Srpska politika - svoju tzv RS nedamo - tudje hocemo!

Da li ste za da se iz BH Ustava izbace kao konstitutivni narodi Srbi, Hrvati i Bosnjaci te da im se oduzme pravo da oni mogu biti nosioci BH suvereniteta te da se na narod i naciju Bosance i Hercegovce iskljucivo prebaci suverenost BiH drzave

Da
51
80%
Ne
13
20%

Total votes: 64

vatra i voda

Post by vatra i voda »

Stelt u Budjanovcima wrote:P.S. mojne mi ti,"jarane", o Mesi Selimovicu i njegovim porukama,matere ti ...odavno se zna da, vi Srb, ne citate Selimovica,nego ciate O Selimovicu....i to napisano od Dobricinih klonova iz SANU-a,cije se opservacije na tu temu ne mogu svrstavati u knjizeva djela ,nego prije u Gebelsovske politicke pamflete gdje opet na povrsinu izadje ono "mi mi miiiii"....
Ko ste, ba, vi???
ma nek si ti meni reko :) jarane a ide ti i to pisanje jos malo pa ko Cehov :)

:-)
Pa znamo da si cuo za te ruske klasike , pa ne moras ih nabrajati ......kad ces reci za koje si kompzitore cuo , kako ne vidis da si zalutao , bjezi bolan .pridrzi tu sajkacu i skini blato sa opanka .......
DONY

Post by DONY »

@Durex za 10

:thumbup: :thumbup:
clearshaven

#53 Secesija i srpski narod

Post by clearshaven »

Mi se prvo ne borimo za otcjepljenje. Secesija srpskom narodu nikad nije bila jaca strana. Pa mi smo krvavih opanaka usli u kraljevinu SHS i dali vam slobodu od Austro-Ugarske, sa kojom ste zajedno ratovali svim srcem protiv Srbije.
Borba za otcjepljenje moze samo biti isforsirana ukoliko vi nastavite sa govorom mrznje i napadima na Republiku Srpsku i sve sto je srpsko i ukoliko budete smatrali da je demokratija vladavina vecine. Srbi imaju pravo na Bosnu i Hercegovinu upravo onoliko koliko i vi. Na kraju krajeva Srbi i Hrvati su se doselili ovde u 7.vijeku, pa iako su zbog 400 godina neprekidnog protjerivanja i ubijanja gotovo svedeni na manjinu, znajte da nas je ostalo dovoljno da ne dozvolimo da se sa Banjalukom upravlja iz Sarajeva!

REPUBLIKU SRPSKU STE STVORILI VI SVOJOM MRZNJOM,A RAZBIJANJEM JUGOSLAVIJE I TO 09.JANUARA 1992.GODINE.
rashid

#54 Re: Secesija i srpski narod

Post by rashid »

clearshaven wrote:Mi se prvo ne borimo za otcjepljenje. Secesija srpskom narodu nikad nije bila jaca strana. Pa mi smo krvavih opanaka usli u kraljevinu SHS i dali vam slobodu od Austro-Ugarske, sa kojom ste zajedno ratovali svim srcem protiv Srbije.
Borba za otcjepljenje moze samo biti isforsirana ukoliko vi nastavite sa govorom mrznje i napadima na Republiku Srpsku i sve sto je srpsko i ukoliko budete smatrali da je demokratija vladavina vecine. Srbi imaju pravo na Bosnu i Hercegovinu upravo onoliko koliko i vi. Na kraju krajeva Srbi i Hrvati su se doselili ovde u 7.vijeku, pa iako su zbog 400 godina neprekidnog protjerivanja i ubijanja gotovo svedeni na manjinu, znajte da nas je ostalo dovoljno da ne dozvolimo da se sa Banjalukom upravlja iz Sarajeva!

REPUBLIKU SRPSKU STE STVORILI VI SVOJOM MRZNJOM,A RAZBIJANJEM JUGOSLAVIJE I TO 09.JANUARA 1992.GODINE.
Ti si jedan od najvecih hajvana sta postoji. A ko se je mjesec dana ukopavao oko Sarajeva? Ko je praznio kasarne? Ko je pratio neke planove o velikoj drzavi. Zna se sve a to sto ti zivis u zabludi nisam ti ja kriv.

Zna se politika Milosevica i Tudzmana!!!

Kad se je SFRJ razpadala svak je htjeo bosnu djelit. A zna se ko posebno ... zato nemoj supljirati. Na visokim pozicijam u Sarajevu sve su bili srbi ... a nisam jim ja kriv da su mogli lijepo i dostojno zivjetu u Sarajevu, ali zasto bi, kad jim je oko Bijeljine i u Palama bolje medzu "svojima" i traze neku maticu.

Niko nekaze niti sam ja zato da se Banja Luci diktira iz Sarajeva, nego zasto nebi sjeli svi skupa, nema veze koja nacija ili bilo kakvo sranje u jedan zajednicki parlament i donosili DOBRE zakone za ovu zemlju, za citavu BiH i da se stvori omladini radna mjesta, jer tad nebi bilo toliko bitno ko je sta, jer bi trebalo puno vise raditi nego supljirati o nekim ratovima, sta je bilo prije 700 godina, ko je kriv za rat ... itd.

