Sanse za ukidanje tzv. RS?

Sta mislite dali ce se tzv. RS ukinuti za vrijeme mandata aktuelnog predsjednistva?

Da
7
9%
Ne
69
91%

Total votes: 76

Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

dripac wrote:Stvarno mi nije jasno šta želite od nas vi koji ste van BiH. Vratite se brate ovdje pa se borite, lako je tuđim k....m gloginje mlatiti.
Nek si mu reko :thumbup:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Kad se ispostuje pravo naroda na Konstutivnost i promijene obiljezja u entitetima,tada ce i obicni narod shvatiti da entiteti nemaju nacionalni identitet oni ce se i ukinuti.

Mnogi tvrde da je ekonomija ta koja ce izbrisati entitetske granice..to nije tacno kad su u pitanju balkanska plemena ,da je tako Srbija bi davno izrucila Mladica i Karadica radi ulaska u EU i financijske pomoci zapada...

Onda kada neki shvate da nema nista od podjele BIH ,postojanje entiteta nece imati smisla...
cevapXXL

Post by cevapXXL »

dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
dripac wrote:Ukinuti RS može samo srpski narod i tu je kraj priće.
Ćasti ti, šta misliš da su ćetnici klali da bi ukidali?

Jebi ga. Znam i ja da je nužan pristanak ili nestanak Srba da bi se RS ukinula. Al' de malo ne seri... Jedno je biti građanski orijentiran, ili čak nacional-ljevičar, a drugo pomiriti se s najkrvavijim fašističkim projektom poslije II Svjetskog rata! I to preko mojih leđa, jel'de?
Stvarno mi nije jasno šta želite od nas vi koji ste van BiH. Vratite se brate ovdje pa se borite, lako je tuđim k....m gloginje mlatiti. Misliš da je meni lako kada dođem u drugoj polovini mjeseca kod svojih, a oni nemogu iskupiti hljeb da kupe, a Haris mi priča o ukidanju RS. Mislim da je njegova kompletna kampanja bila najmanje patriotski čin, a više čin razbijanja BiH. BiH će opstati kao država i prije ili kasnije će biti na vratima EU, ali tamo neće biti sa ovakvim uređenjem. Do promjena će doći, ali dogovorima a ne dizanjem tenzija. Stranka za BiH nas je samo svojom predizbornom retorikom vratila unazad 5 godina, a da ustavne reforme i ne pominjem.

Dugo vremena pratim forume na kojima su pripadnici hrvatskog naroda većina i vidim da su njihova mišljena o BiH u velikoj mjeri evoluirala u odnosu na posljeratni period i BiH više ne doživljavaju kao nužno zlo. To isto će se desiti i sa pripadnicim srpskog naroda, ali silom neće ići. I na kraju krajeva mislim da svi vi koji ste vani, a protjerani ste sa teritorija koji se sad nalazi u RS, ako Vam je zaista stalo do kućnog praga, vratite se kući i borite za svoja prava.
Halali jarane al Lupas ko maksim po diviziji.
Ma eto mene lutko moja prvim avionom dole da mi ti mozes uzivo srat kako se RS nemoze ukinuti, kako su svi supci i oni sto se zalazu za BiH i oni sto se zalazu protiv BiH itd...
Jarane kada bi imo mogucnost ja nebihsa takvim pesimistima zivio na jednoj planeti a kamoli u jednoj drzavi.
Razumijem kad Cetnik il Ustasa pocne srat o BiH al kad nas neki coban sebi pocne sam pametovat onda mi se povraca.... Takvi kao ti kada bi imali priliku da izadu vani mislim da ih nebi vise niko nikada vratio u BiH i sve bi dali samo da dobiju drzavljanstvo neke druge zapadne zemlje.

Jarane ne pametuj i smiri hormone ako imas sta pametno reci na temu reci a ako nemas nemoj molim te plakat ovdje!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Cevap de ne seri majke ti.
cevapXXL

Post by cevapXXL »

jeza u ledja wrote:Cevap de ne seri majke ti.
Evo jos jednog :D
Dezze

Post by Dezze »

cevapXXL wrote:
dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ćasti ti, šta misliš da su ćetnici klali da bi ukidali?

