BiH - HELLAS

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

Post by Edin H. »

E ovo ne valja :roll:

Iz Avaza
Procitajte

Barbarez odlazi zbog Sliškovića i Pašalića?

Nesuglasice lidera tima sa selektorom i direktorom, navodno, kulminirale uoči meča u Moldaviji

Sergej Barbarez je u Moldaviji odigrao posljednju utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, vijest je koja se jučer proširila velikom brzinom po sportskim i navijačkim internet stranama.
Zasad je to samo glasina, pošto je niko u reprezentaciji ne želi javno potvrditi, ali glasina koja, realno sagledavajući stanje unutar tima, ima vrlo snažna uporišta.

Dres za oproštaj?

Kako smo čuli iz nekoliko različitih i međusobno neovisnih izvora, na sastanku prije meča u Moldaviji Barbarez je nasamo selektoru Blažu Sliškoviću i direktoru Ahmetu Pašaliću rekao da će dueli sa Moldavcima i Grcima, bez obzira na rezultate, označiti kraj njegovog angažmana u dresu reprezentacije BiH.
Priča se potom proširila i među Barbarezovim saigračima. Kada je postalo jasno da, zbog parnih žutih kartona, neće moći igrati protiv Grčke, oni su mu, prema riječima jednog člana delegacije NSBiH koji je svjedočio događaju, na Sarajevskom aerodromu u nedjelju poklonili državni dres sa svojim potpisima. Valjda za oproštaj.
Da je stanje u timu kao što nije, a rezultati onakvi kakvih imamo još samo u sjećanjima iz nekih ranijih kvalifikacionih ciklusa, Sergej po povratku iz Moldavije ne bi ni otišao u Njemačku nego bi u srijedu, vjerovatno, bio na tribinama Bilinog polja i srcem navijao za svoje kolege protiv Grčke. Ovako - neće.
Šta se, zapravo, dešava?
Prema nekoliko izvora sa kojima smo razgovarali, plamen sukoba između Barbareza i vodeće dvije osobe reprezentacije Blaža Sliškovića i Ahmeta Pašalića tinja već duže vrijeme.
Sve je, navodno, počelo nakon što je Sergej njemačkim medijima izjavio da nije nezainteresiran da u budućnosti preuzme poziciju bh. selektora, što je imalo vrlo negativan odjek kod Sliškovića i Pašalića. Naši izvori, dalje, tvrde da se Sergejevo mišljenje o njegovim nadređenima konačno prelomilo kada su Slišković i Pašalić odlučili ostati na kormilu bh. tima, uprkos ostavkama koje su podnijeli poslije poraza od Mađarske.

Kobno saopćenje

Barbarez među navijačima ima status moralnog uzora, a u javnosti uživa veliki autoritet i karizmu. Stoga je saopćenje koje je, nakon ostavki, objavio na svojoj web-stranici shvaćeno dosta ozbiljnije nego što, zaista, jeste. Njegov stav da igra za državu, a ne za selektore dvojac u ostavkama protumačio je kao novi atak.
Još je niz sitnih primjera ili detalja koji upućuju na to da ljubavi između kapitena s jedne te selektora i direktora s druge strane više nema.
Da li će Sergej, zaista, odlučiti da ode, vidjet ćemo u narednom periodu. Možda je to samo glasina sa zlim namjerama, koju neki koriste da naruše ono malo dobre atmosfere u timu pred važan meč, a možda i istina koju neki ne žele u javnosti.

M. TANOVIĆ

Više raskola nego saradnje

Javna je tajna da se Barbarezovo mišljenje često nije podudaralo sa Sliškovićevim, ali da se i njihova dosadašnja, relativno miroljubiva koegzistencija, zasnivala na popuštanju nekog od njih dvojice.
Odnosi među njima više su se temeljili na ignorisanju nego na saradnji. Iz izjava pred meč sa Moldavijom vidjelo se da Barbarez misli jedno, a Slišković drugo. Tako je bilo i onda kada selektor uoči meča sa Francuzima nije pozvao Bešliju, dok je Sergej zastupao suprotan stav.
Slična situacija, ali u praksi, desila se pred meč na Malti, kada Sergej na treningu nije želio ispoštovati Bakina uputstva, misleći da tako ne treba raditi.

