Hajde budi fin pa procitaj reply sto sam napisao Hak-u da se ne ponavljam. Samo bih na onaj spisak jos dodao Ibrahimovica, koji je bukvalno molio da igra za reprezentaciju, ali nije htjo pare dati.nosara wrote:Ponavljam, ovo je samo izvlakusa.
Pobjede se ostvaruju na terenu. Previse je bilo kikseva da bi igraci bili cisti.
Uostalom zasto nisu bojkotovali reprezentaciju na pocetku kvalifikacija ili jos bolje prije utakmice sa Madjarima koju su vec proglasili dobijenom? Sta da smo ih dobili? Sve bi bilo u redu, naravno.
Ako je stanje u savezu faktor koji onemogucava da se igraci bore i daju sve od sebe, zasto su se uopste odazivali na poziv do sad?
Ovo moze bit opasno za, na jedvite jade, ujedinjenu ligu i fudbal u BiH uopste. Naravno, ove potpisnike to nije briga, jer igraju vani.
Ako se na ovo nasjedne bice to putokaz "sportistima" i u drugim sportovima.
Ekskluzivno: Pismo trinaest reprezentativaca BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
- GandalfSivi
Potpisujem dvaputvatana wrote:A STA JE SA USANOVICEM?
NJEGA NE VIDIM NA OVOM SPISKU KOJI BI TREBALI PODNIJETI OSTAVKE!!!
KATASTROFALNO!!!
-
Sarafcina
zanzibar wrote:Mene zanima jedno: Sergej zapoèeo, Boliæ dodao, ovih 13 zabiberilo...a ¹ta æemo mi, navijaèi: dajte ideje...Svi se sla¾emo(nadam se) da je ovo ¹to su uradila 13-orica super...Hajde i mi ne¹to da napravimo.
Batina je iz raja iza¹la
recimo spontana okupljanja uz dovoljno paradajza (nema povreda
- nosara
Shana, ne shvatam, al nejse.
Zar je i jedan od njih kokuz? I kakve to uopste ima veze?
Za reprezentaciju se igra iz zadovoljstva i osjecaja patriotizma.
Kad spomenu Hasana koliko znam nikad se nije oglasio i javno iznio razloge neigranja. I dok je igrao nista, al nista nije pokazao. Samo je zauzimao mjesto drugom. Vidio da mu ne ide i otisao. Tako isto i Barbarez i Bolic.
Zar je i jedan od njih kokuz? I kakve to uopste ima veze?
Za reprezentaciju se igra iz zadovoljstva i osjecaja patriotizma.
Kad spomenu Hasana koliko znam nikad se nije oglasio i javno iznio razloge neigranja. I dok je igrao nista, al nista nije pokazao. Samo je zauzimao mjesto drugom. Vidio da mu ne ide i otisao. Tako isto i Barbarez i Bolic.
- manijak1
Dakle jebite se redom kad ovdje nalazite prostora za međuklupske svađeU prvom redu Mićin Milan , Iljo , Uške Balantajn , Paša poduzetnik i vazda iza zavjese Šinapu diplomata .
O nama kao posmatračima suvišno je govoriti osim momaka iz BHF ......
Ja bih Ušketu Balantajn ambalažu poklonio
Ima on Chivasa u regalu , znam
- shana_majka
- uvjek dobar gost
Sergej Barbarez, gošpar, gospodin, ime njegovo spomenuti i malte ne ustati...
Ko je zaboravio taj čovjek je krenuo igrati za nas kad niko skoro nije htio, tad u tom vremenu miniranja povratničkih stanova i nemilih slika u Mostaru gradu, on je rekao ma ja ću igrati, nije problem, tada su njegovi roditelji živjeli u Mostaru ... on se "jedino" bojao za njihovu sigurnost....
Haloooo ..... pa trebalo bi mu spomenik za života dići ,a ne da ga ovi gore spomenuti tjeraju iz saveza bez riječi, kako je otišao Meho Kodro.... hej. pa Meho je za sve ljude u savezu izmislio fudbal... sa kojim oni veze nemaju, oni su samo tamo da bi popunili nacionalni ključ i da bi bilo kvoruma na skupštinama....
