UN DIJETA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
amarce

Post by amarce »

vidio sam gore dobrih odgovora.Nema nekih dijeta strogih.Treba se izmjeniti cijeli sistem zivljenja.Znaci generalno manje jesti i jesti bar 5 puta na dan a nikako 2 ili jednom...uhhh.Bavit se nekim sportom i to je to.Tada ce se kile sporije topiti.Recimo pocnes sada i do ljeta bi trebalo niti rezultata.To opet zavisi id tvoga metabolizma.Ali su tada rezultati dugotrajniji.

Evo i da napomenem da postoji jedna carobna pilula koja topi masne naslage pa za jedno 3 mjeseca uz fizicku aktivnost mozes sletiti 15 kila a da ti se nevrate.Naravno sve je ilegalno.
Ovo sam samo napisao da razbijem neke mitove o tome da nepostoji carobna pilula
eto toliko
amarce

#52 Re: UN DIJETA

Post by amarce »

akyx wrote:Ne znam jel iko pokrenuo ovu temu ovdje negdje, ali koliko sam sad na brzinu pregledala, nije.

Eh sad, o cemu se radi. Radi se o tome, da, nikad ozbiljno nisam bila na dijeti,s ve je to bilo ensto malo, neko izbjegavanje, ne znam ni ja, pomalo treninzi, i tako. Medjutim, prvi put zaista shvatam da je u biti najvaznije koje namirnice s kojima kombinujete, cak ni kolicina nije toliko bitna. Jedina dijeta za koju zajem ocjenu 10 je ova.
Upravo je upraznjavam, danas mi je 9. dan, i imam 2 kg. manje.

"CILJ OVE DIJETE JE PORED SKIDANJA VISKA KILOGRAMA DA DOVEDE DO PROMJENE METABOLIZMA U ORGANIZMU , CIME SE GARANTUJE DA SE SKINUTI KILOGRAMI VISE NECE VRATITI.

DIJETA TRAJE 90 DANA I ZA TO VRIJEME IZGUBI SE 18-25 KG. AKO JE POTREBNO SKINUTI MANJE KILOGRAMA DIJETA SE MOZE PREKINUTI ALI ONDA NECE DOCI DO PROMJENE METABOLIZMA.

DORUCAK JE ISTI SVIH 90 DANA,VOCE . JEDE SE UVIJEK VOCE U PARU: DVIJE ISTE VOCKE., ILI SAKA SITNOG VOCA.
DIJETA UVIJEK POCINJE PROTEINSKIM DANOM, NAKON NJEGA SLIJEDI SKROBNI DAN, PA UGLJIKOHIDRATNI, PA VOCNI. REDOSLIJED DANA SE NE SMIJE MIJENJATI.
3 PUTA U TOKU DIJETE TREBA UVESTI VODENI DAN, KOJI UVIJEK IDE POSLIJE VOCNOG DANA.

i hoces cijelog zivota biti na ovoj dijeti..vidjet cemo kad ti dopizdi...haha....nema od toga nista...cim tebi treba dijeta znaci da jedes previse.jedes vise nego sto potrosis.ili jedes umjereno al se nekreces nikako.ccc
Uostalom, koga zanima, evo mu.
http://download.yousendit.com/7C83D02A718E8022
akyx

Post by akyx »

ma sve se moze kad se hoce.
Ja kad ovom dijetom postignem odredjenu kilazu, do koje morma doci jer mi je pun k.... viska kila, ne smao meni nego i mojim koljenima;) onda cu nastaviti paziti, vise paznje ishrani posvecivati nego prije, zdravije ser hranite, vise fizicke aktivnosti itd;) da odruzim ovo sto polako postizem, i da...da jednostavno zdravije zivim nego do sad:)
Danas mi je 12. dan, 4 kg manje
;)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

svaka ti cast :)
anais_nin

Post by anais_nin »

amarce wrote: Evo i da napomenem da postoji jedna carobna pilula koja topi masne naslage pa za jedno 3 mjeseca uz fizicku aktivnost mozes sletiti 15 kila a da ti se nevrate.Naravno sve je ilegalno.
eto toliko
postoji dosta "carobnih pilula" samo sto te vecina njih mogu i ubiti :roll: ja licno bih radije imala par kila viska nego bila mrtva :roll:
amarce

