Zasto (ne)mrziti Harisa?!!!

Vodenjak

Post by Vodenjak »

deset_u_pola wrote:
Kako ovo reći a da ne budem bezobrazan. Ne seri o 1990. godini i šta je ona donijela. Sigurno si biTo je stara žvaka davno ižvakana. I nije SDA kriva što su moje komšije u Mlađenima, podno Mojmila, imali reverse od pušaka i puškomitraljeza još iz 1984. godine, a ispod bašti su im bili buradi nafte za tenkove koji su trebali proći iz Neđarića prema gradu.

Tvoje elementarno ne poznavanje historije je stvarno zapanjujuće. Milošević je kovao ovaj plan, uz podršku stranaca koje ti spominješ (Britanija i Francuska) davno prije nego je Alija i osnovao SDA. Zato ja tebi predlažem da se pokolpiš ušima

I nije pitanje šta su Ameri radili i koga su pritisnuli. Te bi ljude opet otpremili na ljetovanje na Kubu. Ono što mene pojede je bezobrazluk aktera ondašnje vlasti koja je to uradila koji se ubiše dijelići lekcije o pravdi i moralu. Još imaju obraza da se kandidiraju na izborima! Imali su svoju priliku da naprave građansku državu. Gradili su je od '45. i šta je bilo? Ništa...

I upravu si, kakav ton, i kakve riječi. Pa ove ovce od našeg naroda šute godinama. Laje samo Zlatko i zlatkovi eksponenti kao što je Bakir Hadžiomerović. "Ovaj ukr'o ovo, onaj ono. Pljačka ova, pljačka ona." Ima li on kakvo riješenje? Nema, zna samo lajati. I on i Zlatko.
E to me nervira!
Kao da gledam, uskoro ce i 1995. i Dejton biti stara izvakana zvaka... :oops:
1990. godine nije SAMO SDA dosla na vlast!
Dosao je i SDS i HDZ i ono sto je u tome bitno je da su dosli jedni uz pomoc drugih!
Drugacije nisu mogli ni teoretski!
Ako ti TO ne znas, onda se kod TEBE radi o nepoznavanju osnovnih stvari!
I moj se komentar o 1990. upravo i odnosi na njihovo medjusobno ljubakanje u paksu dok nisu dovrsili pregrupisavanje naroda u torove!

Bosnu i Hercegovinu je ubilo upravo TO! SDA kao stranka samo bosnjackog naroda, objektivno nikada nije ni mogla spasiti BiH od krvolocnih komsija!
Naprotiv, njen slavni predsjednik (SDA-ov) je cak stavio i svoj potpis na smrtni list Bosne i Hercegovine kao drzave! A sve to uz svesrdnu pomoc onoga koji je izabran da ukine Republiku Srpsku!
U ponedeljak...
:roll:
idic

Post by idic »

induendo wrote:
deset_u_pola wrote:
Vodenjak wrote: ccc...
Koje rijeci, kakav ton... :oops:

Ti ocito pojma nemas sta su Ameri radili po Evropi od mnogo, mnogo jacih drzava i vlada nego sto je ta nasa tvorevina dole, pa nikom nista. Ujeo vuk magare!

I tebe kao i sve koji skacu na onu vladu koja je dopustila Amerima da urade sto su uradili smeta vise taj cin nego sudbina svih ostalih stotina hiljada pobijenih i unesrecenih koji tako prodjose zbog shake idiota koji zaposjese na vlast 1990.
I zbog cije pobjede su ti jadni Alzirci i dosli u Bosnu nakon par godina!

Poklopi se ushima i cuti, bolje ti je..
Stranci imaju pravo, zbog politicara koji nas guze od 1990 i svega onoga sto su napravili, da nam svako jutro citaju dnevnu zapovijest a mi da je uredno ispunjavamo!

I ne puntaj se zato!
Kako ovo reći a da ne budem bezobrazan. Ne seri o 1990. godini i šta je ona donijela. Sigurno si biTo je stara žvaka davno ižvakana. I nije SDA kriva što su moje komšije u Mlađenima, podno Mojmila, imali reverse od pušaka i puškomitraljeza još iz 1984. godine, a ispod bašti su im bili buradi nafte za tenkove koji su trebali proći iz Neđarića prema gradu.