Barbarez: Ne treba o tome prije meča

Barbarez na ove glasine ne kaže ništa.
- Ne treba prije utakmice pričati o takvim stvarima. Treba momcima dati šansu da postignu dobre rezultate - bilo je sve što smo jučer čuli od Barbareza.
underground

Post by underground »

Ode i Barbarez.... :(
Edin H.

Post by Edin H. »

underground wrote:Ode i Barbarez.... :(
Ipak na ovo treba da posmatras pozitivno

Zato smo dobili Kerkeza :D
underground

Post by underground »

Nekako bih bas volio da izgubimo od Grčke...mislim da bi to bilo najbolje za sve nas...
Mahalac

Post by Mahalac »

Svima je jasno da igracima u toku utakmice komanduje i rasporedjuje Barbarez i da su to oni trenuci kad i pokazujemo nesto. Vec sam rekao ranije da je Sergej namjerno napravio onaj drugi zuti jer mu je definitivno dosta svega...tako sam bar ja to vidio a rijetko grijesim.
Sve ovo potvrdjuje i cinjenica da bi kapiten ostao u Zenici ova tri dana i bodrio nase a ne spicio za Njemacku odmah u Nedelju..pametnom je isaret dovoljan.

Siguran sam da ce se klupko nakon poraza sutra poceti odmotavati...konacno. :oops:
bice_bice

Post by bice_bice »

ja nebi nesto puno filozofiro niti spekulirao..

nego eto usput samo da spomenem roditelje nasih dragih prdonja

Pasalic Ahmet
Sliskovic Baaka
Jelic Milan
Dominkovic Ilija
i naravno svim ostalim koji ih podrzavaju tj. ne mrze

i ponovo im roditelje i citavu rodbinu spominjem, bez obzira na vjeroispovijest..

jebem vam mater svima pa tamam dozivotni ban dobio.. nek halali moderator.. :)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Neka se odmota ali nakon pobjede ......nisu mi nešto Grci :D simpa :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Kakvo klupko, nece se ovo nikad odmotati.

Ovim smradovima je dovoljno dva clanka u novinama da totalno diskredituju Barbareza i eto njih opet mirno u svojim foteljama.

Samim tim sto oni hladno tjeraju najpopularnijeg igraca iz reprezentacije pokazuje kako se nikog zivog ne boje.

Nama treba totalni bojkot, treba srozati savez toliko da vise nijedan lopov nema interesa u njemu da radi i onda krenuti od pocetka.

Dakle zrtvovati i ove i naredne kvalifikacije za dugorocnu dobit.
I ne samo kvalifikacije, sve manifestacije u organizaciji NSBIH.

Al malo sutra, opet su dovoljna dva bombasticna teksta u novinama i eto punog stadiona...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja vjerujem u BH Fanaticose :oops:
Liv4

Post by Liv4 »

DaysleepeR wrote:Kakvo klupko, nece se ovo nikad odmotati.

Ovim smradovima je dovoljno dva clanka u novinama da totalno diskredituju Barbareza i eto njih opet mirno u svojim foteljama.

Samim tim sto oni hladno tjeraju najpopularnijeg igraca iz reprezentacije pokazuje kako se nikog zivog ne boje.

Nama treba totalni bojkot, treba srozati savez toliko da vise nijedan lopov nema interesa u njemu da radi i onda krenuti od pocetka.

Al malo sutra, opet su dovoljna dva bombasticna teksta u novinama i eto punog stadiona...
:oops: Sta imamo vise srozavati? Probili smo dno, odavno.
Meni ponekad fali onaj moj mali kalash sa preklopnim :D :shock: :lol:
kendzo

Post by kendzo »

Ja vjerujem da smo mi Bosanci pehovi... Mozda treba navijati za goste?!?!?
solufash

Post by solufash »

Kod nas je definitivno prisutna jedna zaraza koja se siri brzo na sve segmente naseg drustva pa tako i sport.
U ovom slucaju nase reprezentacije ja mislim da vise nema smisla navijati za privatnu firmu za prodavanje igraca, kad je i Barbi prelila kap onda stvarno nema smisla da se vise nadamo u nesto sto se zove kvalifikacija (citaj cudo).

