interviju: Branimir Johnny Štulić

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

sojka

Post by sojka »

Vrbovina :D :-)

dajem joj ljubav
svu radost
nije to fol
drugog je zapala
meni ništa
nothing at all

vehni sad fijola
a ne kao ranije
vlasi kak vrba
tužno se rasule

zrasla si tulipan među ružama
(te ftrči nemrem ja)
hodala objema lijevim nogama
pritom se grinceka nerado odrekla
muži od zanata
trgali ti vrata
bila si kak vrana među pajceki

vehni sad fijola
a ne kao ranije
vlasti kak vrba
tužno se rasule
Brazzo

Post by Brazzo »

Brane je puk'o kao i drzava u kojoj je jos za zivota usao u legendu... Nekako to sve ima i neku logiku... Sada je zgadjen nad svim, pomalo i paranoik, ne propusti priliku da makar jednom pomene kako su ga pokrali i kako to jos uvijek rade... Molim vas, a kada je bilo drugacije? I sta bi on sad??? Da ga se ostavi na miru? Pa u tome i jeste problem. Kakv si takav si ali si makar posredno odgojio neke generacije i za to si djelomicno i odgovoran da im danas, kada negativci iz njegovih pjesama kroje "moralne standarde", ekipi bez kompasa doviknes: to su kurvini sinovi, sklanjaj bagru, pobij, vjesaj...
Ne, on radije igra mali fudbal sa ekipom iz svog sela pored Utrechta i "utipkava" Ilijadu... Ma bjaaaaziiii, dakle porucuje: nema se s kim...

E tu pocinje moje razocarenje... u Legendu Tu...
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

King Kikapu wrote:kad bolje razmislim on i EKV se jedini nisu ponovo okupili...mada za ove potonje nisam siguran.
Nešto čujem, u subotu sviraju u džehenemu. :D
branimir_s

Post by branimir_s »

Johnny vrati se please, ubise nas papci i neznalice.
sojka

Post by sojka »

Sta bi bilo, kad bi bilo... :D :)

Kada bi bilo u mogucnosti da intervjuisete doticnog, koja bi to pitanja bila...
Orhanowski

Post by Orhanowski »

sojka wrote:Sta bi bilo, kad bi bilo... :D :)

Pitao bih ga da objasni ovaj stih

je li ti tijelo puno bola
da li te zebe oko stola
kaži dušo jesi li sama ovu noć
.

Nikako da skontam ovo da li te zebe oko stola
danas

Post by danas »

Orhanowski wrote:
sojka wrote:Sta bi bilo, kad bi bilo... :D :)

Pitao bih ga da objasni ovaj stih

je li ti tijelo puno bola
da li te zebe oko stola
kaži dušo jesi li sama ovu noć
.

Nikako da skontam ovo da li te zebe oko stola
ovo je njegova verzija elvisove are you lonesome tonight... stih u originalu na engleskom glasi: do the chairs in your parlor seem empty and bare...

:-) :-) :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Cudi me da se niko od propmotera nije angazavao (kao sto natuknu Johny) da organizuje come - back koncert.

I mislim da bi se koncert trebao odrzati u Sarajevu.

To bi bio najvelicanstveniji koncert svih vremena 8)
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ako si pročitao šta je rekao u intervju-u onda je jasno da on ako se ikako bude vraćao, neće to biti radi jednog koncerta
"E sada, kada ja sviram, ne idem s uštapa na uštap, jer to nije moguće. Onda ne bih bio to što jesam, ne sudim da li je to pravo ili krivo. Drugačije i ne znam, svako ima svoje. Tvornica automobila ne radi da bi prodala jedan automobil. Prema tome, ne možeš se pripremati samo za tri koncerta. Naprosto ja ne mogu, drugi možda mogu. Da dođem u formu, treba mi godinu, da se čovjek time bavi iz dana u dan.
To je živi organizam, isto kao igranje fudbala ili voženje bolida. Ali gdje bih sada svirao godinu? Pa, ni u bivšoj Jugoslaviji nisam imao gdje svirati tri mjeseca. Zato kažem da je to nemoguće. Može se igrati, ali govorim kako je kada ja radim.
Mislim, mogu doći na playback i... Ali, kakve to ima veze, to nema veze s priredbom.
".

