A Zlatko Lagumdžija, pametan čovjek, u to nema sumnje, ali je i očigledno da nije popularan i vjerovatno bi SDP bio jači da je neko drugi na čelu stranke. Jednostavno, mnogi ljudi ga ne vole i slagao se neko s tim ili ne, tako je. Za dobrobit stranke bi trebao prepustiti mjesto drugome, a SDP bar ima puno pametnih ljudi.
SDP na celu sa Zeljkom Komsicem...
-
Marchegianni
Ko god da je 1990. pobijedio, desilo bi se što se desilo. Nisu stranke organizovale odbranu, već obični ljudi. Iz jedne stranke su govorili jedno, drugi drugo, treći treće... ali do ovoga bi svakako došlo jer su idioti to tako zamislili, a još veći idioti se lako upalili. Običnim ljudima koji su branili zemlju kapa dole, a prisvajanje zasluga za organizovanje i slično je "niđe veze". Eto, da njih nije bilo, mi bi se sami predali.
A Zlatko Lagumdžija, pametan čovjek, u to nema sumnje, ali je i očigledno da nije popularan i vjerovatno bi SDP bio jači da je neko drugi na čelu stranke. Jednostavno, mnogi ljudi ga ne vole i slagao se neko s tim ili ne, tako je. Za dobrobit stranke bi trebao prepustiti mjesto drugome, a SDP bar ima puno pametnih ljudi.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
A mi ko treba da slušamo pečanca i avdića. Njih ni vlastita djeca ne slušaju.mostarac wrote:u hrvatskoj ne postoji medijski reket kao u BiH sa avazom i njihova politicka situacija se ne moze porediti sa nasom ni u kom smislu,a oni tamo itekako ulaze u sukobe i popularnost samog Racana nije ni blizu popularnosti SDP-a u Hrvatskoj ali se u njih ljudi ocito odlucuju za programe, a ne za ono sta im Radoncic i Hadzifejzovic serviraju. Dok su slusali svoje Radoncice i Hadzifejzovice Tudjman ih je vukao svaku godinu nize, a onda su odlucili da kazu da tako vise ne ide.valterbranisarajevo wrote:SDP Hrvatske godinama vodi Ivica Racan, miran, tih, nenametljiv covjek koji ne ulazi u sukobe sa drugim a i bas se ne zamjera previse nekom. Rezultat njegovog vodjenja je taj da je SDP Hrvatske u samom vrhu popularnosti medju glasacima...
- Jimmy_The_Saint
Grome, mojne bit' budala.Grom iz vedra neba wrote:U tvojim karikiranjima ima dosta gluposti. Inace, fanatizam je opasna bolest kako u lijevoj tako i u desnoj opciji.mostarac wrote:SDP I ZLATKO SU KRIVI ZA RAT.
SDP JE GLAVNI I ODGOVORNI ZA RAT KAO I ZLATKO LAGUMDZIJA.
SDP JE NAPRAVIO SREBRENICU PO NAREDJENJU ZLATKA LAGUMDZIJE.
SDP JE PROTJERAO MILIONE UZ ZLATKOVU POMOS.
IZETBEGOVICEV VELIKI PRIJATELJ KARADZIC JE HUMANISTA PREMA BIH i BOSNJACIMA U ODNOSU NA SDP I TOG ZLIKOVCA ZLATKA LAGUMDZIJU.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI BI JELI ZLATNIM KASIKAMA.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI MOZDA, ALI SAMO MOZDA, NE BI BILI TOLIKO LIJENI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BOSNJACI BI MOZDA I DOZVALI SE PAMETI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BRACA ARAPI BI NAM SREDILI DA NEMAMO VIZE I PUTUJEMO SVUDA REKAVSI DA SU NJIHOVI ZLIKOVCI KOD NAS NAJSIGURNIJI U NASIM BRDIMA I SELIMA.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA NE BI BILO POTREBE DA SE UVODE POREZI, BIO BI MIR, BLAGOSTANJE I SRECA U ZEMLJI I SVI BI ZIVILI SRETNO DO KRAJA ZIVOTA.