Ove teme stvarno nerviraju!
klif

Post by klif »

Nisam siguran da cemo, ne budemo li svi pokazali spremnost na priblizavanje, naci zajednicki jezik. Mislim da je svaki pozitivan signal u pravcu prvazilazenja razlika, predrasuda, frustracija, koliko god malen da se cini, korak naprijed.

Suocavanje sa samim sobom, kako na licnom planu, tako i na planu "zajednice" sa kojom se pojedinac poistovjecuje i koja odredjuje njegovu svijest, je pretpostavka za otpocinjanje procesa iznalazenja sustinskih rjesenja.

Ukopavanje u rovove vlastitih stavova i nepokazivanje zelje za njihovom korekcijom ne predstavlja osnov za dijalog. Sve strane koje zele ucestvovati u dijalogu moraju biti spremne isti i voditi. Pri tome je neophodno odvojiti emocije od teme o kojoj se razgovara. Mislim da nema drugog puta.

Imamo premalo dijaloga i nismo sposobni da ga vodimo.
clearshaven

#56 Re: Secesija i srpski narod

Post by clearshaven »

rashid wrote: Ti si jedan od najvecih hajvana sta postoji.
Ovo je primjer sarajevske "kulture" dijaloga.
rashid wrote: Niko nekaze niti sam ja zato da se Banja Luci diktira iz Sarajeva, nego zasto nebi sjeli svi skupa nema veze koja nacija ili bilo kakvo sranje u jedan zajednicki parlament i donosili DOBRE zakone za ovu zemlju, za citavu BiH i da se stvori omladini radna mjesta, jer tad nebi bilo toliko bitno ko je sta, jer bi trebalo puno vise raditi nego supljirati o nekim ratovima, sta je bilo prije 700 godina, ko je kriv za rat ... itd.
"Не разумијемо" се ми више, чак не говоримо ни истим језиком! Заправо ја овим твојим факинско-чаршијским никад нисам ни говорио. И онда, како сад, ако је ово овако како ти кажеш бошњачки политичари стално потенцирају једно-те исто питање: "Укидање РС"?!
Добро, тебе ове теме стварно нервирају, свака част ту се слажем с тобом, и мене!
nokia6170

Post by nokia6170 »

za clearshaven-a par banalnih pitanja.

cinjenica je da banjaluka ne moze smisliti sarajevo organski, i da bi prije pristala da joj zagreb naredjuje nego sarajevo.

e sad mi prijatelju reci sljedecu stvar u pogledu tolerancije i kulture dijaloga:

sarajevo je rokano sa srpskih polozaja preko tri godine sa preko milion projektila koje su ubile na desetine hiljada gradjana sarajeva, vecinom bosnjaka, ali isto tako i srba i hrvata koji su ostali da zive u sarajevu. Ovo su cinjenice...nadam se da necemo sad uci u raspravu i reci da to nije istina. Valjda smo nakon 15 godina, smirili i ohladili glave da mozemo objektivno pihvatiti neke generalne cinjenice.

sta bi se desilo da je banjaluka rokana tri godine sa preko milion granata i da je pobijeno koliko je pobijeno u sarajevu civila.

kao prvo: sta bi u takvoj situaciji srbi mislili o bosnjacima i armiji bih?
kao drugo: da li bi gajili toleranciju i kulturu dijaloga prema nesrbima?
kao trece: da li bi iko od nesrba prezivio u takvoj banjaluci?
kao cetvrto: kako bi gledali na nesrbe koji se vracaju u banjaluku nakon svega toga sa pricom da su srbi sami sebe gadjali i da su svi isti i da je kriva medjunarodna zajednica sto su nesrbi gadjali srbe u banjaluci?
kao peto: da li bi srbi nakon svega toga imali zelju da zive sa nesrbima i pruzili im ruku prijateljstva i suzivota?

napravi cisto logicku paralelu pa mi daj odgovor...za ove odgovore ne trebas biti mnogo pametan da skontas.

p.s. mozes postaviti i sljedecu hipoteticku situaciju inverzijom desavanja u Srebrenici, recimo....znaci samo zamijeni uloge bosnjaka i srba.
DUREX

#58 Re: Secesija i srpski narod

Post by DUREX »

clearshaven wrote:Mi se prvo ne borimo za otcjepljenje. Secesija srpskom narodu nikad nije bila jaca strana. Pa mi smo krvavih opanaka usli u kraljevinu SHS i dali vam slobodu od Austro-Ugarske, sa kojom ste zajedno ratovali svim srcem protiv Srbije.

Jebote,sto vas prave na kalup,eee....svaka im cast...samo nikako da skontam gdje vam stoji serijski proj i rok trajanja...
Pa, covjece,vi svi,ali SVI(takvi kao ti,kjih je 95%) pricate identicne,ali IDENTICNE price...ko vam je i gdje ugradio cipove?!...Da nisam sta prespavao onih godine oko Gazimenstana? :)

PA ko je razbijao Jugoslaviju??!!...Ko je premjestao garnizone i pripremao se na rat ,pocevsi od 1986 a nadalje kada su garnizoni iz Crne Gore ili Istre polako,ali sigurno dovlaceni u Bosnu,kada su se ,pod imenom "strog povjerljivo" pravili obruci oko gradova??!!
PA ko je to isao da vjezba gadjanje iz automatskog ruzja po planinama oko Sarajeva ,jos 1990???:)
Ja nisam...nit moj otac...niti iko od moje porodice...ali jeste portir iz tadasnje firme moga oca,jeste moj prvi komsija Vitomir( inace seljacina iz Kalinovika)...SDS je i tih godina organizovao nesto tako,dok smo mi, lakovjerni, blejali i nosali Jugoslovenske zastave.......I ti MENI i NAMa kazes ko je rusio Jugoslaviju,a js ste 1989 zamjenili petokraku kokardom??!! :)

