblizem susjedstvu se desava nesto interesantno. Naravno ne treba naglasavati da je i tamo nastala nova generacija bogatasa na racun obicnih gradjana.

Novine su pisale, spominjala se imena cifre, narod je protestvovao i nista. Onda prije nekoliko sedmica doslo do preokreta. Predsjednik Mesic je izjavio da je pljacka novca namijenjenog za odbranu, povratak izbjeglica i prognanika, pljackaska privatizacija firmi nakon koje je bez posla ostalo vise od 300.000 ljudi - ravna ratnom zlocinu.

Uslijedile su reakcije, MUP i tuzilastvo su pokrenuli istragu protiv najcesce spominjanih. Glavni akteri: tajkun Hrvoje Petrac i bivsi glavni logisticar hrvatske vojske general Zagorac su u zatvoru i vjerovatno ce protiv njih biti podignuta optuznica i za ovo dok se oko zloglasnog Ivića Pašalića krug sve više sužava.

U isto vrijeme SDP priprema prijedlog zakona o nelegalnoj imovini.

Sve ovo je interesantno i za nas jer ce sigurno biti ispitani tokovi novca koje je Hrvatska, po raznim osnovama, slala u BiH a koji su također završavali u rukama tajkuna, a oni od njih izgrađivali svoje poslovne imperije u Hercegovini.

Ko zna bice interesantno sve ovo pratiti, jer bi se klupko pljacke i korupcije nakon toga moglo poceti odmotavati i kod nas...
rashid

Post by rashid »

Latinica wrote:
valterbranisarajevo wrote:
Sta mi je objasnio ? Da sam ljubomoran na njih...

Sta ja mogu uraditi konkretno po tom pitanju, nisam ja ni sudija ni tuzilac, mogu samo sa ljduima ovako pdoijeliti ono sto me muci.

A ne moze mislim ni dedo potegnuti u Sarajevo i reci: na sunce lovu koja je bila namijenjena nama.
Prije svega Deen-ov nacin zabave nema apsolutno nikakve veze sa dedom. Sta on radi u svoje slobodno vrijeme je njegova stvar.

Ako nekoga trebas kriviti, onda su to paparazzi kojima to bode oci, i tebe ( izmedju ostalog :wink: ) koji se postavljas u poziciju dedinog Glasnogovornika ( i od svih mogucih meta izaberes bas Deen-a :lol: )

Ako si nekome ovom temom ucinio ustupak, onda je to Deen. On cini ono sto cine sve Z-class zvjezdice - provocira javnost, jer nije narocito talentovan, a voli slavu.

Uz to, niko od nas veze nema da li Deen mozda dio svog novca daje nekome poput dede.

Dakle, sto rece rashid - nidje veze.
:thumbup: :kiss:
Better Man

Post by Better Man »

U pravom smislu naziva jetset u Sarajevu ne postoji! Ovo što se naziva jetsetom je jadno i smiješno!
Better Man

Post by Better Man »

U pravom smislu naziva jetset u Sarajevu ne postoji! Ovo što se naziva jetsetom je jadno i smiješno!
rashid

Post by rashid »

valtere: kao sto ti je dobar nick name na forumu, i drzi se ga! Samo su ti metode lose ali kroz vrijeme i metode ce biti dobre ti kao i sto je nick ti.

Pozdrav
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Jet set danas u Sarajevu.... kako smješno i žalosno u stvari...

Svi koji su upisali neke fakultete i završavali ih na legalan način nekad 96. il 97. godine su se zeznuli, umjesto da su tad otvorili piljaru ili se zaposlili na nekoj od lokalnih televizija ili jednostavno krenuli pjevati po kafanama danas bi bili taj neki kvazi jet set... ta krema koju čine priprosti i priglupi ljudi koji ne vide dalje od svog nosa... to su ljudi koji nemaju šta pametno reći a slabo šta i pokazati... mislim pametno, nikakav su primjer i nikakvi su ljudi....

Ja ih se gnušam i iz tih i sličnih razloga davno sam prestao kretati se gradom u večernjim satima..... jer mi se gade ti malograđani koji sebe smatraju nečim , a u stvarnosti ne znaju gdje su više šuplji....

Od svih njih vodeći u gađenju su neki uposlenici lokalnih TV kuća... oni se ponašaju kao da rade na BBC televiziji ili ko zna gdje i po gradu pitaju ljude ... kao pa zar ti ne znaš koo samm jaa.... i ta spika....

Elem svaka im je za degeneka....

P.S

Šminkeri se izdvajaju od ostale raje...