Eto sad se moze zakljucati tema
Ono sto se treba reci jeste: da je SDP bio pobjednik 90-te, BiH bi nestala, Bosnjaci bi bili istrebljeni (ocigledno bi to nekima bas odgovaralo), osim ako kojim cudom "gradjanski protesti" i pjesme "druze tito mi ti se kunemo" koje su se u delirijumu pjevale po skupstinskim kuloarima ne bi urazumile bracu iz Karadjordjeva...
Ali baš, mojne bit'.
Znaš kako ja to vidim? Ispočetka, bilo bi više branilaca s petokrakom, poneko bi zalijepio Broza 'mjesto Homeinija na kundak, i opet bi se isti ljudi s istim puškama našli naspram istog zvjerinja.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Hočeš reći iste naivne budale koje su dopustile da im se poslije rata uradi ono što su im VLASTI uradile.Jimmy_The_Saint wrote: Grome, mojne bit' budala.
Ali baš, mojne bit'.
Znaš kako ja to vidim? Ispočetka, bilo bi više branilaca s petokrakom, poneko bi zalijepio Broza 'mjesto Homeinija na kundak, i opet bi se isti ljudi s istim puškama našli naspram istog zvjerinja.
Ponavljam VLASTI bez obzira SDA; SDP itd.
Ono što razlikuje Željka od kreatura kojih smo se nagledali zadnjih godina u institucijama vlasti je to što zna kako zvući kugla kad ti prođe kraj uha.
- valterbranisarajevo
U Hrvatskoj postoji medijski reket. tamo je pandan Radoncicu, Ninoslav Pavic (Globus i ostalo). Slazem se da Racan nije popularan kao stranka, medjutim, ako prema podacima Oslobodjenja (ja ih nisam provjeravao) SDP dobije 140.000 glasova za neki nivo vlasti, a Lagumdzija 12-13.000 e onda to znaci da njega kao pojedinca podrzava manje od 10 % clanova i simpatizera SDP-a i da su ljudi svjesno koristili mogucnost preferencije i izbjegavali zaokruzivati njegovo ime na listicu da bi mu na taj jedini moguci nacin pokazali sta misle o njemu.arman1 wrote:A mi ko treba da slušamo pečanca i avdića. Njih ni vlastita djeca ne slušaju.mostarac wrote:u hrvatskoj ne postoji medijski reket kao u BiH sa avazom i njihova politicka situacija se ne moze porediti sa nasom ni u kom smislu,a oni tamo itekako ulaze u sukobe i popularnost samog Racana nije ni blizu popularnosti SDP-a u Hrvatskoj ali se u njih ljudi ocito odlucuju za programe, a ne za ono sta im Radoncic i Hadzifejzovic serviraju. Dok su slusali svoje Radoncice i Hadzifejzovice Tudjman ih je vukao svaku godinu nize, a onda su odlucili da kazu da tako vise ne ide.valterbranisarajevo wrote:SDP Hrvatske godinama vodi Ivica Racan, miran, tih, nenametljiv covjek koji ne ulazi u sukobe sa drugim a i bas se ne zamjera previse nekom. Rezultat njegovog vodjenja je taj da je SDP Hrvatske u samom vrhu popularnosti medju glasacima...
Jos kada se uzme u obzir da je cak i osoba koja je objavljivala placene hvalospjeve u Oslobodjenju o njemu dobila 5000 - 6000 glasova vise od njega, onda je to makar zabrinjavajuce.
A sto se tice samog SDP-a - pa recimo da je to sto je u Beogradu tada uradio Bogicevic doovljan razlog da u vodu padnu svi ovi navodi o patriotama i nepatriotima. Jos ako mu je to stvarno neko suflirao iz Sarajeva, pa vjerovatno je to bio neko iz njegove stranke...
-
wolf lobovski
nineac wrote:Mostarac de prestani kakiti i objasni sto to bogicevic nevalja. Ti znas ovo, ti znas ono, pa de nas prosvjetli da i mi znamo, a ne to je posebna tema, pa eto otvori tu posebnu temu!
evo samo za raju koja bas nisu upucena o sistemu predlaganja i kandidovanja za orgene SDP-a.
dakle, kada se donese odluka o odrzavanju redovnog ili vanrednog kongresa, tada se i donese pravilnik o nacinu predlaganja i kandidovanja za organe SDP-a.
pravilnik kaze, da sve organizacije SDP-a, mjesne, opcinske, kantonalne i gradske delegiraju svoje kandidate za funkcije.