Tvoje elementarno ne poznavanje historije je stvarno zapanjujuće. Milošević je kovao ovaj plan, uz podršku stranaca koje ti spominješ (Britanija i Francuska) davno prije nego je Alija i osnovao SDA. Zato ja tebi predlažem da se pokolpiš ušima

I nije pitanje šta su Ameri radili i koga su pritisnuli. Te bi ljude opet otpremili na ljetovanje na Kubu. Ono što mene pojede je bezobrazluk aktera ondašnje vlasti koja je to uradila koji se ubiše dijelići lekcije o pravdi i moralu. Još imaju obraza da se kandidiraju na izborima! Imali su svoju priliku da naprave građansku državu. Gradili su je od '45. i šta je bilo? Ništa...

I upravu si, kakav ton, i kakve riječi. Pa ove ovce od našeg naroda šute godinama. Laje samo Zlatko i zlatkovi eksponenti kao što je Bakir Hadžiomerović. "Ovaj ukr'o ovo, onaj ono. Pljačka ova, pljačka ona." Ima li on kakvo riješenje? Nema, zna samo lajati. I on i Zlatko.
E to me nervira!
Nisu počeli 1984 nego 1987 kada su počeli "uvoditi plin" u Neđarićima. :D
Bakirov posao i jeste da priča i iznosi činjenice, to što od njega tražiš je posao tužioca i suda. Da podignu optužnicu iznesu dokaze i da ih osude. Nebrojeno mnogo ih je bilo optuženo za raznorazne afere, prevare i krađe ( iz svih nacionalnih stranaka ), al se nekako majku mu svi se proglasiše nevinim. Kako šta ti misliš ?
Jedino je sud BiH osudio Jelavića, al i njemu neko dan ranije javio za presudu pa čovjek to jutro put pod noge pa u svoj slobodarski Split i u svoj stančić. :-) :-) :-)

A sve dok su dosadašnje strukture vlasti i vladajuće stranke na vlasti nema nama pomaka naprijed. Dok čobani kao I.M.Jović mogu javno prijetiti iseljenjem Hrvata jer on nije dobio izbore, samo možemo još dublje padati. Kada izbor jednog predsjednika bude normalna stvar i da svi glasaju za programe stanaka bez predhodnog prebrojavanja krvnih zrnaca nema nama napretka. :(
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

induendo wrote:Hake je najobičniji oblajhani i napuderisani kokošar.Iskoristio je svoju priliku kod neukog stanovništva,na hubdama su njegove kolege ubjeđivale vjernike da moraju glasati za SBiH i za njega.Iste te hodžice su od 96 do ovih izbora iste te vjernike ubjeđivale da moraju glasati za SDA. :-) Haris Silajdžić je čovjek koji je želio podjeliti ovu državu još 93 godine.I ne vjerujem da je sada 100% za BiH. :-) Prije sam sklon mišljenju da je 100% za pljačku BiH zajedno sa ostalim lopovima iz svoje "stranke".U ove 4 godine on neće ništa uraditi osim što će još više obogatiti svoju porodicu i porodice svojih užih stranačkih saradnika.Napraviće koaliciju sa SDA na federalnom nivou i na državnom sa Miletom ronhilom.Narode želim vam sretno gladovanje. :oops: Glasali ste uživajte. 8-)
Tipicno lagumdzijski, mene interesuje kako se ovaj kod prenosi, jel treba nesto pojesti ili je dovoljno pratiti 60 minuta i odmah se zarazis :D Nabacas hrpu poluinformacija od kojih drugo pola predstavlja dezinformaciju ili zamazivanje očiju, mahalasko-demagoski... meni je to simpaticno no ocito nigdje ne vodi. Lagumdjija mora shvatiti da tako (to je vec preeeeevise evidentno izborima za izborima) nikad na fotelju nece sjest. Narod nas to evo vidite ne voli. Nisam protiv SDP-a kao programa čak bih mozda i glasao za njega, Zeljko mi je drag i navijam za njega no samo me strah da pod utjecajem stranačkog Tita ne poklekne - to bi onda bilo samo novo sranje isto pakovanje. Drzim mu fige :-?

