Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post Reply
dripac

Post by dripac »

SherlockHolmes wrote:
edinbug wrote:
King Kikapu wrote:steta koju nanosi ideji socijaldemokratije u BiH je mnogo bitniji razlog za lagumdzijin odčlazak iz politickog zivota BiH od stete koju nanosi stranci.

stranka ce se s dobrim liderom relativno lako oporaviti, dok drustvu kojem ubijete ideju socijaldemokratije prijete razliciti radikalizmi.
Hajde molim te navedi konkretne primjere, koja je to šteta.
Glasači su dali legitimitet da Osnivač sa svojom harangom opljačka i ono što je ostalo. Ali izgleda da je veći problem Zlatkova nadmenost ili slično.
Ne, problem je sto jedan obican licemjer i lopov (sifra: sjeti se "kredita") sebi uzima za pravo na nekakav monopol na soc-dem u BiH, koju sistematski unistava evo vec 12-13 godina.

Doduse, vi kojima se shvatanje socijaldemokratije za koju ste nedavno i culi ocitava u tome da jos uvijek jedan drugog oslovljavate "drugovima", mu to dajete za pravo. Mi koji o socijaldemokatiji nismo ucili iz Vozdovih referata sa sastanaka Internacionale ne moramo, zato odjebaus i ti i tvoje clanstvo.

A ako te interesuje sta muci i to clanstvo, pogledaj SDP-ov forum.
Sjeti se kredita, pa sjeti se kredita. Covjek se odrekao i poslanickog paušala i toga se nesjecaš, ali se zato ne sjecaš ni zenicke željezare prodate za 1KM.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

haris ubleha wrote:
Liv4 wrote:E SUPER HARISE
Sad osjecam da razgovaramo.
izvini za ono maloprije, ali tanak sam na zivcima ovih dana, sve mi nesto smeta. :D
OK, mozda si u pravu kad kazes da nema ko danas da ga zamjeni. Ali nece biti ni za pet godina ako ne pocnemo da razmisljamo o tome.
A ljudi koji bi mozda glasali za SDP to ne cine zbog Zlaje.
Sta sada?
Houston, we got a problem
Sada smo imali po 4 glasacka listica... i na svakom SDP-ova lista i kandidati... i samo na jednom je bilo Zlajino ime... ali i na tom jednom pored Zlajinog, imena jos cetvero SDP-ovaca... moglo se na toj listi gdje je bio Lagumdzija, preskociti Zlaju i glasati za sve ostale...
Znaci, dosta je klimava teorija da ljudi nece da glasaju za SDP zbog Lagumdzije... Ljudi nisu glasali za SDP, cak ni za SDA, jer im je prodata suplja prica o ukidanju RS... posljedice cemo osjecati 4 godine... jednostavno da jednostavnije ne moze biti...
1. Ko se keserio sa vecine izbornih plakata, Zlaja ili ovi ostali?
2. Da narod tako zaista i misli ("SDP da, ali bez Vozda") pametnom bi bila dovoljna i cinjenica da puno vise naroda glasa za Damira Hadzica i Komsica, nego sto je SDP kao takav dobio na prethodna dva ili tri izbora zajedno. Tebi ni to ocito nije dovoljno, jer su ti pred ocima Harisove loknice -- a cudis se domacicama :lol:
branimir_s

Post by branimir_s »

dripac wrote:
branimir_s wrote:
dripac wrote: Evo imam i ja jer i meni smeta.
A smeta li vama dvojici "POmozi Bože"?
Ne kao što mi nesmeta ni "da mi dragi Alah da snage"
Pa kako ti onda moze smetati Allahuekber, odnosno "Bog je jedan"? (Možda mislis da je i drug Zlatan neko božanstvo i da bi bilo pravilno "Dva su Boga"?)
Slazem se da mjesto tome nije na partijskom sastanku, mitingu, koncertu, pozoristu, utakmici, nego u kući,u džamiji, ali reći da ti tekbir smeta... Sretno ti bilo.
Liv4

