GODINU Z SILOVANJE
-
Vozdra_123
boze sacuvajzmijaIzmaj wrote:jbg...dje mi zivimo
Prema podacima IOM-a (International Organization for Migration), balkanskom je "ženskom rutom" za nelegalnu trgovinu ljudima do sada prošlo nevjerojatnih 250 tisuća žena. U Bosni i Hercegovini, tvrde nevladine udruge, svatko može kupiti što želi, ovisno o financijskim mogućnostima. Na prometnici Tuzla - Osijek, tvrde oni, u opskurnim objektima nude se djevojke i žene po cijeni od 800 do 5000 dolara. Oni koji znaju više, pričaju kako se u okolici Brčkog može vidjeti nezamislivo - djevojke u oskudnom rublju stoje na šanku, a kupci izvikuju cijene. Navodno, najvišu cijenu, i do 8000 dolara postižu mlade djevice.
http://www.monitor.hr/
-
vatra i voda
Ti zivis u velikoj zabludi.Pozalis od one " joj da je on to mom djetetu napravio , kido bi kljestima meso , joj da je ........a sta mislis da ti djete homoseksualac i da ti ga neko vjesa na tvoje oci.Pazi , drakonske kazne nisu ni put ni rjesenje.Gdje bi ti volio da zivis ? Npr , U svicarskoj , Svedskoj !BHG wrote:pa neznam bas koliko smo spremni da takve monstrume izdrzavamo nasim parama (nezaboravi za zatvore se izdvaja iz poreza koji mi placamo) 10 godina u nadi da ce mu savjest proradit i da ce se opametit...a mozda i nece!...
Pa ako bi voli da zivis tamo pravi sebi Bosnu po tom uzoru.Ne treba izmisljati vrucu vodu.Siguran da u muslimaskim zemljama i dobrih stvari .Siguran da na zapadu ima losih stvari.Amerika vrvi od njih.Ali hajmo uzeti najbolje od svih .Mi smo uzeli sve najgore.Do sada .
-
Vozdra_123
ovo mi mirise na talibanBHG wrote:za silovanja uvesti smrtnu kaznu...
za ubistva sa predumisljajem uvesti smrtnu kaznu....
za pedofiliju uvesti smrtnu kaznu...
...i to uz direktni tv prenos ako se vec nemoze organizovati na trgovima sirom gradova...zovite me kako hocete ali tu gamad treba istrijebiti sa lica zemlje...
-
Vozdra_123
pistolj u ruke i pravdu ganjaj sammIRCerka wrote:zlobnice jedanPeshtA wrote:što Tuto Completo sad ne ode pa ofarba ove sotone ... ako se vec bore za pravdu ...
pa ljudi, i ovo je napredak, obicno se stvarno "dokaze" da je sama to trazila...
moja drugarica iz djetinjstva je prije 7 godina silovana u tunelu na ciglanama, oko 2 poslijepodne, i kad je isla da prijavi to rekli joj STO SI KOJI KLINAC ISLA KROZ TUNEL...
kad te uhvate samo kazes
sto su hvatali moje metke
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
tako ti na kraju i bude...Vozdra_123 wrote:pistolj u ruke i pravdu ganjaj sammIRCerka wrote:zlobnice jedanPeshtA wrote:što Tuto Completo sad ne ode pa ofarba ove sotone ... ako se vec bore za pravdu ...
pa ljudi, i ovo je napredak, obicno se stvarno "dokaze" da je sama to trazila...
moja drugarica iz djetinjstva je prije 7 godina silovana u tunelu na ciglanama, oko 2 poslijepodne, i kad je isla da prijavi to rekli joj STO SI KOJI KLINAC ISLA KROZ TUNEL...
kad te uhvate samo kazes
sto su hvatali moje metke
-
bedrudin
kako se zovu psi? imate li neke podatke, postoje li negdje njihove slike? kako se zove taj nesrecni sudija?