Da ne odlutam, zelio bih da mi induendo pojasnis sta je to "hubda" :? :-?
Te da ti kazem da sam obisao milion mjesta gdje se drze te hubde, skoro svaki petak sam na drugoj lokaciji, no jos me niko nije ubjedjivo ni u sta, posebno ne u Hareta. Ti da me pobijes, navedi mi samo dzamiju, "hodzicu" i datum kad se to desilo. :-x
U suprotnom prestani da prezvakujes bakirove bljuvotine, jer nit cemu vodi, a i normalnom je gadljivo... :-x

A ovi primjerni Zlatkovi sljedbenici sto spominju kako su "arapcine i trebale bit istjerane svakako" lijepo je da to govore jer zapravo i pokazuju na koji je način Lagumdzija zauvijek iznevjerio povjerenje nakon sto mu je jednom ukazao narod. Da se takvim, sto predvodnicima sto njihovim poltronima, dadne kakve moci oni bi svoje protivnike i na forumima zabranili...
No najmanje je naravoučenje da takvi dovijeka treba da drze usta zacepljena - izgubili su moralni kredibilitet da ikome drze lekcije. I u tom slučaju čak ni najmanje nije bitno da li si to biva morao uraditi zbog neke amerike - bitno je samo DA li si to uradio, ili NE! :roll:

P.S. I Haris i Aljo su govno pojeli sa potpisivanjem Dejtona, nema sta, no drugo je ispasti glup, a drugo je ispasti nemoralan i neprincipijelan.

Jos jednom: ne navijam ni za koga. U trenutnoj konstalaciji mislim da kad bi iz svake stranke isčupali ljude koji nisu kompromitovani, i koji uzivaju povjerenje naroda jedva da bi mogli sklepat jednu dobru stranku. Mozda da president bude Haris, a premijer Zeljko (onakav kakav se dosad čini) :-) Naravno to je iluzija...

:-) :-)
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

hrasno38 wrote:
deset_u_pola wrote:
mostarac wrote: I ja bi ih opet izrucio. Nije ih htjela njihova maticna drzava, a mi da se zajebajemo s njima. Ma nemoj
Opet ti sa svojim dubokoumnim (čitaj: maloumnim) komentarima. Nije ih htjela matična država. Kakve to veze ima? Da je bilo kako treba biti, ova država bi morala isplatiti milionske odštete tim ljudima koji su nepravedno izručeni. BiH je to i priznala, neznalico neupućena.

I za tvoju informaciju, jednom od njih je dijete umrlo od urođene srčane mane. Pa ti skontaj, debilu jedan mostarski, kako se osjeća otac kad mu dijete umre a on ne može ni kući na dženazu, a uz to ni kriv ni dužan.
Tuzna prica zaista a sta mislis kako su se osjecala sila djece sto su arapski drzavljani napravili u Bosni pa onda zauvijek otisli na neka druga sveta ratista. Ili zaista kakvi su to ljudi koje nece rodjena drzava. Zlaja ih predao? Jeste ali bi ih predao i svako na ovoj zemlajskoj kugli nakon sto ga pritisne Amerika (pa dobro mozda bas ne svako: Kina, Rusija..). Isto tako vecinu sramote koja je nanesena oslobodilackoj ABiH su upravo nanijeli takvi kao sto su isporuceni u Guantanamo. Ja znam sigurno da bi mnogi na nasim ulicama voljeli da vise sto vise takvih "dobrih" ljudi ali neka hvala, ovdje ipak vjetar nekako drukcije puse nego kako su oni navikli.
Naravno da je tužna priča. I žalosna. Curica je imala 6 godina i zove se Šajma Boudella. A ti argumentuj o kojoj se djeci radi i koliko ih je, pa onda pričaj o njihovoj sudbini. Znaš li i jedno takvo dijete?

I nije istina da alžirce neće njhova država. Hoće itekako. Da ih zatvori zato što su se borili u BiH.