Post by amarce »

anais_nin wrote:
amarce wrote: Evo i da napomenem da postoji jedna carobna pilula koja topi masne naslage pa za jedno 3 mjeseca uz fizicku aktivnost mozes sletiti 15 kila a da ti se nevrate.Naravno sve je ilegalno.
eto toliko
postoji dosta "carobnih pilula" samo sto te vecina njih mogu i ubiti :roll: ja licno bih radije imala par kila viska nego bila mrtva :roll:
imas pravo.Nisam htio o tome pisati ali nek se zna da ima.
Pored toga ubija i debljina.Tihi ubojica koji ti lezi za vratom.
anais_nin

Post by anais_nin »

amarce wrote:
anais_nin wrote:
eto toliko
imas pravo.Nisam htio o tome pisati ali nek se zna da ima.
Pored toga ubija i debljina.Tihi ubojica koji ti lezi za vratom.
pa u tome i jeste poenta, da carobna pilula ne rijesava problem zdravlja....samo zato sto se istope kile ne znaci da si se rijesio/la hipertenzije, holesterola, i drugih boljki...tu pomazu samo zdrava hrana i aktivnost....i svi gledaju ugljikohidrate ko neprijatelje....nije problem u ugljikohidratima nego u odredjenoj grupi istih :roll: nije isto pojesti kuhani krompir i onaj koji je przen u ulju....nije isto pojesti krisku razovog i bijelog hljeba....
akyx

Post by akyx »

anais_nin wrote: pa u tome i jeste poenta, da carobna pilula ne rijesava problem zdravlja....samo zato sto se istope kile ne znaci da si se rijesio/la hipertenzije, holesterola, i drugih boljki...tu pomazu samo zdrava hrana i aktivnost....i svi gledaju ugljikohidrate ko neprijatelje....nije problem u ugljikohidratima nego u odredjenoj grupi istih :roll: nije isto pojesti kuhani krompir i onaj koji je przen u ulju....nije isto pojesti krisku razovog i bijelog hljeba....

u potpunosti se slazem
neutral

Post by neutral »

[quote="akyx"]da, ta 4 dana se vrte u krug.
i fakat, ova dijeta je sad pravo in.
jestel vidjeli Indiru iz colonije, cura se prepolovila.
ja je svakom preporucujem. odlicno se osjecam, nisam gladna nikad, a kile spadaju;)[/quote

sto se tice Indire iz Colonije nju je prvo prepolovila liposukcija tj...isisavanje 10 kg sala... a da je onaj izgled dobila zahvaljujuci toj Un dijeti sere ko bolesna foka...
neko ko ima 100 kg pa se odluci na ovaj ili bilo koji vid dijete ce sigurno izgubiti 15 ili 20 kg... al neko ko zeli izgubiti 3 do 6 kg...samo vjezba i svaki obrok prestati jesti kad ti u tanjuru ostane jos jedna trecina...

a Indire i ostale "zvijezdice" mogu zahvaliti samo skalpelu i cjevcicama...
ziggy

Post by ziggy »

Ima li vas jos pod UN-om :)

Meni je danas 8. dan i imam 4 kg manje :-D :-D :-D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ja sam bio na ovoj dijeti jos 1994 kad je dosao Bangledeski UNPROFOR u Bihac da nas 'rani i odjeva. Samo sto je tad imala dva dana. Prvog dana - tri obroka vode, iz catrnje, iz bunara i s pumpe tako da ne mres utvrditi da si bog s kojeg izvora enterokolitis te strefi po 8 put u mjesecu. Drugi dan za dorucak pekmez sa ranom sljivom (ono kad iz zelene krene u sucmurastu boju), bez secera naravno, caj od lista dunje (a moze i od lista oraha - za prave konosijere mehke stolice) i komad kuruze. Negdje pred kraj dana salijes kafu jecmenjacu, taman da ocistis 12 palacno crijevo jopen, jos ako ima malo cikorije da se doda, dusu dalo. Zacibucis onda jedan onaj Gali - naku Juzno Americku cigaretu sto smo 1970-tih uvezli u robne rezerve, uglavnom tuce ko praga po cerbelumu, nisi je ni zagasio a krene neki ringispil te vozat u krug. Poslje toga jedan kumpir, u sparetu ispeces po-pola a nikako cijel jer pazis da ne eksplodira ko sto su neki znali pa copas onda onu stvar za veceru. I ako se probudis gladan tokom noci, za dezert izredjas sve UN poslanike, od Butrosa Galija preko Havarije u Solani do Jasusija Kljukusija.