Mi da imamo vođe navijača sa autoritetom(BH klubovi), pa da se svi skupe pred savezom, ali mi nemamo danas djeca idu na tekme i razbijaju tramvaje i trolejbuse..., danas mi neki kao malo stariji i ne idemo na tekme, pa unazadili su nam fudbal 100. godina, a mi opet kao pričamo.... pa jooj ne može se ništa, navijači nekih Europskih ili inih klubova polupaju sve živo kad nisu zadovoljni igrama ili rezultatima, mislim na auta igrača, uprave il bojkotuju utakmice...ili ili.... to je isto kad uprava Želje kaže da je na tekmi bila šaka narkomana i pijanica od kojih se oni kao ograđuju... pa ko ih na gostovanjima prati.... to je malo primjer naših uprava.....
Šta mislite da ja ne volim ići na utakmice i navijati za svoj klub..... varate se volim i išao sam ali nisam odavno jer neću ići da gledam koreografije navijača......
Mi smo bene i sve dok jesmo tako nam je kako nam je.....
Vrijeme je da se krene !!!!
Ko je zaboravio taj čovjek je krenuo igrati za nas kad niko skoro nije htio, tad u tom vremenu miniranja povratničkih stanova i nemilih slika u Mostaru gradu, on je rekao ma ja ću igrati, nije problem, tada su njegovi roditelji živjeli u Mostaru ... on se "jedino" bojao za njihovu sigurnost....
Haloooo ..... pa trebalo bi mu spomenik za života dići ,a ne da ga ovi gore spomenuti tjeraju iz saveza bez riječi, kako je otišao Meho Kodro.... hej. pa Meho je za sve ljude u savezu izmislio fudbal... sa kojim oni veze nemaju, oni su samo tamo da bi popunili nacionalni ključ i da bi bilo kvoruma na skupštinama....
Mi da imamo vođe navijača sa autoritetom(BH klubovi), pa da se svi skupe pred savezom, ali mi nemamo danas djeca idu na tekme i razbijaju tramvaje i trolejbuse..., danas mi neki kao malo stariji i ne idemo na tekme, pa unazadili su nam fudbal 100. godina, a mi opet kao pričamo.... pa jooj ne može se ništa, navijači nekih Europskih ili inih klubova polupaju sve živo kad nisu zadovoljni igrama ili rezultatima, mislim na auta igrača, uprave il bojkotuju utakmice...ili ili.... to je isto kad uprava Želje kaže da je na tekmi bila šaka narkomana i pijanica od kojih se oni kao ograđuju... pa ko ih na gostovanjima prati.... to je malo primjer naših uprava.....
Šta mislite da ja ne volim ići na utakmice i navijati za svoj klub..... varate se volim i išao sam ali nisam odavno jer neću ići da gledam koreografije navijača......
Mi smo bene i sve dok jesmo tako nam je kako nam je.....
Vrijeme je da se krene !!!!
-
hak
Ma ja, lopovi im se sve postave na terenu, pa ne mogu ni prići protivničkom golu.GandalfSivi wrote:Na zadnjoj utakmici su nam falili: Barbarez, Salihamidzic, Rahimic, Medunjanin, Music, Beslija i milion ostalih koji ZNAJU igrati. Na klupi nam je trebao biti jedan Osim, Vaha, Bajevic ili bilo ko drugi od PROSLAVLJENIH trenera, a ne trener Zrinjskog. Zasto njih nema. Pa nisu ludi da budu dio tala. Odu nesretnici u Iran i Juznu koreju kao dio priprema za EVROPSKE kvalifikacije. Nigdje veze. Onda ti kaze Bolic da je vidio Pasalica da uzima pare ispod stola. Pa ja bolan vise nikad nebi igrao.hak wrote:Hajde šta ste se popalili? Naravno da su u savezu lopovi. ALI NE IGRAJU ONI NEGO IGRAČI I SELEKTOR.
Jesu li oni krivi što je igra katastrofalna, što nam Malta uvali dva gola a mogla je još toliko, što nam Mađari dadoše 3 gola usred Zenice a mogli su još toliko, a Grci.......
Zato poklopite se i shvatite da ova reprezentacija igra očajno, da nema ni jednu "zvijezdu" u svojim redovima, da nam je domaća liga očajna....