Nešto se ne mogu sjetiti da je iko od nadobudnih komunjara srao protiv boraca iz arapskih država kada su Vozuću oslobađali.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Da Harisa nije bilo, nebi ni rata bilo!!
Abu FEED el-Castro

Uostalom kako Zeljko nece valjat kad je Sabinin :-D :D :-D :D
On je očito zaluto u sdp :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nemoj Vozuću u usta uzimati :oops:

A da si bio tada u Zavidovicima znao bi sta su borci ABiH mislili o istim...

A eno "nadjose" i masovnu grobnicu koju su napravili jos '92. kad su "oslobadjali" Kamenicu skupa sa Kakanjcima pa je spalili citavu :oops:
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Vodenjak wrote:
deset_u_pola wrote:

E to me nervira!
Dosao je i SDS i HDZ i ono sto je u tome bitno je da su dosli jedni uz pomoc drugih!
I moj se komentar o 1990. upravo i odnosi na njihovo medjusobno ljubakanje u paksu dok nisu dovrsili pregrupisavanje naroda u torove!

Bosnu i Hercegovinu je ubilo upravo TO! SDA kao stranka samo bosnjackog naroda, objektivno nikada nije ni mogla spasiti BiH od krvolocnih komsija!
Naprotiv, njen slavni predsjednik (SDA-ov) je cak stavio i svoj potpis na smrtni list Bosne i Hercegovine kao drzave! A sve to uz svesrdnu pomoc onoga koji je izabran da ukine Republiku Srpsku!
U ponedeljak...
Vodenjak, please... Srbija je putem JNA napala Sloveniju u kojoj ni HDZ-a ni SDA- nije bilo na mapi. Napala je Hrvatsku koja je maltene jednonacionalna država; komunisti postaše nacionalisti ali svi su hrvati - opet niđe SDA i ljubljenja sa HDZ-om. Potom zamalo Makedonija, i naranvo Kosovo, sve jaka uporošta SDA u kojima je Alija Izetbegović imao "ogroman"uticaj.
A jel tebi uopće pozanto šta se sve dešavalo prije i neposredno prije Daytona. Ako si bio u Sarajevo, sigurno se sjećaš one : Potpisuj Alija, makar bila avlija. Đubrad balijska.
Pa je ABiH malo ojačala pa načepila Srbe, koji su na kraju pakovali kofere i traktore da bježe iz Banja Luke. E onda je čika Clinton i čika Holbroke rekli da će nas bombardirati ako ne obustavimo ofanzivu.

Svejstan sam da razlozi za rat i genocid u BiH nisu uzrok jednog ili dva faktora, već više njih, ali pričati gluposti tipa "SDA su jednako krive za rat" (SDS i HDZ ne brojim jer su zajedno radile na istom projektu) je u najmanju ruku bezobrazno
Abu FEED el-Castro

deset_u_pola wrote:
Vodenjak wrote:
deset_u_pola wrote:

E to me nervira!

U ponedeljak...
Vodenjak, please... Srbija je putem JNA napala Sloveniju u kojoj ni HDZ-a ni SDA- nije bilo na mapi. Napala je Hrvatsku koja je maltene jednonacionalna država; komunisti postaše nacionalisti ali svi su hrvati - opet niđe SDA i ljubljenja sa HDZ-om. Potom zamalo Makedonija, i naranvo Kosovo, sve jaka uporošta SDA u kojima je Alija Izetbegović imao "ogroman"uticaj.
A jel tebi uopće pozanto šta se sve dešavalo prije i neposredno prije Daytona. Ako si bio u Sarajevo, sigurno se sjećaš one : Potpisuj Alija, makar bila avlija. Đubrad balijska.
Pa je ABiH malo ojačala pa načepila Srbe, koji su na kraju pakovali kofere i traktore da bježe iz Banja Luke. E onda je čika Clinton i čika Holbroke rekli da će nas bombardirati ako ne obustavimo ofanzivu.