posto je rijec o predsjedniku samo cu taj dio da pojasnim.
tada, 2002 godine, kada su svi ocekivali promjenu na celu partije, izmedju ostalih, bogic bogicevic je dobio najvecu podrsku sa terena. preko 70 % organizacija su ga predlozile kao kandidata za mjesto predsjednika SDP-a.
nakon toga, kadrovska komisija sjeda i bira 3 kandidata sa najvecim brojem kandidatura sa terena. u najuzi krug ulaze zlatko i bogi kao kandidat sa najvecim sansama jer clanstvo tako zeli.
dalje, kadrovska komisija provjerava da li kandidati prihvataju kandidature. zlatko i bogi su tad prihvatili kandidature i idu na kongres kao kandidati za predsjednika SDP-a.
na dan kongresa, kada je vecina delegata koji biraju predsjednika bila za bogija, neposredno pred glasanje, bogic izlazi za govornicu i odustaje od kandidature.
zasto to nije uradio prije???? ne znam. ali znam da je iznevjerio veliki dio clanstva koji ga je predlozio i vidio kao covjeka koji ce preuzeti partiju u kljucnom momentu.
samo da napomenem, to se tada nije desilo po prvi put. jos jednom, na isti nacin, odustao je od kandidature za predsjednika partije.
na ovaj nacin se gubi kredibilitet kod clanstva i zelja da ga se bira u buducnosti na slicne funkcije.
licno moj stav. iako sam iz sarajeva, mislim da bi slijedeci predsjednik trebao da bude jasmin imamovic.
i na kraju, na posljednjem kongresu, u statut SDP-a je unesena jedna promjena. predsjednik partije moze biti samo dva mandata pocev od usvajanja statuta. dakle, ne moze ni zlatko biti jos dugo. htio ne htio mora otici.
-
hak
E vala mi je pun k..... više vas "da nije Lagumdžije, mi bi glasali za SDP".
Ne serite više.
Ako između Zlatka, Harisa, Tihića, Dodika, Čavića i Čovića neko može da glasa za bilo koga drugog osim za Zlatka, onda je problem u tome koji glasa.
Zato svi vi kojima je Zlaja trn u oku samo recite za koga bi vi glasali (ili jeste) i time ćete reći sve o sebi.
Kada vidim ko je sve protiv Lagumdžije, ne mogu da vjerujem da on toliko vrijedi.
Treba reći ono što svi znaju: U BiH postoje samo dvije opcije: SDP i "oni drugi" (nacionalisti naravno)
SDP je još jedina preostala stranka koja politiku ne gradi manipulišući nacionalnom i vjerskom pripadnošću.
I to je sva suština priče. To je ono što sve ove kritičare najviše boli.
SDP se još kako tako odupire ovoj nacionalnoj pošasti koja traje evo već 16 godina.
I zato treba skinuti SDP sa scene, da bi ovi lopovi mogli vladati do vječnosti.
Ali, uz ovakve birače, i hoće.
Ne serite više.
Ako između Zlatka, Harisa, Tihića, Dodika, Čavića i Čovića neko može da glasa za bilo koga drugog osim za Zlatka, onda je problem u tome koji glasa.
Zato svi vi kojima je Zlaja trn u oku samo recite za koga bi vi glasali (ili jeste) i time ćete reći sve o sebi.
Kada vidim ko je sve protiv Lagumdžije, ne mogu da vjerujem da on toliko vrijedi.
Treba reći ono što svi znaju: U BiH postoje samo dvije opcije: SDP i "oni drugi" (nacionalisti naravno)
SDP je još jedina preostala stranka koja politiku ne gradi manipulišući nacionalnom i vjerskom pripadnošću.
I to je sva suština priče. To je ono što sve ove kritičare najviše boli.
SDP se još kako tako odupire ovoj nacionalnoj pošasti koja traje evo već 16 godina.
I zato treba skinuti SDP sa scene, da bi ovi lopovi mogli vladati do vječnosti.
Ali, uz ovakve birače, i hoće.