U suštini je sve to stvar njegove dobre volje i htijenja, ali čisto sumnjam. Ovako je ostavio kult ličnosti.
manijak1

Post by manijak1 »

da li te zebe oko stola
To se zove šandoprc :oops: a u stvari znači .....vrućina isijava oko , na , ispod i pored stola :oops:
sojka

Post by sojka »

Ozbiljno sad, cudi me da je toliko "obozavalaca" Stulica, a da bas niko nema pitanja.
Zar nema radoznalosti?

Mene zanima omiljena boja, jelo, pjesma, film.. lista pitanja je dooga.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Orhanowski wrote:dolazim ti kao fantom slobode
i zato pokaži što znaš
dolazim ti kao fantom slobode
da te vodim ravno do dna

Semezdin Mehmedinovic je inspirisan Johnnyjem. Miljenko Jergovic. Edo Popovic (hrvatski Miljenko Jergovic) nedavno izjavio da mu je Johnny vazniji od Andrica. Jos uvijek izlazi casopis za knjizevnost koji se zove po stihu iz gore spomenute pjesme FANTOM SLOBODE
a i johnny je gledao bunuela
marimahunar

Post by marimahunar »

sunce tudjeg neba ne ostavlja opekotine kao nase d.a.
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

alphonse kauders wrote: U suštini je sve to stvar njegove dobre volje i htijenja, ali čisto sumnjam. Ovako je ostavio kult ličnosti.
ne vjerujem da mu je to bio cilj. Sjecam se da je u jednom intervjuu to i pojasnio i evo nadjoh na netu :

"Nisam ni pobegao ni odustao ni potražio zavetrinu. Uradio sam ono i što je i Likung napravio:,napravio što sam hteo i sklonio se da ne smetam svom delu, da ono više dođe do izražaja. Kad si tu - od tebe se, obično, ne vidi šta si napravio. Dao sam što niko nije i - sklonio se. Morao sam zbog sebe. Običaj je da oni, koji naprave, zasednu i ne daju drugima. Ja to nisam hteo. Mene niko nije skinuo, i to je važno da se zna."
"Još je značajnije! Važnije, pošto je nastalo kad sam otišao. Otišao sam dobrovoljno, a to nikad niko nije uradio. lli su bili maknuti il' su se usmrdili Na ovom svetu nema dobrovoljnih odlazaka i zato je ono, što sam uradio po odlasku, značajnije od svega prethodnog. To, što je cena moga rada bila ogromna a problemi mnogi, o tome se ne priča u dobrom društvu. Nepristojno je."
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

Gargamel wrote:
King Kikapu wrote:kad bolje razmislim on i EKV se jedini nisu ponovo okupili...mada za ove potonje nisam siguran.
Nešto čujem, u subotu sviraju u džehenemu. :D

hahahahaha ma jebo štulića, narcis pravi kult od sebe :D, milan mladenović je kralj
ajd... makar se đavo dobro provodi :sad:

(nemojte me napadat molim vas... volim ja i džonija :P)
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

Milan Mladenovic je potpuno drugi film. Cinjenica je da je imao mnogo, mnogo manje politickih tekstova od Stulica.

A i u tim politickim nije bilo nista eksplicitno, vec se moralo provaliti (Kao da je bilo nekad, Par godina za nas, Jesen i sl) sto je OK jer je to bio njegov izraz.
Ne znam zasto ih poredis.

ps. Mladenovicu, Stulicu, Bregovicu, Djordjevicu ocevi su bili vojna lica
Shoba

Post by Shoba »

prilicno glupa pitanja su postavljena, kao da je on neki turbo folk pjevac........ :roll:
marimahunar

Post by marimahunar »

neocekivana_sila wrote:
alphonse kauders wrote: U suštini je sve to stvar njegove dobre volje i htijenja, ali čisto sumnjam. Ovako je ostavio kult ličnosti.
ne vjerujem da mu je to bio cilj. Sjecam se da je u jednom intervjuu to i pojasnio i evo nadjoh na netu :