Selektor nam je "pripravnik", čovjek koji nema nikakvih rezultata niti iskustva u trenerskom poslu. Valjda selektor treba biti neko ko se iskazao u tom poslu, dakle najbolji kadar, pa makar bio i stranac. (pogledajmo iskustva drugih).
Igrači koji igraju za reprezentaciju, istu shvataju kao nužno zlo i jedino misle kako se što skuplje prodati pomoću reprezentacije.
Pašalić, Ušanović i ostala bratija je takva kakva je, ni njihovi zamjenici neće biti puno bolji.
Ali važan je zanat, tj. selektor i igrači jer oni su ipak glavni krivci i ti ne treba nikad zaboraviti.
Imamo mi igrace legendo, odlican kapacitet, ali ne mogu igrati dok je lopova.
Niko od vas ne gleda IGRU koje nema. Samo pogledaj koliko su nas samo Mađari mogli napuniti. A nama je uvijek kriv sudija. Naravno.
Grke da ne spominjem.
Fudbal se igra NA TERENU. Prije svega.
Odgovornost Pašalića, Ušanovića i ostalih lopova u Savezu je velika ali je odgovornost selektora i igrača NAJVEĆA. Po definiciji.
Ali je interesantno da o njihovoj odgovornosti niko ni riječi.
E pa ne može tako, gospodo.
- jazzer
Svi smo fokusirani na reprezentaciju ali u prilog protjerivanja cijelog saveza ide i domaca liga ovakva kakva jeste. Organizacija utakmica, sudijske kradje, dogovaranje utakmica... Od kada se igra nasa liga ne znam da li je bilo ijednog kola sa dvije gostujuce pobjede!!? U Bihacu i Zepcu ni Manchester United ne moze boda osvojiti. Cijeli savez treba rastimat pa pocet od novog portira do selektora. Cast izuzecima ali sve je to go lopov

- shana_majka
-
Šandor
Manijak, Daysleeper je ipak u pravu. Bez onih anamo nema saveza. A oni anamo nikad neće postavit one koje mi hoćemo.
Sjeti se 1999. godine. Naši su mislili da će na silu omogućiti Veležu da igra pod Bijelim Brijegom.
Kurac, nije niko izašo u Evropu.
Al i dalje podržavam ovo. Bolje da nikako ne igramo ako već ne može kako treba.
Sjeti se 1999. godine. Naši su mislili da će na silu omogućiti Veležu da igra pod Bijelim Brijegom.
Kurac, nije niko izašo u Evropu.
Al i dalje podržavam ovo. Bolje da nikako ne igramo ako već ne može kako treba.
-
Odisej
Uz fudbalere sam , uz malu ogradu. I neki od njih bi mogli da se malo više oznoje na terenu.
Ah, da!
Ovom njihovom spisku ja bih dodao i USramovića!
Kada dodje vrijeme za utakmicu i kada definitivno ne bnudu htjeli igrati mi trebamo na sve nacine sprijeciti da lopovi iz FSBiH naprave neki pristisak na njih ili ne daj boze sastave neku njihovu repku...
Ah, da!
Ovom njihovom spisku ja bih dodao i USramovića!
Kada dodje vrijeme za utakmicu i kada definitivno ne bnudu htjeli igrati mi trebamo na sve nacine sprijeciti da lopovi iz FSBiH naprave neki pristisak na njih ili ne daj boze sastave neku njihovu repku...
- GandalfSivi
Nisi mi odgovorio gdje su gore navedeni igraci + Ibrahimovic, te sta je sa gore navedenim strucnjacima koji bi mogli postaviti te iste igrace na terenu. Ja se slazem da se ne moze ocekivati igra od razno raznih "experimenata" koji pokusavaju igrati lopte, ali nije njihova krivica sto igraju, nego ljudi koji ih guraju u reprezentaciju da bi uzeli koju hiljadicu na njima. Da imamo savez kako treba, do sada bi vec par puta bili na velikim takmicenjima.hak wrote:Ma ja, lopovi im se sve postave na terenu, pa ne mogu ni prići protivničkom golu.GandalfSivi wrote:Na zadnjoj utakmici su nam falili: Barbarez, Salihamidzic, Rahimic, Medunjanin, Music, Beslija i milion ostalih koji ZNAJU igrati. Na klupi nam je trebao biti jedan Osim, Vaha, Bajevic ili bilo ko drugi od PROSLAVLJENIH trenera, a ne trener Zrinjskog. Zasto njih nema. Pa nisu ludi da budu dio tala. Odu nesretnici u Iran i Juznu koreju kao dio priprema za EVROPSKE kvalifikacije. Nigdje veze. Onda ti kaze Bolic da je vidio Pasalica da uzima pare ispod stola. Pa ja bolan vise nikad nebi igrao.hak wrote:Hajde šta ste se popalili? Naravno da su u savezu lopovi. ALI NE IGRAJU ONI NEGO IGRAČI I SELEKTOR.