I RS nije nastao na nasoj mrznji,jer mi nismo imali vremena da mrzimo(mi normalni,koji smo se borili za nase porodice i za jedinu nam zemlju Bosnu,a ne za necije ideale i dzamahirije,kao neki)..mi nismo imali vremena da mrzimo,jer su pored mene u rov ginli i moji prijatelji Srbi,a ne samo Bosnjaci....Vi ste RS sagradili na kostima i krvi hiljada i hiljada neduznih civila,a nema grada u RS-u u kojem nije pronadjena neka masovna grobnica ili u kojem nije bio neki logor,pa sad vidi sta je bila gradja i vezivo za stvaranje RS-a....Nasa krv i nasi civili...a ne nasa mrznja :)

I da,ovom velikom poznavaocu Ruskih klasika...znam ja da tebi ni Cehov,ni Dostojevski, a kamoli Gogolj,nisu dragi kao ,npr. jedan Limonov :)...Ajde priznaj nam:)...pa on nije samo lijepo pisao,vec je u slobodno vrijeme i iz snajpera gadjao civile u Sarajevu i pritom se ponosno snimio za BBC kako to radi :)
vatra i voda

#59 Re: Secesija i srpski narod

Post by vatra i voda »

Pa kad ste nam dali slobodu od Austro - Ugarske stavranjem kraljevine SHS ,zasto se ta drzabva tako zvala .Kraljevina Srba - Hrvata i Slovenaca / gdje su Bosanci i gdje je Bosna / bila podijeljena izmedju Srbije i Hrvatske po slicnim linijama koje su povlacili kasnije Cvetkovic i Macek a kasnije Tudjman i Miloisveic .Istorija nasih prostora ne poznaje ni sta je bilo 300 godina a nekamoli prije 1300 u 7 vijeku.Opet vase i hrvatske gluposti lazi da vi zivite svugdje prije nebeskog praska i Bozijeg stapica i prije ameba i larvi.I na kosovu ste i u Hrvatskoj zivjeli milion godina a sad za uspomenu i dugo sjecanje tamo u Kursumlji gledate regstraciju na traktoru gdje pise Knin i Benkovac .
P.S. Ne mogu da vjerujem da jedan ostrasceni veliko Srbin koji je Hrvate jos jucer zvao ustasama koji su pobili "dva miliona" srba u Jasenovcu sad na precac brani njohove onterese i pjeva pjesmu Marka Perkovica Thomsona " Ovdje zive Hrvati od stoljeca sedmog " za koju je tekst i muziku napisao osobno Franjo Tudjaman uz klavirsku asistenciju Dr .Ante Pavelica .
clearshaven

Post by clearshaven »

Otišli smo u off topic, ali nema veze. Mislim da je 30.000 poginulih/ubijenih Srba u BiH veoma dobar razlog da se i bošnjacki narod zapita da li je tokom proteklog rata bilo zločinaca i u njegovom narodu. Znam većina će sad reći kako su tih 30.000 Srba bili vojnici koji su bili agresori i napadali "Nezavisnu BiH". Ja ću vam reći da je od tih 30.000 ljudi nešto preko 18.000 bilo pripadnika VRS, od kojih su mnogi ubijeni na takav način da su prekšena sva prava i običaji ratovanja. A da se zapitate ko je ubio onaj broj do 30.000 Srba! Svi znamo šta bi se desilo da se nismo (ovaj put) organizovali. Pa i Rasim Delić je jednom prilikom u neformalnom razgovoru rekao Novici Simiću,tadašnjem načelniku GŠ VRS: "Da sam ja imao ono što ste vi imali ja bi vas sve bobio ili protjerao kroz Jadransko more!". I zato mi nemojte pričati o vašoj tobožnjoj dobroti, vidio sam je ja i moja porodica na djelu. Ovdje je bio haos i mnoge su strane krive, to svi znate, neko spomenu Srebrenicu. Da, ona je baš dobar obrazac tog haosa i krivice gdje su krive i strane koje su bile umiješane, ali i pojedinci i upravo zbog toga istina tako sporo dolazi na vidjelo. Hronologija krivice za Srebrenicu počinje od Sefera Halilovića, načelnika Štaba ABiH koji je još 1993.god.naređivao napade iz zaštićene zone UN-a i zabranio predaju oružja, Alije kome je Amerika obećala intervenciju u slučaju genocida u Srebrenici, Nasera koji je tako revnosno izvršavao komande svog načelnika da je palio sve srpsko oko Srebrenice, snaga UN-a koje nisu razoružale 28.pješadijsku diviziju u Srebrenici, ni 285.pješadijsku brigadu u Žepi, potom sa vašeg stanovišta možete komotno reći da je kriv i Rasim Delić koji je došao na čelo Armije nakon Sefera, jer čovjek nije prstom mrdnuo da pokrene 2.Korpus (Tuzlanski) da pomogne Srebrenici, zapravo on šalje Nasera na neko školovanje u Tuzlu, kako bi što više oslabio Srebrenicu. Naravno da su krivi i svi oni borci VRS koji su ubijali ratne vojne zarobljenike, prikrivali zločine i bili u tom lancu komandovanja. Koliko je ljudi streljano, koliko je poginulo u probojima, koliko je poginulo ukupno, ko je za šta sve kriv i šta se dešavalo, sve će to biti jasno kad se maknu sa vlasti politike ili ekspoziture politika koje su odgovorne ili barem imaju prljave ruke u svoj toj odvratnoj stvari koja se zove rat u BiH. Ne možete, prosto ne možete kad složite ovolike premise da barem ne stanete i ne zamislite se! I nemojte mi sad reći kako zavjera, tj tajni plan za raseljavanje/pogibiju tolikog broja ljudi nije ratni zločin, kad je i zavjera u cilju ubistva jednog čovijeka kriminal, a igranje sa sudbinom 60.000 ljudi u Srebrenici!? Svaki je narod na onolikom stepenu razvijenosti koliko istine o sebi može da prihvati, a sve u cilju izbjegavanja grešaka iz prošlosti. Dabogda ih više ne bilo, jer mi smo povezani po zakonu spojenih posuda i svako dobro/zlo se prenosi preko granica ovih državica nastalih raspadom SFRJ. Ali, ipak je taj raspad najmanje trebao srpskom narodu.
Last edited by clearshaven on 12/10/2006 15:50, edited 1 time in total.
deset_u_pola