Ako ima neki selektor koji je zaslugom igraca i navijaca stekao neku slavu onda je to Baka, i sada se zahvaljuje sa katastrofalnim postavkama u igri i forsiranjem igraca koji se mogu prodati negdje za neke sitne pare jer vise i ne vrijede da budemo iskreni.

Misljenja sam da je potrebno ignorisati trenutno stanje u reprezentaciji jer je korumpirano, ali ne na nacin da kazemo "sta ima veze ba, dobicemo Grcku pa ce onda Turska igrati nerijeseno, dok Norveska gubi a Moldaviju napadne Rusija pa se utakmica ne odigra itd...."

Bio bi najbolji potez kada bi domaci Fanaticosi i gastarabajteri fanaticosi iskulirali ove utakmice, nista drugo nisu Bake i Pasalici zasluzili, bez gledalaca da igraju bilo bi im jasno da vise nisu pozeljni sarlatani poput njih da nerviraju ovaj nas napaceni narod koji utjehu pronalazi u snovima o nekom velikom prvenstvu na kojem bi bila nasa reprezentacija.

Ovako se sada neki oglasavaju tako sto kazu da igraju Hrvati koje Baka zeli da proda i zaradi za cigara, pa onda Hrvati odgovaraju kako su ugrozeni i onda traze neki entitet ili TV kanal, i u svemu ovome jedan Barbarez "Hrabro srce" odlazi razocaran a bilo bi vise nego idealno da on vodi reprezentaciju okruzen solidno situiranim bivsim fudbalerima nase zemlje koji su u svijetu izgradili zavidan renome!

Uglavnom, kao i sve u nasoj lijepoj BiH, sve se zasniva na sta bi bilo kad bi bilo, a niko nista ne poduzima, mozda visoki stari predstavnik smijeni Baku jer prodaje samo "svoje" igrace!
Razmislite malo ljudi!
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Rijetko se javljam na forum, ali ga redovno procitam. Ali ova tema me malo ponukala da se javim, jer me sve ovo oko reprezentacije boli i tisti. Ono sto mogu reci za sebe da sam veliki navijac nase reprezentacije bio sve one utakmice Bosne sa Danskom. Poslije te utakmice sam pomalo poceo da padam. Nije mi jasno jedno. Kako mogu neki ljudi da velicaju Baku toliko vremena i poslije toliko gluposti koje je napravio. Ovdje kazem Baku, premda u isti kos trpam sve oko reprezentacije (Pasalica, Usanovica, Jelica...). Pogledajte vi samo nas strucni stab. Selektor-Sliskovic, trener-Glavovic, trener golmana-Kuruzovic. Kakav nam je strucni stab, jos smo i dobri :D Pogledajte samo u susjednu Hrvatsku (Bilic, Prosinecki, Asanovic...), pa ce vam sve biti jasno. Kada je Rahimic javno prozivao ljude iz saveza i pricao da su njegovom ocu trazene pare da bi Rahimic zaigrao u reprezentaciji i da nece zaigrati u istoj dok su isti na celu, svi smo onako gledali na to "Ma pusti suplju". Ili oni koji su znali da tu ima istine (kao sto sam i ja) nista nisu uradili da bi to promjenili. Kada su Fanaticosi poceli kampanju protiv saveza niko se nije nasao tu da se pridruzi. Ako nista drugo, bar sam dijelom bio ponosan na Sarajevo kada su svi pljuvali po Sarajevu. Mislite, kako to? Pa kada su se culi iz Zenice komentari kako mi mrzimo reprezentaciju i kako je logicno da reprezentacija igra u Zenici jer oni disu za istu, ja sam samo sanjao trenutak kada ce se Zenicani osvjestiti. I sada mislim da sam docekao taj trenutak. Ako sada Zenica ne pokaze sta misli o Baki i savezu, uz podrsku Fanaticosa, ovaj potez Barbareza ce biti uzaludan. Samo nemojmo pasti na toj gluposti da se skandira "Ustaso" i sl., jer je zadnji put od toga stvorena takvo pitanje, kao da je citav stadion orio "Baka ustaso", a ne samo pojedinci. Nama svima Baka smeta kao nestrucnjak i poltron, a ne kao Hrvat. I ne dajte mu tu satisfakciju da ode sa mjesta selektora zbog toga sto ga "ne volimo zato sto je Hrvat". Dovedite Osima i on je Hrvat, pa cete vidjeti da li ce iko ista spomenuti protiv njega kao Hrvata. Dovedite Bajevica pa cete vidjeti da li ce iko reci sta protiv njega jer je Srbin. Dovedite Kataneca pa cete vidjeti da li ce iko reci nesto protiv njega jer je Slovenac, itd, itd. Ono sto treba biti inicijalna kapisla je odlazak Barbareza. To je ono sto treba otvoriti oci obicnom navijacu koji dodje u Sarajevo ili Zenicu iz Bihaca, Cazina, Jajca, Tuzle, Srebrenika, Brckog, Gorazda, Mostara..., plati put, kartu i na kraju mora gledati ono sto gleda. Sergej Barbarez je konacno pokazao sta misli o Baki i savezu. Pokazimo i mi. Ja sam to pokazivao svaki put kada sam imao priliku. A sada milom sve navijace nase Bosne da sutra ne podlegnu patriotskim pozivima za pomoc kada je najteze od strane saveza, vec svi ko jedan da zvizducima, transparentima se pridruze Famaticosima i pokazu sta misle o ovom savezu i njihovom poslusniku Blazu Sliskovicu. Hvala!
zanzibar

