Pa Silajdzici su "mrtve" Sarajlije....ali eto sad treba biti haustorce da bi bio gradsko dijeteDaysleepeR wrote:Nakon svih bivših seoskih pjesnika, seoskih učitelja, hodžica, popova, zatvorenika konačno imamo haustorče u predsjedništvu.
Željko je pokazao da je adut gradskog svijeta, dakle pravih proevropski orjentisanih građana.
Sretno ti bilo Željko!
Bakir nije normalan!!!
Moderator: anex
-
zzzzz
-
haris ubleha
Ne znam sta se bunite protiv Bakira... rezultati izbora su pokazali da stado razmislja "sto je vise kleveta i lazi, Haris i SBiH su nam miliji i drazi..." Je li Bakir gdje pozivao na rusenje vlasti, nepriznavanje rezultata? Nije, samo je ukazao na taktiku pobjednika... (Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...)
Sjecam se ponedjeljka prije tacno cetiri godine... Emisija 60 minuta, dan nakon izbora na kojima su Bosnjaci vratili na vlast koaliciju SDA-SBiH, a Hrvati HDZ... I Bakir kaze u komentaru "...da su Lijanovici sa svojom strankom dobili samo glasove onih koje su zaposlili, imali bi vise glasova nego sto su dobili u glasackim kutijama..."
... i prodjose cetiri godine... drzava dotakla samo dno... a zato je, jel'te kriva i vlast i opozicija, pa treba biti "objektivan" i jednako udarati po onima koji su na vlasti i onima koji nemaju vlasti...
Sjecam se ponedjeljka prije tacno cetiri godine... Emisija 60 minuta, dan nakon izbora na kojima su Bosnjaci vratili na vlast koaliciju SDA-SBiH, a Hrvati HDZ... I Bakir kaze u komentaru "...da su Lijanovici sa svojom strankom dobili samo glasove onih koje su zaposlili, imali bi vise glasova nego sto su dobili u glasackim kutijama..."
... i prodjose cetiri godine... drzava dotakla samo dno... a zato je, jel'te kriva i vlast i opozicija, pa treba biti "objektivan" i jednako udarati po onima koji su na vlasti i onima koji nemaju vlasti...
-
Grom iz vedra neba
Ja ti to gledam iz vrlo pragmaticnih razloga. Da se mene pitalo, ne bih ni ja potpisao Dejton. Nastavio bih sa petim korpusom do Banja Luke, po cijenu NATO udara, ali...to je proslost i svako ima svoje razloge, onom ko bi poginulo dijete proklinjao bi i Harisa i ostale sto nisu potpisali dejton.vatra i voda wrote:Grome iz vedrog neba , ja tebi vjerujem , ti si jedan od mojih favorita na ovom ali ja ne vjerujem Harisu Sicardzicu .Ja ne bi potpisao Dejton ni po koju cijenu.Ni po koju . Nema sile nema BOGA da izdam Bosnu. Otkud ti njega falis meni ni9je jasno.To je u kontrdikciji sa svim onim sto ti pises ovdje vec duze vrijeme .Ne mogu da vjerujem vlastitim ocima kada vidim tvoj Nick kako "drzi " H.S.
Medjutim, sto je bilo, bilo je, vrijeme je da se nastavi dalje. Predsjednistvo je zaduzeno za vanjsku politiku BiH. Prema mom misljenju Silajdzic je tu bez premca kada je lobiranje za BiH. Potreban je covjek koji ima autoritet i koji govori strane jezike, koji ima veze u Kongresu i koji ima veze u Vijecu evrope.
Zato smatram da Haris u saradnji sa Zeljkom moze biti ekstra dobar tandem.
-
Šandor
Da, nekad davno sam čuo da je Nebojša Radmanović pobjegao iz Banja Luke u inostranstvo 1993. godine.Ahmmed wrote:Eh, nešto danas razmišljam...glede supruga hrvatskog i srpskog člana Predsjedništva BiH....Neise, Bošnjakinje kroje srpsku i hrvatsku politiku kolektivnog šefa države
Ali to ne mijenja ništa. I Velibor Ostojić je oženio Feridu Kopić. Nešo nije Veljo ali ipak.....neće biti neke velike razlike. SNSD je imao kampanju kao da se radi o Srpskoj Radikalnoj Stranci.
I Krešimir Zubak je oženio Srpkinju. Pa je radio za Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu.