Jebi ga. Znam i ja da je nužan pristanak ili nestanak Srba da bi se RS ukinula. Al' de malo ne seri... Jedno je biti građanski orijentiran, ili čak nacional-ljevičar, a drugo pomiriti se s najkrvavijim fašističkim projektom poslije II Svjetskog rata! I to preko mojih leđa, jel'de?
Stvarno mi nije jasno šta želite od nas vi koji ste van BiH. Vratite se brate ovdje pa se borite, lako je tuđim k....m gloginje mlatiti. Misliš da je meni lako kada dođem u drugoj polovini mjeseca kod svojih, a oni nemogu iskupiti hljeb da kupe, a Haris mi priča o ukidanju RS. Mislim da je njegova kompletna kampanja bila najmanje patriotski čin, a više čin razbijanja BiH. BiH će opstati kao država i prije ili kasnije će biti na vratima EU, ali tamo neće biti sa ovakvim uređenjem. Do promjena će doći, ali dogovorima a ne dizanjem tenzija. Stranka za BiH nas je samo svojom predizbornom retorikom vratila unazad 5 godina, a da ustavne reforme i ne pominjem.

Dugo vremena pratim forume na kojima su pripadnici hrvatskog naroda većina i vidim da su njihova mišljena o BiH u velikoj mjeri evoluirala u odnosu na posljeratni period i BiH više ne doživljavaju kao nužno zlo. To isto će se desiti i sa pripadnicim srpskog naroda, ali silom neće ići. I na kraju krajeva mislim da svi vi koji ste vani, a protjerani ste sa teritorija koji se sad nalazi u RS, ako Vam je zaista stalo do kućnog praga, vratite se kući i borite za svoja prava.
Halali jarane al Lupas ko maksim po diviziji.
Ma eto mene lutko moja prvim avionom dole da mi ti mozes uzivo srat kako se RS nemoze ukinuti, kako su svi supci i oni sto se zalazu za BiH i oni sto se zalazu protiv BiH itd...
Jarane kada bi imo mogucnost ja nebihsa takvim pesimistima zivio na jednoj planeti a kamoli u jednoj drzavi.
Razumijem kad Cetnik il Ustasa pocne srat o BiH al kad nas neki coban sebi pocne sam pametovat onda mi se povraca.... Takvi kao ti kada bi imali priliku da izadu vani mislim da ih nebi vise niko nikada vratio u BiH i sve bi dali samo da dobiju drzavljanstvo neke druge zapadne zemlje.

Jarane ne pametuj i smiri hormone ako imas sta pametno reci na temu reci a ako nemas nemoj molim te plakat ovdje!
Pa evo, bas ti je dripac ovo pametno rekao, ne znam sta hoces jos. Tebi je izgleda pametno samo: JURIS NA RS! :roll:

Ponavljam, svi bismo ovdje voljeli da RS-a nema, ali taj "nestanak" je dug proces. Nekih naprasnih ukidanja jednostavno nece biti.
hak

Post by hak »

Idemo sad malo razumno i realno :-) :-)
Mislim, bar da probamo.
Zamislimo da se ukinula RS. I??????????????????
Odjednom oni u Banjaluci, Trebinju, (zna se na koje mislim, sjetite se temeljca za Ferhadiju), počnu voljeti BiH, zvati svoje komšije Bošnjake i Hrvate da se vrate, ....... :oops: :oops:
Šta vam je svima??????????????? Pa mi imamo dva entiteta i u Federaciji. Svi se bave formom a ne sadržinom.
GRANICE NISU NA MAPAMA NEGO U GLAVAMA
Na djelu su tri nacionalizma i oni traže svoju teritoriju. Ima i onih koji tu ne spadaju, ali su takva manjina da nemaju snage da bilo šta promijene.
Zato treba shvatiti da je problem u nama a ne u političarima.
Kakav narod, takva politika.
Ukidanje RS ništa ne znači. Treba ukloniti najveću opasnost a to je NACIONALIZAM.
Dakle, treba nešto učiniti.
Pitanje je kome je stalo da učini?
I kome ja sve ovo pričam? Na mene ovakvog jednog dođe vas 50 koji misle drukčije.
cevapXXL

