U odnosu na koga? tebe?car-x wrote:sto se mene tice, i ljudi s kojima sam imo prilike pricat glede aktuelnih izbora, problem je definitivno zlatko, njegovo ponasanje i arogantni stav.. nista vise..mostarac wrote:ja ti jos jednom kazem, danas se govori da nije zlatka, sutra bi se spominjalo zeljkovo, damirovo, ljubisino ili necije drugo ime. Nije problem Zlatko, problem je PREDSJEDNIK SDP-a kao funkcija
SDP i izbori
- Liberalism
-
kub lajkan
hrasno38 wrote:Znas u nekom sportskom prvenstvu ne gleda se na kraju koliko si bodova osvojio nego jesi li prvi, drugi ili treci. E pa prvi ide u Kup Sampiona, drugi u UEFA a treci sjedi i gleda kako oni igraju.Corto Maltese wrote:Ovo traži nov definiciju riječi "gubitnik". SDP je za zeru popravio rezultate za skupštine svih nivoa u odnosu na prethodne opšte izbore, a uz to imaju čist dobitak u predsjedništvu BiH.hrasno38 wrote:SDP je najveci gubitnik ovih izbora s obzirom koja je funkcija predsjednistva i s obzirom na rezultate koje je imao na predhodnim izborima. SBiH koja je bila uvjerljivo treca sada je u odnosu na SDP uvjerljivo druga. U Tuzlanskom kantonu opt uvjerljiv poraz od SDA. U Sarajevskom dupli poraz SDA-SBiH i to u opstinama gdje je SDP bio glavna partija dugo vremena. Sto se mene tice SDP je na ovim izborima veliki gubitnik.
A posto ovo nije sportsko prvenstvo ovdje se gleda koliko si bodova skupio.
Jer se koalicije prave na osnovu bodova, a ne na osnovu toga jesi li prvi, drugi ili treci.
I dzaba sto si prvi, ako te koalicija prejebe, i ode u Ligu sampiona, a ti u Intertoto... eventualno...
-
car-x
u odnosu na cijeli svijet, ako cemo bas.. u svojim nastupima, lagumdzija je uvijek najpametniji, serac znanja sto bi rekli austrijanci, a itekako zna biti najobicniji zeton.. kad se sjetim one emisije od neki dan gdje dodiku govori mile, mico, itd.. poltron zesci.. elem, karizmaticna nula, a dok je takav jedan tip na celu stranke, onda ta stranka nema apsolutno nikakve sanse..Liberalism wrote:U odnosu na koga? tebe?car-x wrote:sto se mene tice, i ljudi s kojima sam imo prilike pricat glede aktuelnih izbora, problem je definitivno zlatko, njegovo ponasanje i arogantni stav.. nista vise..
over and out.. a vi se busajte u prsa svojim zlatkom i slavite 12% kao pobjedu na izborima..
-
kub lajkan
Obdzeksn!car-x wrote:.. kad se sjetim one emisije od neki dan gdje dodiku govori mile, mico, itd.. poltron zesci..
Ti ljudi se medjusobno mnogo druze, i puno su prisniji nego sto mi mozemo vidjeti.
Oni se samo sluzbeno, pred javnoscu, oslovljavaju sa gospodine-taj-i-taj, osim kad ih ne prenese.
Inace su na "dje si supak"...
-
SherlockHolmes
kub lajkan wrote:Obdzeksn!car-x wrote:.. kad se sjetim one emisije od neki dan gdje dodiku govori mile, mico, itd.. poltron zesci..
Ti ljudi se medjusobno mnogo druze, i puno su prisniji nego sto mi mozemo vidjeti.
Oni se samo sluzbeno, pred javnoscu, oslovljavaju sa gospodine-taj-i-taj, osim kad ih ne prenese.
Inace su na "dje si supak"...
Ovo samo ovakav SDP moze smisliti, mada vam je ipak dosta trebalo...
Prvo "narod kriv", sad ovo... Prva liga ste, i Gebels bi vam pozavidio.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Aha a sta cemo u slucaju Dodikakub lajkan wrote:hrasno38 wrote:Znas u nekom sportskom prvenstvu ne gleda se na kraju koliko si bodova osvojio nego jesi li prvi, drugi ili treci. E pa prvi ide u Kup Sampiona, drugi u UEFA a treci sjedi i gleda kako oni igraju.Corto Maltese wrote: Ovo traži nov definiciju riječi "gubitnik". SDP je za zeru popravio rezultate za skupštine svih nivoa u odnosu na prethodne opšte izbore, a uz to imaju čist dobitak u predsjedništvu BiH.
Jer se koalicije prave na osnovu bodova, a ne na osnovu toga jesi li prvi, drugi ili treci.