- Jimmy_The_Saint
Greška, greška, greška. Medijsko izvrtanje činjenica. Na listi na kojoj je Zlaja bio, preko 10.000 glasova je, proporcionalno, značajnije nego 100.000 za Komšića, maltene. Ne shvatite me pogrešno, izborna aritmetika ove zemlje a i svake druge je jedna perverzija, a novinari katkad zlonamjerni a skoro redovno ćutuci za matematiku.valterbranisarajevo wrote:U Hrvatskoj postoji medijski reket. tamo je pandan Radoncicu, Ninoslav Pavic (Globus i ostalo). Slazem se da Racan nije popularan kao stranka, medjutim, ako prema podacima Oslobodjenja (ja ih nisam provjeravao) SDP dobije 140.000 glasova za neki nivo vlasti, a Lagumdzija 12-13.000 e onda to znaci da njega kao pojedinca podrzava manje od 10 % clanova i simpatizera SDP-a i da su ljudi svjesno koristili mogucnost preferencije i izbjegavali zaokruzivati njegovo ime na listicu da bi mu na taj jedini moguci nacin pokazali sta misle o njemu.arman1 wrote:A mi ko treba da slušamo pečanca i avdića. Njih ni vlastita djeca ne slušaju.mostarac wrote: u hrvatskoj ne postoji medijski reket kao u BiH sa avazom i njihova politicka situacija se ne moze porediti sa nasom ni u kom smislu,a oni tamo itekako ulaze u sukobe i popularnost samog Racana nije ni blizu popularnosti SDP-a u Hrvatskoj ali se u njih ljudi ocito odlucuju za programe, a ne za ono sta im Radoncic i Hadzifejzovic serviraju. Dok su slusali svoje Radoncice i Hadzifejzovice Tudjman ih je vukao svaku godinu nize, a onda su odlucili da kazu da tako vise ne ide.
Jos kada se uzme u obzir da je cak i osoba koja je objavljivala placene hvalospjeve u Oslobodjenju o njemu dobila 5000 - 6000 glasova vise od njega, onda je to makar zabrinjavajuce.
A sto se tice samog SDP-a - pa recimo da je to sto je u Beogradu tada uradio Bogicevic doovljan razlog da u vodu padnu svi ovi navodi o patriotama i nepatriotima. Jos ako mu je to stvarno neko suflirao iz Sarajeva, pa vjerovatno je to bio neko iz njegove stranke...
Prošle izbore Nijaz je Duraković dobio 15.000 glasova, i to je bilo najviše glasova na svijetu, maltene, jošp je Niko Lozančić imao toliko.... I ta računica koju novinari prave ne znači ništa. Probat ću malo pogledati šta se TAČNO krije iza toga.
- valterbranisarajevo
Jimmy_The_Saint wrote:Greška, greška, greška. Medijsko izvrtanje činjenica. Na listi na kojoj je Zlaja bio, preko 10.000 glasova je, proporcionalno, značajnije nego 100.000 za Komšića, maltene. Ne shvatite me pogrešno, izborna aritmetika ove zemlje a i svake druge je jedna perverzija, a novinari katkad zlonamjerni a skoro redovno ćutuci za matematiku.valterbranisarajevo wrote:U Hrvatskoj postoji medijski reket. tamo je pandan Radoncicu, Ninoslav Pavic (Globus i ostalo). Slazem se da Racan nije popularan kao stranka, medjutim, ako prema podacima Oslobodjenja (ja ih nisam provjeravao) SDP dobije 140.000 glasova za neki nivo vlasti, a Lagumdzija 12-13.000 e onda to znaci da njega kao pojedinca podrzava manje od 10 % clanova i simpatizera SDP-a i da su ljudi svjesno koristili mogucnost preferencije i izbjegavali zaokruzivati njegovo ime na listicu da bi mu na taj jedini moguci nacin pokazali sta misle o njemu.arman1 wrote: A mi ko treba da slušamo pečanca i avdića. Njih ni vlastita djeca ne slušaju.
Prošle izbore Nijaz je Duraković dobio 15.000 glasova, i to je bilo najviše glasova na svijetu, maltene, jošp je Niko Lozančić imao toliko.... I ta računica koju novinari prave ne znači ništa. Probat ću malo pogledati šta se TAČNO krije iza toga.
Pogledaj i mene to interesuje. Oslobođenje su ozbiljan medij i ne vjerujem da bi to navodili kao Lagumdzijin minus, da nisu sigurni sta stoji iza toga. Ali sve je moguce.