Post by Liv4 »

haris ubleha wrote:
Sada smo imali po 4 glasacka listica... i na svakom SDP-ova lista i kandidati... i samo na jednom je bilo Zlajino ime... ali i na tom jednom pored Zlajinog, imena jos cetvero SDP-ovaca... moglo se na toj listi gdje je bio Lagumdzija, preskociti Zlaju i glasati za sve ostale...
Znaci, dosta je klimava teorija da ljudi nece da glasaju za SDP zbog Lagumdzije... Ljudi nisu glasali za SDP, cak ni za SDA, jer im je prodata suplja prica o ukidanju RS... posljedice cemo osjecati 4 godine... jednostavno da jednostavnije ne moze biti...
Harise
Ja samo iznosim sto sam cuo na jako puno mjesta i od jako puno ljudi. Neki su mi jako bliski i glasali su za SDP, ali im bas i nije bilo pravo. Neki nisu htjeli da glasaju zbog Zlaje.
SDP je izjednacen sa Zlajom u glavama ljudi i neki od njih su pobjegli i glasali za druge.
Ti imas teoriju da je to zbog RS, ja imam da je to zbog Zlaje. Istina je vjerovatno negdje izmedju.
Problem ostaje. Ljudi su glasali za druge partije.
Ne vjerujem da su Sarajlije zaljubljene u Harisa. Niko koga ja znam ga nesto pretjerano ne cjeni.
Ali im je Zlaja-SDP toliko dojadio da su otisli tamo.
Govorim o obicnim gradjanima. A njih treba privuci ako zelimo da gradjanska BiH opastane.
Eh, sad. Neko moze reci: boli nas k., sad ce biti sranje i ne znam sta, ali problem OSTAJE!
Sve je manje glasaca SDP a jedini razlog koji cujem je zato sto Lagumdzija vodi tu stranku.
Nemam rjesenje za problem, ali problem postoji!
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

...
Last edited by SherlockHolmes on 04/10/2006 23:34, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

...
Last edited by SherlockHolmes on 04/10/2006 23:46, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Da sam i ja dobio koju stotinu hiljada nepovratnog "kredita" (btw, gdje da se prijavim za jedan takav?? u kojoj soc-dem zemlji se akademske institucije bave kreditima??), i ja bih se vjerovatno odrekao sice koja mi omogucava da i se i dalje "kreditiram". To, naravno, pod pretpostavkom da sam promucurni lopov kao i doticni.

Btw, jadni su ti vasi pokusaji da lopovluk svog idola sperete lopovlukom nekog drugog. I to pokazuje da ste, sa ovakvim vodjama, isto sr@nje, drugo pakovanje.
Liv4

Post by Liv4 »