Svejstan sam da razlozi za rat i genocid u BiH nisu uzrok jednog ili dva faktora, već više njih, ali pričati gluposti tipa "SDA su jednako krive za rat" (SDS i HDZ ne brojim jer su zajedno radile na istom projektu) je u najmanju ruku bezobrazno
Fin obazir : :thumbup: i podsjecanje, no ja im opet Deyton ne mogu halalit. Pa prenaivno je bilo nasjesti na te prijetnje, ipak to nije bio načelnik općine nego predsjednik drzave i premijer ili sta vec... :-?
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

_BosanaC wrote:Nemoj Vozuću u usta uzimati :oops:

A eno "nadjose" i masovnu grobnicu koju su napravili jos '92. kad su "oslobadjali" Kamenicu skupa sa Kakanjcima pa je spalili citavu :oops:
Šta su im zamjerili borci iz Zavidovića? To što klanjaju i ne piju alkohol, možda?
A ovo o grobnici fakat ne kontam. Nemoj i ti ko oni izvjšetaji iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo gdje izvjestni Pejić, nakon što bezočno slaže da je 5000 srba ubijeno u Sarajevo, izvali nešto tipa
"ubijen je i jedan taksista" (bez ikakvih drugih podataka).
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

cojek wrote:
deset_u_pola wrote:
Vodenjak wrote: Kao da gledam, uskoro ce i 1995. i Dejton biti stara izvakana zvaka... :oops:

U ponedeljak...

Fin obazir : :thumbup: i podsjecanje, no ja im opet Deyton ne mogu halalit. Pa prenaivno je bilo nasjesti na te prijetnje, ipak to nije bio načelnik općine nego predsjednik drzave i premijer ili sta vec... :-?[/quot

I meni se srce cjepa kad skontak kako smo i šta smo morali potpisati.
Ali zamisli situaciju u kojoj nakon par mjeseci stvarnog primirija i pod prijetnjom da će nas bombardirati, dolazi Aljo iz Daytona (ne iz mesare sa stadiona Grbavica, kako neki misle) i kaže idemo do kraja.
Uz njega bi ostali samo još borci iz arapskih država.
ne branim i ne pravdam nikoga, samo pozivam na malo širine u analizi prethodnih 15-ak godina.
pisko

Post by pisko »

/Bakirov posao i jeste da priča i iznosi činjenice/ - idic
Ovako ne funkcionira novinarstvo nigdje, a pogotovo ne kod nas !
No, vratimo se opet Harisu.
Rekoh prethodno da je politika ogavan posao, koji prijeti da proguta sve ljudske kvalitete.Samo izuzetno snazan ljudski potencijal moze stvoriti balans na relaciji covjek-politicar.Upravo je tu, bez bilo kakvog idealiziranja, Harisova prevaga.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

deset_u_pola wrote:

Šta su im zamjerili borci iz Zavidovića? To što klanjaju i ne piju alkohol, možda?
A ovo o grobnici fakat ne kontam. Nemoj i ti ko oni izvjšetaji iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo gdje izvjestni Pejić, nakon što bezočno slaže da je 5000 srba ubijeno u Sarajevo, izvali nešto tipa
Majstore, tu grobnicu se zna i ko i kada je napravio.

A Vozuća bi bila odrađena i bez munđosa... Koji su sjedili citav hebeni rat u jednoj kuci na uscu Krivaje u Bosnu i cekali da im se knjiga otvori... Dok su ljudi ginuli po koti 715...
idic

Post by idic »

pisko wrote:/Bakirov posao i jeste da priča i iznosi činjenice/ - idic
Ovako ne funkcionira novinarstvo nigdje, a pogotovo ne kod nas !
No, vratimo se opet Harisu.
Rekoh prethodno da je politika ogavan posao, koji prijeti da proguta sve ljudske kvalitete.Samo izuzetno snazan ljudski potencijal moze stvoriti balans na relaciji covjek-politicar.Upravo je tu, bez bilo kakvog idealiziranja, Harisova prevaga.
Prosvijetli mi um pa objasni šta je novinarstvo nego iznošenje informacija u javnost. U čemu je snaga i potencijal utemeljivača i čime je zaslužio povjerenje svojih građana ?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

deset_u_pola wrote:
Vodenjak wrote:
deset_u_pola wrote:

E to me nervira!

U ponedeljak...

E jegi ba, ne mogu ja crtati...
Tvoj odgovor nema veze sa mojim postom!
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

_BosanaC wrote:
deset_u_pola wrote:

Majstore, tu grobnicu se zna i ko i kada je napravio.