Post by cevapXXL »

hak wrote:Idemo sad malo razumno i realno :-) :-)
Mislim, bar da probamo.
Odjednom oni u Banjaluci, Trebinju, (zna se na koje mislim, sjetite se temeljca za Ferhadiju), počnu voljeti BiH, zvati svoje komšije Bošnjake i Hrvate da se vrate, ....... :oops: :oops:
Šta vam je svima??????????????? Pa mi imamo dva entiteta i u Federaciji. Svi se bave formom a ne sadržinom.
Na djelu su tri nacionalizma i oni traže svoju teritoriju. Ima i onih koji tu ne spadaju, ali su takva manjina da nemaju snage da bilo šta promijene.
Ukidanje RS ništa ne znači. Treba ukloniti najveću opasnost a to je NACIONALIZAM.
I kome ja sve ovo pričam? Na mene ovakvog jednog dođe vas 50 koji misle drukčije.
Kako ce se nesto uciniti kada ocito kod vecine nema interesa za promjenama, barem na ovom forumu vidim tako. U nas ti je jos uvijek onaj sistem misljenja dok moje negori zaboli me zadrugim. RS se mora ukinuti jer je genocidna tvorevina! Milom ili Silom, u miru ili tarom al nje mora nestati. Zna se sta su cetnici radili da bi imali sada ovo sto imaju. Ja ne da necu nego ja NEMOGU da to hladnokrvno gledam.

Sto se tice nacionalizma to je nazalost u bosanaca strano dok ustaski i cetnicki nacionalizam i fasizam neprestano raste. Moze pricati ko sta hoce al jedino su oni koji se osjecaju bosancima za suzivot al dokle da mi nekoga "tjeramo" da zivi sa nama. Mi trebamo pardon moramo napraviti bosansko-hercegovacku naciju i ko nece u nju onda je stranac ili manjina u ovoj drzavi a ko hoce da ide neka ide vala al ni pedlja bosne sa sobom ponjeti nece.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

Ma idi ti u pičku svoje mile matere, znaš. Dabogda se 'ljeba ne najeli, jebem i vas i Harisa i narode i pripadnike.
Jimmy_The_Saint

Mislim, bar da probamo.
TAČNO.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mislim, bar da probamo.
Treba ukinuti one stvari koje svaki dan podsjecaju stanovnike odredenog dijela BIH da je to teritorija samo jednog naroda...to su Himna,zastava,grb,ime entiteta..to su stvari koje za pocetak treba i mogu se uraditi ,kasnije ce nadoci na svoje i ostalo..ne moze se traziti da narod sazrije a omladina na primjer u rs-u polaze zakletvu vjerskom molitvom pravoslavlja a postaje policajac i zove se srpska policija u drzavi tri konstutivna naroda.

Treba promijeniti unesene u zakon iritirajuce odredbe i po ustavima entiteta federacija je prostor bosnjaka i hrvata a rs-a je prostor srba..tako da narodi shvataju da je to samo njihova teritorija.
Dezze

Post by Dezze »

zavrzlama wrote:
Mislim, bar da probamo.
Treba ukinuti one stvari koje svaki dan podsjecaju stanovnike odredenog dijela BIH da je to teritorija samo jednog naroda...to su Himna,zastava,grb,ime entiteta..to su stvari koje za pocetak treba i mogu se uraditi ,kasnije ce nadoci na svoje i ostalo..ne moze se traziti da narod sazrije a omladina na primjer u rs-u polaze zakletvu vjerskom molitvom pravoslavlja a postaje policajac i zove se srpska policija u drzavi tri konstutivna naroda.

Treba promijeniti unesene u zakon iritirajuce odredbe i po ustavima entiteta federacija je prostor bosnjaka i hrvata a rs-a je prostor srba..tako da narodi shvataju da je to samo njihova teritorija.
Mislim da bi rjesenju ove komplikovane situacije pridonijelo donosenje drzavnog zakona o obrazovanju na svim nivoima. Tako bi se formirale zajednicke komisije koje bi propisivale obrazovne planove, djecu bismo ucili kako treba zajedno zivjeti, kako drugaciji nije jednako los, itd. Znam da je to dugotrajan proces, ali mislim da je to jedino pravo rjesenje koje ce nas sve zadovoljiti na duge staze. Ovo ostalo je sve od danas do sutra....
Dezze

Post by Dezze »

zavrzlama wrote:
Mislim, bar da probamo.

