Alkohol droga koju ignorišemo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kub lajkan

Post by kub lajkan »

seljak_cojek wrote:
Drug_Tito wrote:Napio sam se ko konj u subotu navecer i evo 48 sati nista nisam jeo. Sta god da pojedem povratim :x Ali cim dodjem sebi, opet cu piti, samo ne onoliko puno ko prije 2 noci. Sto je najgore nejsecam se pola stvari sta se desilo, raja kaze da sam zavrsio u krevtu sa nekom malom, a samo znam da sam se zvaljio sa nekom, ali se vise nista ne sjecam. Znam da sam se probudio kod druga u 10 u jutro i sva mi se soba okretala u glavi. Sta se desilo izmedju ponoci i 10 u jutru pojma nemam.
Upravo zbog toga bi trebalo zakonom zabraniti konzumiranje alkohola.
Mene živcira dvoličnost ljudi. Pušenje se zabranjuje na javnim i drugim mjestima (truju se "pasivni" pušači), tretira se kao veliko zlo koje odnosi ljudske živote. Podržavam zabranu.
Koliko znam ne postoje "pasivni" alkoholicari... ili sam nesto propustio... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

paaa znoj se isparava i u njemu alkohol...a to se širi velikom brzinom i udiše :D:D:D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

seljak_cojek wrote: Upravo zbog toga bi trebalo zakonom zabraniti konzumiranje alkohola.
Mene živcira dvoličnost ljudi. Pušenje se zabranjuje na javnim i drugim mjestima (truju se "pasivni" pušači), tretira se kao veliko zlo koje odnosi ljudske živote. Podržavam zabranu.
S druge strane ogroman broj saobračajnih nezgoda sa fatalnim posljedicama, uzrokovan je alkoholom, zatim porodično nasilje (gotovo uvijek ima veze sa alkoholom), zatim razbojništva, silovanja (bio pjan ko majka, ničeg se ne sjeća, itd. Ima toga čitavo more. Ali to nije dovoljno za zabranu, barem na javnim mjestima.
I još nešto glede dvoličnosti. Zalagati se za legalizaciju lakih droga a zabranjivati pušenje........ svaka čast.
Ne, ne treba ga skroz zabranit, ali treba jel prijecit, recimo povecat porez na proizvodnju, prodaju i promet alkohola, pa ko voli nek izvoli!
Sjeti sa da su u Ameriki bili zabranili pa kroz podzemlje sve je otislo u PM!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Zox wrote:
Evo ja vec krenuo da zapalim ceradu Sinalcoa.
Kolega, ja sam se opasao bombama i kisnim mantilom i odoh da se zaletim u Coca Colu u Blazuju :D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

Hehehh gdje mi je Don Davudes :D:D Kako smo majstoru komiju jednom u Slogi ulili stocka u kolu :lol: :lol: :lol:
Murisno1

Post by Murisno1 »

Koji degeni ..
d3x

Post by d3x »

mislite da ste velike muškarčina ako se opijate?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

da je tema otvorena ,postom u kojem se kaze koliko je stetan alkohol po organizam u covjeka onda bih se mozda i zamislio.ali tema je otvorena citatom iz kurana,a ja bas ne volim te religijske zabrane.popijem ali umjereno i ne pamtim kad sam se zadnji put napio.i dobro mi je.a prestao sam se opijati iz veoma razumljivog razloga.pocnem se slepati curama koje su u drustvu moje djevojke,i te cure naravno imaju momka.veoma nezgodna situacija po moje zdravlje.i onda sam rekao sam sebi, e neces vise kad se ne znas kontrolisati.
inace ja sam za potrosnju llahkih droga,em ti je lijepo,em se dobro ismijes em nisi agresivan ni u kojem pogledu.
Fair Life

Post by Fair Life »

Vjernici Irci kazu da je alkohol "dar gospodnji"...

Mislio sam da je bog jedan za sve ?!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Alkohol droga koju ignorišemo?

