NOVO POSKUPLJENJE STRUJE DOLAZI, samo da znate...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_BosanaC

Post by _BosanaC »

19.12.2006 @ 12:59:20
Hej Hećo, jesi šenuo? Kuda si to s poskupljenjem krenuo?

Građani i gospodarstvo koji koriste struju Elektroprivrede BiH za sada ne moraju strahovati od poskupljenja jer Elektroprivreda neće tražiti povećanje cijena. S dostavljanjem obrazloženja FERK-u...

...oni se nimalo ne žure jer su svjesni da novo poskupljenje građani i poduzeća neće moći podnijeti.

Elektroprivreda HZ-a HB-a nedavno je podnijela svoje obrazloženje za poskupljenje, ali nekompletno. FERK ih je upozorio na to, ali izgleda i njima se ne žuri dopuniti svoje izvješće.

Jedino se žuri Vahidu Heći, federalnom ministru industrije, rudarstva i energetike, koji je upozorio na to da će strujni udar biti iznimno jak, pa neka se građani i poduzeća pripreme!

Ne pomaže ni upozorenje federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Radovana Vignjevića da Vlada nema novca za socijalne programe, a pogotovo kada poskupi električna energija.

Vignjević je upozorio Heću da mu ne pada na pamet uraditi socijalne programe zbog povećanja cijena struje.

Dok cijela zemlja strahuje od Hećinih prijetnji na ionako nizak standard većine stanovništva, ministar je krajnje ozbiljan u svojim namjerama.
calimero

Post by calimero »

Hajde nam sada objasni sto novog poskupljenja nije bilo gospodine kad si ovako pametan.

Procitaj malo one pdfove na http://www.ferk.ba

Prije nego pocnes po nekome srati reci kome pripadas, je l onim "nevladinim" koje placa aluminij?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Hajde nam sada objasni sto novog poskupljenja nije bilo gospodine kad si ovako pametan.

Prije nego pocnes po nekome srati reci kome pripadas, je l onim "nevladinim" koje placa aluminij?
poskupljenje je, ako vec citas samo ferk.ba da te obavijestim, prebaceno opet za april...znas ono vrijeme kad se obicno sa zimske tarife prebacujemo na ljetnu...
calimero

Post by calimero »

mIRCerka wrote:
calimero wrote:Hajde nam sada objasni sto novog poskupljenja nije bilo gospodine kad si ovako pametan.

poskupljenje je, ako vec citas samo ferk.ba da te obavijestim, prebaceno opet za april...znas ono vrijeme kad se obicno sa zimske tarife prebacujemo na ljetnu...
Ma iskreno jebe me se ako poskupi za HZHB. Samo ovdje je bilo najava od 1.1.2007. pa da vidim gdje su sada ti sto pametuju?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:
mIRCerka wrote:

Ma iskreno jebe me se ako poskupi za HZHB. Samo ovdje je bilo najava od 1.1.2007. pa da vidim gdje su sada ti sto pametuju?
Bila je najava, pa odlucise prebaciti na april. A to sto tebe zaboli za Elektroprivredu HB je samo dokaz da te treba tresnuti na planinu sa fenjerima, jer kako poskupe njima, tako ce i nama, da se ne bi remetio standard gradjana...u tom smo slucaju uvijek svi jednaki i svi jednaka govna moramo jesti.
Zivi bili pa vidjeli.
A sva preseravanja oko poskupljenja struje su samo kurazenje naroda da prihvati hidroelektrane na Neretvi, jer im se kroz usi provlaci da ce sa vise elektrana struja biti skuplja.
To ti je stara trgovacka ODUZECU TI NESTO DA NAUCIS TO CIJENITI.
bleeeeeeeeeeeeeeee svim ovcama.
calimero

Post by calimero »

a vlada ima para za audije a8 i targiuz od sto hiljada km.....
_BosanaC wrote:

Građani i gospodarstvo koji koriste struju Elektroprivrede BiH za sada ne moraju strahovati od poskupljenja jer Elektroprivreda neće tražiti povećanje cijena. S dostavljanjem obrazloženja FERK-u...

...oni se nimalo ne žure jer su svjesni da novo poskupljenje građani i poduzeća neće moći podnijeti.

Elektroprivreda HZ-a HB-a nedavno je podnijela svoje obrazloženje za poskupljenje, ali nekompletno. FERK ih je upozorio na to, ali izgleda i njima se ne žuri dopuniti svoje izvješće.

Jedino se žuri Vahidu Heći, federalnom ministru industrije, rudarstva i energetike, koji je upozorio na to da će strujni udar biti iznimno jak, pa neka se građani i poduzeća pripreme!