I dzaba sto si prvi, ako te koalicija prejebe, i ode u Ligu sampiona, a ti u Intertoto... eventualno...
- manijak1
U javnosti ih ne bi smjelo prenijeti ni pod raznoObdzeksn!
A da ja slušam Mićinog Miću kako kaže nema reforme policije pa makar to odvelo ovu zemlju u bezdan ......ne ide
-
kub lajkan
Nisam pomenuohrasno38 wrote:Aha a sta cemo u slucaju Dodikakub lajkan wrote:hrasno38 wrote: Znas u nekom sportskom prvenstvu ne gleda se na kraju koliko si bodova osvojio nego jesi li prvi, drugi ili treci. E pa prvi ide u Kup Sampiona, drugi u UEFA a treci sjedi i gleda kako oni igraju.
I dzaba sto si prvi, ako te koalicija prejebe, i ode u Ligu sampiona, a ti u Intertoto... eventualno...koji isto tako u nazivu stranke ima socijaldemokratije. To sto je SDP dobio vise glasova puno manje znaci od onoga koliko su glasova dobili SDA i SBiH koja je ubjedljivo puhala u ledja SDP-u. Po nekom kretanju rezultata na politickoj sceni BiH ja sam ocekivao da ce makar biti priblizan rezultatu SDA a da SNSD ne spominjem. Ja sam isto tako vjerni glasac SDP-a sve ove godine ali sad sigurno ne bih glasao za Zlatka Lagumdziju (naravno za SDP uvijek) jer vise je nego ocito da je on razlog neuspjeha i konstatnog pada federalne socijaldemokratije.
ni Dodika
ni socijaldemokratiju
ni SDP
ni SDA
ni SBiH
ni SNSD
ni Zlatka Lagumdziju
Samo
sportsko prvenstvo
i
broj bodova
te
Ligu sampiona
i
Intertoto
pride...
-
kub lajkan
manijak1 wrote:U javnosti ih ne bi smjelo prenijeti ni pod raznoObdzeksn!
Oni se samo sluzbeno, pred javnoscu, oslovljavaju sa gospodine-taj-i-taj, osim kad ih ne prenese.nego ja vidjeh da je samo jednog prenijelo i taj jedan je bio Zlatko ......siđe pakšu
Mićo
.
A da ja slušam Mićinog Miću kako kaže nema reforme policije pa makar to odvelo ovu zemlju u bezdan ......ne ideda mu ne kažem malo si se prejebo pakšu
Mićo
pa makar me i prenijelo
.A tu Zlaju slabo šta prenosi
Ima li kakav argument pa da pretresemo... ovo je iz supljeg u prazno...
- manijak1
Pogledaj snimak i proguglaj ako te zanima ono o čemu pričam .....možda ti koji malter spoji dvije cigle u glavi
.
I tvoj obdžekšn je nevažeći
u istom pravcu .
I tvoj obdžekšn je nevažeći
-
SherlockHolmes
Nije problem sto ga je prenijelo, vec sto ga umalo nije poflautao "Micketu". Sprijecilo ga je jedino to sto ovaj nije bio u studijumanijak1 wrote:U javnosti ih ne bi smjelo prenijeti ni pod raznoObdzeksn!
Oni se samo sluzbeno, pred javnoscu, oslovljavaju sa gospodine-taj-i-taj, osim kad ih ne prenese.nego ja vidjeh da je samo jednog prenijelo i taj jedan je bio Zlatko ......siđe pakšu
Mićo
.
A da ja slušam Mićinog Miću kako kaže nema reforme policije pa makar to odvelo ovu zemlju u bezdan ......ne ideda mu ne kažem malo si se prejebo pakšu
Mićo
pa makar me i prenijelo
.A tu Zlaju slabo šta prenosi
-
kub lajkan
Ako ti bas treba crtati:manijak1 wrote:I tvoj obdžekšn je nevažećiu istom pravcu .
Ovo:
ne smatram argumentom za poltronstvo... kad se sjetim one emisije od neki dan gdje dodiku govori mile, mico, itd.. poltron zesci..
Ti sad izvlaci zakljucke kakve god hoces, to je tvoj problem...
- manijak1
Vidiš meni i skoro pa milionima gledalaca ......izuzev Mićinih od Miće je dovoljno za izdaju .....a tebi drugi put neka ne bude mrsko i šta saslušati i pogledati ......pa tek onda igrati se advokatane smatram argumentom za poltronstvo.
