Pearl wrote:znam ja na sta ti mislis;)
govorim ti samo o "ozracju" koje vlada (koja glupa rijec

)
u posljednje vrijeme imam osjecaj da vazi - ako ti meni kazes: "moja mama je lijepa, cak i najljepsa, zna najbolje kuhati" to u "mojoj" glavi izgleda kao da si rekla: "hmmm cim je njena mama najljepsa hoce da kaze da je moja ruzna, cim kaze da njena najbolje kuha hoce da kaze da moja ne zna da kuha.. ma majku li joj bezobraznu kako je nije stid da mi vrijedja mamu!?!??!

"
kontas?
vjernike pominjemo jer vecinom vjernici na ovom forumu kazu da ih negiranje boga vrijedja, dok ateisti niskad nisu taj izraz upotrijebili, oni se samo jos zucnije raspravljaju

jer im se pravo da budu uvrijedjeni negira... to je za taj konkretan slucaj, ali se lako moze prenijeti i na ostalo.. npr vjecita prepirka: "domaci" i dijaspora..

Kontam. Znaci, ne bi smio subjektivan, jer bi moglo biti protumaceno kao vrijedjanje. Hm, e sad, ja to ne vidim kao takvo, vec kao neko natjecanje, u kojem ne moram nuzno uvrijediti tebe, ako uzdizem svoje. Tebi je tvoje ok, ali meni je moje bolje. I tu si u pravu kad kazes, moglo se je raditi o bilo cemu- domaci i dijaspora, folk i rok, pita i cevap.
Samo da dodam, u onom momentu, kad moje vidjenje stvari uzrokuje manipulaciju sirokim narodnim masama, jer mi je to mozda i bio cilj

, koja bi mogla biti pogubna za ove druge, e tu stvarno svaka tolerancija i demokratija prestaju.
U sustini, tesko je odrediti tu neku granicu i obican covjek to svakako ne moze, zato postoje sudovi, drzavna uredjenja ovo ono, koji ce odluciti o tome. Sto oni sad nisu uvijek pravedni, to je druga stvar. I u pravu je Andja, vecina odlucuje. Samo da li je vecina uvijek i u pravu, je upitno. I mi sad ovdje ubismo se pricajuci, bez da dodjemo do konacnog rijesenja, dok se veliki nasladjuju