Mislim da bi rjesenju ove komplikovane situacije pridonijelo donosenje drzavnog zakona o obrazovanju na svim nivoima. Tako bi se formirale zajednicke komisije koje bi propisivale obrazovne planove, djecu bismo ucili kako treba zajedno zivjeti, kako drugaciji nije jednako los, itd. Znam da je to dugotrajan proces, ali mislim da je to jedino pravo rjesenje koje ce nas sve zadovoljiti na duge staze. Ovo ostalo je sve od danas do sutra....

Mi moramo nauciti zivjeti zajedno.
dripac

Post by dripac »

Jimmy_The_Saint wrote:
Ma idi ti u pičku svoje mile matere, znaš. Dabogda se 'ljeba ne najeli, jebem i vas i Harisa i narode i pripadnike.
Nije problem, samo mi reci zašto.
Jimmy_The_Saint

dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
Zato, prijatelju, što ja NISAM zbris'o u Švedsku.

Zato, što odnos koji ti imaš prema mojoj kući i familiji, određuje i odnos koji ja imam prema tvojoj. Zato, što ti je, izgleda, OK izigravati građanina u Fildžanu. Zato, što najviše mrzim vas, koji bi i odavde da me protjerate, jer kao eto, da idem svojoj kući.... Nemam živaca postirati slike te kuće. Sapienti sat držali su stoku u njoj veći dio rata. Ali to je MOJE a ne "srpskog naroda".... E zato jebe mi se za srpski narod. Kad-tad.

I džaba ja kurcu svome glasam za SDP, jel'? Svi muhadžeri su ljakse, svi ljakse su degeni, degeni nacionalisti su skrivili rat.... Ma samo mi je žao što još niko nije napravio bošnjački HSP.
dripac

Post by dripac »

Jimmy_The_Saint wrote:
dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

Zato, što odnos koji ti imaš prema mojoj kući i familiji, određuje i odnos koji ja imam prema tvojoj. Zato, što ti je, izgleda, OK izigravati građanina u Fildžanu. Zato, što najviše mrzim vas, koji bi i odavde da me protjerate, jer kao eto, da idem svojoj kući.... Nemam živaca postirati slike te kuće. Sapienti sat držali su stoku u njoj veći dio rata. Ali to je MOJE a ne "srpskog naroda".... E zato jebe mi se za srpski narod. Kad-tad.

I džaba ja kurcu svome glasam za SDP, jel'? Svi muhadžeri su ljakse, svi ljakse su degeni, degeni nacionalisti su skrivili rat.... Ma samo mi je žao što još niko nije napravio bošnjački HSP.
Jesam li ja možda rekao da si ti zbrisao u Švedsku. Kakav je to moj odnos prema tvojoj kući i familiji. Jesam li rekao da si papak. Čime sam ja to pokazao da želim da te protjeram iz Švedske. Ostani gore dokle god misliš da trebaš. Ja sam ti samo rekao da nemam namjeru rješavati tvoje probleme jer sa svojim teško izlazim na kraj.

Svako od nas ima svoje probleme, tvoj je da se vratiš kući, a većine nas u BiH da si obezbjede egzistenciju. Vjerujem da tebi odozgo naš problem izgleda smješan, ali svakom od nas je njegov problem najveći.