Vrijeme je da se krene !!!!
latinalover

#62 Re: Kako se zabavlja sarajevski jetset

Post by latinalover »

GandalfSivi wrote:
valterbranisarajevo wrote:Oni sebe nazivaju sarajevska raja, novinari ih zovu jetset, a u stvari su... :x

http://www.pincom.info/glazba/opsirnije.asp?ID=43071
Hahaha, vidi malog Fude, sa zenskom se chapa. Hajde napredak, izgleda da je iz gay presao u "zbunjenu" fazu. Nego jel on fakat sebe zove "sarajevska raja"??? Sve gore od goreg.

pokusava da prikrije svoju pravu stranu..

po ovom ponasanju vidi se da snije sav svoj ...da ne kazem nazalost..

tata sve obezbijedio ,pa ne zna vise sta ce od sile.......

btw jeli to na prvoj slici teme ona "svetica" od Hane?
manijak1

Post by manijak1 »

Jeste :oops: ja pratim tebe a tebe briga za mene , ti si moj Jestsest :D :D
latinalover

Post by latinalover »

A wrote:To je tako sarajevski (ko nas ono jednom upita "sta je to pravi Sarajlija"?) - los nam jetset, kao zasluzujemo bolji, te vidi papaka sto daju los primjer, te kako ih nije sramota, te vidi sile, otac mu zaradio pa ne zna sta ce sa sebe :-) Bolan ne bio, svoj zivot zivi, sta te briga koga drpa Deen, za tebe je on jetset, dokle god TI pratis sta on radi, a NJEGA zaboli za tebe.

eto ti pratis mene ,a mene briga sta ti kazes :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Moja konstatacija samo tebi :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

Znači da ćemo se zabavljati ? :? :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

A wrote:To je tako sarajevski (ko nas ono jednom upita "sta je to pravi Sarajlija"?) - los nam jetset, kao zasluzujemo bolji, te vidi papaka sto daju los primjer, te kako ih nije sramota, te vidi sile, otac mu zaradio pa ne zna sta ce sa sebe :-) Bolan ne bio, svoj zivot zivi, sta te briga koga drpa Deen, za tebe je on jetset, dokle god TI pratis sta on radi, a NJEGA zaboli za tebe.

pametno.
Gazz

Post by Gazz »

I po ko zna koji put zaključujem da su na ovom forumu većina maloumni debili koji nemaju pojma o životu :roll:

p.s. za divno čudo potpuno se slažem sa A 8-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Gazz wrote:I po ko zna koji put zaključujem da su na ovom forumu većina maloumni debili koji nemaju pojma o životu :roll:

pa mislim da to bas i nije lijepo sa tvoje strane :(
Ako ti se forum ne svidja, ne znam sto glumis mazohistu pa ovdje svracas :roll:
latinalover

Post by latinalover »

A wrote:Latina, odgovor je bio upucen svim zgrozenim, povrijedjenim i sokiranim ucesnicima teme 8-)

razumio sam....a ja sam se samo salio...i ja ne pratim njegov zivot i bilo ciji drugi...nego je stvar u tome da sam naletio na temu...pa odlucio da i ja misljenje dam....a to sta on ili neko drugi radi ...briga me.....

nadam se da se razumijemo......

a za mene je pravi djetset onaj ko sam sebi nesto obezbijedi......kao npr. Radoncic......necemo ulazti u to kako je dosao do bogatstva 8-)

a funny thing je

da u clanku pise da se drustvo bahato ponasalo....zadirkivali su se ,simulirali oralni seks...samo nisu rekli jesu li to radile osobe istih spolova ili suprotnih... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by latinalover on 14/11/2006 12:19, edited 1 time in total.
Gazz

Post by Gazz »

mamica 31 wrote:
Gazz wrote:I po ko zna koji put zaključujem da su na ovom forumu većina maloumni debili koji nemaju pojma o životu :roll:

pa mislim da to bas i nije lijepo sa tvoje strane :(
Ako ti se forum ne svidja, ne znam sto glumis mazohistu pa ovdje svracas :roll:
Vrati se i pročitaj još koji put šta napisah.
latinalover

Post by latinalover »

nego ko Deena j***....prebacite se svi na temu o Gegajima............

oni su vrijedni paznje...njima se bar mozes smijati:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :sad:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Preozbiljno pojmite saznanja o zabavljanju ....... :D :D
Gazz

Post by Gazz »

manijak1 wrote::oops: Preozbiljno pojmite saznanja o zabavljanju ....... :D :D
moj mani o tome im i ja pričam :roll:
Sogan

Post by Sogan »

Mene vise od nacina zabave zanima jede li jet-set cevape, koriste li u tom slucaju ruke, cackalicu ili noz i viljusku, preskacu li luk i ostane li i njima trag jogurta na gornjoj usni? :shock:
Post Reply