Ne pomaže ni upozorenje federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Radovana Vignjevića da Vlada nema novca za socijalne programe, a pogotovo kada poskupi električna energija.

Vignjević je upozorio Heću da mu ne pada na pamet uraditi socijalne programe zbog povećanja cijena struje.

Dok cijela zemlja strahuje od Hećinih prijetnji na ionako nizak standard većine stanovništva, ministar je krajnje ozbiljan u svojim namjerama.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

calimero wrote:a vlada ima para za audije a8 i targiuz od sto hiljada km.....
_BosanaC wrote:

Vlada je slika onih koji su je izabrali :oops:
calimero

Post by calimero »

Usput kakva je cijena struje na racunu od 12. mjeseca 2006 i 12. mjeseca 2005 godine.

haj uporedite, brojevima konkretno po jedinici energije?

kako brajkovic upali ljude, a kad telefon poskupi trostruko kao prosle nove godine niko nista!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Usput kakva je cijena struje na racunu od 12. mjeseca 2006 i 12. mjeseca 2005 godine.

kako brajkovic upali ljude, a kad telefon poskupi trostruko kao prosle nove godine niko nista!
Mah, nece ni ovo poskupljenje struje dici raju, bez fixnog tel jos i mozes, ali bez struje jok. Samo narod ko da je hipnotisan. Niko koortzem da makne.
Da prostis.
calimero

Post by calimero »

Slazem se da se bez struje ne moze ali bez telefona moze. No draga moja ko to ima a da nema ili ne zeli mobitel?

Ja opet kazem kakva je cijena jedinice struje prosle godine bila u ovo vrijeme a kakva je sada? Ja sam na racunu bar u epbih primijetio da je jedinica elektricne energije jefitinija.

No drugi nasjedaju na price od ALUMINIJ-a gdje ljudi imaju plate po 3 ili 4 hiljade maraka a direktor cak petocifrenu sumu.

mIRCerka wrote:
calimero wrote:Usput kakva je cijena struje na racunu od 12. mjeseca 2006 i 12. mjeseca 2005 godine.

Mah, nece ni ovo poskupljenje struje dici raju, bez fixnog tel jos i mozes, ali bez struje jok. Samo narod ko da je hipnotisan. Niko koortzem da makne.
Da prostis.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Slazem se da se bez struje ne moze ali bez telefona moze. No draga moja ko to ima a da nema ili ne zeli mobitel?

Ja opet kazem kakva je cijena jedinice struje prosle godine bila u ovo vrijeme a kakva je sada? Ja sam na racunu bar u epbih primijetio da je jedinica elektricne energije jefitinija.

No drugi nasjedaju na price od ALUMINIJ-a gdje ljudi imaju plate po 3 ili 4 hiljade maraka a direktor cak petocifrenu sumu.

mIRCerka wrote:

Da prostis.
mozda tebi pise jeftinija jedinicna cijena, a koliko si jedinica potrosio prosle i pretprosle godine?

Ja znam da je meni struja paprena bila zadnjih par mjeseci, a samo bojler, frizider, TV, kompjuter i sijalice radile, nista grijanje na struju....
calimero

Post by calimero »

Mircerko, molim te cifre jedinicne cijene energije pa da vidimo koliko je skuplja, ako je. Cifre molim!
mIRCerka wrote:
calimero wrote:Slazem se da se bez struje ne moze ali bez telefona moze. No draga moja ko to ima a da nema ili ne zeli mobitel?

mIRCerka wrote: Mah, nece ni ovo poskupljenje struje dici raju, bez fixnog tel jos i mozes, ali bez struje jok. Samo narod ko da je hipnotisan. Niko koortzem da makne.
Da prostis.
mozda tebi pise jeftinija jedinicna cijena, a koliko si jedinica potrosio prosle i pretprosle godine?

Ja znam da je meni struja paprena bila zadnjih par mjeseci, a samo bojler, frizider, TV, kompjuter i sijalice radile, nista grijanje na struju....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Mircerko, molim te cifre jedinicne cijene energije pa da vidimo koliko je skuplja, ako je. Cifre molim!
Da prostis, racune ne nosim na posao, pa cu ti analizu moci dati tek kuci kad dodjem.
Btw, zasto u avgustu placamo cijenu struje kao u januaru?
calimero

Post by calimero »

Pricacemo kad izbacis cifre o cijeni struje ovdje, za poredjenje zadnji decembar 2006 sa decembar 2005.
mIRCerka wrote:
calimero wrote:Mircerko, molim te cifre jedinicne cijene energije pa da vidimo koliko je skuplja, ako je. Cifre molim!
Da prostis, racune ne nosim na posao, pa cu ti analizu moci dati tek kuci kad dodjem.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Pricacemo kad izbacis cifre o cijeni struje ovdje, za poredjenje zadnji decembar 2006 sa decembar 2005.
mIRCerka wrote:
Pa rekoh ti ja vec, dok dodjem kuci, slikam racune i postiram.
Do tada mi odgovori na gore navedeno pitanje.
Hvala
calimero

Post by calimero »

Ne znams ta placas ali u mene je jednotarifno brojilo i zimska tarifa je pola godine. 3 zadnja mjeseca i 3 prva mjeseca u godni.