Jesu li oni krivi što je igra katastrofalna, što nam Malta uvali dva gola a mogla je još toliko, što nam Mađari dadoše 3 gola usred Zenice a mogli su još toliko, a Grci.......
Zato poklopite se i shvatite da ova reprezentacija igra očajno, da nema ni jednu "zvijezdu" u svojim redovima, da nam je domaća liga očajna....
Selektor nam je "pripravnik", čovjek koji nema nikakvih rezultata niti iskustva u trenerskom poslu. Valjda selektor treba biti neko ko se iskazao u tom poslu, dakle najbolji kadar, pa makar bio i stranac. (pogledajmo iskustva drugih).
Igrači koji igraju za reprezentaciju, istu shvataju kao nužno zlo i jedino misle kako se što skuplje prodati pomoću reprezentacije.
Pašalić, Ušanović i ostala bratija je takva kakva je, ni njihovi zamjenici neće biti puno bolji.
Ali važan je zanat, tj. selektor i igrači jer oni su ipak glavni krivci i ti ne treba nikad zaboraviti.
Imamo mi igrace legendo, odlican kapacitet, ali ne mogu igrati dok je lopova.
Niko od vas ne gleda IGRU koje nema. Samo pogledaj koliko su nas samo Mađari mogli napuniti. A nama je uvijek kriv sudija. Naravno.
Grke da ne spominjem.
Fudbal se igra NA TERENU. Prije svega.
Odgovornost Pašalića, Ušanovića i ostalih lopova u Savezu je velika ali je odgovornost selektora i igrača NAJVEĆA. Po definiciji.
Ali je interesantno da o njihovoj odgovornosti niko ni riječi.
E pa ne može tako, gospodo.
Da ne spominjem da i najboljim igracima treba motivacije, koju nekako ubije to sto vide Pasalica da uzima pare ispod stola.
Za kraj mi jos reci da li stvarno mislis da bi se mogle desiti stvari kao protiv Spanije (gol u 98 min), Srbije (kad igraci vise misle hoce li navijaci prezivjeti utakmicu), Madjarske (da nam sudi lik sa Kipra, te dosudi onakav penal), Moldavije (opet penal), te Grcke (penal i crveni). Da li bi se sve to moglo desiti da nam u NS sjede ljudi koji su fudbalski autoriteti u Evropi? Ja mislim da nebi.
Mislim nemoj me pogresno razumjeti, ja mogu vjerovati da ima i drugacijih misljenja od mog, ali kad cujem ovakve nebuloze, pocne me odmah paranoja hvatati od ubacenih (placenih) elemenata. Od kako sam sinoc procitao pismo, kontam kako ce se stoka iz NSBiH odbraniti (a da se ne lazemo, hoce), te sad sa tvojim odgovorima vidim sve njihove argumente, koji su za mene licno presmijesni.
-
DonDavudes
stiglo saopstenje iz Nopgometnog saveza
kazu, narodski receno, boli ih kita za igrace. zvace druge
i bajdvej, ovo je sve pokrenuo E.Bolic (legenda!
iako me sto puta iznerviro kad pocne jalijaski mahat rukama na saigrace nakon sto )bola ne saigrac) izgubi loptu
, kao nije mu dobro dodao
)
i jos nesto, za one koji kazu da je odgovornost na igracima
djelomicno tacno
, ali mozes li zamisliti kako se osjeca jedan bajramovic kada u istom timu igra bar tri igraca koji se moraju negdje prodat, i zbog kojih igras utakmicu, ili kako je bilo barbarezu kad su ga mrcvarili po dalekom i blizem istoku jer su guzonje iz saveza morali uzet lovu, i takvih primjera je na hiljade
kazu, narodski receno, boli ih kita za igrace. zvace druge
i bajdvej, ovo je sve pokrenuo E.Bolic (legenda!
i jos nesto, za one koji kazu da je odgovornost na igracima
djelomicno tacno
- GandalfSivi
Dakle, posto se ne moze kopirati nista sa stranice NS/FS BiH ja ovo moram prekucati.