#61 Re: Secesija i srpski narod

Post by deset_u_pola »

hahaha, davno nisam čuo bolji vic. Kad malo bolje razmislim, ovo je najbolji vic koji sam ikad čuo.

Protiv ovakvih laži može se samo boriti istinom. A istina je tako bolna za Bosanske Srbe.

Narod koji je imao potpunu dominaciju u BiH. Počev sa nazivima ulica, preko broja direktora javnih i privrednih subjekata, a o policiji i sudstvu da ne govorim.

Muslimani razbili SFRJ mržnom?! Jesu li zato Srbi preventivno poklali, silovali, popalili koga i šta su stigli u Podrinju, u Krajini, na Grbavici... A da možda Slobodan Milošević, the Butcher of the Balkans, nije pokrenuo JNA na sve ne-Srbe u Jugosalviji.

Ljudi, svojim očima sam vidio revers za oružije iz 1984. godine koje su četnici Mlađeni držali u zemunicama ispod svojih bašti u naselju Mlađeni podno Mojmila. Čekali ljudi oslobodioce iz Neđarića. A to je samo jedan primjer u moru primjera.

I sada Srbi pričaju kako je na svim stranama bilo zločina. Jeste, bilo je.
ALI VAŠE ZLOČINE SPONZORIRALI SU VLADE RS-a I SRBIJE. ONI SU ORGANIZIRALI GENOCID. I zato ćete, ako Bog da, platiti skupo.

Muslimanima se sudi jer su ubili 2 civila ovdje, 3 vojnika ondje (ne umanjujem zločin i tragediju na osobnom nivou, da se razumijemo), ali politički i pravno gledano zar je to isto kao i organizirani pokolji u Srebrenici, Brčkom, Prijedoru, na Grbavici?!
vatra i voda

Post by vatra i voda »

clearshaven wrote:Otišli smo u off topic, ali nema veze. Mislim da je 30.000 poginulih/ubijenih Srba u BiH veoma dobar razlog da se i bošnjacki narod zapita da li je tokom proteklog rata bilo zločinaca i u njegovom narodu. Znam većina će sad reći kako su tih 30.000 Srba bili vojnici koji su bili agresori i napadali "Nezavisnu BiH". Ja ću vam reći da je od tih 30.000 ljudi nešto preko 18.000 bilo pripadnika VRS, od kojih su mnogi ubijeni na takav način da su prekšena sva prava i običaji ratovanja. A da se zapitate ko je ubio onaj broj do 30.000 Srba! Svi znamo šta bi se desilo da se nismo (ovaj put) organizovali. Pa i Rasim Delić je jednom prilikom u neformalnom razgovoru rekao Novici Simiću,tadašnjem načelniku GŠ VRS: "Da sam ja imao ono što ste vi imali ja bi vas sve bobio ili protjerao kroz Jadransko more!". I zato mi nemojte pričati o vašoj tobožnjoj dobroti, vidio sam je ja i moja porodica na djelu. Ovdje je bio haos i mnoge su strane krive, to svi znate, neko spomenu Srebrenicu. Da, ona je baš dobar obrazac tog haosa i krivice gdje su krive i strane koje su bile umiješane, ali i pojedinci i upravo zbog toga istina tako sporo dolazi na vidjelo. Hronologija krivice za Srebrenicu počinje od Sefera Halilovića, načelnika Štaba ABiH koji je još 1993.god.naređivao napade iz zaštićene zone UN-a i zabranio predaju oružja, Alije kome je Amerika obećala intervenciju u slučaju genocida u Srebrenici, Nasera koji je tako revnosno izvršavao komande svog načelnika da je palio sve srpsko oko Srebrenice, snaga UN-a koje nisu razoružale 28.pješadijsku diviziju u Srebrenici, ni 285.pješadijsku brigadu u Žepi, potom sa vašeg stanovišta možete komotno reći da je kriv i Rasim Delić koji je došao na čelo Armije nakon Sefera, jer čovjek nije prstom mrdnuo da pokrene 2.Korpus (Tuzlanski) da pomogne Srebrenici, zapravo on šalje Nasera na neko školovanje u Tuzlu, kako bi što više oslabio Srebrenicu. Naravno da su krivi i svi oni borci VRS koji su ubijali ratne vojne zarobljenike, prikrivali zločine i bili u tom lancu komandovanja. Koliko je ljudi streljano, koliko je poginulo u probojima, koliko je poginulo ukupno, ko je za šta sve kriv i šta se dešavalo, sve će to biti jasno kad se maknu sa vlasti politike ili ekspoziture politika koje su odgovorne ili barem imaju prljave ruke u svoj toj odvratnoj stvari koja se zove rat u BiH. Ne možete, prosto ne možete kad složite ovolike premise da barem ne stanete i ne zamislite se! I nemojte mi sad reći kako zavjera, tj tajni plan za raseljavanje/pogibiju tolikog broja ljudi nije ratni zločin, kad je i zavjera u cilju ubistva jednog čovijeka kriminal, a igranje sa sudbinom 60.000 ljudi u Srebrenici!? Svaki je narod na onolikom stepenu razvijenosti koliko istine o sebi može da prihvati, a sve u cilju izbjegavanja grešaka iz prošlosti. Dabogda ih više ne bilo, jer mi smo povezani po zakonu spojenih posuda i svako dobro/zlo se prenosi preko granica ovih državica nastalih raspadom SFRJ. Ali, ipak je taj raspad najmanje trebao srpskom narodu.
E svasta mozes cuti / Genocid ste napravili zato sto je Naser otisao na skolovanje u Tuzlu / ??? :-) Rasim je kriv za genocid jer nije oslobodio Srebrenicu ? :-) Alija je kriv jer je znao da ce genocid rezultirati NATO intervencijom :-) SVi su krivi za genocid u Srebrenici osim srpke vojske koja ga je pocinila / e boze dragi kakav mozak Srbin ima to nema nijedan insan na planeti .......
clearshaven