dajte ljudi, imena, podatke, slike, imena onih koji ih "osudise"... sirite ih mna sve nacine, gdje god stignete. ako nece kriminalni sudovi, onda treba bar a ih zajednica izopci i odbaci.
mislim da su silovatelji puno gori nego ubice! najbolje rijesenje za silovatelje je ih poslati u zenicu pa da im najmanje 20 godina razvaljuju bulju i supak, matere im i cace koji ih okotise! garant su okot nekih glavonja!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
zalij se hladnom vodom..imas podatke na prvoj strani teme...bedrudin wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kako se zovu psi? imate li neke podatke, postoje li negdje njihove slike? kako se zove taj nesrecni sudija?
dajte ljudi, imena, podatke, slike, imena onih koji ih "osudise"... sirite ih mna sve nacine, gdje god stignete. ako nece kriminalni sudovi, onda treba bar a ih zajednica izopci i odbaci.
mislim da su silovatelji puno gori nego ubice! najbolje rijesenje za silovatelje je ih poslati u zenicu pa da im najmanje 20 godina razvaljuju bulju i supak, matere im i cace koji ih okotise! garant su okot nekih glavonja!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- BHG
ko je spomenuo muslimansku zemlju...ja samo kazem sta treba da se radi sa monstrumima poput doticne trojice momaka uz tuzle.....bez osvrta na i jednu zemlju, i na i jedan zakon....mislis da se njima nece nista desiti??? kakvu tu pravdu furas i neku milost....bolan silovali dusevno bolesnu djevojcicu....hajde ponovi to sebi nekoliko puta i dobro se zamisli kako to izgleda....vatra i voda wrote:Ti zivis u velikoj zabludi.Pozalis od one " joj da je on to mom djetetu napravio , kido bi kljestima meso , joj da je ........a sta mislis da ti djete homoseksualac i da ti ga neko vjesa na tvoje oci.Pazi , drakonske kazne nisu ni put ni rjesenje.Gdje bi ti volio da zivis ? Npr , U svicarskoj , Svedskoj !BHG wrote:pa neznam bas koliko smo spremni da takve monstrume izdrzavamo nasim parama (nezaboravi za zatvore se izdvaja iz poreza koji mi placamo) 10 godina u nadi da ce mu savjest proradit i da ce se opametit...a mozda i nece!...
Pa ako bi voli da zivis tamo pravi sebi Bosnu po tom uzoru.Ne treba izmisljati vrucu vodu.Siguran da u muslimaskim zemljama i dobrih stvari .Siguran da na zapadu ima losih stvari.Amerika vrvi od njih.Ali hajmo uzeti najbolje od svih .Mi smo uzeli sve najgore.Do sada .
- BHG
a u americi je nesto drugacije????Vozdra_123 wrote:ovo mi mirise na talibanBHG wrote:za silovanja uvesti smrtnu kaznu...
...i to uz direktni tv prenos ako se vec nemoze organizovati na trgovima sirom gradova...zovite me kako hocete ali tu gamad treba istrijebiti sa lica zemlje...