-
SherlockHolmes
Najbolje su to ovi opisali

Lagumdžija se, tijekom emisije, toliko upucavao premijeru RS-a Miloradu Dodiku, čija je stranka osvojila većinu u Narodnoj skupštini RS-a i najviše mandata u Parlamentu BiH, a njegovi ljudi pobjedili u utrci za predsjednika RS-a i srpskog člana Predsjedništva BiH, da su gledatelji skoro posumnjali u njegovu seksualnu orijentaciju. Da je kojim slučajem Milo, Mićo, Mićko, Mile, drug Milorad, kako mu je Lagumdžija sve tepao, kojim slučajem, umjesto u Banja Luci sjedio pored njega u sarajevskom studiju, ne vjerujem da bi Zlatko odolio koji put i ruku na koljeno mu stavit.
Udvarati, čovjeku čija će stranka po svemu sudeći dati i budućeg premijera BiH (vjerojatno Nikolu Špirića), nije mogao odoljeti ni naš Dragan koji, također, računa na postizboru koaliciju "s Mićkom".
Lagumdžija je inače iskoristio priliku čestitati lideru HDZ BiH što je na izborima porazio "otpadnike iz HDZ-a", i još jednom pokazao "kako svi otpadnici jednako završavaju", a Čović za uzvrat nije trošio puno riječi na osporavanje izbora "Lagumdžijinog malog ateiste, koji ne govori materinjim jezikom" za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Usput, Lagumdžija je potvrdio kako je "Komšić punoljetan" obećajući "da ga neće zvati mobitelom u Predsjedništvo i davati naputke kakve odluke donositi".
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?id=42242

- manijak1
- Jimmy_The_Saint
Novi bojni poklič: "Udri Miću po glaviću"....

-
SherlockHolmes
Hebiga, nisam zadrti sdp-ovac. Hvala bogu pa vas i ovdje ima dovoljno za te radnje.
- addem
Gospon Lagumdzija je politicka fula. Ja sam to govorio i prije dvije godine i uvijek sam bio napadan od strane lojalnih sdp-ovaca (svome sefu, vlasniku, gospodaru, kralju, sahu
). I evo izborni rezultat takav kakav je, SDP manje glasova dobio nego i na proslim izborima, a Glavesina ubjedjuje kako je najjaci u BiH. I da se razumijemo Zlaja nece podnijeti ostavku jer si to sebi ne moze uciniti. Kako zabiti noz u ledja onome koga najvise voli.
Losa vlast je losa samo jer je opozicija jos losija od vlasti. Ovo pravilo vazi u normalnim demokratskim zemljama. Kod nas ovdje govore da je opozicija losa jer su su zitelji BiH seljaci. Nemaju veze sa zivotom. Ja se pitam kako se pametni, inteleigentni profesor sarajevskog univerziteta nije sjetio neke fore da ubjedi ove polupismene gradjane da glasaju za njega?
Socijaldemokratija u BiH: Micko i Zlaja. Ko od iste majke rodjeni.

Losa vlast je losa samo jer je opozicija jos losija od vlasti. Ovo pravilo vazi u normalnim demokratskim zemljama. Kod nas ovdje govore da je opozicija losa jer su su zitelji BiH seljaci. Nemaju veze sa zivotom. Ja se pitam kako se pametni, inteleigentni profesor sarajevskog univerziteta nije sjetio neke fore da ubjedi ove polupismene gradjane da glasaju za njega?
Socijaldemokratija u BiH: Micko i Zlaja. Ko od iste majke rodjeni.
- Liberalism
Ponekad procitaj sta napises. Smeta ti sto se lagumdzija predstavlja kao najpametniji, a kao argument za to navodis njegove izjave tipa mico isl. Ima li to ikakve veze sa njegovim nastupima u kojima se postavlja da zna vise nego njegovi sudionici?car-x wrote:u odnosu na cijeli svijet, ako cemo bas.. u svojim nastupima, lagumdzija je uvijek najpametniji, serac znanja sto bi rekli austrijanci, a itekako zna biti najobicniji zeton.. kad se sjetim one emisije od neki dan gdje dodiku govori mile, mico, itd.. poltron zesci.. elem, karizmaticna nula, a dok je takav jedan tip na celu stranke, onda ta stranka nema apsolutno nikakve sanse..Liberalism wrote:U odnosu na koga? tebe?car-x wrote:sto se mene tice, i ljudi s kojima sam imo prilike pricat glede aktuelnih izbora, problem je definitivno zlatko, njegovo ponasanje i arogantni stav.. nista vise..
over and out.. a vi se busajte u prsa svojim zlatkom i slavite 12% kao pobjedu na izborima..