-
Dolina avalona
Netreba da preferira nikoga, ni Zlatka niti Harisa!!taxi_driver wrote:cojek,da je pljuvao po zlatku,ne bi bilo ovog topica zar ne?
BAKIR JE POTPUNO PRISTRASAN NOVINAR, JELI TO PROFESIONALNOST, GDJE SU REAKCIJE/SANKCIJE NA KRSENJE OSNOVNOG POSTULATA NOVINARSTVA, ZASTO BAKIN NEPOSTUJE VOLJU GRADJANA, - pa Zlajina je to perjanica, eto zato!?!?!?!!?
-
mala-i
Grom iz vedra neba wrote:Ja ti to gledam iz vrlo pragmaticnih razloga. Da se mene pitalo, ne bih ni ja potpisao Dejton. Nastavio bih sa petim korpusom do Banja Luke, po cijenu NATO udara, ali...to je proslost i svako ima svoje razloge, onom ko bi poginulo dijete proklinjao bi i Harisa i ostale sto nisu potpisali dejton.vatra i voda wrote:Grome iz vedrog neba , ja tebi vjerujem , ti si jedan od mojih favorita na ovom ali ja ne vjerujem Harisu Sicardzicu .Ja ne bi potpisao Dejton ni po koju cijenu.Ni po koju . Nema sile nema BOGA da izdam Bosnu. Otkud ti njega falis meni ni9je jasno.To je u kontrdikciji sa svim onim sto ti pises ovdje vec duze vrijeme .Ne mogu da vjerujem vlastitim ocima kada vidim tvoj Nick kako "drzi " H.S.
Medjutim, sto je bilo, bilo je, vrijeme je da se nastavi dalje. Predsjednistvo je zaduzeno za vanjsku politiku BiH. Prema mom misljenju Silajdzic je tu bez premca kada je lobiranje za BiH. Potreban je covjek koji ima autoritet i koji govori strane jezike, koji ima veze u Kongresu i koji ima veze u Vijecu evrope.
Zato smatram da Haris u saradnji sa Zeljkom moze biti ekstra dobar tandem.
za lobiranje su potrebni profesionalni lobisti...bojim se da silajdžić to nije...
- DaysleepeR
Silajdzic je hodžica koji nema pojma sta je to asfalt, raja iz haustora, imat raju, otic na dernek itd.zzzzz wrote:Pa Silajdzici su "mrtve" Sarajlije....ali eto sad treba biti haustorce da bi bio gradsko dijeteDaysleepeR wrote:Nakon svih bivših seoskih pjesnika, seoskih učitelja, hodžica, popova, zatvorenika konačno imamo haustorče u predsjedništvu.
Željko je pokazao da je adut gradskog svijeta, dakle pravih proevropski orjentisanih građana.
Sretno ti bilo Željko!
da ne duljim
-
Dolina avalona
...Eto Tihic jeste...mala-i wrote: za lobiranje su potrebni profesionalni lobisti...bojim se da silajdžić to nije...
...gdje nam je kraj gluposti
-
mala-i
i ja se to pitam...gdje VAM je kraj gluposti....Dolina avalona wrote:...Eto Tihic jeste...mala-i wrote: za lobiranje su potrebni profesionalni lobisti...bojim se da silajdžić to nije...![]()
![]()
...gdje nam je kraj gluposti
malo progooglaj i skontaj šta je lobiranje,kako teče proces,i što je najvažnije GDJE bi se to za našu zemlju trebalo lobirati i s kojim ciljem.
a super ti je protivpitanje s početka posta...
-
zzzzz
DaysleepeR wrote:
Silajdzic je hodžica koji nema pojma sta je to asfalt, raja iz haustora, imat raju, otic na dernek itd.
da ne duljim
Haustorce......u prevodu "gradsko dijete" od roditelja sljeglih sa Durmitora ili Kalinovika, po partijskoj direktivi, nakon onog rata
-
PITARKA_SA
ne postoji dzaba izraz "malogradjanin"
Zivjela haustorcad
Zivjela haustorcad
-
nestasna
#62 Re: Bakir nije normalan!!!
nemoj se sekirati bezveze, stavi se u Bakirovu kozu, i tebi da je Zlatko kupio stan na Breci, auto, da te gura gdje stigne, da zajedno kafenisete, rucate, lnazdravljate,i ti bi ga branio. Pusti, sve su to prodane duse...cojek wrote:Gledal iko ovu 60 minuta?!!![]()
![]()
Pa kako ga nije stid, odnosno s druge strane zar ima pravo da na, ipak Javnom servisu onako se jasno deklarise, i pljuje, sada ne samo vise po Silajdjicu i njegovoj stranci, nego po svim "glupim i zaostalim" bosancima i hercegovcima koji su za njega glasali. Haris me ovdje ni najmanje ne interesuje, ali ono je vec odavno preslo, ne samo smisao za iole-ukus, objektivno novinarstvo i suzrdrzanost, nego je to vise preraslo u silovanje svih gledatelja koji to gledaju. A posto je to ipak Jasni servis za koji ja, milom ili silom, pare dajem, niko ne moze reci da postoji gumb za prebacivanje... Stvarno sam duboko rezigniran.