Post by zanzibar »

Salihamidžić, Barbarez, čini se i Bešlija, pa Musić... Ko je sljedeći? Bajramović, Grlić, ili Spahić, možda Hasagić?
Stvarno zgradu Nogometno Saveza treba isprazniti zajedno s osobljem i inventarom... da ništa ne podsjeća na njih...
Ali mi nije jasno kako prihvatamo da nas handre sve ove godine...ne samo u fudbalu...
Sliškoviću OUT, isto vrijedi za Pašalića, Ušanovića, Dominkovića, Jelića, Čolakovića i sve ostale anonimuse i kokošare...
Marš jednom zauvijek bando sitnošićardžija!!!
mostarac

Post by mostarac »

Ne treba prazniti nego spaliti ko Reichstag da ni sjecanje ne zivi :D
Santos

Post by Santos »

Hajmo Hrvatska -drugi tim-Grcka 0-3.Nedo bog da imam sta protiv Hrvata nego guranje igraca Hajduka Zrinjskog Sirokog ma ode sve u picku materinu.Cuj sad Barbarez.Necu da supljiram jer nisam dole ali volim repku .Zao mi nasta nas dovedose klosari.Jesmo li mi nemocni da to zaustavimo izgleda DA.
zanzibar

Post by zanzibar »

Santos wrote:Hajmo Hrvatska -drugi tim-Grcka 0-3.Nedo bog da imam sta protiv Hrvata nego guranje igraca Hajduka Zrinjskog Sirokog ma ode sve u picku materinu.Cuj sad Barbarez.Necu da supljiram jer nisam dole ali volim repku .Zao mi nasta nas dovedose klosari.Jesmo li mi nemocni da to zaustavimo izgleda DA.
MOLIM VAS NEMOJTE NACIONALIZAM MJEŠATI SA NESPOSOBNOŠĆU, LOPOVLUKOM I KRIMINALOM...TO ONI UPRAVO HOĆE, DA KAŽU OTIŠAO SAM JER SU MI REKLI DA SAM USTAŠA, ČETNIK, BALIJA... ONI SU SAMO KRIMINALCI I NESPOSOBNJAKOVIĆI, A NACIJA IM JE VADIONA ZA TO...ZATO NEMOJTE TAKO
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Liv4 wrote:

Ima se itekako srozavati prihod koji NSBIH ima od svake reprezentativne utakmice.