U kojoj si ti prilici cuo lagumdziju da je rekao nesta sto je za tebe glupo (kao primjer obrnutog od pametnog)? Evo da nekazem u odnosu na druge politicare (koji i nisu bog zna sta), vec da je rekao nesta glupo, nesta sto ti mislis da nije naucno, logicno ili ljudski ispravno?
Ako imas kakav konkretan argument za to javi se. Shvati da je bolje da ne istices javno tvrdnje za bilo koga ako nemas konkretne argumente za iste. To na kraju krajeva nije pristojno.
- djugum
Ja licno imam osjecaj da nije Zlatka Lagumdzije vi nebi imali o cemu polemisati! Pa otice Zlatko, to je sigurno, mene samo zanima koga cete iz SDP-a onda napadati i ogovarati? Damira? Ili mozda Zeljka? A kad odu i Damir i Zeljko? Onda ce se naci neko, ne brinem ja...
Sami ste rekli SDP popusio izbore, jel tako? Pa zasto se onda konstantno prica o SDP-u? Pa nije nikakav uticajni faktor. Mi smo jedina drzava u svijetu gdje se opozicija konstantno napada! To nigdje vise nema!
I jos nesto, Zeljko Komsic je izabran za clana predsjednistva, ne zato sto je bio najbolji izbor, nego zato sto su Bosnjaci htjeli da suknu Hrvatima ( cast izuzetcima, ali za Zeljka su glasali mnogi koji nisu svoj glas za parlament dali SDP-u). Samo zbog toga! Mi smo takav narod, jebi ga!
Kod nas jos uvijek bira srce a ne razum. Primjer, ja ne volim Srbe i glas cu dati Harisu jer je rekao da ce ukinuti RS. Dodik je preuzeo retoriku SDS-a iz 96` a posto svi znamo da nas vecina Srba "voli" glaslali su za njega. Sumnjam da bi dobio izbore da je zagovarao pravu socijaldemokratiju, prosao bi gore od SDP-a. U svakom slucaju mi je on drazi od SDS-a, radikala i njima slicnih ali to nije dovoljno.
Pozdrav.
Sami ste rekli SDP popusio izbore, jel tako? Pa zasto se onda konstantno prica o SDP-u? Pa nije nikakav uticajni faktor. Mi smo jedina drzava u svijetu gdje se opozicija konstantno napada! To nigdje vise nema!
I jos nesto, Zeljko Komsic je izabran za clana predsjednistva, ne zato sto je bio najbolji izbor, nego zato sto su Bosnjaci htjeli da suknu Hrvatima ( cast izuzetcima, ali za Zeljka su glasali mnogi koji nisu svoj glas za parlament dali SDP-u). Samo zbog toga! Mi smo takav narod, jebi ga!
Kod nas jos uvijek bira srce a ne razum. Primjer, ja ne volim Srbe i glas cu dati Harisu jer je rekao da ce ukinuti RS. Dodik je preuzeo retoriku SDS-a iz 96` a posto svi znamo da nas vecina Srba "voli" glaslali su za njega. Sumnjam da bi dobio izbore da je zagovarao pravu socijaldemokratiju, prosao bi gore od SDP-a. U svakom slucaju mi je on drazi od SDS-a, radikala i njima slicnih ali to nije dovoljno.
Pozdrav.
- Jimmy_The_Saint
djugum wrote:Ja licno imam osjecaj da nije Zlatka Lagumdzije vi nebi imali o cemu polemisati! Pa otice Zlatko, to je sigurno, mene samo zanima koga cete iz SDP-a onda napadati i ogovarati? Damira? Ili mozda Zeljka? A kad odu i Damir i Zeljko? Onda ce se naci neko, ne brinem ja...
Pozdrav.
-
SherlockHolmes
Damir je Zlajin klon, samo sa malo manje opste kulture. I Komso razmislja na istim paralelama, ali valjda bi se "izvukao" kad ovoga ne bi bilo.
Pa zar je to jedino so valja sto je ostalo u SDP-u?? Sta je sa Bogicevicem? Matica garant ta funkcija ne bi interesovala.
Pa zar je to jedino so valja sto je ostalo u SDP-u?? Sta je sa Bogicevicem? Matica garant ta funkcija ne bi interesovala.
-
kub lajkan
Ja o argumentima i poltronstvu, a o cemu ti?manijak1 wrote:Vidiš meni i skoro pa milionima gledalaca ......izuzev Mićinih od Miće je dovoljno za izdaju .....a tebi drugi put neka ne bude mrsko i šta saslušati i pogledati ......pa tek onda igrati se advokatane smatram argumentom za poltronstvo.likovnih umjetnika
a svjedoka bruka koji svojim iskazima razvališe tvoju postavku i temeljnu tačku na kojoj zasnivaš odbranu , tj. obranu
![]()
.