I postoji nešto što se zove Bošnjačka Stranka Prava, ali nevjerujem da bi tvoj glas za njih išta promjenio.
mandy

Post by mandy »

dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

a i takvi kao ti sto su u BiH idete mi pravo na zivce.Mi smo iz rs protjerani covjece,shvati protjerani.Nisam ja imala sanse da se sakrijem u podrum ili neznam gdje.Svi gradovi u rs su bili veliki logori.Mogao ti je u kucu uci bilo koji srbin ubiti ti dijete pred tobom,silovati ma sve je mogao da radi,nema sse gdje sakriti.A onda su nas ko stoku strpali u kamione i mars balijeeee.Pream tome ja nisam imala izbora nego ici ili biti ubijena,sto mi se moglo desiti i na putu pakla,a i desavalo se.Ovdje ja nisam svojom voljom,a da ti pravo kazem volim ovdje biti izbjeglica nego izbjeglica u Sarajevu.Zasto? Zbog takvih kao ti.Lakse je biti izbjeglica u tudjoj zemlji nego u svojoj upravo zbog takvih kao ti.Sutra bi se ja vratila u svoj grad,ali da imam osnovna ljudska prava,DA NEGLEDAM ONE KOJI SU UBIJALI KAKO SLOBODNO HODAJU .Ti to u Sarajevu nemoras gledati ..Briga vas za narodom bosnjackim u RS,ma ti bi sutra(tako cujem ovdje od sarajlija) da se RS vise napokon odvoji i da taj problem se vise jednom rijesi i da BiH udje u Europu.Tako je bilo i za vrijeme rata,Sarajevo,Zenica,Tuzla ma jebes krajinu to je daleko,premda su se mnogi krajisnici borili i za to Sarajevo.Znas kad gledam ove nase TV ovdje,sva se BiH svela na Sarajevo,Tuzlu i Zenicu.Nedaj boze da sam izbjeglicau Sarajevu,znam da bi vise bila stranac nego sto sam ovdje.
Jimmy_The_Saint

dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
dripac wrote: Nije problem, samo mi reci zašto.

Jesam li ja možda rekao da si ti zbrisao u Švedsku. Kakav je to moj odnos prema tvojoj kući i familiji. Jesam li rekao da si papak. Čime sam ja to pokazao da želim da te protjeram iz Švedske. Ostani gore dokle god misliš da trebaš. Ja sam ti samo rekao da nemam namjeru rješavati tvoje probleme jer sa svojim teško izlazim na kraj.

Svako od nas ima svoje probleme, tvoj je da se vratiš kući, a većine nas u BiH da si obezbjede egzistenciju. Vjerujem da tebi odozgo naš problem izgleda smješan, ali svakom od nas je njegov problem najveći.

I postoji nešto što se zove Bošnjačka Stranka Prava, ali nevjerujem da bi tvoj glas za njih išta promjenio.
Baćko, malo nam je telefon nagluh. Želio bih ostati anoniman i živim u jednoj pripizdini u okolini glavnog grada. Barem jednom sedmično prođem kroz tzv. Barem u dva mjeseca odem plakat' nad rodnom grudom. I JEBI GA MRZIM KOKARDU. A nije da nisam odgladov'o. A ako ti misliš da je RS samo i isključivo MOJ problem, onda sve odozgo i bez pardona stoji... Jer ja bih se tvojim problemima možda i pozabavio... Al' onda bi bilo "Fuj, Drinjaci nam se kandiduju, hoće'l iko iz Sarajeva biti vlast". Jebe me se. A HSP nije u imenu, nego u imidžu. Razumjeli smo se?
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Ma covjek po nicku zakljucio da si iz Denvera, a to je tu negdje :D
Jimmy_The_Saint

SherlockHolmes wrote:Ma covjek po nicku zakljucio da si iz Denvera, a to je tu negdje :D
Da, da. Drevni šveđanski stolni grad Denver :)

Elementary, my dear dripac....

Al' jebi ga, meni 1993 je puno bio manji problem glad od Ratka. A ove budale što misle da je RS tumor koji treba hirurški odsječi, pa da Fildžan lijepo uđe u EU navući će Ratka opet na kosti, i meni i sebi.
dripac

Post by dripac »