Kad su stadioni prazni, nema prihoda a troskovi ostaju.

Vidio bi onda kako se brzo napusta brod koji tone.
zanzibar

Post by zanzibar »

DaysleepeR wrote:
Liv4 wrote:

Ima se itekako srozavati prihod koji NSBIH ima od svake reprezentativne utakmice.

Kad su stadioni prazni, nema prihoda a troskovi ostaju.

Vidio bi onda kako se brzo napusta brod koji tone.

Teško da bi i tada otišli. Pa zamisli Ušanovića koji je prije rata radio valjda negdje u Unisu i najdalja mu životna destinacija bila Tučepi :D Da napusti blagodeti putovanja diljem Evrope i sredozemlja od Malte, do Moldavije i onda prečicom :D Gangsteri su to buraz...Al Capone je za njih uzor morala i poštenja
vryzas

Post by vryzas »

HELLAS 8)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zanzibar wrote:Teško da bi i tada otišli. Pa zamisli Ušanovića koji je prije rata radio valjda negdje u Unisu i najdalja mu životna destinacija bila Tučepi :D Da napusti blagodeti putovanja diljem Evrope i sredozemlja od Malte, do Moldavije i onda prečicom :D Gangsteri su to buraz...Al Capone je za njih uzor morala i poštenja
Al buraz, skontaj, NSBIH nije na državnom budžetu (bar ne dok se jednom ne usvoji Zakon o sportu) i finansira sam sebe, pa tako i putovanja.

Vjeruj mi ako im ukinemo prihode koje imaju od posjete gledalaca, odoše i sponzori, ode sve, i onda nema ko plaćati putne troškove za prekobrojne delegacije.

"kill the body and the head will die" :D

Totalni bojkot treba uvesti.

Pogledajte samo ostale saveze, rukometni, odbojkaški itd.

Gdje god nema para nema nikog živog.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ipak treba pokušati uzeti Grčku :oops:
vryzas

Post by vryzas »

manijak1 wrote::oops: Ipak treba pokušati uzeti Grčku :oops:
:zzzz: :-) :D :D 8)
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

U današnjem Avazovom Sportu je Barbarez najavio ubrzo press konferenciju na kojoj će kao "otvoriti dušu", a svima nam je jasno šta se dešava s ljudima na koje se medijski okomi Dnevni Avaz (sjetimo se Bičakčića, Lagumdžije, Tihića, Plišeka.. gade mi se te novine ali je to činjenica).

Mislim da će Slišković biti NENORMALNO izviždan u srijedu protiv Grka i nema te šanse da će isti ostati na klupi i poslije te utakmice. Otjerati Sergeja je najgori mogući potez koji se mogao napraviti i više ama baš ništa neće biti na njihovoj strani.
Ja se kladim, ako dođe do smijene ove dvojice i na mjesto selektora stignu normalni ljudi, da će se i Sergej vratiti u tim.

A, što se tiče same tekme, uz ovakvu atmosferu teško da se možemo nadati i bodu, ali kakve je nafake onaj debil Slišković, zvijezde će mu se posložiti da dobijemo ovu utakmicu, mada i dalje mislim da ga to neće spasiti ostavke.

Pozdrav.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Moja prognoza=1:3 za Grčku!
Nisu krivi ni treneri, ni igrači, ni odlazeći kapiten...Ne mogu naši igrači trčati svih 90 minuta i biti koncentrisani cijelu tekmu jer jedu neispravnu hranu, te su im jetre otečene.Tekma će biti riješena u drugom poluvremenu kada naši lipsaju.
Dokaz:
[url]http://www.oslobodjenje.ba[/url], članak o Makroviti wrote:Dr. Bakir Nakaš, direktor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, naglasio je da je otvaranje centra sa proizvodima organske hrane u vremenu kada je tržište preplavljeno genetski modificiranom hranom izuzetno značajno. Istakao je da je povratak zdravoj ishrani jako važan jer većina bolesti današnjice nastaje upravo zbog nepravilne ishrane.
Post Reply