-
vatra i voda
Smiri se .Ti si revoltiran .I ja sam .Hem je kazna blaga hem je djevojka retardirana hem ......hem su u pitanju monstrumi.Tu je akcent.Monstrumi , normalan covjek to nece napraviti.S obzirom da su pitanju trojica moja teorija jos vise dobiva na snazi.Mi kao drustvo treba da znamo gdje su uzroci toga i takvog ponasanja.Oni trebaju dobiti visoke zatvorske kazne a na njihovim slucajevima treba da rade psiholozi i drugi strucanjaci.Kako i zasto i zbog cega , mi trebamo odgovore na stanje u drustvu.Smrtna kazna ce samo povecati broj silovanja i ubistava i pljacki i svega drugog.Pred nama je posao i izazov .Mi se moramo suociti sa problemima u drustvu .A ne vjesati i slati na eklektricbnu stolicu .To je najlakse.BHG wrote:ko je spomenuo muslimansku zemlju...ja samo kazem sta treba da se radi sa monstrumima poput doticne trojice momaka uz tuzle.....bez osvrta na i jednu zemlju, i na i jedan zakon....mislis da se njima nece nista desiti??? kakvu tu pravdu furas i neku milost....bolan silovali dusevno bolesnu djevojcicu....hajde ponovi to sebi nekoliko puta i dobro se zamisli kako to izgleda....vatra i voda wrote:Ti zivis u velikoj zabludi.Pozalis od one " joj da je on to mom djetetu napravio , kido bi kljestima meso , joj da je ........a sta mislis da ti djete homoseksualac i da ti ga neko vjesa na tvoje oci.Pazi , drakonske kazne nisu ni put ni rjesenje.Gdje bi ti volio da zivis ? Npr , U svicarskoj , Svedskoj !BHG wrote:pa neznam bas koliko smo spremni da takve monstrume izdrzavamo nasim parama (nezaboravi za zatvore se izdvaja iz poreza koji mi placamo) 10 godina u nadi da ce mu savjest proradit i da ce se opametit...a mozda i nece!...
Ja sam protivnik smrtne kazne.Ja sam protivnik da ti drzis u kuci oruzjei da ti to oruzje pronadje dijete i ubije mladjeg brata iz nehata.Ja sam protiv toga .To je cijela prica.
- BHG
oruzja u kuci nemam...i nadam se da ga nikad nece ni bit...samo sta bi ti da te uhvate trojica i da te siluju i prebiju i za to dobiju po godinu dana zatvora i majci ti se jos nasmiju u lice?...poslao bi ih psihologu da utvrdi problem...il bi mozda ti razgovarao sa njima da vidis sta ih je to navelo da se izivljavaju nad tobom????
-
Vozdra_123
izvini nisam specificirao na sta se moj komentar odnosiBHG wrote:a u americi je nesto drugacije????Vozdra_123 wrote:ovo mi mirise na talibanBHG wrote:za silovanja uvesti smrtnu kaznu...
-
vatra i voda
Cini mi da bi ti pravdu u svoje ruke uzeo.To nicemu ne vodi.To je divlji zapad prije 300 godina.Sto se tice psihologa on bi ih posjecivao u zatvoru .Tu sam bio izricito jasan i decidan .Zatvor ako treba 99 godina robije da te ni tri pomilovanja ne mogu spasiti a preko psihloga i ostalih materijala , sudskih i medicinskih u vezi sa odredjenim sucajem ce se baviti djaci i studenti.Tu ce biti publikovano u medijama i strucnim caspopisima i tako se drustvo razvija u pozitivnom smeru uzlaznom putanjom.Tvoj put vodi prema dolje .BHG wrote:oruzja u kuci nemam...i nadam se da ga nikad nece ni bit...samo sta bi ti da te uhvate trojica i da te siluju i prebiju i za to dobiju po godinu dana zatvora i majci ti se jos nasmiju u lice?...poslao bi ih psihologu da utvrdi problem...il bi mozda ti razgovarao sa njima da vidis sta ih je to navelo da se izivljavaju nad tobom????