Ja je ne ignorisem, vec redovno konzumiram...
Murisno1

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:Alkohol droga koju ignorišemo?

ma bistar si momak... nema govora

postoji razlika između "meraklijskih pijanica"... koji piju uz meze i dobar sevdah i ,hajmo reći, znaju piti... i ovih mladih pijanica,momčića ...poleti da se pohvali kako se sinoć naroljo, drugovi ga odnijeli kući, povraćo na ulici,povalio neku curu a ne sjeća se koju,i spominjo raznorazne familije i porodice...
na žalost takvih je puno sarajevo... a evo ima ih i ovdje ko govana ...
novel

Post by novel »

Fair Life wrote:Vjernici Irci kazu da je alkohol "dar gospodnji"...

Mislio sam da je bog jedan za sve ?!
travu je stvorio Bog :D a, alkohol covjek :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

taxi_driver wrote:da je tema otvorena ,postom u kojem se kaze koliko je stetan alkohol po organizam u covjeka onda bih se mozda i zamislio..
pa skoro sve u prekomjernim kolicinama je stetno po organizam :roll: casa vina dnevno, ili piva dnevno imaju cak i korisnih efekata na organizam...

ja sam za mogucnost i slobodu izbora :roll: ko ne zeli da pije iz vjerskih, zdravstvenih itd razloga, pa nek ne pije. Naravno da bi trebalo "odgovorno" piti (osobe kod kojih je stara narodna "sto pijes kad ti skodi" primjenljiva bi mozda trebali zaobicni casicu), ali zabraniti alkohol :roll: daleko od konstruktivnog rijesanja :roll:
Truba

Post by Truba »

horns&drums wrote:Hehehh gdje mi je Don Davudes :D:D Kako smo majstoru komiju jednom u Slogi ulili stocka u kolu :lol: :lol: :lol:

:D:D:D fak ju :D:D:D

inače sad ne biste morali... sam sebi sipam :D:D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

Bravo komi, ovo je jedna krasna vijest :D:D

mislite da ste velike muškarčina ako se opijate?
Ne mislim
dexcox

Post by dexcox »

hananah wrote:...te ne smijemo jesti mortadelu....
shpeko, shpeko :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Pampokleeeeeeeeeeeeee :D:D:D:D
dexcox

Post by dexcox »

shuko shuko :lol: shpeko shpeko :lol:
Truba

Post by Truba »

ja ne pijem da glumim frajera

pijem da zaboravim i pijem da mi bude lijepo da ne budnem uštogljeni psiho predator koji je trijezan i iz prikrajka vreba pijane djevojke

:D:D:D

:oops:
horns&drums

Post by horns&drums »

komi wrote:ja ne pijem da glumim frajera

pijem da zaboravim i pijem da mi bude lijepo da ne budnem uštogljeni psiho predator koji je trijezan i iz prikrajka vreba pijane djevojke

Komi, ja sam odavno osjetio potencijal u tebi :D:D

Sodomice, evo ga jedan koji ce postati kvaran kao i mi :D
BigBoss

Post by BigBoss »

seljak_cojek wrote:
Drug_Tito wrote:Napio sam se ko konj u subotu navecer i evo 48 sati nista nisam jeo. Sta god da pojedem povratim :x Ali cim dodjem sebi, opet cu piti, samo ne onoliko puno ko prije 2 noci. Sto je najgore nejsecam se pola stvari sta se desilo, raja kaze da sam zavrsio u krevtu sa nekom malom, a samo znam da sam se zvaljio sa nekom, ali se vise nista ne sjecam. Znam da sam se probudio kod druga u 10 u jutro i sva mi se soba okretala u glavi. Sta se desilo izmedju ponoci i 10 u jutru pojma nemam.
S druge strane ogroman broj saobračajnih nezgoda sa fatalnim posljedicama, uzrokovan je alkoholom, zatim porodično nasilje (gotovo uvijek ima veze sa alkoholom), zatim razbojništva, silovanja (bio pjan ko majka, ničeg se ne sjeća, itd. Ima toga čitavo more. Ali to nije dovoljno za zabranu, barem na javnim mjestima.
I još nešto glede dvoličnosti. Zalagati se za legalizaciju lakih droga a zabranjivati pušenje........ svaka čast.
Care nije ni pice za svakoga, nekima treba dat mlijeko pa na spavanje pola osam poslije crtanih, ja mislim da su jos uvijek crtani sedam i petnaest.