"Nisam ni pobegao ni odustao ni potražio zavetrinu. Uradio sam ono i što je i Likung napravio:,napravio što sam hteo i sklonio se da ne smetam svom delu, da ono više dođe do izražaja. Kad si tu - od tebe se, obično, ne vidi šta si napravio. Dao sam što niko nije i - sklonio se. Morao sam zbog sebe. Običaj je da oni, koji naprave, zasednu i ne daju drugima. Ja to nisam hteo. Mene niko nije skinuo, i to je važno da se zna."
"Još je značajnije! Važnije, pošto je nastalo kad sam otišao. Otišao sam dobrovoljno, a to nikad niko nije uradio. lli su bili maknuti il' su se usmrdili Na ovom svetu nema dobrovoljnih odlazaka i zato je ono, što sam uradio po odlasku, značajnije od svega prethodnog. To, što je cena moga rada bila ogromna a problemi mnogi, o tome se ne priča u dobrom društvu. Nepristojno je."

ima istine ... no ne treba zaboraviti trusno politicko s(R/T)anje koje je zadesilo tadasnje nase/vase/njihove prostore ... svako malo je bio po Londonu i svirucka tamo ... izbivanje van nasih/vasih/prostora tada je otvaralo nove vidike i stvaralo sasvim drugaciju sliku stvarnosti (puno vjerodostojniju mego sto smo mi/vi/oni neobavjesteno imali priliku da percepiramo ...

Njegovo mjesto je ostalo zakucano na nasem govornom podrucju u koliko toliko urbanim kontestima isto onoliko koliko je svojevremeno Iggy Pop znacio za kreiranje i stvaranje punk-a ... imam neki PDF fil knjige "Nemam vise s kim a nemam ni protiv koga" pa ako je neko zaineteresiran neka se javi na PP jer sam talasika sa rapidshare i registriranjem ...
triton

Post by triton »

ima li neko "mamica su strukle pekli meni nisu nikaj rekli strukli su se pregoreli mamica su plakat steli..." mislim da je na nekom singlu, a ne mogu da ga nadjem
Sarafcina

Post by Sarafcina »

triton wrote:ima li neko "mamica su strukle pekli meni nisu nikaj rekli strukli su se pregoreli mamica su plakat steli..." mislim da je na nekom singlu, a ne mogu da ga nadjem
singl ploce 83-87 ... na toj kompilaciji je imas... cini mi se da je doticna izdata nekad 86 kao singlica... ali posto to imam samo kao kompilaciju na kaseti...
inace najbolja stvar s te kompilacije je "dovidjenja na vlaskom drumu" ... bar meni...
Prince

Post by Prince »

O Dzoniju stvarno mogu reci sve najljepse... Trenutno sam u Amsterdamu, pa cu otici do Utrechta, mozda ga i sretnem negdje. Cuo sam da nije bas u Utrechtu, nego neko mjesto pored, zna li neko gdje tacno ?

Btw, zar vi stvarno vjerujete da je u zadnjih 15 godina Dzoni dao dva intervjua, i to oba Avazu ??? Pa to je smijesno, ovaj intervju nije nikad ni obavljen, nego su smisljeni odgovori iz ranijih njegovih razgovora, pa lice da su u njegovom stilu.
Better Man

Post by Better Man »

Ima logike u tvom zaključku Prince! Ni na jedan način se ne može izvesti zaključak o tome da je interviju urađen! Jedan od zadnjih njegovih intervijua, je prošle godine uradio hrvatski sedmičnik Gloria! Interviju je urađen ili u Augustu ili u Septembru. Novinar lijepo otišao u Holandiju i pronašao Džonija i uradio sa njim interviju i napravio fotografije! Džoni na slikama isto izgleda, nije se uopće promjenio, osim što više ne nosi bradu koju je imao u zadnjoj svojoj fazi i kosa mu je još uvijek duga i nije uopće debeo kako su neki tvrdili ovdje u svojim postovima! Džoni je bio i ostao legenda i čisto sumnjam da je dao interviju Dn9evnom Avazu, jer za njega Dnevni Avaz, jedna velika nepoznanica i ne predstavlja mu ništa relevanto u medijskom svijetu!
bleka

Post by bleka »

Hvala debela za ovo rego !
Nijedan koncert nije ravan ovome sa Ravno do dna, toliko friske energije...
Post Reply