- BHG
znao sam ja na sta se tvoj komentar odnosi...ipak amerika i dalje prednjaci u izvresenju smrtnih kazni, a pogotovo u odnosu na bosnu koja je i nema zakonski...a to ima li tv prenos ili nema u americi je irelevantno kad se o tome i prica i pise kroz medije...vise mi amerika mirise na taliban u svakom slucaju....Vozdra_123 wrote:izvini nisam specificirao na sta se moj komentar odnosiBHG wrote:a u americi je nesto drugacije????Vozdra_123 wrote: ovo mi mirise na taliban
-
Svemirski_Jebach
zaista me nekada bude sramota presuda koje "sudije" (u bilo kojoj zemlji na svijetu i ne nazalost samo u BiH) donose...ova je sigurno jedna od mnogih.BHG wrote:ok evo bez javnog sakacenja...20 godina zatvora minimalno bez mogucnosti pomilovanja uz rednovno prebijanje kako od cuvara tako od strane ostalih zatvorenika...znaci bez neke posebne zastite....uz obajvljene slike, imena i opste podatke u medijima u vise navrata da se zna i nezaboravi...i da im se to pripise na sve sto pokusaju da urade poslije izlaska iz zatvora...odnosno da ljudi znaju ko je i sta je radio...pa ako hoce s njim (njom) da saradjuju nek saradjuju na vlastitu odgovornost...a cisto sumnjam da bi iko htjeo i naravno kao u americi, na vratima da im je zaljepljen sudski ovjeren papir da je tu nastanjen sexualni predator...i dozivotna uslovna kazna sto znaci da ga posjecuju i provjeravaju sta rade...znaci socialno obiljezen nema sansu za normalan nastavak zivota...odnosno uciniti mu zivot najgorim paklom iz kojeg se nemoze izvuci osim da digne ruku na sebe....
Kao pravnik koji se bavi iskljucivo krivicnim pravom (koje uzgred i sada magistriram) mogu reci da tesko kaznjavanje za slicna djela poboljsava osjecaj zadovoljenja "pravde" ali sigurno ne odvraca od vrsenja.
Mnoga iskustva su pokazala (npr SAD) da jako teske kazne (u americi dozivotna u nekim drzavama) nisu smanjile broj ucinjenih djela. Dakle, samo kaznjavanje nece pomoci u smanjenju broja silovanja.
Postoji veliki broj problema u krivicnom pravu koji se tesko mogu rijesiti i na teoretskom nivou (da ne govorimo u praksi) tako da je iluzorno ocekivati da cemo jednog dana zivjeti u drustvu koje ce moci adekvatno sprijeciti pojavu slicnih djela ili adekvatno kazniti pocinioce.
Po svemu sto vidimo jedino moze ostati nada da ce na drugom svijetu (ko vjeruje u njega naravno) pravda pobijediti.
Jednostavno receno, stravicno je zaista sta je ta djevojcica dozivjela i stravicno je znati da medju "ljudima" postoje individue koje su u stanju uciniti tako sto. Najvise sto mi mozemo uciniti je da pokusamo da zrtava bude sto manje i da im se (ako vec postanu zrtve) adekvatno pomogne poslije.
Teorija o zlocinu i adekvatnoj kazni je vec odavno iluzija.
-
Svemirski_Jebach
da, slazem se da je to jedini put. Sve ostalo je vracanje u prvobitnu zajednicu.vatra i voda wrote:Cini mi da bi ti pravdu u svoje ruke uzeo.To nicemu ne vodi.To je divlji zapad prije 300 godina.Sto se tice psihologa on bi ih posjecivao u zatvoru .Tu sam bio izricito jasan i decidan .Zatvor ako treba 99 godina robije da te ni tri pomilovanja ne mogu spasiti a preko psihloga i ostalih materijala , sudskih i medicinskih u vezi sa odredjenim sucajem ce se baviti djaci i studenti.Tu ce biti publikovano u medijama i strucnim caspopisima i tako se drustvo razvija u pozitivnom smeru uzlaznom putanjom.Tvoj put vodi prema dolje .BHG wrote:oruzja u kuci nemam...i nadam se da ga nikad nece ni bit...samo sta bi ti da te uhvate trojica i da te siluju i prebiju i za to dobiju po godinu dana zatvora i majci ti se jos nasmiju u lice?...poslao bi ih psihologu da utvrdi problem...il bi mozda ti razgovarao sa njima da vidis sta ih je to navelo da se izivljavaju nad tobom????
Jedna od teorija kaznjavanja jeste da drustvo kaznjava pocinioce ne zato da bi zrtvi bilo bolje ili da bi osvetili zrtvu nego da uspostave balans u drustvu koji je zlocinom pomjeren.
Druga teorija kaze da je svrha kazne da se pociniocu nametne placanje duga, duga koji se ogleda u tome sto on, za razliku od sotalih koji ne krse zakon, odbio da preuzme obavezu drustva da postuje zakone.