Ali ipak za mene te cifre prikazuju razliku:
SDP 140.000
Lagumdzija 12 ili 13.000
Becirevic mislim 18.000
Iskreno i ja sam uradio bas to. Na toj listi, cini mi se za parlament BiH, sam glasao za stranku, a onda posebno za svakog kandidata osim Lagumdzije..
-
Pretposljednji Mohikanac
ovo je najveca zabluda sdp-ovaca. kako znas'?? jel mozda na nekim izborima u zadnje vrijeme bio neko drugi na celu, pa imas na cemu temeljiti tu tvrdnju???Urlanje dozvoljeno wrote:obrni, okreni isto nam dodje... ko god da je na celu uvijek ce isti glasat na SDP. Meni je nebitno ko je predsjednik stranke, uvijek sam davao glas SDPu. Ali kad bi se vec morala desiti promjena na celu stranke, Zeljko je najbolje rjesenje, mozda jedino Damir moze da konkurise na tu funkciju...
ZIVIO DRUG TITO
uostalom, rezultati ankete ti dosta govore.
- Vodenjak
Ljudi kao @Grom i dalje misle da je odbrana BiH bila stvar pojedinih politicara, a ne naroda koji je prije svega bio prinudjen da sacuva vlastite guzice a tek onda da se bori i za BiH!Jimmy_The_Saint wrote:Grome, mojne bit' budala.Grom iz vedra neba wrote:U tvojim karikiranjima ima dosta gluposti. Inace, fanatizam je opasna bolest kako u lijevoj tako i u desnoj opciji.mostarac wrote:SDP I ZLATKO SU KRIVI ZA RAT.
SDP JE GLAVNI I ODGOVORNI ZA RAT KAO I ZLATKO LAGUMDZIJA.
SDP JE NAPRAVIO SREBRENICU PO NAREDJENJU ZLATKA LAGUMDZIJE.
SDP JE PROTJERAO MILIONE UZ ZLATKOVU POMOS.
IZETBEGOVICEV VELIKI PRIJATELJ KARADZIC JE HUMANISTA PREMA BIH i BOSNJACIMA U ODNOSU NA SDP I TOG ZLIKOVCA ZLATKA LAGUMDZIJU.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI BI JELI ZLATNIM KASIKAMA.
KAD NE BI BILO SDP-a I ZLATKA BOSNJACI MOZDA, ALI SAMO MOZDA, NE BI BILI TOLIKO LIJENI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BOSNJACI BI MOZDA I DOZVALI SE PAMETI.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA BRACA ARAPI BI NAM SREDILI DA NEMAMO VIZE I PUTUJEMO SVUDA REKAVSI DA SU NJIHOVI ZLIKOVCI KOD NAS NAJSIGURNIJI U NASIM BRDIMA I SELIMA.
KAD NE BI BILO SDP-A I ZLATKA NE BI BILO POTREBE DA SE UVODE POREZI, BIO BI MIR, BLAGOSTANJE I SRECA U ZEMLJI I SVI BI ZIVILI SRETNO DO KRAJA ZIVOTA.
Eto sad se moze zakljucati tema
Ono sto se treba reci jeste: da je SDP bio pobjednik 90-te, BiH bi nestala, Bosnjaci bi bili istrebljeni (ocigledno bi to nekima bas odgovaralo), osim ako kojim cudom "gradjanski protesti" i pjesme "druze tito mi ti se kunemo" koje su se u delirijumu pjevale po skupstinskim kuloarima ne bi urazumile bracu iz Karadjordjeva...
Ali baš, mojne bit'.
Koliko je sve to bilo uspjesno zavisilo je dakako od toga kakvo im je bilo vodjstvo, ali to isto vodjstvo je osim, uglavnom nezasluzenih hvalospijeva, duzno da primi i osudu (ne)pripremljenosti za odbranu zivota, imovine i na kraju same drzave.
Naravno, kad bi bilo dovoljno onih koji su u stanju da takvo pitanje uopste i postave!
Svako ko iole misli svojom glavom vrlo dobro zna KO odnosno KOJI su bili ti koji su bili odgovorni!
Sve ostalo su samo spekulacije i ona stara poznata: "Sta bi bilo kad bi bilo!"