A to zabranjivanje, preseli u Saudijsku Arabiju tamo je to sve zabranjeno, nemoj drugima zabranjivat nesto sto tebe ne dotice. Cigara truje i druge pice truje samo mene, prema tome to je moje pravo.
I citav ti je post onako asocijativan sa nekim osobama koije bas nisu drustvene, jesam li pogodio????

Ima njih i trijeznih koji isto prave nezgode i kriminal. :shock:
Zox

Post by Zox »

horns&drums wrote:
komi wrote:ja ne pijem da glumim frajera

Komi, ja sam odavno osjetio potencijal u tebi :D:D

Sodomice, evo ga jedan koji ce postati kvaran kao i mi :D
Cuvajte mi jesto za sankom! Mislim da je komi osoba s kojom moze biti zabavno cugati!
Da li pijem da ispadnem muskarcina? Ne, pijem bez zadnjih misli. Samo me prebaci.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:
Alfons Kauders wrote:Alkohol droga koju ignorišemo?

ma bistar si momak... nema govora

postoji razlika između "meraklijskih pijanica"... koji piju uz meze i dobar sevdah i ,hajmo reći, znaju piti... i ovih mladih pijanica,momčića ...poleti da se pohvali kako se sinoć naroljo, drugovi ga odnijeli kući, povraćo na ulici,povalio neku curu a ne sjeća se koju,i spominjo raznorazne familije i porodice...
na žalost takvih je puno sarajevo... a evo ima ih i ovdje ko govana ...
care moj, sto sam ja dozivio i prosao po tom pitanju, to ti neces za tri zivota, bez uvrede, a ovu tvoju prozivku da ne komentarisem, ne znas me, a prozivas, a to i nije fino :D ... nikad nisam bio od tih koje ti opisujes, ali znam dosta ljudi koji jesu, pa su sad ok, a znam i dosta ljudi koji su bili pravo mirni i fini kao tinejdzeri, a sad su sa tridesetak godina, diplomama i poslovima notorni alkoholicari i narkomani, dakle nema pravila... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BigBoss wrote:
seljak_cojek wrote:
Care nije ni pice za svakoga, nekima treba dat mlijeko pa na spavanje pola osam poslije crtanih, ja mislim da su jos uvijek crtani sedam i petnaest.

A to zabranjivanje, preseli u Saudijsku Arabiju tamo je to sve zabranjeno, nemoj drugima zabranjivat nesto sto tebe ne dotice. Cigara truje i druge pice truje samo mene, prema tome to je moje pravo.
I citav ti je post onako asocijativan sa nekim osobama koije bas nisu drustvene, jesam li pogodio????

Ima njih i trijeznih koji isto prave nezgode i kriminal. :shock:
upravo tako, ja ni pijan ni trijezan necu nekog udarit il' silovat, nikad nisam pijan sjeo za volan, a 90% ljudi koji piju jeste, a baska sto 90% ljudi dok su trijezni voze ko zadnji idioti... budale su budale, na alkoholu i gudri, il' cisti... vise ljudi ubiju cigarete, pa ne vidim nikog da se plaho oko tog brine, to je ok, zapalit na kafi, uz pricu, na pauzi, al' eto, alkohol treba zabranit...
xygirl

Post by xygirl »

alkohol je covjekov najveci neprijatelj. samo kukavice bjeze od neprijatelja.
:D
Post Reply