Dakle, zrtva nije u fokusu krivicnog prava i kazna nikako nije mjerilo "osvete" drustva zlocincu, koliko god je to covjeku nekada tesko shvatiti.
I da ne zaboravim - i ja mislim da je presuda stravicna. I to jos je sudija ZENA.
-
tempora
Svemirski je vec rekao, a ja da dodam, vec je naucno dokazano da "ostrije" kazne nece umanijiti ovaj problem.
Svake minute, samo u Americi ( primjera radi) biva silovana jedna zena.
Svaka zena ima cetiri puta vecu sansu da bude zrtva nasilja nego muskarac svuda u svijetu, nevezano za uredjenje drzave.
Pa bih da apelujem na sve muskarce ovdje, uglavnom one koji zagovaraju smrt ili linc ovih monstruma, da na neki drugi nacin pokusaju pomoci rjesavanju ovog problema!
Svaka zena ima cetiri puta vecu sansu da bude zrtva nasilja nego muskarac svuda u svijetu, nevezano za uredjenje drzave.
Pa bih da apelujem na sve muskarce ovdje, uglavnom one koji zagovaraju smrt ili linc ovih monstruma, da na neki drugi nacin pokusaju pomoci rjesavanju ovog problema!
- idiotcide
Broj jedan, ovo nisu nikakvi lupeži već dva klinca pedera, ispod 20 godina obojica, koje vješaju jer su se, zamisli, njih dvojica jebali. Vješali su ih javno i smaknuli jer su se njih dvojica jebali. Zamisli zločina. Wow. Nevjerojatan zločin. Wow.shin wrote:U Iranu javna vjesanja i sl.
Adios lupeži.
Informiraj se prije nego što izvališ glupost.
A Iran je zadrto selo veličine države. Fuj.
Što se ovog sa silovanjem tiče... Grozno. Odvratno. Prosto je nevjerojatno i ne ide mi u glavu kako su kog kurca mogli osudit tu trojicu govana ljudskih, the lowest of human scum, na sitnih godinu dana zatvora???
Da sranje bude veće, tih 7 mjeseci u pritvoru im se uračunava u kaznu. Grozno.
Isto tako osuđujem to što se njihova imena i prezimena izdaju u javnost. To će samo prouzročit dodatno nasilje jer će ih neko napast i napravit veće sranje.
Pravni sistem naše zemlje je u kurcu. Njima su se trebale izreći kazne od po minimalac 20 godina. (Više i ne može za silovanje kod nas, čini mi se. Ili je 12 ono maksimum? Pravnici? Znate vi?)
Ovako je situacija samo pogoršana. Em pravda nije zadovoljena, em se objavljivanjem njihovih imena stvara nova, potencijalno opasna situacija.
Kako god da okreneš, odvratno.
-
vatra i voda
Neki dan sam prolazio pored zgrade glavnog suda u jednom velikom americkom gradu.Na stubistu puno ljudi , mahom advokati.Popnem se do do vrata i bacim pogled na plocu .Lista je nepregledna koliko za taj dan ima rocista na sudu.Imenom i prezimenom stoji ko i zasto treba da odgovara .U 80 % slucajeva u pitanju je silovanje.Za razliku od bosne i balkana ovdje je silovanje i ono sto kod nas nije.Ako ti zena ili djevojka nije raspolozena tu noc a ti jesi to je u americi silovanje.I za mene je odmah da kazem ali pouzdano znam da u Bosni a i u vecini drzava na balkanu a i sire "ne mozes silovati" vlastitu zenu.Ovdje mozes , itekako. Zena je fizicki slabije konstitucije i istina je naravno sto kaze Tempora da je time + drugi razlozi vise izlozena nasilju. Zena mora biti zasticena .ok i drugi ali zena i dijete posebno.POSEBNO.Naglasavam.Oni su slabiji i lak su plijen za umobolnike i kabadahije i alkoholicare i......statijaznam // Kompletno drustvo mora da se brine o tome.Na prvom mjestu mora da reagira komsiluk.A ne da zacipa usi i govori kroz zatvorena vrata " Duso , to su njihovi problemi , nije ni ona zlatna , on je pogane naravi ...vala i za nju se svasta pricalo " i slicni eufemizmi su samo dokaz naseg kukavicluka , nase oportunosti , naseg komformizma .....nase bijede , naseg neobrazovanja , naseg licemjerja , naseg glupog i nicim opravdanog stava / Gledaj svoja posla / Ne zabadaj nos u tudje probleme " Bas me briga " Boli me harpun " Puca mi prsluk " Boli me djon " > Kad imas takvu svijest onda ti neko ispred nosa posijecetempora wrote:Svemirski je vec rekao, a ja da dodam, vec je naucno dokazano da "ostrije" kazne nece umanijiti ovaj problem.
