mIRCerka wrote:
PPS opet svrstavanje u torove,
nisu nas samo sehidi branili! 
Mi Bosanjci njih volimo oni nas ne vole..Nama Bosnjacima Oni ne smetaju mi njima smetamo.Nama Njihove crkve ne smetaju, njima dzamije cak i nasa groblja smetaju, i svugdje su ih sravnili.Mi nismo cinili genecid i etnicko ciscenje nad njima oni nad Bosnjacima jesu.
Dedu mog devetogodisnjeg sina nisu ubili svemirci,nego komsije Srbi,vjerovala ili ne samo zato sto se Zijo zvao.
Svom sinu moram reci istinu,ne mogu mu lagati da je ubijen
greskom..ti uvazena gospodzice sutra svojoj djeci pricaj sto zelis,tvoja stvar.
Naravno da mu nikad,ama bas nikad, nisam rekao da su svi Srbi cetnici i zlotvori..ali sam mu rekao da svi cetnici jesu Srbi,ako ne shvaca sad,kad poraste samo ce mu se kazati.
Ako je za tebe svrstavanje u tor,sto naprimjer ja volim svoj Bosnjacki narod kojem pripadam,koji kroz svoju povijest nema biljeg genocidnog karaktera,a redovno ga protjeruju i ubijaju samo zbog svoje posebnosti,prije i nakon prihvatanja Islama.
Mozda ces shvatiti da sam nacionalista,razocarat cu te,ne mogu biti kada postujem i volim ljude poput:Bogica Bogicevica,Stjepana Kljujica,Mirka Kovaca,Dzordza Balasevica,Bogdana Bogdanovica,Zeljka Komsica,Stjepana Mesica,Natasu Kandic itd.Ja nisam kriv sto tih cestitih ljudi nema bas puno,ali dovoljno da se ne kaze svi su cetnici ili ustase.
Mozda sam nacionalista kad recimo ne mirisem narcis beli(citaj Zlatka Lagumdziju) koji zeli Dodiku doci do srca kroz supak,zar to nije ponizavajuce za njega kao i za partiju na cijem je celu i koja nikako naprijed s njim.A kako bi kad narod na cije glasove racuna,pamti njegove staljinisticke parole:
Oni su gradili Dzamije,a mi cemo zatvore poruci narodu miner Zlaja.Pamti narod njegovu vladavinu i sramno hapsenje srcanog bolesnika generala Alagica rahmetli, koji je bio spreman dobrovoljno ici u Hag kao i svi ostali nasi generali i komandanti..ali Zlaja je i tad zelio nekome doci do srca,pa makar opet kroz supak..Pamti se i sramna predaja tkz Alzirske grupa bez i jednog dokaza krivice.
p.s Da, sehidi su ti koji su utkali svoje zivote u Bosnu zajedno sa ostalim palim borcima,ali sehidi su ti najbrojniji.
I neko je trazio u parlamantu da se ukine termin SEHID,i onda ocekuje glas od njihovih majki,oceva,supruga,brace,sestara i djece.