NJ.
Predsjednistvo ima ovlasti da se slika.
Lijepo je da nas predstavlja pismen i kulturan covjek, Bosanac koji voli svoju zemlju i sve ljude koji u njoj zive.
Zemlju vodi vijece ministara, ne predsjednik.
Mnogo je vaznije ko je u parlamentu, ko su nam npr ambasadori i da ne nabrajam...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SherlockHolmes wrote:
branimir_s wrote:Ma slazem se sa mnogima. Lagumdziiju moze smijeniti, otjerati, nabiti nogom u zicagu samo Kongres SDP-a. To je njihovo interno pitanje i to samo oni mogu rijesiti. Ako hoce nek ih brate vodi 100 godina. Sretno SDP. Sretno druze Zlatko.
Ne slazem se sa ovim, mada je tehnicki nazalost tako. Taj Kongres kojeg je Vozd skrojio po svojoj mjeri i napucio zadnjim poltronima je duzan, ako su zaista socijaldemokrate, da rade na dobrobit naroda a ne vodje.
Drugo, SDP BiH je pravni nasljednik partije koju smo svi placali, milom ili silom. Onolike zgrade, limuzine, stanovi i viletine nisu izgradjene dobrovoljnom clanarinom. Zato imaju i dodatan moralni (ako uopste znaju sta je to) imperativ da stvar napokon rijese u korist naroda, a ne svojih fotelja.
Aaa, vidi ove teorije... Ono sto se dogadja u svim mogucim strankama je unutrasnja stvar tih stranaka... osim u SDP-u koji je stvar svih nas... A zasto? Pazi sad, zato sto su naslijedili onolike zgrade, limuzine, viletine...
Jednostavno... ljudi napravili i naslijedili... komunisti izgradili i naslijedili viletine... ali dopustili i radnicima da naslijede stotine hiljada stanova koji su napravljeni u istom periodu... plus skole, bolnice... Mozda je to trebao naslijediti Jata kao sto je "naslijedio" Tuzlansku banku ili Lepi Hare koji je naslijedio zenicku zeljezaru, nastalu u komunistickom jednoumlju...
A sta ce nam ostaviti u amanet 10-2=8 godine vlasti SDA-SBiH? Znao sam ja da su u pitanju "konkretne i opipljive" stvari... :roll: zgrade, limuzine... a ne sujeta Zlatka Lagumdzije... 8) Monopol na zgrade... a ne na ideju socijaldemokratije... 8-)
ragib

Post by ragib »

greska
Last edited by ragib on 04/10/2006 23:39, edited 1 time in total.
Liv4

Post by Liv4 »

NJ.
Predsjednistvo ima ovlasti da se slika.
Lijepo je da nas predstavlja pismen i kulturan covjek, Bosanac koji voli svoju zemlju i sve ljude koji u njoj zive.
Zemlju vodi vijece ministara, ne predsjednik.
Mnogo je vaznije ko je u parlamentu, ko su nam npr ambasadori i da ne nabrajam...
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Da sam i ja dobio koju stotinu hiljada nepovratnog "kredita" (btw, gdje da se prijavim za jedan takav?? u kojoj soc-dem zemlji se akademske institucije bave kreditima za odabrane??), i ja bih se vjerovatno odrekao sice da mi to omogucava da i se i dalje "kreditiram". To, naravno, pod pretpostavkom da sam promucurni lopov kao i doticni.

Btw, jadni su ti vasi pokusaji da lopovluk svog idola sperete lopovlukom nekog drugog. I to pokazuje da ste, sa ovakvim vodjama, isto sr@nje, drugo pakovanje.
dripac

Post by dripac »

branimir_s wrote:
dripac wrote:
branimir_s wrote: A smeta li vama dvojici "POmozi Bože"?
Ne kao što mi nesmeta ni "da mi dragi Alah da snage"
Pa kako ti onda moze smetati Allahuekber, odnosno "Bog je jedan"? (Možda mislis da je i drug Zlatan neko božanstvo i da bi bilo pravilno "Dva su Boga"?)
Slazem se da mjesto tome nije na partijskom sastanku, mitingu, koncertu, pozoristu, utakmici, nego u kući,u džamiji, ali reći da ti tekbir smeta... Sretno ti bilo.
Pa od mitinga "gradjanske" stranke je prica i krenula ako se nevaram.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ja ne kontam samo sto vam zlaja toliko smeta?pa svaka druga tema na politici je o zlatku.
ragib

Post by ragib »

^haris ubleha

Za tebe je izgleda i jedan akademik Muhamed Filipović politički nepismen.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

..
Liv4

Post by Liv4 »