Post by clearshaven »

ISPRAVKA! Naser je kriv što je ubijao srpske civile, Rasim je kriv što je slijepo slušao Aliju i učestvovao u zavjeri koja je je za cilj imala što više poginulih Bošnjaka. Dokaz: Armija BiH u vezi Srebrenice nije uradila ništa više osim puke papirologije! SVAKI SRPSKI VOJNIK KOJI JE UBIO RATNOG VOJNOG ZAROBLJENIKA KRIV JE! A pogledaj pa ćeš vidjeti da sam to i rekao.
Suština nije bila zataškavanje zločina koje su počinili Srbi u Srebrenici, naravno da su ti zločini u slučaju Srebrenice najveći, suština je da sam htio reći da je tokom prošlog rata u BIH bio totalni haos i da su mnoge strane u tom sukobu krive!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

clearshaven wrote:ISPRAVKA! Naser je kriv što je ubijao srpske civile, Rasim je kriv što je slijepo slušao Aliju i učestvovao u zavjeri koja je je za cilj imala što više poginulih Bošnjaka. Dokaz: Armija BiH u vezi Srebrenice nije uradila ništa više osim puke papirologije! SVAKI SRPSKI VOJNIK KOJI JE UBIO RATNOG VOJNOG ZAROBLJENIKA KRIV JE! A pogledaj pa ćeš vidjeti da sam to i rekao.
Suština nije bila zataškavanje zločina koje su počinili Srbi u Srebrenici, naravno da su ti zločini u slučaju Srebrenice najveći, suština je da sam htio reći da je tokom prošlog rata u BIH bio totalni haos i da su mnoge strane u tom sukobu krive!
Sustina je da se ti izjasnis dali si za priznavanje zlocina i rezultata rata..

I drugo da priznas ko to odbija da BIH bude normalna drzava...

Trece da priznas da srbi u BIH odbijaju prijedloge citavog svijeta i EU a ne prijedloge bosnjaka ili hrvata....

Eto svi neka su i isto krivi za rat...opet samo srbi nece pomirenje,suzivot,i prihvacanje evropskih standarda...pa sta mnislis do koga je problem u BIH.....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

clearshaven wrote:ISPRAVKA! Naser je kriv što je ubijao srpske civile, Rasim je kriv što je slijepo slušao Aliju i učestvovao u zavjeri koja je je za cilj imala što više poginulih Bošnjaka. Dokaz: Armija BiH u vezi Srebrenice nije uradila ništa više osim puke papirologije! SVAKI SRPSKI VOJNIK KOJI JE UBIO RATNOG VOJNOG ZAROBLJENIKA KRIV JE! A pogledaj pa ćeš vidjeti da sam to i rekao.
Izjasni se, ko je pobio onolike ljude (8000+) u Srebrenici?? Bez, 'ali', 'medjutim' i sl. Reci u jednoj recenici ko je pobio te ljude. Kada prestanes na to odgovarati sa dodatnim objasnjenjima onda ocekuj da ce neko htjeti s tobom da razgovara. Takodje, ko je pobio ljude na Markalama? Sta su Omarska i Trnopolje? Ko je minirao Ferhadiju u Banja Luci? Koliki je broj civilnih zrtava srpskih, a koliki bosnjackih.
Nemoj odgovarati sa "ali da su babi muda..."
danas