Pouzdano garantiram uspjeh svim pretilnim forumasima s ovom expres dijetom, narucito onima na baustelu, ol' arbeit macht frei-u.
ziggy

Post by ziggy »

:-) Nosferatu bila sam i ja na ovoj dijeti kad su Bagladesani bili na Garavicama stacionirani :-)
Vjeruj mi da je meni na pamet pao rat i pravi UN kad sam cula za ovu dijetu... :(
ziggy

Post by ziggy »

Nosferatu wrote:Ja sam bio na ovoj dijeti jos 1994 kad je dosao Bangledeski UNPROFOR u Bihac da nas 'rani i odjeva. Samo sto je tad imala dva dana. Prvog dana - tri obroka vode, iz catrnje, iz bunara i s pumpe tako da ne mres utvrditi da si bog s kojeg izvora enterokolitis te strefi po 8 put u mjesecu. Drugi dan za dorucak pekmez sa ranom sljivom (ono kad iz zelene krene u sucmurastu boju), bez secera naravno, caj od lista dunje (a moze i od lista oraha - za prave konosijere mehke stolice) i komad kuruze. Negdje pred kraj dana salijes kafu jecmenjacu, taman da ocistis 12 palacno crijevo jopen, jos ako ima malo cikorije da se doda, dusu dalo. Zacibucis onda jedan onaj Gali - naku Juzno Americku cigaretu sto smo 1970-tih uvezli u robne rezerve, uglavnom tuce ko praga po cerbelumu, nisi je ni zagasio a krene neki ringispil te vozat u krug. Poslje toga jedan kumpir, u sparetu ispeces po-pola a nikako cijel jer pazis da ne eksplodira ko sto su neki znali pa copas onda onu stvar za veceru. I ako se probudis gladan tokom noci, za dezert izredjas sve UN poslanike, od Butrosa Galija preko Havarije u Solani do Jasusija Kljukusija.

Pouzdano garantiram uspjeh svim pretilnim forumasima s ovom expres dijetom, narucito onima na baustelu, ol' arbeit macht frei-u.

Nije Gali vec Gales - ja se ucila pusiti kad je bila najveca kriza za cigarete...eh mladosti :D
Pooll

Post by Pooll »

Hm. Inspirativna tema... :-)
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

amarce wrote:vidio sam gore dobrih odgovora.Nema nekih dijeta strogih.Treba se izmjeniti cijeli sistem zivljenja.Znaci generalno manje jesti i jesti bar 5 puta na dan a nikako 2 ili jednom...uhhh.Bavit se nekim sportom i to je to.Tada ce se kile sporije topiti.Recimo pocnes sada i do ljeta bi trebalo niti rezultata.To opet zavisi id tvoga metabolizma.Ali su tada rezultati dugotrajniji.

Evo i da napomenem da postoji jedna carobna pilula koja topi masne naslage pa za jedno 3 mjeseca uz fizicku aktivnost mozes sletiti 15 kila a da ti se nevrate.Naravno sve je ilegalno.
eto toliko
Pa reci nam kako se zove pilula. Da se narokam i smršam jedno 30 kg da i ja mogu u speedo kupaće, a ne samo u vrećaste bermude
akyx

Post by akyx »

ziggy wrote:Ima li vas jos pod UN-om :)

Meni je danas 8. dan i imam 4 kg manje :-D :-D :-D
15. dan.....
tu je negdje, izmedju 5 i 6kg manje;)
flora.sa