POPIZDICU OD OVOG SERVERA!!! :x :x :x
Halo? Administracija? Dokle ovako?
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
:x :x :x
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

haris ubleha wrote:
SherlockHolmes wrote:
branimir_s wrote:Ma slazem se sa mnogima. Lagumdziiju moze smijeniti, otjerati, nabiti nogom u zicagu samo Kongres SDP-a. To je njihovo interno pitanje i to samo oni mogu rijesiti. Ako hoce nek ih brate vodi 100 godina. Sretno SDP. Sretno druze Zlatko.
Ne slazem se sa ovim, mada je tehnicki nazalost tako. Taj Kongres kojeg je Vozd skrojio po svojoj mjeri i napucio zadnjim poltronima je duzan, ako su zaista socijaldemokrate, da rade na dobrobit naroda a ne vodje.
Drugo, SDP BiH je pravni nasljednik partije koju smo svi placali, milom ili silom. Onolike zgrade, limuzine, stanovi i viletine nisu izgradjene dobrovoljnom clanarinom. Zato imaju i dodatan moralni (ako uopste znaju sta je to) imperativ da stvar napokon rijese u korist naroda, a ne svojih fotelja.
Aaa, vidi ove teorije... Ono sto se dogadja u svim mogucim strankama je unutrasnja stvar tih stranaka... osim u SDP-u koji je stvar svih nas... A zasto? Pazi sad, zato sto su naslijedili onolike zgrade, limuzine, viletine...
Jednostavno... ljudi napravili i naslijedili... komunisti izgradili i naslijedili viletine... ali dopustili i radnicima da naslijede stotine hiljada stanova koji su napravljeni u istom periodu... plus skole, bolnice... Mozda je to trebao naslijediti Jata kao sto je "naslijedio" Tuzlansku banku ili Lepi Hare koji je naslijedio zenicku zeljezaru, nastalu u komunistickom jednoumlju...
A sta ce nam ostaviti u amanet 10-2=8 godine vlasti SDA-SBiH? Znao sam ja da su u pitanju "konkretne i opipljive" stvari... :roll: zgrade, limuzine... a ne sujeta Zlatka Lagumdzije... 8) Monopol na zgrade... a ne na ideju socijaldemokratije... 8-)
1. Ne sjecam se da je Zlaja ista u BiH gradio, jer mu je stara nastelila da ide u Ameriku. Sto se mene tice, mozda ima polaze pravo na zgrade demokrata i republikanaca preko bare.

2. Gradili su ih decenijama doprinosima, razrezima, clanarinama, ovim-onim ljudi kao sto su moji starci, koji su dozivjeli da kao ljekari specijalisti, subspecijalisti i primarijusi cekaju penzije od po 300 km -- toliko im je uplacivano u penzioni. Stan od drzave nisu ni primirisali, mada su i oni i to uplacivali. Vazno je da su ovi zgrade i limuzine "spasili".

Zato i ti odjebaus sa Jatom, Harisom (fakat ne mozes ni u jednom postu bez njih -- lijeci se, covjece :D ), a bogami i Vozdom.
buzzer

Post by buzzer »