Post by danas »

ma jarane jezu... na vrbi ce rodit grozdje dok tako nesto cujes... uvijek je to (u najboljem slucaju, jer vecina negira sve) eto mozda je to tako bilo ALI VI STE OVO ONO... da mi je jednom da cujem jeste, tako je bilo... bez ikakvog ALI... :roll: :roll: :roll: :roll:
clearshaven

Post by clearshaven »

Kakvi rezultati rata!? Za mene nema ni jednog pozitivnog rezultata ovog rata, koji je ponavljam po ko zna koji put najmanje trebao mom narodu. Zločini su individualni, a zločinci nemaju naciju, oni su naprosto zločinci. BiH će biti normalna država kad suštinska pitanja prestanu biti pitanja tipa: brisanje Republike Srpske/Referendum za otcjepljenje iste, pitanje brisanja srpske i hrvatske nacije i utapanje srpskog i hrvatskog naroda u tzv.bošnjačku naciju (vidi rezultate glasanja na forumu), kad se smanji govor mržnje u medijima, na utakmicama, na ulicama; dakle kad ova pitanja ustupe mjesto ekonomskim pitanjima, kad političari prestanu dobijati glasove na glupostima tipa kojim jezikom govorimo, a više budu vodili računa o nezaposlenim u ovoj zemlji, onda će nam biti bolje.Ti sad uporedi koliko tvojih pitanja vodi u Evropu, a koliko mojih. Ja sam za ekonomiju i prosperitet a ti za zajedničku policiju i vojsku, zar ne?! Kad bi još usput moglo da ja sad kažem kako sam Bosanac i da govorim bošnjačkim jezikom, to bi onda bilo pravo rješenje za BiH.Tvoja porodica bi, jelde imala mnogo veći mjesečni income, ili možda ne!? A ja sam vidiš Srbin, Hercegovac, (sad sam u BL. šta misliš zašto)ali ni to apsolutno nije bitno, mogao bi isto tako biti i marsijanac, bezzze. Ali me nervira kad osjetim da me neko upravo zbog toga apriori mrzi, dakle bez ikakvog razloga. Onda se čovječe to ne može popraviti.NIKADA. A znaš zašto, naprosto zato što se nema šta popraviti!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Obicni srbin nemoze razmisljat trezveno i svojom glavom jer ideja za koju su ginuli njegovi sunarodnici,ne podnosi pravdu,pomirenje i osudu rata...jer rat se vodio da se ne zivi zajedno,da se etnicki ocisti teritirija,da se bioloski i demografski promijeni slika odredene populacije stanovnistva...odlazak Delica,Orica, i ostalih oficira ARBIH u Hag ne dovodi u pitanje borbu gradana BIH za drzavu BIH...ali odlazak i kaznjavanje Karadica,Mladica i ostalih srpskih ratnih voda dovodi u opstanak ratom stvorenu drzavu u drzavi....zbog toga pojedini srbi ce pristati na tezu svi su cinili zlocine i sve treba kazniti...ali nikad nece se sloziti da se ponisti rezultat rata i zlocina...taj problem ima sad i Dodik...

Ideja da se srpski narod borio da ima ovakvu rs-u je moralni i svaki drugi samar srpskom narodu...nemoze se nepravda prema jednom narodu pravdati drugom nepravdom...nemoze jedan bosnjak ispastati u Zvorniku zato sto je neki srbin ubijen u Sarajevu ili sto se stotine hiljada srba iselio iz Sarajeva stvarajuci etnicki cist entitet..
zavrzlama

Post by zavrzlama »

clearshaven wrote:Kakvi rezultati rata!? Za mene nema ni jednog pozitivnog rezultata ovog rata, koji je ponavljam po ko zna koji put najmanje trebao mom narodu. Zločini su individualni, a zločinci nemaju naciju, oni su naprosto zločinci. BiH će biti normalna država kad suštinska pitanja prestanu biti pitanja tipa: brisanje Republike Srpske/Referendum za otcjepljenje iste, pitanje brisanja srpske i hrvatske nacije i utapanje srpskog i hrvatskog naroda u tzv.bošnjačku naciju (vidi rezultate glasanja na forumu), kad se smanji govor mržnje u medijima, na utakmicama, na ulicama; dakle kad ova pitanja ustupe mjesto ekonomskim pitanjima, kad političari prestanu dobijati glasove na glupostima tipa kojim jezikom govorimo, a više budu vodili računa o nezaposlenim u ovoj zemlji, onda će nam biti bolje.Ti sad uporedi koliko tvojih pitanja vodi u Evropu, a koliko mojih. Ja sam za ekonomiju i prosperitet a ti za zajedničku policiju i vojsku, zar ne?! Kad bi još usput moglo da ja sad kažem kako sam Bosanac i da govorim bošnjačkim jezikom, to bi onda bilo pravo rješenje za BiH.Tvoja porodica bi, jelde imala mnogo veći mjesečni income, ili možda ne!? A ja sam vidiš Srbin, Hercegovac, (sad sam u BL. šta misliš zašto)ali ni to apsolutno nije bitno, mogao bi isto tako biti i marsijanac, bezzze. Ali me nervira kad osjetim da me neko upravo zbog toga apriori mrzi, dakle bez ikakvog razloga. Onda se čovječe to ne može popraviti.NIKADA. A znaš zašto, naprosto zato što se nema šta popraviti!
Polako nemoj izbjegavat sustinu...