U POVODU PISMA KOJEG SU OBJAVILI IGRACI "A" SELEKCIJE U DNEVNOM LISTU "AVAZ"-31.10.2006.
Do ovog trenutka na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije zvanicno dostavljen bilo kakav zahtjev od strane igraca "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, niti NS/FS putem Predsjednistva NS/FS ili na bilo koji drugi nacin moze zauzimati stav o ovom pitanju.
Takodjer, obzirom na sve ucestalije napade na NS/FS BiH u poslijednje vrijeme ubuduce ce se putem saopstenja Savez izjasnjavati o svim pitanjima sve dok Predsjednistvo i Izvrsni odbor ne zauzmu drugaciji stav.
Eh sada moji komentari:
Prvo, nisu zvanicno obavjesteni a i nadaju se da nikad nece biti, s obzirom da vjerovatno vec vrse pritisak na igrace. Dakle nadaju se da ce se sve ovo zaboraviti do naredne utakmice.
Drugo, od sada ce komunicirati samo putem saopstenja, sto hoce da kaze da iako se gdje pojavi kakav bezobrazan novinar, on nece moci postaviti kakvo, ne daj boze, skakljivo pitanje, nego ce se samo moci citirati ono sto oni napisu.
Pa u Sjevernoj Koreji je situacija demokraticnija.
Pasti ce nam novinarske slobode sa 19-tog na 119-to mjesto zbog ovih majmuna.
Svaka cast gospodo.
U POVODU PISMA KOJEG SU OBJAVILI IGRACI "A" SELEKCIJE U DNEVNOM LISTU "AVAZ"-31.10.2006.
Do ovog trenutka na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije zvanicno dostavljen bilo kakav zahtjev od strane igraca "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine, niti NS/FS putem Predsjednistva NS/FS ili na bilo koji drugi nacin moze zauzimati stav o ovom pitanju.
Takodjer, obzirom na sve ucestalije napade na NS/FS BiH u poslijednje vrijeme ubuduce ce se putem saopstenja Savez izjasnjavati o svim pitanjima sve dok Predsjednistvo i Izvrsni odbor ne zauzmu drugaciji stav.
Eh sada moji komentari:
Prvo, nisu zvanicno obavjesteni a i nadaju se da nikad nece biti, s obzirom da vjerovatno vec vrse pritisak na igrace. Dakle nadaju se da ce se sve ovo zaboraviti do naredne utakmice.
Drugo, od sada ce komunicirati samo putem saopstenja, sto hoce da kaze da iako se gdje pojavi kakav bezobrazan novinar, on nece moci postaviti kakvo, ne daj boze, skakljivo pitanje, nego ce se samo moci citirati ono sto oni napisu.
Pa u Sjevernoj Koreji je situacija demokraticnija.
Pasti ce nam novinarske slobode sa 19-tog na 119-to mjesto zbog ovih majmuna.
Svaka cast gospodo.
- Chopper_Horrace
Usanovic nece otici jer nije unjegovoj nadleznosti da sam sebi daje ostavku, jer ima visi organ koji daje ostavke c-c-c-c nemre on sam sebi turiti ostavku mora to neko drugi da bidne da mu izmakne stolicu tj fotelju pod dupetom c-c-c-c 
-
amarpitar
BHT Dnevnik - Prilog o pozivu na ostavke 13 reprezentativaca BIH
http://www.youtube.com/watch?v=IQ445YK-Ggw
http://www.youtube.com/watch?v=IQ445YK-Ggw
- taxi_driver
neko rece da nam treba trener sa iskustvom.ok,mozda treba,ali i van basten je bio trener pionira ajaxa,pa je dobio mjesto selektora holandske reprezentacije.ne podrzavam sliskovica u nekim stvarima(npr.nepozivanje topica) ,ali moramo znati da je repka najveci napredak napravila pod njegovim vodstvom.
