Ne kaze se djaba "Srbija do Tokija..." u ovom slucaju et do Hong Kong-a.
02.10.2006 - Silajdžić, Radmanović i Komšić u Predsjedništvu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Dolina avalona wrote:
..Vjerovatno nismo, jer da jesmo ti bi znao da nam je svijet zaprijetio bombardovanjem nasih polozajem ako nastavimo sa prodorom prema Banja Luci!!
I naravno, naj pametnija odluka u tom momentu je bila da se stane. Jer da nismo stali izgubili bi i ono sto smo imali i to pod nato bombama!!!
...neznas mnogo...
kao drugo, zasto se nije suprostavilo cak i tim prijetnjama? koje nisu bile izrecen javnosti, vec tamo nekoj grupici ljudi?
vi ste meni kul i sve vas volim...
papaaa
-
Ali_G
Imali bi nam borbadovat' vojsku. Cisto jos jedan slucaj usporedbe radi. ARBiH je bila pred vratima Kiseljaka, Kreseva i same srednje Bosne, ali se najednom stalo i sve se vratilo nazad. Tu su u igri bili nasi koridori preko Hrvatske, tako da nemojte misliti da smo mi sami odlucivali o svojoj sudbini.
Odosmo od teme.
Htjedoh reci da se ne nadate da ce Komsic zasjeti u fotelju. Od toga nema nista.
Odosmo od teme.
Htjedoh reci da se ne nadate da ce Komsic zasjeti u fotelju. Od toga nema nista.
-
Ali_G
Pazi, IMJ ima kakvu takvu podlogu u ustavu. Ustav kaze da narodi biraju svoje predsjednike, dakle NARODI. Sigurno je da je Komsic dobio odredjeni broj glasova Hrvata, ali je vjerovatno daleko veci broj Bosnjaka-muslimana koji su Zeljki dali broj glasova i onda ispada da su oni Hrvatima izabrali predsjednika. Vrlo je lako napraviti tu analizu. Sta ja znam, ako je na jednom birackom mjestu izaslo 50 hrvata, a Komsic dobio preko 100 glasova, a ima jos par glasova za ostale hrvatske stranke, onda vidis ko je za koga glaso.
-
Dolina avalona
Ko se to mogao suprostaviti Americi, NATO-u i svjetskoj diplomatskoj djubradi!? Svijet nije zelio pobjednika!mIRCerka wrote: kao drugo, zasto se nije suprostavilo cak i tim prijetnjama? koje nisu bile izrecen javnosti, vec tamo nekoj grupici ljudi?
Predsjednik drzave, ministar vanjskih poslova i komandanti armije BiH ipak nisu samo "grupica ljudi"! Da nisu mozda trebali tebi to reci!?
...citaj...
-
mIRCerka
dje je tu potpora? sve stoji sto si napisao, ali POTPORE nema...Ali_G wrote:Pazi, IMJ ima kakvu takvu podlogu u ustavu. Ustav kaze da narodi biraju svoje predsjednike, dakle NARODI. Sigurno je da je Komsic dobio odredjeni broj glasova Hrvata, ali je vjerovatno daleko veci broj Bosnjaka-muslimana koji su Zeljki dali broj glasova i onda ispada da su oni Hrvatima izabrali predsjednika. Vrlo je lako napraviti tu analizu. Sta ja znam, ako je na jednom birackom mjestu izaslo 50 hrvata, a Komsic dobio preko 100 glasova, a ima jos par glasova za ostale hrvatske stranke, onda vidis ko je za koga glaso.
Ivo Miro nek se vrati u svoj gradic....
jer, ako se ne varam, posljednji popis je bio 1991. godine, sto znaci da neko moze samo odokativno zakljuciti ko je hrvat ko bosnjak ko srbin ko ostali, pausalnom metodom....ergo, IMJ je izgubio....
-
mIRCerka
Dolina, idi trci u stab, uvlaci se medju prvima i u troskoku odjebaus...Dolina avalona wrote:Ko se to mogao suprostaviti Americi, NATO-u i svjetskoj diplomatskoj djubradi!? Svijet nije zelio pobjednika!mIRCerka wrote: kao drugo, zasto se nije suprostavilo cak i tim prijetnjama? koje nisu bile izrecen javnosti, vec tamo nekoj grupici ljudi?
Predsjednik drzave, ministar vanjskih poslova i komandanti armije BiH ipak nisu samo "grupica ljudi"! Da nisu mozda trebali tebi to reci!?![]()
jer isti ti nesto drobis na RS, a ta RS tamo kreirana...
sreca moja, ne vidim dalje od nosa, ali mi je nos mashala...
budite pozdravljeni...
-
Dolina avalona
Super ti argumentacija, bas kako sam i ocekivao...mIRCerka wrote: Dolina, idi trci u stab, uvlaci se medju prvima i u troskoku odjebaus...
budite pozdravljeni...
-
mIRCerka
pa jesam li sta slagala? Ti ga zoves predsjednikom, ja ih zovem CLANOVIMA PREDSJEDNISTVA....Dolina avalona wrote:Super ti argumentacija, bas kako sam i ocekivao...mIRCerka wrote: Dolina, idi trci u stab, uvlaci se medju prvima i u troskoku odjebaus...
budite pozdravljeni...![]()
![]()
on je tvoj lider, ocigledno...