A Vozuća bi bila odrađena i bez munđosa... Koji su sjedili citav hebeni rat u jednoj kuci na uscu Krivaje u Bosnu i cekali da im se knjiga otvori... Dok su ljudi ginuli po koti 715...
Grobnica u Kamenici krije desetine ubijenih Srebreničana
"Sekundarna masovna grobnica u Kamenici, gdje već drugu sedmicu traje ekshumacija posmrtnih ostataka, osma je sekundarna masovna grobnica pronađena na ovom području. Grobnica je srednje veličine, a krije veliki broj tijela.
Srpske snage su tijela, prvobitno ukupana u naseljima Pilica i Branjeva, u oktobru 1995. godine iskopale iz primarne masovne grobnice i, u pokušaju da uklone tragove zločina, zakopali ih na lokaciji u Kamenici.

Tuzlanski tim za ekshumacije tvrdi da se radi o masovnoj grobnici srednje veličine, koja krije veliki broj tijela."

izvor: http://www.zavidovici.info

Ne kontam kako ovu grobnicu povezuješ ovo sa arapskim borcima, ali eto...

"A Vozuća bi bila odrađena i bez munđosa... Koji su sjedili citav hebeni rat u jednoj kuci na uscu Krivaje u Bosnu i cekali da im se knjiga otvori... Dok su ljudi ginuli po koti 715..."

A i ova argumentacija je jaka ko beton. Sigurno su i snimke kada "munđosi" upadaju četnicima u rovove snimljeni su u studiju A Federalne TV i uz specijalne efekte korištene u Valter brani Sarajevo?!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne znam ja kako je meni bilo...

A ti kadrovi, o kojima pricas, sluze upravo tome da neki Dodo moze reci kako ABiH nije bila nista bolja od cetnika i ustasa :x

Igranje s ljudskim glavama ko loptama je zlocin ko god ga pocinio :x
Abu FEED el-Castro

E moj induendo ti pravo ocrni sliku svojih istomisljenika. Ja sam do sad sve kad "vas" prozivaju da ste udbasi tj. njihovi ideoloski nasljednici mislio da je to puka provokacija.... Ti sve od sebe dajes da dokazes da to zapravo i jeste tako :sad:
Otuzno brate... i sto je najgore mozda u svemu, nacionalizam protiv kojeg toliko grlato ustajete ispade da izgleda samo deklarativno blebetanje i isprika za orgijanje druge vrste - isto s.... drugo pakovanje. Ideoloska ogranicenost koja praktično ne dopusta postojanje pluralizmu tako da ni sa "vama" nismo opet nigdje prispjeli... :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

cojek wrote:E moj induendo ti pravo ocrni sliku svojih istomisljenika. Ja sam do sad sve kad "vas" prozivaju da ste udbasi tj. njihovi ideoloski nasljednici mislio da je to puka provokacija.... Ti sve od sebe dajes da dokazes da to zapravo i jeste tako :sad:
Otuzno brate... i sto je najgore mozda u svemu, nacionalizam protiv kojeg toliko grlato ustajete ispade da izgleda samo deklarativno blebetanje i isprika za orgijanje druge vrste - isto s.... drugo pakovanje. Ideoloska ogranicenost koja praktično ne dopusta postojanje pluralizmu tako da ni sa "vama" nismo opet nigdje prispjeli... :(
Hoces da kazes da svako ko onako misli je udbas?
joker

Post by joker »

cojek wrote:E moj induendo ti pravo ocrni sliku svojih istomisljenika. Ja sam do sad sve kad "vas" prozivaju da ste udbasi tj. njihovi ideoloski nasljednici mislio da je to puka provokacija.... Ti sve od sebe dajes da dokazes da to zapravo i jeste tako :sad:
Hahaha... Dobar... Ali cojek, ne shvataju to oni...

Kada se prica o Daytonu onda su nas izdali, potpisali, 'vaki, 'naki... A kad se prica o alzircima, e onda su bili pritisci, pa ko ne bi isporucio, pa i drugi bi to uradili...

Ma ogranicenost im je jedina osobina za koju sam siguran da je imaju...