-
joker
Pa ne moze nam uvijek sudija biti kriv za izgubljenu utakmicu. Kada imas jaku ekipu, nadmocnu, mozes se na sudiju vaditi jednu, ali ne i svaku utakmicu. Ovu situaciju mozes posmatrati bas kao i situaciju sa reprezentacijom.chuchumbamayumbe wrote:Ja uvijek glasam za SDP, bez obzira na Lagumdžiju, prvenstveno zbog politicke opcije koju ta stranka predstavlja. Za njihov "neuspjeh" nije toliko kriv Lagumdžija koliko "objektivni i uvijek dobro informisani" Avaz. Ipak mislim da bi im Komsic znacajno podigao rejting i da to, u svakom slucaju, ne bi bila losa ideja!
Odgovor na anketno pitanje. Ne mislim da bi sama zamjena predsjednika bila dovoljna da se vrati povjerenje glasaca u SDP, mada bi i ona dijelom doprinijela vecoj popularnosti SDP-a. Bila bi potrebna korjenita promjena u vrhu SDP-a, vracanje nekih ljudi koji su iz SDP-a otjeranih Lagumdzijinom politikom, i reaktiviranje nekih SDP-ovih "uspavanih" odnosno "sklonjenih u stranu" kadrova. Uz uklanjanje Lagumdzije, bilo bi potrebno izvrsiti i uklanjanje njegovih zaostataka za potpuni oporavak SDP-a.
Zahvaljujuci ovakvim SDP-ovim glasacima kakvim se i SDA dici (ima i ona svoje "chuchumbamayumbe" koji uvijek slijepo zaokruzuju isto) oni ce uvijek osvajati bar nekih 100-tinjak hiljada glasova (SDA 200-tinjak hiljada). Ali SDP-u bi trebao biti cilj animirati one glasace koji nisu zaslijepljeni samo jednom opcijom i vratiti, odnosno, pridobiti povjerenje "glasaca" a ne clanova partije (oni svakako glasaju za SDP).
Sa Zlatkom Lagumdzijom i njegovim ljudima u vrhu tesko da moze SDP dobaciti dalje. Procentualno, iz izbora u izbore, SDP-u pripada sve manji i manji dio kolaca. Sada je recimo procenat osvojenih glasova manji nego cak i 1998. godine (da 2000-tu i ne spominjemo, pa i 2002-ge su osvojili neznatno veci procenat).
Mislim da je ovo konstruktivna kritika. Nadam se da me sada nece neki razapeti...
- sharwoodforest
Kakva je trenutna situacija u zemlji, nije mi važno ko je lider SDP-a, bitnije mi je da ne glasam ni za koga drugog do za SDP.
E sad, Zeljko je najbolja kombinacija u slučaju promjene, medjutim, bojim se da bi to prije mogao biti Damir Hadžić kome baš ne bi bilo mrsko da sjedne na Zlajinu stolicu.
Zlatko voli prodorne, a Damir je taj.
Željko mi je bliži srcu, navijam za njega.Bolji je i čovjek.
E sad, Zeljko je najbolja kombinacija u slučaju promjene, medjutim, bojim se da bi to prije mogao biti Damir Hadžić kome baš ne bi bilo mrsko da sjedne na Zlajinu stolicu.
Zlatko voli prodorne, a Damir je taj.
-
dripac
Aha, pripremali, prodavali puške po 1000KM i stvarali tajkune tipa Šaja i sl.Grom iz vedra neba wrote:Razlika je u tome sto je Alija ilegalno pripremao odbranu BiH (bez obzira na sve nedostatke), a SDP nije htio ni da cuje o odbrani, jer je to bila samo iluzija za njih, "retorika nacionalnih stranaka", jer ako slijepo vjerujes u bratstvo i jedinstvo onda si high, mozak na pasu...dripac wrote:Da, i šta je tu problem. I Alija je 92 govorio da rata biti neće, da je za rat potrebno dvoje pa ga opet bi. Ko je od nas tih godina vjerovao da će 92 biti rat.Dolina avalona wrote:
Dali je i to dio SDP-ovske gradjanske strategije?? Ili mozda mislis na onu strategiju iz pocetka '90 tih kada je SDP kazao da umjesto vojne pripreme protiv moguce agresije, treba organizovati gradjanske proteste dok su se po sumadijama ostrile kame!?
-
wolf lobovski
sharwoodforest wrote:Kakva je trenutna situacija u zemlji, nije mi važno ko je lider SDP-a, bitnije mi je da ne glasam ni za koga drugog do za SDP.