1000 kubika sume , pusti kemikaliju u rijeku , prebije ti sestru , siluje ti rodicu , nabuba ti jarana .....zasto ? zato te boli harpun za sve i sve ti svejedno . Kad te jednog dana zaboli onda ce biti kasno.
Post scriptum / Ova sudska odluka je sramotna.Sramota je takodje da je jedna zena donijela takvu presudu.To samo govori u prilog ovoga sto ja pisem.Zena je preplasena kod nas .Ona je naviknuta na tiraniju.Ova sutkinja je kukavica.Ona je mislila da ce malom kaznom odobrovoljiti siledzije i da ce oni sutra kada izadju iz przuna biti milostivi prema njenoj kcerci.Ta zena je kratke i plitke pameti.Odgovornost i povjerenje koje je dobila je ravno nuli.Pogazila je zakletvu koju ja dala kada je stupila na mjesto sudije.Njoj je povjeren posao koji na nebu radi Bog .A ona se zajebava ! Ona nema moralnu snagu .Ona mora podhitno podnijeti ostavku.Pod hitno !!! Ona je opasnija po ovo drustvo od ovih baraba i manijaka.Ona ovom presudom ohrabruje buduce nasilnike.Ponavljam nema drakonskih mjera.Samo popravne mjere . Jedankost , pravda , zakon , za sve i u svakom trenutku.To je moj slogan.
-
zavrzlama
Za takvo silovanje treba najmanje po 20 godina robije...jer recimo jedan posten covjek koji ima kcerku i dodu tri mangupa i siluju je i kasnije ,dobiju samo po godinu zatvora,razbijesni postenog oca,brata ili nekog drugog i ubije nekog od tih siledzija i kasnije sud osudi 20 godina ovog koji je ubio tog siledziju....i na kraju posteni ispastaju a lopovi i siledzije na slobodi.
Meni licno da se desi da moju kcerku tako neko siluje ,nebi mi taj cekao presudu..ja bi mu presudio prije
Meni licno da se desi da moju kcerku tako neko siluje ,nebi mi taj cekao presudu..ja bi mu presudio prije
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Seksualno nasilje je obraðeno u Kaznenom zakonu Republike Hrvatske u posebnom poglavlju, glava XIV „Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog æudoreða“, a obuhvaæa èlanke od 188. (silovanje) do 198. (rodoskvrnuæe). Prema izmjenama tog dijela Kaznenog zakona iz 1998. i 2000. godine, silovanje u braku je takoðer uvedeno kao sastavni dio èlanka 188. odnosno kao kazneno djelo.vatra i voda wrote:Ako ti zena ili djevojka nije raspolozena tu noc a ti jesi to je u americi silovanje.I za mene je odmah da kazem ali pouzdano znam da u Bosni a i u vecini drzava na balkanu a i sire "ne mozes silovati" vlastitu zenu.
http://www.zenska-mreza.hr/Izjave/seksnasilje2005.htm
A kako je kod nas - veze nemam... Iako je po meni silovanje èim nema saglasnosti obje strane pa gdje god i ko god to bio...