Ma nemožemo se mi razumjeti jer ti uporno guraš tezu da mene boli neka stvar za RS a to nije ni blizu istine. Ja samo kažem da taj dio priče u ovom trenutku treba ostaviti po strani i ne potencirati je, a ona će se prije ili kasnije reintegrisati i još čvršće vezati za BiH. Mislim da je najveći problem u tome što ti misliš da se to može odmah i sad riješiti, a ja opet mislim da nemože i da bi takav nastup istu udaljio od nas. RS će odvojiti ali u panjevima. I nemoj da misliš da sam ja za popuštanje gdje god oni zategnu, čak šta više kada Dodik izjavi da neće da dozvoli prelazak entitetski granica policijskim regijama po cijenu prekida pregovora sa evropskom unijom, za konta mjeru, e sad mi nećemo nikakve razgovore o policiji pa nek poumiremo svi od gladi. Ali nisam za zatezanje situacije tipa, evo sad ćemo vam ukinuti RS. Mislim da se dogovorima može puno toga srediti, ovakvim stanjem svi gubimo i vrijeme je da se krene naprijed.

Pogrešno sam shvatio tvoj dio posta "Zato, prijatelju, što ja NISAM zbris'o u Švedsku." Mislio sam da hočeš reći da nisi zbrisao u Švedsku, nego si protjeran u istu.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Izgleda da bi svako trebao ponekad navratiti na ove nase forume. Tu se kriju odgovori na pitanja zasto nam je ovako lose. Evo covjek na prvoj stranici izvrijedja Tihica i to pominjuci njegove fizicke karakteristike. Ocigledno ga mrzi. Hajd' sto mrzi kokardu (bas kao i ja) ali sto Sulejmana? Ne slaze se sa njim? OK, ne slazem sse ni ja pa ga ipak ne mrzim. Ali tema je bila ukidanje RS. Meni se cini da dva nivo vlasti sasvim zadovoljavaju potrebe, opstina i drzava dakle. U nekim elementima i okrug ili srez (kanton) moze imati ingerencije. RS i FBiH su visak. Kako ukinuti? Tesko. Ne postoji politicka volja a rat je tesko izvodljiv. Hare i Mile pusu u istu tikvu i niti jedna retorika nije ostvariva. RS ce nestati jer je nepravedna ali ce to biti dugotrajan proces. Sto duze budemo glasali za nacionalisticke opcije proces ce biti duzi. Uslov za ukidanje RS-a je demokratizacija i privredni preporod.
Zivi bili...
Dezze

Post by Dezze »

mandy wrote:
dripac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ćasti ti, šta misliš da su ćetnici klali da bi ukidali?

a i takvi kao ti sto su u BiH idete mi pravo na zivce.Mi smo iz rs protjerani covjece,shvati protjerani.Nisam ja imala sanse da se sakrijem u podrum ili neznam gdje.Svi gradovi u rs su bili veliki logori.Mogao ti je u kucu uci bilo koji srbin ubiti ti dijete pred tobom,silovati ma sve je mogao da radi,nema sse gdje sakriti.A onda su nas ko stoku strpali u kamione i mars balijeeee.Pream tome ja nisam imala izbora nego ici ili biti ubijena,sto mi se moglo desiti i na putu pakla,a i desavalo se.Ovdje ja nisam svojom voljom,a da ti pravo kazem volim ovdje biti izbjeglica nego izbjeglica u Sarajevu.Zasto? Zbog takvih kao ti.Lakse je biti izbjeglica u tudjoj zemlji nego u svojoj upravo zbog takvih kao ti.Sutra bi se ja vratila u svoj grad,ali da imam osnovna ljudska prava,DA NEGLEDAM ONE KOJI SU UBIJALI KAKO SLOBODNO HODAJU .Ti to u Sarajevu nemoras gledati ..Briga vas za narodom bosnjackim u RS,ma ti bi sutra(tako cujem ovdje od sarajlija) da se RS vise napokon odvoji i da taj problem se vise jednom rijesi i da BiH udje u Europu.Tako je bilo i za vrijeme rata,Sarajevo,Zenica,Tuzla ma jebes krajinu to je daleko,premda su se mnogi krajisnici borili i za to Sarajevo.Znas kad gledam ove nase TV ovdje,sva se BiH svela na Sarajevo,Tuzlu i Zenicu.Nedaj boze da sam izbjeglicau Sarajevu,znam da bi vise bila stranac nego sto sam ovdje.
Pa legendo onda ostani gdje jesi. Ne znam samo sto momka iznapadaste, a nista ruzno nije rekao. Niti da treba dati Srbima da se osamostale niti da ga se ne tice to sto se sa tim dijelom zemlje desava...logicno da mu je njegov problem najveci!