Zlatko voli prodorne, a Damir je taj.![]()
ma kakav damir hadzic. pa evo vidi to ovako. on je nacelnik u opcini novi grad a sdp je tamo i na prethodnim i na ovim izborima ostvario katastrofalan rezultat. drugo, kad su smjenili nermina pecanca sa mjesta predsjednika kantonalnog odbora sdp-a sarajevo, na njego mjesto je dosao damir hadzic. od kako je postao predsjednik, kantonalni odbor nije nista uradio, niti jedne akcije. ne moze se jednom guzicom na dvije stolice. osim toga, da moja prica nije suplja, potvrdjuje i rezultzat na ovim izborima. sdp u kantonu sarajevo nije nikada losije stajao. ko je kriv??? pa nisam ja.
- ovo_malo_duse
Volio bih vidjeti Zeljka na celu SDP
.Ali svi cemo se mi nacekat da se to desi.
Sve dok mrda Vozd(Lagumdzija) vlast neda!!!!

Sve dok mrda Vozd(Lagumdzija) vlast neda!!!!
- Jimmy_The_Saint
Zlatko Lagumdžija bio je kandidat u tzv. Izbornoj jedinici 3.
Tu je glasove dalo 194.671 ljudi.
Za SDP glasove je dalo 31.518 ljudi U TOJ JEDINICI. Od toga je Zlatko lično imao 16.151 glas. Svi ostali dobili su od dvije do pet hiljada po osobi.
Poređenja radi, šampion Beriz Belkić dig’o je 40.000 glasova, Azra Hadžiahmetović 12.000 I tako su njih dvoje ušli direktno u parlament – jer Za BiH je glasalo 71.486 radnih ljudi I građana.
Bakir IZETBEGOVIĆ osobno, također je kao i Zlatko, jedini u ime svoje stranke drito prošao u parlament, sa 23.505 glasova, od ukupno 42.673 glasa za SDA. Svi ostali imali su tri do šest hiljada.
E sad, niko, ama baš niko ne kaže da je Bakir ovakav, onakav, i da “šteti ugledu SDA”. Naprotiv, računa se da je uspio, njegova je zadnja u svim stranačkim poslovima, samo je još uvijek u polusjeni rahmetli oca svog.
Dakle, radi se o kombinaciji elementarnog bezobrazluka i najelementarnijeg nepoznavanja matematike. Naime, zavodljivo je porediti brojke, ali u matematici, ovoj izbornoj, bitnije su PROPORCIJE I PROCENTNI RAČUN.
A ti valtere ne vjeruj meni ako nećeš, al’ ne vjeruj ni Oslobođenju nego lijepo na http://www.izbori.ba pa gledaj rezultate, čitaj izborni zakon, radi šta god misliš da treba.
Tu je glasove dalo 194.671 ljudi.
Za SDP glasove je dalo 31.518 ljudi U TOJ JEDINICI. Od toga je Zlatko lično imao 16.151 glas. Svi ostali dobili su od dvije do pet hiljada po osobi.
Poređenja radi, šampion Beriz Belkić dig’o je 40.000 glasova, Azra Hadžiahmetović 12.000 I tako su njih dvoje ušli direktno u parlament – jer Za BiH je glasalo 71.486 radnih ljudi I građana.
Bakir IZETBEGOVIĆ osobno, također je kao i Zlatko, jedini u ime svoje stranke drito prošao u parlament, sa 23.505 glasova, od ukupno 42.673 glasa za SDA. Svi ostali imali su tri do šest hiljada.
E sad, niko, ama baš niko ne kaže da je Bakir ovakav, onakav, i da “šteti ugledu SDA”. Naprotiv, računa se da je uspio, njegova je zadnja u svim stranačkim poslovima, samo je još uvijek u polusjeni rahmetli oca svog.
Dakle, radi se o kombinaciji elementarnog bezobrazluka i najelementarnijeg nepoznavanja matematike. Naime, zavodljivo je porediti brojke, ali u matematici, ovoj izbornoj, bitnije su PROPORCIJE I PROCENTNI RAČUN.
A ti valtere ne vjeruj meni ako nećeš, al’ ne vjeruj ni Oslobođenju nego lijepo na http://www.izbori.ba pa gledaj rezultate, čitaj izborni zakon, radi šta god misliš da treba.