A kako znas koliko placas u avgustu a koliko u januaru kada vec ne nosis racune na posao?
mIRCerka wrote:
calimero wrote:Pricacemo kad izbacis cifre o cijeni struje ovdje, za poredjenje zadnji decembar 2006 sa decembar 2005.
mIRCerka wrote: Da prostis, racune ne nosim na posao, pa cu ti analizu moci dati tek kuci kad dodjem.
Hvala
mIRCerka

Post by mIRCerka »

calimero wrote:Ne znams ta placas ali u mene je jednotarifno brojilo i zimska tarifa je pola godine. 3 zadnja mjeseca i 3 prva mjeseca u godni.

A kako znas koliko placas u avgustu a koliko u januaru kada vec ne nosis racune na posao?
mIRCerka wrote:
Hvala
DRAGI KALIMERO, PRVOG APRILA PROSLE GODINE SU BILI PROTESTI RADI CINJENICE DA NIJE UKINUTA ZIMSKA TARIFA VEC JE ONA ZADRZANA PREKO LJETA.

Malo prosurfaj.

PS Ne nosim racune pa ne znam tacne iznose, a znam da je cijena ostala ista.
Ivana Orleanska

Post by Ivana Orleanska »

O kakvim gubicima Elektroprivrede se radi?

Koliko ja vidim Kreso izjavljuje drugaèije:http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... 9&Itemid=2

Opet riskiram da me proglese Heæomrscem, ali ko tu koga la¾e?
calimero

Post by calimero »

kazem samo daj mi cifre mircerko! je l previse trazim?
mIRCerka wrote:
calimero wrote:Ne znams ta placas ali u mene je jednotarifno brojilo i zimska tarifa je pola godine. 3 zadnja mjeseca i 3 prva mjeseca u godni.

mIRCerka wrote: Pa rekoh ti ja vec, dok dodjem kuci, slikam racune i postiram.
Hvala
DRAGI KALIMERO, PRVOG APRILA PROSLE GODINE SU BILI PROTESTI RADI CINJENICE DA NIJE UKINUTA ZIMSKA TARIFA VEC JE ONA ZADRZANA PREKO LJETA.

Malo prosurfaj.

PS Ne nosim racune pa ne znam tacne iznose, a znam da je cijena ostala ista.
calimero

Post by calimero »

Upravo zbog toga EPBiH nece traziti povecanje cijene struje
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Jebi ga, kada se pravila elektroprivreda herceg bosne tad cijena struje nije bila bitna i nije bilo govora o nekom federalnom planu, a sad kad je zinula guzica za aluminijem daj jeftinu struju, e pa ne mere :-D . Ujedinite elektroprivrede federacije za pocetak, od ostvarene ustede dajte subvencije, eto aluminiju, kao izraz zahvalnosti sto je Mijo Brajkovic pokrenuo proces :d .
calimero

Post by calimero »

Celicna_saka wrote:Jebi ga, kada se pravila elektroprivreda herceg bosne tad cijena struje nije bila bitna i nije bilo govora o nekom federalnom planu, a sad kad je zinula guzica za aluminijem daj jeftinu struju, e pa ne mere :-D . Ujedinite elektroprivrede federacije za pocetak, od ostvarene ustede dajte subvencije, eto aluminiju, kao izraz zahvalnosti sto je Mijo Brajkovic pokrenuo proces :d .
A sta je sa ljudima koje je brajkovic izbacio sa posla jer su bosnjaci i rekao da su hrvati pokrenuli aluminij i da je to samo njihova firma?

A sta je sa tim da brajkovic ne da je najveci izvoznik nego je najveci i uvoznik? Kad se sve sabere i oduzme ispadne fabrika OVAKO veci izvoznik od njega? Sta ce mu plata 15.000 KM?

Ne, ne moze nista mimo druge, nek placa kao svi drugi! Nek onda bude menadzer, kod a mu je caca pravio aluminijski.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Smiri se kalimero, isto ko da sam ja neki faktor koji odlucuje :D. Aluminiju treba jeftina struja, na nasim politicarima je da skontaju sta izvuci zauzvrat.
Post Reply