-
pupa_hava
Pa stvarno,ovo je uzurpacija mog časnog nadimka, lika i djela.nosara wrote:Ne ulazeci u to da li su ovi iz saveza krali ili nisu, za lose rezultate reprezentacije krivi su iskljucivo igraci i selektor.
Bez obzira na to ko sjedi u savezu, ako igrac nekoliko puta dobije priliku da odigra utakmicu zivota, pa podbaci i ne ostvari nista u nekoliko kvalifikacija zaredom, onda ne moze biti do saveza. Kad se samo sjetim one utakmice u Bg. Na tribinama heroji, a na terenu kukavice.
Sve ovo smrdi na izvlakusu, i odlazak Barbareza i Hasana i na kraju ovo.
Uostalom neki su imali priliku govorit javno o problemima i sta je bilo?
Pupa hava.
Što se tiče odluke naših momaka,LJUBI IH MAJKAAAAAAAA....
-
igla
za neuspjeh odgovorni su i igraci, a pogotovu selektor koji objektivno nikada nije na tu funkciju doci
jedina pozitivna stvar je da je za njegovog mandata repka postala istinski multinacionalna i za to mu svaka cast
nadalje za neuspjeh najodgovornije savez i ljudi koji ga vode. zasto? pa sad samo treba spomenuti par cinjenica
od rata nasa liga nije proivela 2-3 igraca svjetske klase, iz jednostavnog razloga. nasa liga nije ni za sta. prvak se uvijek unaprijed zna. sudije imaju balvan u oku pa nevide kasapljenje na terenu, ili jos bolje vide penal tamo gdej ga iko ziv pa ni kamera ne vidi. sistemski se unistava svaki iole pozitivan napredak
al bitno je da Modrica i Orasje odu u evropu i tamo zijane sa 5 golova razlike
drugo, pare od FIFa za izgradnju stadiona sa vjestackom travom ode na gradnju staioa u Orasju i drugim selendrama (sto li boze bas u Orasju) dok djeca u Sarajevu treniraju na sljaci bez ikakvih uslova (smuci mi se kad vidim pomocni stadin SArajeva i Zeljeznicara) a komplet Orasje kad sakupis nema 2000 ljudi
trece iznudjivanje para od igraca da bi igrali za BiH
cetvrto sramotan odnos saveza nakon divljanja nad fanaticosima na marakani
i zbog svega toga krajnje je vrijeme da se ljudima koji su na celu saveza stane u kraj
posto cistio sumnjam da dobrovoljno otic, izgleda da nam preostaje samo sarena revolucija

jedina pozitivna stvar je da je za njegovog mandata repka postala istinski multinacionalna i za to mu svaka cast
nadalje za neuspjeh najodgovornije savez i ljudi koji ga vode. zasto? pa sad samo treba spomenuti par cinjenica
od rata nasa liga nije proivela 2-3 igraca svjetske klase, iz jednostavnog razloga. nasa liga nije ni za sta. prvak se uvijek unaprijed zna. sudije imaju balvan u oku pa nevide kasapljenje na terenu, ili jos bolje vide penal tamo gdej ga iko ziv pa ni kamera ne vidi. sistemski se unistava svaki iole pozitivan napredak
al bitno je da Modrica i Orasje odu u evropu i tamo zijane sa 5 golova razlike
drugo, pare od FIFa za izgradnju stadiona sa vjestackom travom ode na gradnju staioa u Orasju i drugim selendrama (sto li boze bas u Orasju) dok djeca u Sarajevu treniraju na sljaci bez ikakvih uslova (smuci mi se kad vidim pomocni stadin SArajeva i Zeljeznicara) a komplet Orasje kad sakupis nema 2000 ljudi
trece iznudjivanje para od igraca da bi igrali za BiH
cetvrto sramotan odnos saveza nakon divljanja nad fanaticosima na marakani
i zbog svega toga krajnje je vrijeme da se ljudima koji su na celu saveza stane u kraj
posto cistio sumnjam da dobrovoljno otic, izgleda da nam preostaje samo sarena revolucija
-
PITARKA_SA
evo na BHT ,emisija ''Posteno govoreci'',u vezi ove teme....