- valterbranisarajevo
Ok nema govora cifre su cifre. Znaci Zija Dizdarevic, Mirko Sagolj i Gojko Beric nas saltaju. Sta cemo sada citati?
U stvari on nije dobio 10 % od ukupnog broja glasaca SDP-a nego 10 % od ukupnog broja glasaca, ali je dobio 50 % podrske od SDP-ovaca.
Nema bas veliku podrsku u narodu, ali ipak ima u stranci...
U stvari on nije dobio 10 % od ukupnog broja glasaca SDP-a nego 10 % od ukupnog broja glasaca, ali je dobio 50 % podrske od SDP-ovaca.
- ovo_malo_duse
Sta li to ovi u stranci vide sto nevide ovi u naroduvalterbranisarajevo wrote:
- Jimmy_The_Saint
Valter, sasvim je moguće da pomenuti MASTODONTI bh. novinarstva nisu nikad ni pogledali izborni zakon, a od gimnazije sabrali broj. Ja od ovog jedem kruh, "slučajno". A čitaćemo sve, pa i SAFF, al' između redova.
Eto, Željko, recimo. On je za Predsjedništvo dobio 116.000 glasova. To je, po mom mišljenju, dosta realna slika toga koliko ljudi bi željelo SDPovca u predsjedništvu. I skoro sigurno bi barem toliko, ako ne i više, dobio i Zlatko, ili bilo koji drugi SDPovac.
Međutim, da su tih 116.000 glasova dobili Zlatko, Jasmin ili bilo koji ŠnjakBo, mogli bi se SLIKATI s njima. Jer za Hareta je glasalo 350.00 ljudi, za Tihića 150.000.
Kvaka je bila upravo u tome, što je za Hrvatskog člana glasalo cca 300.000 ljudi, i tu je SDP mogao računati na brojčanu nadmoć.
Za Bošnjačkog člana glasalo je 550.000 ljudi. Što reče jedan moj jaran, "statistika je neumoljiva znanost".
Eto, Željko, recimo. On je za Predsjedništvo dobio 116.000 glasova. To je, po mom mišljenju, dosta realna slika toga koliko ljudi bi željelo SDPovca u predsjedništvu. I skoro sigurno bi barem toliko, ako ne i više, dobio i Zlatko, ili bilo koji drugi SDPovac.
Međutim, da su tih 116.000 glasova dobili Zlatko, Jasmin ili bilo koji ŠnjakBo, mogli bi se SLIKATI s njima. Jer za Hareta je glasalo 350.00 ljudi, za Tihića 150.000.
Kvaka je bila upravo u tome, što je za Hrvatskog člana glasalo cca 300.000 ljudi, i tu je SDP mogao računati na brojčanu nadmoć.
Za Bošnjačkog člana glasalo je 550.000 ljudi. Što reče jedan moj jaran, "statistika je neumoljiva znanost".
- Jimmy_The_Saint
A šta taj narod vidi u Berizu Bjelkiću?ovo_malo_duse wrote:Sta li to ovi u stranci vide sto nevide ovi u naroduvalterbranisarajevo wrote:
Nema bas veliku podrsku u narodu, ali ipak ima u stranci...![]()
![]()
- manijak1
- valterbranisarajevo
Jimmy_The_Saint wrote:Valter, sasvim je moguće da pomenuti MASTODONTI bh. novinarstva nisu nikad ni pogledali izborni zakon, a od gimnazije sabrali broj. Ja od ovog jedem kruh, "slučajno". A čitaćemo sve, pa i SAFF, al' između redova.
Jeste slazem se u potpunosti zato me i interesovalo stvarno stanje, ja osim oslobodjenja ne citam nikakve druge dnevne novine, ali sada me malo baca, znaci za Lagumdziju su mogli glasati samo ljudi u izbornoj jedinici 3, to je valjda sarajevski kanton. Znaci nije mogao dobiti glasove iz Tuzle, Bihaca.
Medjutim ipak globalno 16.000 simpatizera u Sarajevu opet nije nekakva pljacka.
A da li je spominjani Becirevic dobio u svojoj izbornoj jedinici vise glasova nego ovaj u svojoj? (Ne mogu da udjem na izbori.ba)