I jos ih nije stid lajati nakon svega... Hahaha...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

cojek wrote:
induendo wrote:Hake je najobičniji oblajhani i napuderisani kokošar.Iskoristio je svoju priliku kod neukog stanovništva,na hubdama su njegove kolege ubjeđivale vjernike da moraju glasati za SBiH i za njega.Iste te hodžice su od 96 do ovih izbora iste te vjernike ubjeđivale da moraju glasati za SDA. :-) Haris Silajdžić je čovjek koji je želio podjeliti ovu državu još 93 godine.I ne vjerujem da je sada 100% za BiH. :-) Prije sam sklon mišljenju da je 100% za pljačku BiH zajedno sa ostalim lopovima iz svoje "stranke".U ove 4 godine on neće ništa uraditi osim što će još više obogatiti svoju porodicu i porodice svojih užih stranačkih saradnika.Napraviće koaliciju sa SDA na federalnom nivou i na državnom sa Miletom ronhilom.Narode želim vam sretno gladovanje. :oops: Glasali ste uživajte. 8-)
Tipicno lagumdzijski, mene interesuje kako se ovaj kod prenosi, jel treba nesto pojesti ili je dovoljno pratiti 60 minuta i odmah se zarazis :D Nabacas hrpu poluinformacija od kojih drugo pola predstavlja dezinformaciju ili zamazivanje očiju, mahalasko-demagoski... meni je to simpaticno no ocito nigdje ne vodi. Lagumdjija mora shvatiti da tako (to je vec preeeeevise evidentno izborima za izborima) nikad na fotelju nece sjest. Narod nas to evo vidite ne voli. Nisam protiv SDP-a kao programa čak bih mozda i glasao za njega, Zeljko mi je drag i navijam za njega no samo me strah da pod utjecajem stranačkog Tita ne poklekne - to bi onda bilo samo novo sranje isto pakovanje. Drzim mu fige :-?

Da ne odlutam, zelio bih da mi induendo pojasnis sta je to "hubda" :? :-?
Te da ti kazem da sam obisao milion mjesta gdje se drze te hubde, skoro svaki petak sam na drugoj lokaciji, no jos me niko nije ubjedjivo ni u sta, posebno ne u Hareta. Ti da me pobijes, navedi mi samo dzamiju, "hodzicu" i datum kad se to desilo. :-x
U suprotnom prestani da prezvakujes bakirove bljuvotine, jer nit cemu vodi, a i normalnom je gadljivo... :-x

A ovi primjerni Zlatkovi sljedbenici sto spominju kako su "arapcine i trebale bit istjerane svakako" lijepo je da to govore jer zapravo i pokazuju na koji je način Lagumdzija zauvijek iznevjerio povjerenje nakon sto mu je jednom ukazao narod. Da se takvim, sto predvodnicima sto njihovim poltronima, dadne kakve moci oni bi svoje protivnike i na forumima zabranili...
No najmanje je naravoučenje da takvi dovijeka treba da drze usta zacepljena - izgubili su moralni kredibilitet da ikome drze lekcije. I u tom slučaju čak ni najmanje nije bitno da li si to biva morao uraditi zbog neke amerike - bitno je samo DA li si to uradio, ili NE! :roll:

P.S. I Haris i Aljo su govno pojeli sa potpisivanjem Dejtona, nema sta, no drugo je ispasti glup, a drugo je ispasti nemoralan i neprincipijelan.

Jos jednom: ne navijam ni za koga. U trenutnoj konstalaciji mislim da kad bi iz svake stranke isčupali ljude koji nisu kompromitovani, i koji uzivaju povjerenje naroda jedva da bi mogli sklepat jednu dobru stranku. Mozda da president bude Haris, a premijer Zeljko (onakav kakav se dosad čini) :-) Naravno to je iluzija...

:-) :-)
Čojek, jel' ti stvarno misliš da ALIJA RAHMETLI, da je na Zlatkovom mjestu bio, ne bi Alžirce izručio sa sve mašnom oko vrata? Nije ba njih niko prod'o što voli ili ne voli mudžahide, nego zato što vrhovni državni interes BiH nalaže da se NE KURČIMO AMERIKANCIMA, nego radimo kako nam kažu. I tačka. Eno vidi Sulejmena Tihića, posla momke u Irak a da nije ni trepn'o...
danas

Post by danas »

joker wrote:
Hahaha... Dobar... Ali cojek, ne shvataju to oni...