Medjutim, razlog sto se uplicem u ovu diskusiju je zapravo ovaj post koji mi je malo zivac izvukao. Sarajevo je jako nastradalo u ratu, kao mnogi drugi dijelovi ove zemlje i ovdje, bas kao ni u drugim dijelovima zemlje, nije tekao med i mlijeko (kako neki pricaju da smo "derali humanitarnu"). Prema tome, svoj gnjev zbog postojanja RS-a (koji je i vise nego opravdan!) nemoj istresati na ljudima koji ocigledno realno razmisljaju i koji nisu krivi zbog postojanja istog. Eno ti SDA&Co. pa njima jebi mater.

RS nije moguce odmah ukinuti i tacka. DA, bilo bi lijepo! NE, nije realno! Ne znam koji dio ovoga ne razumiju oni koji su za radikalne poteze. A ti lutko, nemoj brate u Sarajevo ni dolaziti ako ti je ljepse gdje jesi. Kazes "Ne daj boze da si izbjeglica u Sarajevu!" Pa, eto onda ostani gdje jesi. Zanima me samo koliko puta si vec bila ovdje.... Ja znam jako puno njih koji su dosli i u vrijeme rata i nakon rata evo konstanto dolaze (sad ih ne tjeraju cetnici nego nezaposlenost) i ovdje im je sasvim OK. Nemam nista protiv njih, dobrodosao je svako ko se zna ponasati (ali ima i onih koji to ne znaj, pa je logicno da su ljudi na njih alergicni). Ali imam itekako puno protiv prica u kojima je Sarajevo glavni krivac za sve. Ono jeste glavni grad te je zbog toga i dozivjelo najveci uspon i razvoj nakon rata. Ljudi samo dolaze, uzimaju od ovog grada sto vise mogu. Ne moraju reci "Hvala", ali bi bilo jako lijepo kada ne bi barem krivili ovaj grad za sve ruzno sto se desilo. Nije Sarajevo potpisalo Dejton, vec SDA i Izetbegovic.
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Dezze wrote:
mandy wrote:
dripac wrote: Stvarno mi nije jasno šta želite od nas vi koji ste van BiH. Vratite se brate ovdje pa se borite, lako je tuđim k....m gloginje mlatiti. Misliš da je meni lako kada dođem u drugoj polovini mjeseca kod svojih, a oni nemogu iskupiti hljeb da kupe, a Haris mi priča o ukidanju RS. Mislim da je njegova kompletna kampanja bila najmanje patriotski čin, a više čin razbijanja BiH. BiH će opstati kao država i prije ili kasnije će biti na vratima EU, ali tamo neće biti sa ovakvim uređenjem. Do promjena će doći, ali dogovorima a ne dizanjem tenzija. Stranka za BiH nas je samo svojom predizbornom retorikom vratila unazad 5 godina, a da ustavne reforme i ne pominjem.

Pa legendo onda ostani gdje jesi. Ne znam samo sto momka iznapadaste, a nista ruzno nije rekao. Niti da treba dati Srbima da se osamostale niti da ga se ne tice to sto se sa tim dijelom zemlje desava...logicno da mu je njegov problem najveci!

Medjutim, razlog sto se uplicem u ovu diskusiju je zapravo ovaj post koji mi je malo zivac izvukao. Sarajevo je jako nastradalo u ratu, kao mnogi drugi dijelovi ove zemlje i ovdje, bas kao ni u drugim dijelovima zemlje, nije tekao med i mlijeko (kako neki pricaju da smo "derali humanitarnu"). Prema tome, svoj gnjev zbog postojanja RS-a (koji je i vise nego opravdan!) nemoj istresati na ljudima koji ocigledno realno razmisljaju i koji nisu krivi zbog postojanja istog. Eno ti SDA&Co. pa njima jebi mater.