Post by flora.sa »

i ja sam od sutra na UN-u :D ..je.baji ga, ne gubim nista, osim mozda kila :D , pa hajd da probamo i to :D :D ...nista me ne kosta...

mada mi jos neke stvarke nisu najjasnije, ali budem pitala "visak kg pacenice" :D koje su se vec podvrgle pod rezim UN :D :D
akyx

Post by akyx »

sta god te zanima, pitaj;)
flora.sa

Post by flora.sa »

prvo sto mi nijr jasno ta supa bez rezanaca, da li se ono skuha sa rezancima pa se procijedi, ili samo prokuhas vodu i ubacis kocku? :D (kakva je to supa???? :? :shock: :D )

da li mora biti strogo govedja, i da li mora biti mesna, tj. da li moze biti paradajz, ili supa od gljiva npr., bez obzira na proteinski dan?

sutra mi je taj proteinski dan, pa me sad zanima samo taj dan...

moraju li biti ono bas tri jaja?...negdje sam provitala tri male snicle ili troje jaja?

pretpostavljam da umjesto tih snicli, moze i piletina, ili neko drugo meso?
moze li riba?
flora.sa

Post by flora.sa »

i naravno, ne moram se slijepo pridrzavati onoga sto pise, ili?
pod tim mislim npr. ne moram jesti tu salatu, i hljeb iako pise da treba, ili, bi ipak to trebalo isprakticirati? :?

ne mislim nista dodavati na ovo, ali nesto bih voljela i da izbjegnem, i pretpostavljam da moze...
akyx

Post by akyx »

;)
Moze riba na proteinski dan.

znaci, moze bilo koje meso, i riba, ili jaja.

supa znaci...ili skuhano meso ili povrce, a ja najcesce stavm mali komadic mesa i mrkve,....samo skuham i dodam zacine..i bez rezanaca to jedem.

znaci, ono sto jedes za rucak, jedes i za veceru. ali to ne znaci doslovno da moras bas isto jesti.
mozes npr..ako rucas meso, za veceru neku salamu il ensto slicno uz krisku cnog hljeba.

svaki 4 dan meso dosadi, pa sam malo presla na jaja;)

3 kuhana jajeta - mogu i pechena, ali naravno izbjegavati przenje u ulju i sl.
ali ako se bas koriste masrti, onda samo biljnog porijekla.

a za veceru sam pojela jedno kuhano jaje.

mlijecni prizvodi se uzimaju samo na proteinski dan, dakle, mozes jesti i sir. ja npr. nekad uz meso kombinujem sir, ali onda smanjim tu kolocinu mesa.
a sir i jaja ne treba mijesati.

ne zaboravi svaki dan piti limunadu
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Moja dijeta, 100 % provjerena i sigurno bez povratka kilograma:

minimalno 2 cokolade od po 100 grama dnevno (volim slatko),
vrlo cesta posjeta McDonaldsu i sl objektima,
ne veceram nikad prije 11 sati navece, cesto veceram i poslije ponoci,
jedem u svako doba dana i noci, kad mi naumpadne,
2 od 3 jela moraju biti s mesom, najradje przenom na ulju,
nisam male hrane, dvoje velike cevape pojedem bez problema itd

i imam u odnosu na visinu odlicnu kilazu. Kako?

Sticajem okolnosti posao mi je takav da sam stalno u pokretu, u toku radnog dana predjem kilometre i kilometre (sva aktivnost je u hodanju, nema tereta, upotrebe neke vece snage i sl).

Zakljucak?

Ako ste dovoljno fizicki aktivni mozete jesti sta vam volja i necete se debljati, provjereno.

;)
dadoka84

Post by dadoka84 »

Da nisi postar? ;DD
flora.sa

Post by flora.sa »

dobro sam podnijela ovaj prvi dan..jos da mama nije napravila one kolace koje ne smijem jesti danas :( :( bilo bi mi jos lakse...

i one jabuke za dorucak, jedva pojedoh dvije :x :x ...nisam neki ljubitelj voca, i pojma nemam kako cu izdrzati vocni dan :roll:
akyx

Post by akyx »

;)
evo meni je 23 dan cini mi se.
8 kg manje
;)
Post Reply