Ja dijelim misljenje onih koji u SDP vide jedinu alternativu nacionalizmu - osnovnom i najvecem problemu koji imamo. Takodje dijelim misljenje onih koji u antipatiji naroda prema Gosp. Lagumdziji vide uzrok pada popularnosti SDPBIH. Ja licno o njemu imam podijeljeno misljenje, ali je ocito da ga ljudi poistovjecuju sa strankom i da stoga stranka gubi glasove, drzava dragocijeno vrijeme, a mi, zeljni promjena, nadu. Da je politicki mudriji istakao bi neke druge ljude na izborne liste (SDPBIH ima mnogo finih ljudi) a on, obzirom da ne prima poslanicki pausal, kanio bi se prevelikog eksponiranja i vodio stranku do trenutka kad ispitivanjem javnog mijenja utvrdi da mu se image popravio i da je vrijeme da se kandiduje za najvisu funkciju (ta jos je mlad).
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SherlockHolmes wrote:Gradili su ih decenijama doprinosima, razrezima, clanarinama, ovim-onim ljudi kao sto su moji starci, koji su dozivjeli da kao ljekari specijalisti, subspecijalisti i primarijusi cekaju penzije od po 300 km -- toliko im je uplacivano u penzioni. Vazno je da su ovi zgrade i limuzine "spasili".
Zato i ti odjebaus sa Jatom, Harisom (fakat ne mozes ni u jednom postu bez njih -- lijeci se, covjece :D ), a bogami i Vozdom.
Penzioni fond unistili su vladajuci u posljednjih 10-2=8 godina...
Vidim, izgubio si zivce... :D sabur... Priznajem, nije mi bilo jasno zasto je toliko rezultatima izbora frustriran covjek koji je otvoreno pokazivao da prezire SDP... umjesto da slavi... :-D
i onda... sam se otkrije... zulja ga ono sto zulja Sejfu Tokica i Miru Lazovica... da u Dnevnom Avazu zavape "Imovinu bivse SK BiH podijeliti svim partijama..." Koji ideali, koje ideje socijaldemokratije, kakve ustavne promjene, staljinizam u SDP-u... stvar je konkretna i shushkava... od necega valja zivjeti jer... jos se ne zna ulaze li Mirnes i Sejfo u parlament :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Veca si ubleha i od svog idola i od svog vozda jer ni oni ovako bezobrazno ne karikiraju. Onaj ko zna citati, njemu pise da je to dodatni i moralni imperativ. Izvini sto sam te zamjenio sa jednim takvim.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SherlockHolmes wrote:Veca si ubleha i od svog idola i od svog vozda jer ni oni ovako bezobrazno ne karikiraju. Onaj ko zna citati, njemu pise da je to dodatni i moralni imperativ. Izvini sto sam te zamjenio sa jednim takvim.
Ovako si napisao na temi "Zlaja treba da ode"... a povodom rezultata izbora 2006.
Zato imaju i dodatan moralni (ako uopste znaju sta je to) imperativ da stvar napokon rijese u korist naroda, a ne svojih fotelja.
Sta treba da rijese? Ponudili su rjesenja u svojoj izbornoj platformi... (150.000 novih radnih mjesta, smanjenje javne potrosnje za 10-15 posto...)... realna ili ne... ne znamo... bitno je da gradjani nisu podrzali ovaj program prilikom demokratskog izjasnjavanja...
Ovdje se vodi polemika ko je kriv za izborni neuspjeh... i ti upadas sa tezom kako treba oteti imovinu SDP-a... valjda, sad je sansa dok su na koljenima... Opet mi nisi jasan... :roll:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Evo ovako !

Postoji konkretan razlog zbog kojeg Prepotenko treba da ode.

Godinama su predstavnici stranke cijem je predsjedniku Lagumdzija stelio mjesto clana Predsjednistva preko stranica Avaza i drugih njima potcinjenih medija pa cak i na ovom forumu proglasavali clanove SDP-a: neprijateljima BiH, komunjarama, cetnicima, kopiladima iz mjesovitih brakova. Lagumdzija je u naivnom pokusaju da se eventualnom koalicijom sa SDA docepa fotelje Predsjedavjuceg Vijeca ministara presao preko svega toga i zbog svoje vlastoljubivosti zelio da cak zajedno vlada sa njima, ruseci direktno temelje na kojima pociva SDP, koaliranje sa multietnickim, gradjanskim strankama i NEKOALIRANJE sa nacionalnim strankama u sta su nas on i njegovi poltroni uvjeravali godinama.

Ja sam na svim izborima, pa i ovim glasao za SDP, glasao sam cak i na smijesnim izborima za savjete mjesnih zajednica tako da su ove uvrede upucene i meni licno. Ako on moze da polize go... i bude neprijatelj BiH, komunjara, kopile, ja ga ne moram lizati.

Trpio sam njegove pasjaluke, cesto sam ga iako se nisam slagao sa njegovim stavovima branio na ovom forumu, i zbog toga trpio salve uvreda.

A on je reccimo meni licno, sa ovim puhanjem u ledja Tihicu, pljunuo u obraz.

Eto zato lagumdzija mora da ode.