-
Ali_G
Ja ne znam moze li se zatraziti uvid u biracki spisak. Al najjednostavnija metoda je brate po imenima, mada je to varijabilno. Zamisli se ti da si u njihovoj situaciji i da imas na spisku 200 glasaca. Na tom spisku je 130 nehrvatskih imena, i 70 hrvatskih ili srpskih. I dobije IMJ 15 glasova, znaci odmah imas 55 potencijalnih Komsica, a na kraju imas Komsicu 100 glasova
Konkretan primjer sinocnjih rezultata na Centru u Sarajevu:
Hare 195
Zeljko 182
Tihi 50-ak
Jel ti stvarno mislis da na tom biralistu ima toliko Hrvata?
Hare 195
Zeljko 182
Tihi 50-ak
-
mIRCerka
stani malo....Ali_G wrote:Ja ne znam moze li se zatraziti uvid u biracki spisak. Al najjednostavnija metoda je brate po imenima, mada je to varijabilno. Zamisli se ti da si u njihovoj situaciji i da imas na spisku 200 glasaca. Na tom spisku je 130 nehrvatskih imena, i 70 hrvatskih ili srpskih. I dobije IMJ 15 glasova, znaci odmah imas 55 potencijalnih Komsica, a na kraju imas Komsicu 100 glasova![]()
Hare 195
Zeljko 182
Tihi 50-ak
zasto onda nije naredjeno da samo BOSNJACI I HRVATI smiju izaci na glasanje?
bog vam pamet svima dao, ima nas koji nismo u ta tri tora...
ZOX, PISI STATUT ZA CETVRTI ENTITET!!!
-
PITARKA_SA
mIRCerka wrote:stani malo....Ali_G wrote:Ja ne znam moze li se zatraziti uvid u biracki spisak. Al najjednostavnija metoda je brate po imenima, mada je to varijabilno. Zamisli se ti da si u njihovoj situaciji i da imas na spisku 200 glasaca. Na tom spisku je 130 nehrvatskih imena, i 70 hrvatskih ili srpskih. I dobije IMJ 15 glasova, znaci odmah imas 55 potencijalnih Komsica, a na kraju imas Komsicu 100 glasova![]()
Hare 195
Zeljko 182
Tihi 50-ak
zasto onda nije naredjeno da samo BOSNJACI I HRVATI smiju izaci na glasanje?
bog vam pamet svima dao, ima nas koji nismo u ta tri tora...
ZOX, PISI STATUT ZA CETVRTI ENTITET!!!
-
MUNAFIK
drago mi je STO JE ONAJ USTASA i.m.j izgubio....mIRCerka wrote:btw, ALI G, samo vodi racuna da je mozda ljudima doslo iz guzice u glavu pa biraju nekoga ko ce ih voditi negdje u nekom pravcu...a ne samo da BIRAJU svog...
ali se mora priznati da se KOMSIC na prilicno hinjav nacin provukao... nije da MENI TO SMETA... STA VISE DRAGO MI JE DA U PREDSJEDNISTVU SADA IMAJU 2 COVJEKA KOJA VOLE BIH..
ALI istina je da su Bosnjaci izabrali hrvatskog predsjedika
-
Ali_G
Hrvatima ako je sta doslo raspodjeljeno je na Lijana, Djapica i HDZ90, nije vjeruj mi na Komsica, al' ima i takvih. Ja ti jos jednom kazem, predjsjednika po ustavu biraju NARODI, ne gradjani. Tako da ti ne moras biti Bosnjak, svejedno je. Jer bi onda bilo "Ostali" biraju hrvatim predjsjednika.
Al sad ce Hare da radi na promjenama ustava:D
Al sad ce Hare da radi na promjenama ustava:D
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Ako su Bosnjaci zaista glasali za Komsica u opcinama gdje su u manjini onda su zbilja pokazali izuzetnu dozu politicke zrelosti. Pokazali su da iako su mali glas u presudnim utrkama njihov glas je dvostruko vazan. Svake cestitke.
Indicije da je to nekako nepravilno ili nemoralno je diktatorsko ponasanje. Ako bi isli po tome onda u buduce ne bi ni trebali ici na izbore vec samo obaviti popis stanovnistva i razdijeliti titule politicarima po tom kljucu. Ovo samo pokazuje koliko je glasanje vazno. 
-
Dolina avalona
@Munafik,
Ne zamjeri mu, mnogi su neupuceni...
Ne zamjeri mu, mnogi su neupuceni...
-
milepitar
Moje elementarno pravo kao Bosanca i Hercegovca je da mogu da biram svakog ponudjenog kandidata sa biracke liste,u ovom slucaju ja kao bosnjak imam apsolutno pravo da podrzim i glasam za bosanskog katolika,Zeljku...nemaju katolici ekskluzivno pravo da biraju hrvatskog clana predsjednistva..smatram da je ovo najpozitivniji izbor od rata,jer je pobijedila multietnicka volja,svidjelo se to nekome ili ne i nije na kraju krajeva ni bitno koliko je Bosnjaka,Hrvata ili Srba glasalo za druga Zeljku..izabran je od ljudi koji vjeruju u suzivot,cjelovitu BiH..izabran je od ljudi koji se u svijetu identifikuju i nazivaju Bosancima-patriotama...pozdrav jedinoj domovini
-
BECHO
Vazno je da Dodo nije manipulator, gori od Cavica i Blagojevica zajedno!Mr_M wrote:Komisica ne znam, ne bih da komentiram bilo sta o njemu.
Sto se tice Radmanovica, on je potpuno u redu.
Silajdzic je obicni manipulator, gori od Tihija i Paravca zajedno.