Smatras li ti da se jedan entitet moze i treba zvati po jednom narodu,sa obiljezjima samo jednog naroda..odgovori na ovo prvo pa cemo dalje...
clearshaven

Post by clearshaven »

Ko je pobio ljude u Srebrenici? Pročitaj knjigu od Semira Halilovića "Državna tajna", pa ćeš shvatiti da je dobrim dijelom fanatizam boraca ABiH kriv za toliki broj mrtvih. Niko nije želio kako se u jednom izvještaju kaže "živ u ruke četnicima". Ljudi su goloruki jurišali na mitraljeze i tako od srebreničke enklave do Tuzle, gdje ih niko nije kako dostoji ni dočekao! Jasno je da je veliki broj zarobljnika streljan, u to nema sumnje i to je istorijska sramota cjelog srpskog naroda. Ne može biti veći kukavičluk,nego ubiti zarobljenog i nemoćnog čovjeka, to nije samo protiv ženevske konvencije, već je u pravom smislu neljudski, životinjski akt. Ono što želim reći je da je vrlo teško dokazati da je streljano 8000+ ljudi kako se ovde na forumu govori. Kako god bilo to ne umanjuje sramotu koju će srpski narod zbog Srebrenice dugo trpjeti. Jeste li sad zadovoljni? Samo ja bih volio čuti nešto slično i sa druge strane, a ja to nikad ne čuh! Treba li ja da nabrajam zločine ili imate kratko pamćenje? Ne, odoh ja sad da radim matematiku sa kćerkom, to mi je pametnije. Uzdravlje!
Last edited by clearshaven on 12/10/2006 20:56, edited 1 time in total.
Stelt u Budjanovcima

Post by Stelt u Budjanovcima »

vatra i voda wrote:
Stelt u Budjanovcima wrote:P.S. mojne mi ti,"jarane", o Mesi Selimovicu i njegovim porukama,matere ti ...odavno se zna da, vi Srb, ne citate Selimovica,nego ciate O Selimovicu....i to napisano od Dobricinih klonova iz SANU-a,cije se opservacije na tu temu ne mogu svrstavati u knjizeva djela ,nego prije u Gebelsovske politicke pamflete gdje opet na povrsinu izadje ono "mi mi miiiii"....
Ko ste, ba, vi???
ma nek si ti meni reko :) jarane a ide ti i to pisanje jos malo pa ko Cehov :)

:-)
"
Pa znamo da si cuo za te ruske klasike , pa ne moras ih nabrajati ......kad ces reci za koje si kompzitore cuo , kako ne vidis da si zalutao , bjezi bolan .pridrzi tu sajkacu i skini blato sa opanka .......

...........

"I da,ovom velikom poznavaocu Ruskih klasika...znam ja da tebi ni Cehov,ni Dostojevski, a kamoli Gogolj,nisu dragi kao ,npr. jedan Limonov Smile...Ajde priznaj nam:)...pa on nije samo lijepo pisao,vec je u slobodno vrijeme i iz snajpera gadjao civile u Sarajevu i pritom se ponosno snimio za BBC kako to radi Smile"

Ovo ti je najveca glupost koju si mogao da napises, sto bi meni neko ko je ubijao civile bio drag ?

:(
.........
Jel moze recimo Sinan Alimanovic jel valja ;) jel on bjese kompozitor :)
_______

Neka meni mojih opanaka i Njegos ih je nosio a ti sa svojim "cipelama" mozes samo sjebat kicmu , a vjerujem da vec imas spondilozu :)
klif

Post by klif »

clearshaven wrote:...Jasno je da je veliki broj zarobljnika streljan, u to nema sumnje i to je istorijska sramota cjelog srpskog naroda. Ne može biti veći kukavičluk,nego ubiti zarobljenog i nemoćnog čovjeka, to nije samo protiv ženevske konvencije, već je u pravom smislu neljudski, životinjski akt. Ono što želim reći je da je vrlo teško dokazati da je streljano 8000+ ljudi kako se ovde na forumu govori. Kako god bilo to ne umanjuje sramotu koju će srpski narod zbog Srebrenice dugo trpjeti. ...

Samo ja bih volio čuti nešto slično i sa druge strane, a ja to nikad ne čuh!
Licno, cijenim ovaj iskaz kao pozitivan signal za dijalog.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

klif wrote:
clearshaven wrote:...Jasno je da je veliki broj zarobljnika streljan, u to nema sumnje i to je istorijska sramota cjelog srpskog naroda. Ne može biti veći kukavičluk,nego ubiti zarobljenog i nemoćnog čovjeka, to nije samo protiv ženevske konvencije, već je u pravom smislu neljudski, životinjski akt. Ono što želim reći je da je vrlo teško dokazati da je streljano 8000+ ljudi kako se ovde na forumu govori. Kako god bilo to ne umanjuje sramotu koju će srpski narod zbog Srebrenice dugo trpjeti. ...

Samo ja bih volio čuti nešto slično i sa druge strane, a ja to nikad ne čuh!
Licno, cijenim ovaj iskaz kao pozitivan signal za dijalog.
I ja se slazem...samo on grijesi u jednoj stvari i nece da posmatra stvar sa prave i pravedne strane....