Ljudi ga DANAS izabrali, jos konačni rezultati nisu objavljeni osim toga da uistinu jest ubjedljivo pobjedio, a ovaj već skočio da siluje sve koji nisu intelektualno razvijeni i normalni da bi glasali za njegovog odvratnog Zlatka!!!
Samo da se zna: svaka čast Zeljku, ljudina je i pravo mi je drago sto je prosao!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- danas
ma kakav hodzica, on ovih dana vise lici na nekog transvestitaDaysleepeR wrote:
Silajdzic je hodžica koji nema pojma sta je to asfalt, raja iz haustora, imat raju, otic na dernek itd.
da ne duljim
cisto mi dodje da ga pitam koji puder koristi i koji sjaj za usne
-
PITARKA_SA
mala-i wrote:i muslimani od Reisazzzzz wrote:Veci katolici od PapePITARKA_SA wrote:
Zivjela haustorcad
-
PITARKA_SA
"Sejo voli Hanku i Sabana,mrzi ono A po zidovima,Sejo se gnusa zapada..Sejo je junak s'Vratnika"zzzzz wrote:A nisu, toj haustorcadi je Carsija uvijek bila trn u oku (sjeti se Karadjica)...nisu se mogli identifikovati s timmala-i wrote:i muslimani od Reisazzzzz wrote: Veci katolici od Pape
-
mala-i
a trn u oku drugog u principu se uvijek bolje vidi nego balvan u svomzzzzz wrote:A nisu, toj haustorcadi je Carsija uvijek bila trn u oku (sjeti se Karadjica)...nisu se mogli identifikovati s timmala-i wrote:i muslimani od Reisazzzzz wrote: Veci katolici od Pape
- danas
ha jainduendo wrote:Pardon.danas wrote:ma kakav hodzica, on ovih dana vise lici na nekog transvestitaDaysleepeR wrote:
da ne duljimsa onim obrvicama i puderom i rumenilom
![]()
![]()
![]()
cisto mi dodje da ga pitam koji puder koristi i koji sjaj za usne![]()
I oblajhan je.
pa nije dzabe lEpi harE
-
PITARKA_SA
sta mi znamo,mi samo zivimo u Bosni,to je zadnji krik mode u Turskoj 
-
nestasna
Nemoj me shvatiti pogresno, ali lako je sada svima pricati da ne bi potpisali Deyton. Nije ni Aliju ni Tudmana ni Slobu, a ni Harisa(mada mi nije uopste drag,da ne bude zabune), niko pitao hoce li potpisati, nego su MORALI potpisati, isto ko sto sve sto se radi u zadnjih par godina u dragoj nam BiH se mora. Prema tome, to su sve namjestene igre, a mi samo igracke.vatra i voda wrote:Grome iz vedrog neba , ja tebi vjerujem , ti si jedan od mojih favorita na ovom ali ja ne vjerujem Harisu Sicardzicu .Ja ne bi potpisao Dejton ni po koju cijenu.Ni po koju . Nema sile nema BOGA da izdam Bosnu. Otkud ti njega falis meni ni9je jasno.To je u kontrdikciji sa svim onim sto ti pises ovdje vec duze vrijeme .Ne mogu da vjerujem vlastitim ocima kada vidim tvoj Nick kako "drzi " H.S.
- danas
mora se samo umrijeti... nista vise...nestasna wrote:
Nemoj me shvatiti pogresno, ali lako je sada svima pricati da ne bi potpisali Deyton. Nije ni Aliju ni Tudmana ni Slobu, a ni Harisa(mada mi nije uopste drag,da ne bude zabune), niko pitao hoce li potpisati, nego su MORALI potpisati, isto ko sto sve sto se radi u zadnjih par godina u dragoj nam BiH se mora. Prema tome, to su sve namjestene igre, a mi samo igracke.