RS nije moguce odmah ukinuti i tacka. DA, bilo bi lijepo! NE, nije realno! Ne znam koji dio ovoga ne razumiju oni koji su za radikalne poteze. A ti lutko, nemoj brate u Sarajevo ni dolaziti ako ti je ljepse gdje jesi. Kazes "Ne daj boze da si izbjeglica u Sarajevu!" Pa, eto onda ostani gdje jesi. Zanima me samo koliko puta si vec bila ovdje.... Ja znam jako puno njih koji su dosli i u vrijeme rata i nakon rata evo konstanto dolaze (sad ih ne tjeraju cetnici nego nezaposlenost) i ovdje im je sasvim OK. Nemam nista protiv njih, dobrodosao je svako ko se zna ponasati (ali ima i onih koji to ne znaj, pa je logicno da su ljudi na njih alergicni). Ali imam itekako puno protiv prica u kojima je Sarajevo glavni krivac za sve. Ono jeste glavni grad te je zbog toga i dozivjelo najveci uspon i razvoj nakon rata. Ljudi samo dolaze, uzimaju od ovog grada sto vise mogu. Ne moraju reci "Hvala", ali bi bilo jako lijepo kada ne bi barem krivili ovaj grad za sve ruzno sto se desilo. Nije Sarajevo potpisalo Dejton, vec SDA i Izetbegovic.
Ma zaboli vas k*rac za nas iz one genocidne tvorevine i kao sto gore mandy navede, radije biti izbjeglica u albaniji nego u svojoj zemlji. Jest sarajevo je nastradalo al nastradala je i citava bosna a niko nije toliko nastrado kao istocna bosna zato nekukaj.

Sto se tice Izetbegovica i SDA ja sam uvjeren da covjek uradio sto je u njegovoj moci bilo kako bi zaustavio rat i u prvoj liiji dao bosnjacima priliku da se bolje organizuju i pripreme. Zato je glupost uopste spominjati rahmetli Aliju i SDA u tome tvome kontekstu!

Sta nas "ostale" bosance nervira je vasa pasivnost prema "nasem"dijelu BiH. Popisam ti se na tu vasu fildzan drzavu kao sto fenky rece od bas carsije do cengic vile. Za to se niko od nas nije borio.
Al nema veze vazno je da si ti urbano dijete, tata i mama ti sigurno perumozak da smo mi sami "sa ove druge strane" sebe klali, stavali na mine, masovno se ubijali i zsatrpavali se u masovne grobnice.

Ako je to ta mladost BiH koju ti zelis ovdje da predstavis, otvorena, modera i nenacionalan onda su nas trebali cetnici i ustase sve pobit.
Kad kad cujes "ja sam imo 11 godia kad je bio rat" onda dijete suti i nejavljaj se u temama gdje ti nije mjesto.

Pokusaj Cetnika da pokolju muslimane na ovom podrucju nije bio ni prvi ni zadnji. Pitam se samo dali bi iko od vas sto ste za to jebeno bratstvio i jedinstvo sa cetnicima izaso pred njih u ona doba pa im poceo filozofirati o tim sranjima sto to ovdje pokusajete. Siguran sam da nebi.
Ja se iskreno nadam da su vecina na ovom forumu balavci koji sjede po citav dan ispred kompa negdje u americi i za BiH su culi samo preko TV.a jer ako je ovo omladina sto je dozivila i prezivila period od 1992 - 1995 onda bi svima o imalo voli BiH trebao poceti ozbiljkno razmisljati o sansama opstanak BiH kao drzave a ja u tom slucaju ju je nevidim i ko nade gramaticke greske prije nego sto pocne srat nek ih sebi stavi u paksu!
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

cevapXXL wrote: Ja se iskreno nadam da su vecina na ovom forumu balavci koji sjede po citav dan ispred kompa negdje u americi i za BiH su culi samo preko TV.a jer ako je ovo omladina sto je dozivila i prezivila period od 1992 - 1995 onda bi svima o imalo voli BiH trebao poceti ozbiljkno razmisljati o sansama opstanak BiH kao drzave a ja u tom slucaju ju je nevidim i ko nade gramaticke greske prije nego sto pocne srat nek ih sebi stavi u paksu!
A zaboravljaju ljudi, takva je ljudska priroda.

Tko ne pamti iznova proživljava, kao što to Branac reče. :D
Post Reply