Srpski narod se netreba da srami zlocina od strane ideologa velike srbije..nego srpski narod se treba da stidi i bori protiv nastavljanja zivljenja u duhu tih istih zlocina....Neka srpski narod proglasi Srebrenicu za Distrikt kao Brcko,to je minimalna ali i ogromna pomoc tom nesrecnom narodu koji se vraca u taj grad...a ne da ista policija i isti oni cetnici koji su klali taj narod nastavljaju istom politikom i prkose svojim zlocinackim ucinkom...U Foci npr. je pobijeno 3-5 hiljada ljudi bez ispaljenog metka,porusene sve dzamije i promijenjeno ime grada u srbinje...... trebalo je 9 godina posle rata da se pod jakim pritiskom natjeraju vlasti da bar promijene ime....U interesu srpskih voda i jest da se njihov narod osjeca ponizenim i odgovornim jer samo tako mogu sprijeciti zblizavanje naroda i ponistenje rezultata rata.....
klif

Post by klif »

clearshaven wrote:...Ja sam za ekonomiju i prosperitet a ti za zajedničku policiju i vojsku, zar ne?! Kad bi još usput moglo da ja sad kažem kako sam Bosanac i da govorim bošnjačkim jezikom, to bi onda bilo pravo rješenje za BiH....

...A ja sam vidiš Srbin, Hercegovac, (sad sam u BL. šta misliš zašto)
Ja sam kako za ekonomiju i prosperitet, tako i za zajednicku policiju i vojsku. Mislim da jedno drugo ne iskljucuje. Licno bih volio kada bi se i ti smatrao Bosancem. Imali bismo zajednicke interese. A jezik? Mislim da je najvaznije da se razumijemo.

Bilo bi drago kada bi se vratio tamo gdje pripadas. Kuci. Naravno, ako i ti to zelis.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

clearshaven wrote:Ko je pobio ljude u Srebrenici? Pročitaj knjigu od Semira Halilovića "Državna tajna", pa ćeš shvatiti da je dobrim dijelom fanatizam boraca ABiH kriv za toliki broj mrtvih. Niko nije želio kako se u jednom izvještaju kaže "živ u ruke četnicima". Ljudi su goloruki jurišali na mitraljeze i tako od srebreničke enklave do Tuzle, gdje ih niko nije kako dostoji ni dočekao! Jasno je da je veliki broj zarobljnika streljan, u to nema sumnje i to je istorijska sramota cjelog srpskog naroda. Ne može biti veći kukavičluk,nego ubiti zarobljenog i nemoćnog čovjeka, to nije samo protiv ženevske konvencije, već je u pravom smislu neljudski, životinjski akt. Ono što želim reći je da je vrlo teško dokazati da je streljano 8000+ ljudi kako se ovde na forumu govori. Kako god bilo to ne umanjuje sramotu koju će srpski narod zbog Srebrenice dugo trpjeti. Jeste li sad zadovoljni? Samo ja bih volio čuti nešto slično i sa druge strane, a ja to nikad ne čuh! Treba li ja da nabrajam zločine ili imate kratko pamćenje? Ne, odoh ja sad da radim matematiku sa kćerkom, to mi je pametnije. Uzdravlje!
Velis da je je za Srebrenicku tragediju kriv fanatizam boraca ABiH koji su goluruki jurisali ma srpske mitraljeze .......nemam rijeci dah mi je stao ,!!!!!sta su hvatali metke ?? a oni koji su bili slabi hvataci mitraljeskih zrna i koji su se docepali Tuzle nisu docekani kako treba .Da su ih i u Tuzli sacekali srpski mitraljezi to bi bilo nekako najbolje .Znas sta cu ti reci , ti si zivi dokaz da ima Srba koji su gori od Karadzica i Mladica i svih onih koljaca iz Srebrenice kojima su bosanski muslimani sami skakali na mitraljeze i nozeve i tako jedno deset puta . Ti si takodje dokaz da nisu svi Srbi isti .Ima ih koji lice na Seselja i onog Lukica iz Visegrada koji je spalio 70 zivih ljudi u jednoj kuci ( izmedju ostalog ) i ima ih i gorih koji lice na tebe. Nas jezik se ne zove bosnjacki nego bosanski , nemoj da se pravis blesav .I tvoj se tako zove , ako bas hoces da znas.Sramotu neces cuti i osjetiti sa bosanske strane jer mi nemamo cega da se stiidimo . Vase izvinjenje i kajanje i to sto se ti sramotis meni licno nista ne znaci.To da si mi slomio tresnju , i nekako bih prihvatio ali genocid i 100 000 monstruozno ubijenih ljudi i hiljade silovanih zena i djevojcica , hiljadu srusenih dzamija ...e zato se ne mozes ni izvinuti i sramotitisve i da hoces .Ne zaboravi da je Banja Luka u Bosni , da tu fali 50 000 hiljada ljudi i 17 dzamija.Sve se mora vratiti na svoje mjesto .Sada idi pokazi svoj kcerki zadacu .Mi nemamo to zadovoljstvo jer je samo u Sarajevu ubijeno 1200 djece koja su hvatli metke i granate sa srpskih polozoja oko grada.Takodje velik broj djevojcica kojima je tata pokazivao zadacu na proljece i ljeto 1992 je silovano i ubijeno od strane srpskih junaka. Meni ne treba ujedinjena policija , meni treba samo jedna polcija koja ce pofatati ubice i koljace i jedna vojska koja ce izaci na granice moje zemlje na Savu , Unu i Drinu i koja ce cuvati BiH i ovo malo prezivjelih od sljedeceg genocida .
Post Reply