Kada se prica o Daytonu onda su nas izdali, potpisali, 'vaki, 'naki... A kad se prica o alzircima, e onda su bili pritisci, pa ko ne bi isporucio, pa i drugi bi to uradili...

Ma ogranicenost im je jedina osobina za koju sam siguran da je imaju...

I jos ih nije stid lajati nakon svega... Hahaha...
jes' stid me je -- ono pravo...
pred ovakvima kojima je zalije nekih 6 alziraca nego pola bosne... :roll: hajd' nek vi imate principe, sad ce nam hare ukinut RS i sve ce biti ko u dzennetu... :-)
sabanss

Post by sabanss »

induendo wrote: Za ovaj "kod" je dovoljna inteligencija.Vidim jasno ti je šta je hudba pa da ti ne objašnjavam.Održana je u svakoj džamiji pred same izbore.Lično mi ne pada napamet da ulazim u vjerske objekte ali sam to čuo od svojih prijatelja koji idu petkom u džamiju.Naravno poslušali su naređenje. :roll: Jako je dobra propaganda bila.
Drago mi je da nema vise UDBE i da SDP-ovci ne ulaze u dzamije. Pa nije ni cudo kad vam kazu da ste pravi nasljednici komunista :x
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

.....................
Last edited by Novi_Nick on 06/10/2006 18:04, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Novi_Nick wrote:
Vodenjak wrote:@cojek, u cijelom uvodnom tekstu se, cini mi se, nisi ni dotakao sustine problema sa Silajdzicem.

Taj covjek je uspio da ispliva sa dna mulja u koji se sam bacio nakon proslih izbora iskljucivo zbog toga sto je uspio da skupi oko sebe dovoljan broj poslanika koji su glasali protiv ustavnih promjena.
Sto se istih tice, moram priznati da sam jedan od onih koji su bili podobro izgubljeni po pitanju istih i ni do dan danas nisam nacisto da li ih je trebalo prihvatiti ili ne. Ne toliko zbog njihove sadrzine koliko zbog nacina na koji je do njih doslo.

Ono sto mi je najvise smetalo u svemu tome je bila prazna, ponavljam PRAZNA prica covjeka koji je jos od 1990. godine bio najdirektniji saucesnik u rusenju cjelovite BiH i koji je i svojim potpisom dao Karadzicu i njegovim sljedbenicima pravni osnov za sve ovo sto nam danas rade. Onaj ko se sjeca svega sto se desavalo u ratu, sjetice se i Harisa diplomate koji je vrlo cesto djelovao vise nego pateticno optuzujuci sve i svo kako su protiv nas...
Njegova pojava i ponasanje uz poznati Dobricinin merhamet u mnogome su doprinijeli da ljudi i dan danas prihvataju ono sto su oni prihvatili u Dejtonu kao Bogom dano.

Da ne duzim vise. Doci danas nakon svih ovih godina iza nas u kojima je njega bilo u politici koliko i duha Kaspera (a u kojoj je ujedno vukao konce ne prljajuci sopstvene ruke) i reci kako ce on ukinuti Republiku Srpsku i udarati po svima ostalima kao da su bas oni ti koji su je i napravili, u najmanju ruku je bezobrazno a od strane naroda koji ga je birao glupo i djeciji naivno.
On to sto je trabunjao je u stanju da napravi isto onoliko koliko je pravi Djeda Mraz u stanju da djeci donese novogodisnjih poklona silazeci sa svojih kochija kroz dimnjak u njihovu sobu...

A tako je puno djece koja vjeruju u pricu o Djeda Mrazu...
I nista manje njihovih roditelja koji vjeruju obecanjima Harisa Silajdzica...
Dobar prilog,
ali evo sada Harisu velike sanse da ispravi gresku AI i njega samog zbog priznavanja tzv RS. Evo neka sada odmah krene i trazi ukidanje Entiteta.
Post Reply