Kada sam naslutio da bi moglo doci do ove sramne koalicije, pozelio sam da se desi bas ovo, da SDP ne dobije dovoljno glasova za taj sramni cin.

Jos jednom ponavljam: Bolje biti 100 godina casna opozicija nego 4 godine necasna vlast.

I eto najvjerovatnije su moje zelje uslisene, tako da bi obraz SDP-a mogao biti spasen..

A sada malo pogled u buducnost. Ako SDP-ovci smognu snage da ga otjeraju sa govnjivom motkom, jer on nece sam otici

Onda SDP treeba da izgleda ovako:

Predsjednik Drug - Gospodin Bogic Bogicevic
Potpredsjednik Prof Bozidar Matic
Potpredsjednik Jasmin Imamovic

Pod hitno bi trebalo zamoliti dva casna covjeka: Nermina Pecanca i Ljubisu Markovica koji su napustili SDP zbog toga i toga sto su se "usudili" da mu se suprostave kao kandidati za Predsjednika- da se vrate u SDP.

Uz njih dvojicu i gore nabrojane predsjednistvo bi trebali ciniti: Jozo Krizanovic, Slobodan Popovic, Dragi Stanimirovic, Fadil Banjanovic - Bracika i Hakija Mehonjic.

Naravno ne trebamo se svi sloziti sa svakim od ovih imena, i moguce je da sam nekoga zaboravio.

Ali uz ovaj sastav rukovodstva, ja sam siguran da ce SDP dobiti najmanje 35% glasova u FBiH, a tuzlanskim i sarajevskim kantonom ce prosetati..

Eto to je moj prijedlog SDP-ove dobitne formule... :-)
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Ja sam glasac SDP-a. I ja mislim da bi Zlatko trebao dati ostavku. Ne da bi se nekom dodvorio, ne zato sto je on los politicar (on je veoma dobar i sposoban politicar), nego iz cisto moralne obaveze. SDP je izgubio dva puta na izborima pod njegovim vodjstvom, a logican slijed, cak i nakon prvog puta treba biti da predsjednik prepusti drugim ljudima da vode partiju, jer ocigledno on nije u stanju donijeti pobjedu.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

haris ubleha wrote:
SherlockHolmes wrote:Veca si ubleha i od svog idola i od svog vozda jer ni oni ovako bezobrazno ne karikiraju. Onaj ko zna citati, njemu pise da je to dodatni i moralni imperativ. Izvini sto sam te zamjenio sa jednim takvim.
Ovako si napisao na temi "Zlaja treba da ode"... a povodom rezultata izbora 2006.
Zato imaju i dodatan moralni (ako uopste znaju sta je to) imperativ da stvar napokon rijese u korist naroda, a ne svojih fotelja.
Sta treba da rijese? Ponudili su rjesenja u svojoj izbornoj platformi... (150.000 novih radnih mjesta, smanjenje javne potrosnje za 10-15 posto...)... realna ili ne... ne znamo... bitno je da gradjani nisu podrzali ovaj program prilikom demokratskog izjasnjavanja...
Ovdje se vodi polemika ko je kriv za izborni neuspjeh... i ti upadas sa tezom kako treba oteti imovinu SDP-a... valjda, sad je sansa dok su na koljenima... Opet mi nisi jasan... :roll:
Ne pravi se glup, ako si vec lud (to po ovoj opsesiji Lepim zakljucujem :lol: ). To sto si naveo (i jos malo vise, ali nema veze) je bio odgovor na tezu da se ovo pitanje tice samo clanova SDP-a.

Inace, i ostali su izbiflali programe sa stotinama kilometara autoputeva pa nista. Zasto? Jer im se ne vjeruje.

Shvati covjece, malo ko vjeruje Vozdu, posebno nakon kredita i ocite trke za foteljom u kojoj je zrtvovao i gomilu kolega i ono malo principa. Sta ti jos nije jasno?????
Last edited by SherlockHolmes on 05/10/2006 00:23, edited 2 times in total.
Post Reply