hame wrote:Jasho wrote:Puštanje Čele na slobodu zbog navodno nedostatka dokaza je definitivni poraz i sramota našeg sudstva i čist dokaz da su sudije bile kupljenje. Pustiti jednog okorjelog ubicu, pljačkaša , silovatelja i narkomana je dokaz o ne postojanju pravne države. Povratkom na Vlast SDA se svim silama potrudila i dalje trudi da se svi kriminalci i ubice oslobode, jer bi u suprotnom 97% članova SDFA završilo iza rešetaka, a utome im pomažu njihovi najodaniji prijatelji iz SDS, HDZ, SBiH, PDP i slične partije.
E moj jasho moj. Nemas ti haman pojam. Kolko god to tebi i tvom Zlatku smetalo SDA je odbranila ovu zemlju. Jeste. Stavi ruku na srcce i priznaj ko nas je vodio u ratu. Puno ljudi se u ratu i obogatilo to je tacno i to niko ne porice. Posebno na svercu oruzja. Samo da te pitam sta mislis da li mi trebamo te ljude koji su uvozili u bih oruzje (dok je bih bila pod embargom za uvoz oruzja) optuzivati? Samo se zapitaj sta bi mi da nismo dobili oruzje pa bar na takav nacin. Elem je tebi zao sto nisi iskoristio tu guzvu pa danas bio makar neko i nesto. Ovako je najlakse prosipat neku glupu pricu (sds i sda kao neka kooperacija, jos ti ni sbih ne odogovara). Obrazuj se malo, citaj, istrazuj, steta je tako mlad um a zatupljen
SDA branila zemlju ? Mozda tamo neku zemlju ali BiH sigurno ne. Odbranili su je ljudi, patriote ove zemlje, razlicitih politickih opredjeljenja i nacionalnosti. To sto SDA sebi uzima za pravo i prisvaja odbranu BiH kao nesto za sta je zasluzna ISKLJUCIVO SDA je tendenciozno i dovoljno govori o moralnom stanju rukovodecih ljudi u toj stranci. Ma koliko ti negirao saradnju SDA sa SDS cinjenice te demantuju. Mnogo je primjera u NS R.S-e gdje se SDS i SDA otvoreno podrzavaju i glasaju za opcije koje u datom trenutku odgovaraju SDA-u ili SDS-u. Necu sada o tome jer smo skrenulis sa teme, a mogao bih. Ali eto, imas materijala za istrazivanje i razmisljanje. I nemoj citati samo Dnevni Avaz, steti zdravlju, onom mentalnom.
Sto se tice Cele, mislim da nema dileme da je doticni "biznismen" kirminalac i ubica. Mozda i ratni zlocinac, ovo mu se mora dokazati. Ono sto je fakt je to da su kod uspjesnog sarajevskog "biznismena" tokom dokaznog postupka i uzmanja tzv. parafinkse rukavice, pronadjeni tragovi cestica baruta koji ostaju prilikom upotrebe vatrenog oruzija. Da stvar buse jos interesantnija, pronadjeni su i tragovi uriniranja po sakama kojima se obicno prikrivaju tragovi baruta na rukama. I onda kazu nema dokaza, uzas.
Drugo, poznato je da su SA mafijaski i kriminogeni krugovi doslovno slavili dolazak Bakira Izetbegovica na poziciju na kojoj se trenutno nalazi u stranci SDA. Bakir je poznat po svojim vezama u SA podzemlju, pardon "biznis" svijetu. Zato uopste me ne iznenadjuje oslobadjanje Bajramovica, naprotiv ovo je bilo za ocekivati. Problem u svemu ovome je sto je BH pravosudje, ako ga uopste ima, dovedeno da bude usluzni centar kriminalcima i ubicama. Tako nam i treba, sami smo birali.